Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 18.07.2005 o 08:58
      Ostatnia aktywność dzisiaj o 10:42
      440486 wyświetleń
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • ponad tydzień temu o 11:56
      Post #1716031 16.03.2026 11:56
    Na razie taka wklejka, zapraszam do dyskusji, dołączę po pracy ;) Top Film Awards Best Director: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another Best Original Screenplay: Ryan Coogler – Sinners Best Adapted Screenplay: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another Acting Awards Best Actor: Michael B. Jordan – Sinners Best Actress: Jessie Buckley – Hamnet Best Supporting Actor: Sean Penn – One Battle After Another Best Supporting Actress: Amy Madigan – Weapons Technical & Creative Awards Best Cinematography: Autumn Durald Arkapaw – Sinners Best Film Editing: Andy Jurgensen – One Battle After Another Best Production Design: Frankenstein – Tamara Deverell and Shane Vieau Best Costume Design: Frankenstein – Kate Hawley Best Visual Effects: Avatar: Fire and Ash Best Sound: F1 Music Awards Best Original Score: Ludwig Göransson – Sinners Best Original Song: “Golden” – KPop Demon Hunters Other Major Categories Best International Feature Film: Sentimental Value Best Animated Feature: KPop Demon Hunters Best Documentary Feature: Mr. Nobody Against Putin
    • hank oraz Norbi lubią to.
    • Norbi

190
      348
    • ponad tydzień temu o 14:54
      Post #1716054 16.03.2026 14:54
    • Edytowany
    https://youtu.be/IhgcUArO3Uo?si=GGfLPlEpFU6LnHeM Chicago, lata 30. Znudzony życiem potwór Frankensteina, Frank, postanawia przywrócić do życia zwłoki zamordowanej prostytutki. Ten film mnie osobiście rozczarował. Cały dwugodzinny seans wręcz ocieka feminizmem. Kino ma być rozrywką a nie propagandą ideologiczną. 3/10 [b]Edycja z 16.03.2026 o godz. 14:57 (scalono posty)[/b] [quote]#post1716031 Na razie taka wklejka, zapraszam do dyskusji, dołączę po pracy ;) Top Film Awards Best Director: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another Best Original Screenplay: Ryan Coogler – Sinners Best Adapted Screenplay: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another Acting Awards Best Actor: Michael B. Jordan – Sinners Best Actress: Jessie Buckley – Hamnet Best Supporting Actor: Sean Penn – One Battle After Another Best Supporting Actress: Amy Madigan – Weapons Technical & Creative Awards Best Cinematography: Autumn Durald Arkapaw – Sinners Best Film Editing: Andy Jurgensen – One Battle After Another Best Production Design: Frankenstein – Tamara Deverell and Shane Vieau Best Costume Design: Frankenstein – Kate Hawley Best Visual Effects: Avatar: Fire and Ash Best Sound: F1 Music Awards Best Original Score: Ludwig Göransson – Sinners Best Original Song: “Golden” – KPop Demon Hunters Other Major Categories Best International Feature Film: Sentimental Value Best Animated Feature: KPop Demon Hunters Best Documentary Feature: Mr. Nobody Against Putin[/quote] Większość filmów widziałem i chyba ciężko tu polemizować. Dobrze, że Wielki Marty poległ bo mi osobiście się nie podobał.
    • manolo1

618
      644
    • ponad tydzień temu o 13:10
      Post #1716163 17.03.2026 13:10
    Sinners wyłączyłem jak przyszły do klubu wampiry 2/10 One Battle After Another taki sobie film, nie widziałem w nim nic , czym by można się zachwycać 5/10
    • hank lubi to.
    • Norbi

190
      348
    • 6 dni temu o 13:40
      Post #1716526 20.03.2026 13:40
    https://youtu.be/P0XN3-n-2Lo?si=cQ4nAhKYdY3y6Yc7 Naukowiec budzi się na statku kosmicznym oddalonym o kilkanaście lat od ziemi. Po jakimś czasie nawiązuje kontakt z inną zagubioną istotą. Połączenie "Interstellar" i "Marsjanina". Świetny miks gatunków sci-fi, komedii, przygody i kina familijnego. 9/10. Oglądane w kinie. Polecam.
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • 6 dni temu o 15:32
      Post #1716540 20.03.2026 15:32
    Planuję kino, świetna książka jakby ktoś wolał zacząć od oryginału ;)
    • Norbi lubi to.
    • Norbi

