Na tym forum trudno jest sie wypowiedziec niepoprawnie politycznie, ale powiem.
Albo na Tuska albo na Cimoszewicza.
Na Cimoszewicza z prostej przyczyny, jak PIS wygra wybory parlamentarne, a Kaczor zostanie prezesem, to wtedy KAZDA, nawet najwieksza glupota sejmu bedzie przepychana przez prezydenta.
Musi byc jakas rownowaga w przyrodzie.
Nie ukrywam ze chcialbym by Tusk wygral, ale to niemozliwe raczey.
-
-
Na kogo zagłosujecie w wyborach prezydeckich???
Jak niemozliwe własnie trzeba na Tuska glosowac i wtedy wygra.
Amen.
Tak jest. Wszyscy na TUSKA !!! :)
JKM a w drugiej turze Tusk albo Kaczyński, czyli pewnie Kaczor.
10 dni później
TUSK !!!
To jedyny kandydat, który ma przyzwoite podejście do gospodarki. W tym kontekście Kaczyński jest równy Cimoszewiczowi (obaj socjaliści), ale to wynika chyba z braku wiedzy Kaczora. Ekonomistą to on nie był nigdy. Natomiast ma przyzwoite podejście do spraw społecznych, śmierć pedałom etc. Donlad jest moim faworytem ...
Ach gdybym tylko mógł głosować, ach to by się działo ...
Tusk..............Przerażają mnie socjalistyczne poglądy Kaczyńskiego....Ale jak będzie w drugiej turze z cimochem-komuchem to na niego zagłosuję..........
A wiecie kim był ojciec Cimoszewicza??:P
ludzie na kogo byscie nie oddali głosu i tak pozostanie taki burdel jak jest przeciez ci pare lat to jest to samo obietnice i obietnice i jak to nam nie bedzie dobrze a jak sie juz dorwia do tego koryta to sie na obietnicach konczy jest masa ludzi ktorzy nie wiedza co do garnka włozyc dzieci głodne w szkołach i mozna mnozyc przykłady dla mnie to wszystko jedna wielka banda złodzieji oszustow i kretaczy kto by nie rzadził tym korytem dlatego ja osobiscie nigdy nie głosowałem i nie bede głosował na nierobow i złodzieji chce miec czyste sumienie....to tylko moje prywatne zdanie ...pozdro.......
TYLKO CRACOVIA..........
jak to? nikt na Henrykę ani na Maryśkę Szyszkowską?
No nie.... skandal! Temat ewidentnie dla GW!
Z dwóch Kaczorów wybieram Donalda ;-)
Jak to ktoś, kiedyś powiedział: "Niegłosujący nie mają prawa krytyki" ...
A przyzna się ktoś do głosowania na Henrykę B., Macieja G. albo Stanisława T. ?
Chętnie poznam taką osobę ... :P
W najnowszym sondażu PBS mocno zyskuje Donald Tusk. Nareszcie. W grupie 1002 ankietowanych osób zyskał poparcie gwarantujące już ścisły kontakt w sondażach z Cimoszem i Kaczorem. Co pocieszające to tym obydwu panom spada poparcie (w ciągu ost. 3 tygodni) i to znacząco:
Cimoszewicz - 23 % (-7)
Kaczyński - 20 % (-3)
TUSK - 19 % (+6)
Lepper - 14 %
Religa - 9 %
Giertych - 4 %
Borowski - 3 %
Co ciekawe Tusk wygrywa z oba Panami w drugiej turze (56%-44% Wołodja Cimoszenko, 53%-47% Kaczyński). Brawo, oby tak dalej ...
Jak na teraz, będę głosował na Tuska. Chciałem na Religię zagłosować, ale jego notowania opadły i raczej nie ma sensu tracić głosu. Trzeba pomyśleć o jednym: pierwsza tura na pewno nie da rozstrzygnięcia. Jeżeli dojdzie w drugiej turze do konfrontacji Cimoszewicz - Kaczyński, to obawiam się, że Cimoszewicz może wygrać. Bezpieczniej byłoby, żeby w drugiej turze doszło do konfrontacji: Cimoszewicz - Tusk, albo jeszcze lepiej Kaczyński - Tusk. Jedno jest pewne, że na żadnego komucha ani narodowca głosował nie będę, bo opcje totalitarne wywołują u mnie odruch wymiotny.
A swoją drogą żal, że na prezydenta nie kandyduje żaden człowiek sportu. Chętnie widziałbym kandydaturę Piechniczka (Górski jest na to raczej za stary). gdyby wystartował na pewno głosowałbym na niego.
Geopijatyk
Ważne jest również to, że w parze z wynikami prezydenckimi idą wyniki parlamentarne. Według tego samego sondażu PO wyprzedziła PiS. I tak ma być ... Rokita premierem, Tusk prezydentem i pojawia się szansa na przeprowadzenie w tym kraju niebędnych zmian, a przy prezydenturze Kaczyńskiego istniałoby realne niebezpieczeństwo zawetowania niektórych ważnych ustaw, patrz podatek liniowy, "totalna" lustracja etc.
Lepper!
Dokładnie Smoq. Nadarza się wyjątkowa okazja, by Polską zaczął rządzić ktoś normalny. Tylko Platforma i Donald muszą wykorzystać kampanię w stu procentach. Muszą wygrać te wybory, a poźniej zacząć zmieniać ten kraj. Bo już po 16 latach najwyższy na to czas!
Pasiak_ksc po 66 latach a nie po 16 :P
Mialem oddac glos na Kaczynskiego,ale zagłosuje na Tuska.
Kiedy jednak beda wybory na partie to PiS ma u mnie głos jak w banku bo PO to raczej partia która sprzyja bogatszym a nie ma innej ciekawszej alternatywy.
Tusk
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)