Ja osobiscie chcialbym zadac pytanie panu Filipiakowi..otóz mam 16 lat i chodze na wszystkie pilkarskie mecze Cracovii od czasów III ligi jak i na wiekszosc meczy hokejowych.Nawet gdy czasami udawalo mi sie zebrac troche kasy to jezdzilem na wyjazdy(Belchatów,Polkowice,Poznan,Katowice...).Jednak teraz gdy najtanszy karnet na Pasy kosztuje 200zl nie bede w stanie uzbierac jednorazowo takiej kwoty(jak równiez nie bede w stanie uzbierac co 2 tygodnie 35-50zl).Jestem zwyklym kibicem który na kazdym meczu zdiera gardlo dla Cracovii,nie robie zadym itp.Dlatego pytam pana panie profesorze dlaczego nie pozwala mi pan chodzic nadal na mecze Cracovii i po prostu wygania mnie pan ze stadionu?? I nie tylko ja mam ten problem.Zawsze z mojego osiedla jezdzilismy na mecze w kilkanascie osób a teraz moze 3 osoby bedzie stac na karnet lub bilety.
Dlaczego panie profesorze??Czy rzeczywiscie mysli pan ze tym sposobem wiecej pan zarobi??Przeciez pilka nozna jest dla kibiców,sami plkarze wola grac przy wypelnionych trybunach a nie przy garstce 2 tys. kibiców.Mam nadzieje ze pan albo ktos z pana otoczenia to przeczyta.
-
-
KARNETY
trzeba powalczyć o środkową część sektora C. Za 200zł. widooczność nie gorsza niż na A czy A1, a w dodatku nie ma słupów. Przy sprzedaży na wszystkie sektory od 1-go lipca będzie się działo na Wielickiej!!
Wychodzi na to, że Filipiakowi pasuje mniejsza ilość kibiców i pytanie a dlaczego?
Sektor "C" p[owinien byc mimo wszystko jako najtanszy przeznaczony na mlyn gdzie powinni siedziec glownie mlodzi kibice caly czas dopingujacy którym nie przeszkadzaja oprawy(dym itd.)
CENY Z DUPY WYSSANE!!!!
No spokojnie jak nikt nie bedzie kupował to zrobia promocję zobaczycie.TYlko ilu takich bedzie ze beda zwlekac.
No rozumiem nie mam dzieci jeszcze i tego problemu tez nie mam.
Mowie wam jak sprzzedaz bedzie szla słabo to obniza i dlatego moze warto niekupowac odrazu. Ja juz nie bede walczyl o dobre miejsce na stadionie nie bede stal w kolejkach tylko kupie tam gdzie bedzie miejsce i chu...
Rzeczywiscie zamkniecie D to jakies j,e.bane kuriozum .Mogliby tam zrobic rodziny sektor ale tylko dziecko rodzic razem, i dac 300za podwojny karnet, innych nie ma i po sprawie.Ale kurna jak sie ma takie zasrane kierownictwo Panie prezesie Filipiak i gownianych marketingowcow to daleko sie nie zajedzie .
Coraz ciekawsze te decyzje Zarządu... W cenach biletów prześcignęliśmy już AC Milan - tam najtańszy bilet na ligę kosztuje 8 Euro... No ale z drugiej strony gramy też lepiej - mając wygrany mecz tracimy 3 bramki średnio w 15 minut, a nie 6...
Mówiąc poważnie, to obawiam się coraz bardziej, że na meczach będzie wkrótce 2-3 tys. widzów i koniec z atmosferą na stadionie, dopingiem itd. Szczególnie, jeśli nasz jakże "wzmocniony" zespół nie będzie już w tym sezonie walczył o miejsca w czołówce, tylko w środku tabeli. Obym się mylił...
Andrzej_CRAC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Coraz ciekawsze te decyzje Zarządu... W cenach
> biletów prześcignęliśmy już AC Milan - tam
> najtańszy bilet na ligę kosztuje 8 Euro... No ale
> z drugiej strony gramy też lepiej - mając wygrany
> mecz tracimy 3 bramki średnio w 15 minut, a nie
> 6...
:D:D:D
Nie miałem cały dzień czasu, aby zaglądnąć na forum i szanowni koledzy napisali już chyba wszystko co człowiekowi się ciśnie w takiej chwili na usta. To po prostu jest rozbój w biały dzień. Co my do k...nędzy Real jesteśmy, że ja za swoją rodzinną ekipę muszę zapłacić 1200 pln.
Już raz nasze forum pokazało swoją siłę(a propos krzywdzącej decyzji pzpn-u)
Proponuję zasypanie klubu mailami z listem protestacyjnym. Zobaczymy jak p.o. rzecznika prasowego poradzi sobie z zapchaną skrzynką.
