Nie jestem piłkarskim profesjonalistą, jestem i byłem zawsze po stronie trenera.Natomiast nie lubię wciskania kitu.Poznając testem napastnika chciałbym by wykonał podstawowe elementy; strzały lewą i prawą noga, z biegu i z miejsca z lewej i prawej strony boiska,centry z kazdej strony,bicie kornerów,uderzenia głową z wyskoku,prowadzenie piłki szybkościowe i slalomem,podania dlugie i krotkie,przyjecia i oddanie na 1 kontakt,powinien też pokazać repertuar zwodów.Już mamy ok.lekko licząc ok.70 elementów X 45 sek/powinni byc chłopcy do podawania/= ok. 1 g.
Mamy 8 zawodników więc test z asystentem.Po czterech godzinach testu mógłbym coś niecoś powiedzieć o zawodniku.Wypowiedź trenera, że miał 30 zawodników i wystarczył rzut oka uważam za dowcip ale nie śmieszny.Pytanie moje brzmi co na taki sprawdzian /chyba nie naukowy z AWF/ powie Mikulski który szuka tych młodych i jak czuje się psychicznie zawodnik po takim pseudo-profesjonalnym sprawdzianie, co pomyśli o naszych szkoleniowcach?.
-
-
Test-kit Stawowego
Zgadzam się z przedmówcą, i szkoda mi tych zawodników, bo głupków z nich zrobiono.
Przenosząc sytuację w sferę biznesu...
Trochę mi to przypomina startowanie do przetargu, który z góry jest rozstrzygnięty, ale przetarg wypada zrobić :(
Choć z drugiej strony...
Prawdziwy i zmyślny przedsiębiorca wie lub wyczuwa, który przetarg jest ustawiony, a jak się daje wystawiać, to dupa z niego a nie przedsiębiorca :)
mysle ze kazdy z tych zawodnikow powinien byc w klubie z tydzien co najmniej, a tak to taki test to to samo co wpuszczenie zawdonika na 5 ostatnich min przy wyniku 0:5 w plecy, co taki zawodnik moze pokazac? :) np taki Sendorek, rok temu strzelil w VI lidze ok 26 w tym roku w Puszczy ok 15 no ale w tylko w ok polowie meczow wychodzil w podstawie, dla mnie to oczywiste ze gosc sie rozwija i to dosc szybko(ma 19 lat), dostaje powolanie na taki test ktory nie czarujmy sie jest zyciową szansą dla niego, i po 2 dniach dowiaduje sie ze buca gra, to co on sobie mysli :) dla mnie taki koles to 2 x lepsza inwestycja niz Szczoczarz ktory juz gwiazda raczej nie bedzie, no chyba ze Stawowy szukal od razu kogos do wyjsciowej 11tki :) w kazdym razie uwazam ze zle to bylo zrobione, ten caly test :|
Ogladać będziemy wszystkich
ale zagrają i tak tylko byli juniorzy gts, których znam z Proszowianki :P
A O TEGO TRUSZKOWSKIEGO CO BYŁ NA TYCH TEST-KITACH BIJĄ SIĘ WSZYSTKIE ŁKS-y-)
(TEN KAŻMIERCZAK TEŻ BYŁ U NAS)
ŁKS Chce Truszkowskiego
Wysłano dnia 04-07-2005 o godz. 13:12:21
Temat: 3liga_gr.1
ŁKS Łomża chce sprowadzić jednego z najlepszych strzelców mazowieckiej IV ligi. To pomocnik Marcin Truszkowski (War-Pol Narew Ostrołęka), który w ubiegłym tygodniu był na testach w Cracovii Kraków. Wcześniej Truszkowski był na testach w Legii Warszawa.
Źródło: www.trzecia.ligapolska.pl
4 lipca 2005, 18:53:34 - elenril
ŁKS testuje nowych piłkarzy
W klubie pojawił się Robert Kaźmierczak, który w poprzednim sezonie miał duży udział w awansie do III ligi Gawina Królewska Wola. 20-letni napastnik zdobył 19 goli. Razem z nim przyjechał ofensywny pomocnik Narwi Ostrołęka Marcin Truszkowski. Wszyscy mają szanse zagrać w środowym sparingu z Pogonią Szczecin (godz. 11).
Daniel Goszczyński twierdzi, że w ŁKS zostanie zbudowana mocna drużyna, której celem będzie awans do ekstraklasy. Na razie oprócz Artura Kościuka nie pozyskano jednak znanych zawodników. Ale działacze twierdzą, że do drużyny trafi dwóch dobrych graczy. Sponsor ŁKS za awans obiecał 2 mln zł premii. Być może dlatego Rafał Niżnik zgodził się na przedłużenie kontraktu z klubem z al. Unii o kolejny rok. - To dla mnie najlepsza wiadomość od kilku dni - cieszy się Dostanić. Da trenera utrzymanie składu z poprzedniego sezonu było najważniejsze. - Potrzebuję jeszcze tylko dwóch zawodników.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)