jednym słowem: organizacja w Katowicach "lekko" nie-Domogała :P
a teraz będzie wesoło: "pzhl ponoć jakieś procedury "wdrożył" tylko co teraz ma zrobić, skoro Domogała to najbliższy kumpel H..a sika?. Kumpla karać? Nie. Może zwalić wszystko na Cracovię :? :P. A może zmieni się punkt w regulaminie rozgrywek na mówiący, że "jeśli klub nie płaci w terminie zawodnikowi - to winien jest zawodnik"?. I (skoro można było zmienić regulamin rozgrywek w trakcie ich trwania) - ta zmiana będzie obowiązywać wstecz. Niech agencja DEHC płaci za wybryki swoich wielbłądów.
Satyryk - Tadeusz Ross powiedział kiedyś: "gdyby to nas nie dotyczyło - to można by umrzeć ze śmiechu". Jakże to aktualne
Przestaję się dziwić Filipiakowi, że przykręca kurek. Pakowanie pieniędzy w sport kierowany przez takich artystów jak Czerkawski, H..a sik, Domogała, Wołosz - to wyrzucanie ich w błoto. Niestety :(
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
[small]Dla jasności poniższy wpis jest co nieco obszerny i nie powinien być tu, ale "tam". Opiera się on jednak na plotkach, pogłoskach i informacjach z tzw. drugiego obiegu, więc "tam" się zdecydowanie nie nadaje. Stąd pozwoliłem sobie dać go tu i mam nadzieję, że każdy rozumie o co kaman. Ale nawet prasa śląska wspominała o tych powiązaniach, więc jak dla mnie jest coś na rzeczy bez dwóch zdań.[/small]
Temat ruszony przez Leesiora i surama jest niestety diabelnie poważny. GKS sam sobie zepsuł rynek, nieważne czy rękami Domogały czy nie. Ale wbrew powszechnemu trendowi, o ile mi wiadomo wspieranemu również przez fanów GKSu ja, tak dla odmiany, w tym temacie Domogały cisnąć nie zamierzam. Właściwie podobno można powiedzieć, ironizując co nieco, że w obecnej sytuacji GKSu więcej jest winy PKP niż Domogały. Oki, gość działał na wirtualnej kasie, ale z tego co mi wiadomo, to on jest przynajmniej po części ofiarą układu panującego na Śląsku. Zwróćcie uwagę, że do końca 2012 w GKS działo się całkiem nieźle, był tzw. ożywczy powiew i była atmosfera. Wszelkie rejterady itp. to dopiero od stycznia, czy lutego tak mi się wydaje, wcześniej była tylko jedna niejasna sprawa, bodajże z Brownem (choć nie jestem pewien czy z nim). Otóż głównym krupierem, rozdającym karty w tym układzie nie był wcale Domogała, a Matusiewicz, o czym bardzo szybko jak widzę zapomniano. Domogała, to po prostu jeden z graczy, który brał udział w tej rozgrywce znaczonymi kartami na zbyt wysokie stawki, których pokrycia w walucie nie miał nikt. Cała jego wina polegała li tylko na tym że dostawał same króle, asy i jokery i widział, że inni mają tzw. blotki. Dopóki gra szła wszystko było super, przynajmniej na żółto-czarnym końcu stolika. Rypło się dopiero po zmianie krupiera, bo nowy zamiast puścić następne rozdanie poszedł do innego kasyna, zabierając ze sobą stół do gry. A żetony zostały na stole. No i po zabawie.
Problem polegał na tym, że Matusiewicz, jak większość politykierów niestety, nie patrzył dalej niż sięgał kres jego urzędowania. A gdy i ten się skończył przed czasem, to sponsorzy podobno zaczęli dziękować za grę. O losie niegodziwy, jakież to zdumiewające! Tak trudno było pomyśleć, że nikt nie lubi być pod pręgierzem... W ten sposób podręcznikowo stracono kilka lat pracy nad sponsorami i zawężono sobie rynek na przyszłość. Mówiąc bez ogródek tak się musi skończyć, jeśli się firmom pokazuje, że sponsoring to nie jest biznes, tylko ładne określenie na haracz. Nawet jak niektórzy zaczynali rozumować wg normalnych rynkowych zasad, tzn. kasa za reklamę i promocję, to bardzo ładnie im empirycznie pokazano, że to tylko bzdety i puste hasła nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Więc jak zniknął bat to sobie poszli. Powinni zostać? Bez jaj, teraz przez długi czas żadne argumenty do nich nie przemówią. To oczywiste jak 2+2=4 przecież!
Ale w moich oczach najgorsze jest to że przy okazji, niejako rykoszetem rozyebano Naprzód. No może nie tyle rozyebano, co skutecznie ich odizolowano, ale w efekcie na jedno wyszło. Natomiast Domogała widział co jest i jak miał okazję to doił. Co w tym dziwnego? Na jego miejscu każdy by robił to samo. Jak nad tym myślę, to jakbym był w jego skórze też bym doił póki mleko leci. Przecież do pewnego momentu ta kasa naprawdę istniała, więc ona nie była aż taka wirtualna. Tylko się urwała. I to znienacka. Tego się przewidzieć nie dało. A że pociągi się zaczęły spóźniać to już nie jego wina... No to co miał zrobić? Został z ręką w nocniku i jedyne co mógł to robić dobre wrażenie i obcinać gdzie się da, więc tak robił... Proste i logiczne.
Co to jest to DEHC Hockey Agents? Ja słyszę pierwszy raz.