O widzę, że tematów o karnetach jak mrówków...
a moze rymowankę?
skoro jestes nabuzowany adrenaliną
to może ci wyjść piękny poemacik ;)
PANIE PROESORZE FILIPIAK NIE JEST PAN PREZESEM BARCELONY.PRZYDAŁO BY SIE TROCHE ZIMNEJ WODY NA ROZPALONĄ GŁOWĘ .CENY KARNETÓW mógł panu doradzić tylko zdeklarowany kibic wisly ktoremu zależy by jak najmiej osób chodziło na pasy.To tego oczywiście góra formalności i niejako robienie kibicom łaski -że za wyżyłowane ceny i gorę formalności ŁASKAWIE SIĘ ICH WPUŚCI NA MECZ.Ceny biletów skwituje milczeniem bo musiałbym używać słów obraźliwych i niecenzuralnych pod adresem tego ,,super geniusza''co je ustalał.NAWET NAJBARDZIEJ NIENAWIDZĄCY NAS KIBIC WISŁY by nie wpadł na taką paranoję.Jak czytam PANA wypowiedź dla prasy że chcecie zawalczyć o normalnych kibiców i całe rodziny na meczach to ogarnia mnie pusty śmiech.Ceny karnetów ,biletów i niemozliwość kupienia biletu w dniu meczu w kasie przeczy temu i wręcz słuŻy POZBYCIU SIĘ JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI KIBICOW ZE STADIONU.
Wszystkim którzy twierdzą że ogladalność C+ wzrośnie to przypomne że Srebrny pakiet wychodzi ponad 1000 zł rocznie !!! (To jest 5 rund siedzenia na sektorze C ! )
A i tak nie pokażą nawet połowy naszych meczy nażywo.
JA sobie płace za ta przyjemność dla ogladania powtórek a i tak zdarzyło mi sie słuchać radia :(
Nie uważam żeby wzrost z 150 na 200 na C był duży. Dochodza przeciez 3 mecze. Miałby ewentualnie zastrzezenia co do 250 zł na B9 i B10.
JA sobie biore karnet mimo ze juz wiem ze meczu z Amica nie ogladne a wydatek ten jest tez dla mnie spory w obecnej sytuacji.
Ale dalej czuje że płace swoje pieniadze na Cracovie.
w cenie "wiosny" były derby - to raz
podwyżka na B jest DRASTYCZNA - to dwa
najtańszy karnet to 200 zł - to trzy
te ceny to psiurski sabotaż
Najpierw szanowni panowie z zarzadu trzeba zapełnić staduion, a późnij można podwyższać ceny. U nas się podwyższa ceny biletów i karnetów, a na mecze coraz mniej osób chodzi.
GRATULUJE!!!!!!
Ps.Co za ludzie.
a teraz konczymy pierdolic przechodzimy do konkretow, wiec tak:
za przyklad wezmiemy sektor B bez dachu (mlyn z 2 ligi)
sektora D nie biore pod uwage bo w tej chwili sektora tego nie ma wiec trudno powiedziec jakie byly by tam ceny.
Dawniej karnet 150 zl na 7 spotkan wychodzilo nam 21,42 zl za jedno spotkanie na Ziemi Swietej.
W tej chwili mamy karnet za 250 zl na 8 spotkan + 1 spotkanie Pucharu Polski, razem 9 i wychodzi nam 27,77 zl za jedno spotkanie na Ziemi Swietej.
27,77–21,42=6,35 zl
Tak wiec jak widac wzrost ceny jest o 6,35 zl za jeden mecz.
Teraz pod lupe bierzemy sektor C (w tym sezonie tam bedzie znajdowal sie mlyn)
Dawniej 150 zl, 7 spotkan wychodzi nam 21,42 zl za jedno spotkanie na Ziemi Swietej.
Teraz 200 zl, 9 spotkan, wychodzi nam 22,22 zl za spotkanie na Ziemi Swietej.
22,22–21,42=0,8
O ile jesli niektorzy wzrost ceny karnetu na B mogo uznac za znaczny to na sektor C ten wzrost jest smieszny (80 groszy za jedno spotkanie).
Zgadzam się z tymi, któzy są oburzeni taką polityką klubu - ja osobiście kupię karnet, bo akurat stać mnie na to i nie wyobrażam sobie siebie siedzącego w domu, kiedy na Kałuży graja Pasy, ale myślę, co mają zrobić ludzie, których naprawdę nie stać, aby jednorazowo wydać 200 zł na karnet (lub później 35 zł na mecz)?