190
      348
    • 6 dni temu o 16:44
      Post #1716553 20.03.2026 16:44
    [quote]#post1716540 Planuję kino, świetna książka jakby ktoś wolał zacząć od oryginału ;)[/quote] Też czytałem i film trzyma się ram powieści. Jak masz okazję to zobacz w formacie IMAX.
    • Diabel lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • 6 dni temu o 20:57
      Post #1716587 20.03.2026 20:57
    taki jest plan, i właśnie , pytanie do bywalców, bo nigdy jeszcze nie byłem, jest sens siadania na bokach, czy blisko, nie mam pojęcia jak ta sala wygląda i jaki jest komfort oglądania, z reguły siadam w normalnych kinach średnio blisko/na środku.
    • Norbi

190
      348
    • 6 dni temu o 21:28
      Post #1716591 20.03.2026 21:28
    [quote]#post1716587 taki jest plan, i właśnie , pytanie do bywalców, bo nigdy jeszcze nie byłem, jest sens siadania na bokach, czy blisko, nie mam pojęcia jak ta sala wygląda i jaki jest komfort oglądania, z reguły siadam w normalnych kinach średnio blisko/na środku.[/quote] Jeżeli nie masz problemu ze wzrokiem, optymalnie jest na środku, drugi lub trzeci rząd od tyłu. Dźwięk w IMAX to czysta poezja, rozkłada się równomiernie i w niektórych momentach fotele potrafią drżeć. Sugeruje unikać seansów z dubbingiem bo wtedy dźwięk może być troszkę przekłamany ale to uwaga do ortodoksyjnych pasjonatów, takich jak ja. Z tego co wiem w CC Bonarka jest jeden z lepszych projektorów IMAX w Polsce, więc jakość obrazu jest wybitna. Jest trochę drożej ale warto.
    • Diabel lubi to.
    4 dni później
    • hank

46.2K
      54.6K
    • Wczoraj o 11:37
      Post #1717303 25.03.2026 11:37
    SNAFU , sensacyjny film produkcji USA/Chiny , z cyklu - zabili go i uciekł . Ocenił bym na 5 ale karkołomne walki w wykonaniu Jackie Chana warte są jednego punkcika więcej . 6/10 . Film typowy na uspokojenie nerwów z pewną doza humoru . Dostepny na Netflixie .
    • Norbi lubi to.
    • hank

46.2K
      54.6K
    • Dzisiaj o 10:17
      Post #1717355 26.03.2026 10:17
    "Niewidzialny człowiek" , australijski thriller z 2020 roku . Akcja podobnie jak u Hitchcocka , powoli aczkolwiek mocno, ciekawy scenariusz . Z Netflixa . 8/10
    • Norbi lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • Dzisiaj o 10:21
      Post #1717356 26.03.2026 10:21
    Kończę horrorowy tryptyk odświeżeń klasyków z 2025. No pyszna sprawa. Jak ktoś lubi horrory, a może nawet nie do końca, ale lubi tę ich część bardziej klasyczną to prawidzwa uczta. Po świetnym Frankensteinie Guillermo del Torro (Netflix) , obejrzałem Dracula: a love tale w reżyserii Luca Bessona (Prime). Besson w swoim stylu, no ja go uwielbiam bezgranicznie. Jestem w trakcie Nosferatu Eggersa (Skyshowtime) - również w jego stylu, bardzo plastycznym obrazie i ultra ciężkim klimacie, momentami aż czlowiek się wzdryga. Świetny jak dotąd. Po jego Witch śledzę hego filmy regularnie, a po tym zostaję oficjalnie fanem.
    • Norbi, SynOjca oraz hank lubią to.
    • Norbi

190
      348
    • Dzisiaj o 10:42
      Post #1717359 26.03.2026 10:42
    [quote]#post1717356 Kończę horrorowy tryptyk odświeżeń klasyków z 2025. No pyszna sprawa. Jak ktoś lubi horrory, a może nawet nie do końca, ale lubi tę ich część bardziej klasyczną to prawidzwa uczta. Po świetnym Frankensteinie Guillermo del Torro (Netflix) , obejrzałem Dracula: a love tale w reżyserii Luca Bessona (Prime). Besson w swoim stylu, no ja go uwielbiam bezgranicznie. Jestem w trakcie Nosferatu Eggersa (Skyshowtime) - również w jego stylu, bardzo plastycznym obrazie i ultra ciężkim klimacie, momentami aż czlowiek się wzdryga. Świetny jak dotąd. Po jego Witch śledzę hego filmy regularnie, a po tym zostaję oficjalnie fanem.[/quote] Nosferatu świetny i momentami przerażający. Z ciekawostek, Eggers zaczyna kręcić "Wilkołaka w Londynie".
    • Diabel oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie