Widzę, że kilka osób jeszcze Migawę pamięta. Ale mało. Wiec może by przypomnieć Krzyśka jakoś
Sanoczanie organizują memoriał Piotrka Milana. Może by u nas zorganizować taki memoriał dla Migacza.
Nie w rocznicę śmierci, bo ta już minęła, a poza tym kto gra w hokeja w czerwcu.
Ale w rocznice urodzin (choćby za rok, bo będzie 60-ta), w ramach obchodów stulecia.
To bardziej hokejowy miesiąc niz czerwiec
-
-
Taki pomysł
Teraz Hokej z checia zorganizowalby taki turniej, ale nie stac nas bedzie na wynajem lodowiska w Krakowie.
dlatego napisałem, aby to polączyc z obchodami 100 lecia i w finansowanie wpuścić jakś F100L na przyklad
Dla mnie bomba, chetnie pomoge.
Małe rozwinięcie.
Migawa kochał mlodzież. Pamiętam, że kiedyś nawet skarżył się jak go zabolało gdy Go odsunięto od szkolenia mlodziezy.
Może zatem nie silic się na sprowadzanie Dukli Jihlawa czy innego NHL :), tylko zorganizować turniej małolatów (np. dziewczyn)
4 druzyny - to (w systemie pucharowym) najwyżej 4 mecze. Czyli 8-10 godzin lodu. Na to moze jakoś dałoby sie uzbierać
Ja myśle, że to sprawa przede wszystkim dla chlopaków z Teraz Hokej, oni potrafią coś wykrzesić z takich pomysłów. Muślę, że klub też nie pozostanie obojętny w takiej sytuacji.
2537 dni później
Tak sobie przegrzebuję stare wątki... Mamy teraz takie czasy, że transerów wielkich nie będzie, szkolenie kuleje, ale trzeba je usprawniać, żeby w końcu odpaliło. Okres teraz wibitnie niehokejowy, jednak może warto teraz - jesteśmy równo tydzień po 64 rocznicy urodzenia Migawy (ciężko użyć słowa "urodziny o ś.p) i równiutko dwa tygodnie przed 14 rocznicą śmierci - przynajmniej odświeżyć kwestię. Nie wiem w jakiej formie i jakie są możliwości organizacji jakiegoś turnieju towarzyskiego młodzieżowego, czy amatorskiego, ale temat warto podnieść - jakieś grupy młodzieżowe są, drużyny amatorskie nawet całkiem profesjonalnie zorganizowane też. Może jak nie na lodzie to gdzieś na rolkach? Nie wiem czy Comarch by zasponsorował halę, a wtedy koszty niższe. Warto zaznaczyć, że mówimy nie tylko o legendzie Klubu, ale też o człowieku dla którego [b][u]szkolenie młodzieży było zaszczytem[/u][/b], a ostatni trening prowadził dzień przed śmiercią.
A tak btw - w ogóle to czemu w hali nie ma wywieszonych bluz #17 i #18?
szatnie !!! Reszta to pikuś... Pomysł jest cały czas. chetnych by tez nie brakowalo na 2 dniowy turniej.
mam nadzieje ze sie uda to kiedys zorganizowac.
Koszulka Migacza cały czas jest.
Sorki, ale aż mi głupio...lata już chodzę, w którym miejscu wisi?
Żółtej Kaczce zapewne chodzi o umieszczenie koszulek gdzieś w widocznym miejscu. Tylko czy to jest realne, czy nie podzielą one losu baneru "Cracovia pany"?
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sorki, ale aż mi głupio...lata już chodzę, w
> którym miejscu wisi?
Wisi sobie bezpiecznie w szatni dzieciakow i czeka na powrot pod dach.
No właśnie o ten powrót pod dach mi chodzi, a właściwie w naszych realiach to nie pod sam dach, ale gdzieś w połowie wysokości hali...A to, że coś wisząc się brudzi i niszczy, to nie znaczy, że nie należy wieszać, tylko, że trzeba o to dbać i prać...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)