Poza tym za kompletną bzdurę uważam zamknięcie sektora D - dlaczego pozbawiać się części miejsc na stadionie, który i tak nie jest zbyt duży? Czy celem ma być 2 tys. ludzi na meczach? Czy zwróciliście uwagę, jak nieciekawie wygląda teraz stadion w transmisjach Canal+ w porównaniu chociażby z ostatnimi meczami w 2 lidze? Już ostatnie mecze w tym sezonie nie były pod tym względem zbyt ciekawe, a nie wyobrażam sobie co będzie, jeżeli nasz tak wspaniale "wzmocniony" zespół nie będzie jesienią walczył o miejsca w czołówce, tylko w środku tabeli (obym się mylił...) - obawiam się, że 2-3 tys. widzów na meczu. Czy klub na tym zyska? Canal+ też mniej chętnie będzie transmitował mecze bez publiczności, a co za tym idzie, klub straci sporo kasy.
Długo zapowiadane były "karnety rodzinne" - dlaczego przynajmniej do tego celu nie przeznaczyć sektora D, oferując tam tanie karnety, ale tylko dla rodzin (np. karnet 150 zł + 50 zł za każdego następnego członka rodziny)? Byłyby to tylko karnety grupowe, na osoby posiadające to samo nazwisko (bo rozumiem, że Zarząd chce koniecznie zapobiec powrotowi młyna na sektor D) - można byłoby to przecież łatwo sprawdzać. Nie mam dzieci, ale zastanawiam się, kto obecnie może pozwolić sobie, aby wydać jednorazowo np. 750 zł, kupując 3 karnety dla siebie i dwojga dzieci? A czy nie o to powinno chodzić klubowi, aby mieć kibiców w przyszłości?
I jeszcze pytanie z innej beczki, które mnie nurtuje od kiedy przeczytałem nowe ceny karnetów - w jaki sposób klub zamierza egzekwować różnice cen karnetów wewnątrz sektora B (200, 250 i 300 zł od B1 do B7)?. Nie wyobrażam sobie założenia nowych wysokich barierek na schodach między częściami tego sektora, ani żeby ktoś pilnował, abym nie przeszedł w czasie meczu np. z B1 na B6 itp., bo jestem pewien że będą tam wolne miejsca? Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie? Może przy każdym krzesełku będą specjalne kajdanki (najlepiej na nogi, żeby ręce były wolne w celu oklaskiwania Prezesa), które ochrona będzie zapinała na początku meczu, a rozpinała na końcu? Czy w ten sposób ma się spełnić wizja Prezesa, że należy "przywiązać kibica do miejsca"?
i dlatego trzeba sobie będzie kupić karnet za 200 a siadać na tym za 300 i pisior w tyłek temu co tak ustalał ceny !!!!
kkk_84.
pamietałbym o sektorze z dachem jednak (podwyżka do 33,33 zł za mecz)
jak również o tym, iż mecz PP to nie to samo co liga a na dodatek jest w środę, co część osób wyklucza z widowiska
wazne jest też, ile kosztuje najtańszy bilet w porównaniu do rundy jesiennej
no i nie ma derbów
Andrzej_CRAC
nie wszyscy w rodzinie noszą to samo nazwisko, zapewniam ;)
Maniex
doskonale wiem, ale pisząc o rodzinie chodziło mi głównie o rodzica z dziećmi, a w tym przypadku inne nazwiska zdarzają się jednak rzadko, to raczej byłby marginesowy jeśli chodzi o tego typu karnety
ja do cholery zawsze siadalem na B i chce tam nadal siedzieć! Jak ktos moze podwyzszyc dwukrotnie cene karnetu na danym miejscu? A ten numer z jednym meczem pucharu jest żałosny! A co jak przyjedzie np dryuzyna Skalniaka Gracze, czy to jest porównywalny zespół do pierwszoligowych (złosliwi napisza ze dla naszych piłkarzy jest wrecz lepszy)
A ten pseudodach to powinnismy pewnej pieknej nocy w czynie społecznym rozebrac. Raz, ze by nam wtedy słupy nie zasłaniały a ponadto ceny za karnety by spadly bo bez dachu to juz nie ten "luksus"
PS mam lepszy pomysł dach przeniesmy na D i tak jest zamkniety :D
gazeta.pl
Cracovia podwyższa ceny karnetów i biletów
Wak 24-06-2005
Drożeją wejściówki na jesienne mecze Cracovii. Prezes Janusz Filipiak uważa, że karnety nie są drogie, bo - wyliczył - za jeden mecz kibic zapłaci 22,22 zł, a to prawie tyle samo co za wejście do kina na produkcję z Hollywood. - A my taki sam spektakl serwujemy, tyle że na żywo - dodaje prezes.