Bernat podpisał w Sanoku, Maniek jeszcze nie
"odpowiedź" nie-domogalskich z Katowic (a przy okazji wyjaśnienie co to jest DEHC i kto za tym stoi):
[url=http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,30699,oswiadczenie-hc-gks-katowice.html]h.j.net[/url]
Ale to są takie bzdety, że aż ciężko czytać... Ja nie wiem, ale czy działacze sportowi w dzisiejszych czasach pokładają aż tak wielką ufność w kibicowską naiwność, czy po prostu wyzbyli się wszystkich resztek poczucia godności i żaden obciach im już straszny nie jest? Przecież to oświadczenie można powiedzieć, że ledwie nieznacznie plasuje się powyżej wczorajszej beznadziei w wykonaniu Króla...
ja powiem nawet, że poniżej.
Król, przy wszystkim co narobił, nie bawi się w hipokrytę i nie udaje dobrego wujka polskiego hokeja gnojonego przez wszystkich (syndrom oblężonego Mniejszego Bajarza)
podejrzewam,, że znacznie lepiej dla polskiego hokeja byłoby gdyby pan D. zamiast wraz z płachtą, szczerkawskim i h..a sikiem bawić się w niszczenie polskiego hokeja - zabrał by się za dopilnowanie kariery syna.
5 dni później
Damian Kapica zostaje w Jastrzębiu na kolejny sezon - [url=http://www.jkh.pl/no_cache/aktualnosci/aktualnosc/id/najlepszy-w-historii/]LINK! [jkh.pl][/url]
http://dailysport.pl/index.php/2013/06/03/sponsor-tytularny-torunskiego-hokeja/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dailysport%2Fxobc+%28.%3ADaily+Sport+News%3A.%29&utm_content=FaceBook Dobre wieści z Torunia. Może nie do końca nasz rywal bo pierwsza liga, ale serce rośnie jak sekcja hokeja się gdzieś odradza.
CHT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Dobre wieści z Torunia. Może nie do końca nasz rywal bo pierwsza liga (...)
się jeszcze możesz zdziwić :D ja się całkiem serio obawiam, że zawodowa Prezesowa Hokej Liga może być najbardziej amatorską ligą po II WŚ :P
Były trener m.in. reprezentacji kraju i Polonii Bytom Emil Nikodemowicz zmarł w poniedziałek w bytomskim szpitalu w wieku 84 lat
http://sport.wp.pl/kat,1822,title,Zmarl-Emil-Nikodemowicz-byly-trener-polskich-hokeistow,wid,15702161,wiadomosc.html
R.I.P. :(
taka mała ciekawostka: Emil Nikodemowicz zagrał jeden mecz w barwach Cracovii. Był to prestiżowy mecz towarzyski z cwks warszawieś w 1950. Ponieważ Cracovię dopadła jakaś grypa, pospiesznie z "bratniego Ogniwa" (Piasta) Cieszyn ściągnięto trójkę napastników: Nikodemowicza, Hutę i Gojnego.
Cracovia wygrała 7:6, a jedną z bramek strzelił... no właśnie - Przegląd Sportowy twierdzi, że Nikodemowicz właśnie,. a gazety krakowskie jak jeden mąż piszą, że był to Korzeniak
Kontrakt z HC GKS-em Katowice podpisał Zoltan Kubat.
30-letni Słowak przez ostatnie trzy sezony grał w Ciarko Sanok, z którym sięgnął m.in. po mistrzostwo Polski oraz dwa razy po Puchar Polski. Poza Kubatem do hokejowej GieKSy dołączył też Łukasz Podsiadło. 26-letni napastnik grał ostatnio w Zagłębiu Sosnowiec.
Z kolei kontrakt z klubem przedłużył napastnik Filip Drzewiecki.
info-http://www.hcgks.katowice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=258:kolejne-kontrakty-podpisane&catid=1:klub&Itemid=2
------------------------------------------------------------------------------------
Szkoda bo Niby Drzewieckim tez my bylismy zainteresowani ??
Dobrze ze Radzik podpisał dwa roki temu na trzy lata ,bo byśmy jeszcze bramkarza stracili.!!
Bez awansu piłkarzy ze wzmocnień nici....uzupełnimy skład gośćmi w stylu Myjaka.
zubereg Napisał(a):
> Bez awansu piłkarzy ze wzmocnień
> nici....uzupełnimy skład gośćmi w stylu
> Myjaka.
ok ja to rozumie ,to juz bylo trąbione od dwóch sezonów ,ALE JEDNEGO NIE ROZUMIE ,PRZEZ PRAWIE DWA LATA NIE DAŁO SIĘ POSZUKAĆ SPONSORA(sponsorów mniejszych ) ? i tu wcale nie chodzi o jakąś kosmiczną kasę ,bo w hokeju takiej nie ma !!
Przecież wyniki hokeistów Cracovii ostatnich lat na pewno tylko pomagają i ułatwiają w poszukiwaniach ewentualnych sponsorów?
Jest już znany plan przedsezonowych sparingów GKS Tychy. W dniach 6 i 8 sierpnia grają z Cracovią:
http://gkstychy.info/hokej/135,wiadomosci/5521,plan_sparingow_hokejowego_gks/
jak będzie o tej porze lód w Krakowie :)
marcin_ksc Napisał(a):
> jak będzie o tej porze lód w Krakowie :)
przecież w Tychach zagrają... ;-)
wedle linka jeden tu, drugi tam
jak dla mnie całkiem proste, że zakłada się jeden tu, jeden tam, a zagra tak jak będzie nakazywała rzeczywistość
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)