Sprzedaż karnetów rozpocznie się 1 lipca. Zgodnie z zapowiedzią zarządu MKS Cracovia SSA, ceny karnetów będą znacząco niższe od sumy cen pojedynczych biletów na poszczególne mecze. Ceny pojedynczych biletów wahają się od 35 do 50 zł, ale na mecze szczególnie atrakcyjne mogą być droższe. Kasy biletowe w dniu meczów będą zamknięte. Sprzedaż karnetów odbywać się będzie wyłącznie w sklepiku klubowym przy ul. Wielickiej 101. Do 11 lipca kibice mogą prolongować karnety na miejsca zajmowane w poprzednim sezonie.
Karnety będą obowiązywać na dziewięć meczów "Pasów": z Amicą Wronki, Legią Warszawa, GKS-em Bełchatów, Arką Gdynia, Odrą Wodzisław, Polonią Warszawa, Wisłą Płock, a także na rozegrany awansem mecz rundy wiosennej z Koroną Kielce i jedno spotkanie Pucharu Polski.
Prezes Filipiak nie zgadza się z opinią, że ceny karnetów są drogie. - Karnety są tanie. Za 200 zł można obejrzeć dziewięć meczów, czyli jedno spotkanie kosztuje 22 zł 22 gr. Tyle płaci się za bilet do kina na produkcję Hollywood, a my serwujemy taki sam spektakl, tyle że na żywo. A że najdroższy karnet kosztuje 350 zł? Trudno wymagać, żeby najlepsze miejsca kosztowały mało - uważa Filipiak.
Droższe pojedyncze bilety to efekt pewnej strategii klubu. - Pragniemy zachęcić kibiców do kupowania karnetów i tym samym przypisania im konkretnego krzesełka. Myślę, że zaakceptują to kibice pragnący spokoju i poprawy bezpieczeństwa - tłumaczy Filipiak. - Stawiamy na wierną widownię, niewnoszącą alkoholu, nieprzemieszczającą się w trakcie meczu po stadionie i oglądającą spotkanie na swoim miejscu.
Klub nie sprzedaje karnetów na najtańszy sektor D, bo nadal nie wiadomo, jak będzie wyglądał stadion "Pasów" jesienią. - Pod koniec czerwca poznamy decyzję w sprawie wykonania podgrzewanej murawy. Jeżeli dostaniemy zgodę, trybunę D trzeba będzie zburzyć, bo inaczej nie da się wykonać tego remontu - mówi prezes Filipiak.
Ile zapłacą kibice
Ceny karnetów w rundzie jesiennej sezonu 2005/2006 wynoszą: sektor A - 350 zł, B1-B3 - 200 zł, B4, B5, B9 i B10 - 250 zł, B6, B7 (w zeszłym sezonie był to sektor A1) i B8 - 300 zł, C1-C12 - 200 zł. Ze sprzedaży karnetów wyłączony jest sektor D.
-----------
[i]na mecze szczególnie atrakcyjne mogą być droższe[/i]
a które to [b]szczególnie[/b] atrakcyjne??
[i]jedno spotkanie kosztuje 22 zł 22 gr. Tyle płaci się za bilet do kina na produkcję Hollywood[/i]
NIEPRAWDA
BTW w multipleksach jest niemal z każdego miejsca znakomita widoczność, dźwięk Digital Dolby Surround, klimatyzacja i stukilowi goście nie macają na bramce ...
Psiurska prowokacja i tyle
Co do tego porównania z kinem to lipa totalna - w każdym Multipleksie są zniżki dla uczniów i studentów o ok. 40 % - i tiket wtedy wychodzi wtedy coś ok. 13-17 zet.
Dodatkowo wyobrażam sobie, że jeśliby chcieć kupować od razu karnet na 9 seansów to wychodziłoby pewnie za dychę. Ja tak kiedyś wykorzystałem letnią promocję i nawet jako dorosły co dzień w kinie byłem za ok. 11 zet.
Już pomijam, że obejrzenie w takim kinie premiery "Władcy Pierścieni", w porównaniu ze szlagierowym meczem pucharowym z np. Tłokami Gorzyce to przy całym moim fanatyźmie w kibicowaniu KSC deko słabo wychodzi.
PROFESORZE, wszyscy wiemy, że dla Pana nawet 1000 zł za karnet to niedrogo, ale niech Pan zwróci uwagę z jaką klientelą ma PAn do czynienia i że kibice to nie tylko Pańskie biznesowe otoczenie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)