Ej sąsiadko Łukaszenki to wy pierwsi darliście się "gdzie wasi wychowankowie?"
Hipokryci,nowobogaccy rodem z KHL
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
http://hokej.net/pl/news,artykul,9,28488,powstaje-gimnazjalny-osrodek-szkolenia-sportowego-mlodziezy.html
luka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ej sąsiadko Łukaszenki to wy pierwsi darliście
> się "gdzie wasi wychowankowie?"
> Hipokryci,nowobogaccy rodem z KHL
Ja sie tam nigdzie nie darlem :-)
(...)
TenTego
Gość
Wysłany: Sob Mar 20, 2004 8:09 am
ja mysle, ze mozemy byc dumni... i pisze to calkiem powaznie. ostatnie 10 lat pokazalo, ze dobrze pracujemy z mlodzieza i nie musimy szalec z kasa aby zrobic druzyne. w finale powinela nam sie noga. ale taki jest sport. pamietajmy jednak, ze mamy blisko 200 dzieciakow grajacych w hokej i to jest baza do robienia czegos... nie musimy sie wstydzic tej pracy i tych dzieciakow... po prostu to swiadczy o nas, jako o pelnym klubie... moglismy wziac cala piatke graczy ale nie udalo sie. byla opozycja w klubie, ktora sprzeciwiala sie temu. ale kto wie, czy nie bylo to dobre. bo jak mozna byloby popatrzec w oczy chlopcom, ktorzy utrzymali hokej w tym miescie, grajac za darmo a teraz przychodza ludzie, korzy dostaja po pare tysiecy zlotych....? cracovia zrobila sukces ale kto za nim stoi. oprocz stebleckiego sa to horny, malinowski, marcinczak. a reszta zawodnikow byla statystami. i tak bedzie dalej. bo [b]nie ma bazy w postaci wychowankow. nie ma tego co jest esencja calego klubu w przypadku sanoka[/b]. mozna mowic o dawnych zaslugach pasow dla polskiego hokeja. [b]ale co z tego skoro aby zrobic druzyne trzeba kupic cala piatke a pozniej dobrac jeszcze 12 zawodnikow[/b]. a gdzie miejsce dla chlopcow, ktorzy uratowali hokej dla krakowa? na lawce! ot i wszystko... dlatego mysle, ze nie ma co rozpoczac nad brakiem awansu i cieszmy sie z tego co mamy. a przyszlosc tak naprawde pokaze, kto bedzie sie cieszyl a kto smial... BRAWA DLA CHLOPCOW Z WALKE DO KONCA!
(...)
Hłe, hłe.... Nic w przyrodzie - jak widać - nie ginie :)
A swoją drogą, to jak Sanok ma kasę, to co nam do tego.
Pamiętam ten post jakby to było dziś :)
http://www.rmf24.pl/sport/news-odrobny-zarobki-w-polskim-hokeju-sa-za-wysokie-to,nId,601481
No akurat kto jak kto, ale wiedźmin to by w tym temacie głosu nie podnosił jako pierwszy. Swoją drogą ja tu widzę parę naprawdę ciekawych kąsków:
EB: Działacze z Jastrzębia nazwali występ polskiej reprezentacji na mistrzostwach świata w Krynicy "żenującym". Zgodziłbyś się z takim określeniem?
PO: Nie zgadzam się. Daliśmy z siebie wszystko.
[i]To że odpowiedział całkowicie nie na pytanie to jedno, ale mógł jeszcze dodać: Poszło nam, a zwłaszcza mi znakomicie[/i].
PO: Każdy z nas dał z siebie wszystko w tym meczu, a że troszeczkę zabrakło?
[i]Zapomniał tylko dodać: trudno, nic się przecież nie stało.[/i]
PO:Może gdzieś tam po ciężkim sezonie odczuwaliśmy już zmęczenie.
[i]No może, tak to bywa. Trudno. Ciekawe tylko, czy wie kiedy się kończył sezon w przyzwoitych ligach, o NHL nie wsomnę.[/i]
EB: Działacze z Jastrzębia proponują pewne rozwiązania w tym oświadczeniu - między innymi otwarcie ligi dla większej liczby obcokrajowców. W I lidze - jak piszą - powinno grać mniej "hokejowych emerytów", czyli maksymalnie pięciu zawodników powyżej 28. roku życia. Zgadzasz się z tymi postulatami?
PO: jeżeli chodzi o moją pozycję, to nic takiego nie powinno mieć miejsca. Pokazują to inne ligi. Bierzmy przykład z najlepszych - NHL czy KHL. Tam grają bramkarze, którzy mają po 40 lat, i niejeden jest prawdziwą podporą swojego zespołu.
[i]Tak, zadbać o własną d... to trzeba przede wszystkim. O ile mi wiadomo, to długowieczni bramkarze, to rzadkość w porównaniu z graczami z pola. Nie mówię, że nie zdarzają się, ale dużo łatwiej być obrońcą czy napadziorem w wieku 40 lat. Bramkarze, poza wyjątkami, czyli super-profesjonalistami, kończą wcześniej. A przykład z NHL, czy KHL to Pan żeś już wziął Panie Odrobny, prawie jak Hasek, naprawdę prawie-prawie, no ciut ciut... Teraz to rzeczywiście, nic innego tylko idź Pan tam i bądź podporą (sugeruję pojechać do Pittsburga i powiedzieć, że Fleury zagrał do d... i Pan będziesz prawdziwą podporą na 15 lat)[/i]
PO: To, że kadrze nie wyjdzie jakiś jeden mecz - akurat w tym wypadku najważniejszy, przyjdzie słabszy dzień, słabsza dyspozycja, zmęczenie sezonem, nie powinno odgrywać roli.
[i]Nie skąd, nie powinno, no bo po comiałoby odgrywać, w końcu to tylko cały rok pracy poszedł się bujać, ale że poprzedni był świetny i wtedy żeśmy awansowali, to tak w ogóle, w sumie, to na zero wyszło, wszystko git. Właściwie to nawet nie ma tematu i o co to całe halo.[/i]
EB:Czytamy, że zarobki większości zawodników są nieadekwatne do poziomu, który prezentują. Działacze JKH ujawnili też, że niektórzy reprezentanci Polski żądają wynagrodzeń na poziomie 15-25 tysięcy brutto miesięcznie.
PO:Nie chcę poruszać wysokości wynagrodzeń poszczególnych zawodników.
[i]Nie chce, ale jednak to zrobi... Planowałem nie się pastwić nad tym punktem, bo to dyskusyjne, mają prawo chłopaki dobrze zarabiać i to jest prawda, a że sport mało medialny, to wszyscy nad tym bolejemy, no ale zaraz potem takim argumentem pociągnął, że nie do wiary...[/i]
PO:Musielibyśmy się skupić i przeanalizować zarobki piłkarzy, siatkarzy, koszykarzy, szczypiornistów, żużlowców - i okaże się, że hokeiści są tak naprawdę na jakimś szarym końcu
[i]Co jest skrajnie niesprawiedliwe, bo wynik sportowy i rola jaką odgrywamy w światowej rywalizacji jest znacząco wyższa niż w przypadku tych innych sportów, zwłaszcza żużla, siatkówki i piłki ręcznej.[/i]
EB: Trener Wiktor Pysz powiedział po tym spotkaniu, że druga i trzecia bramka dla Korei obciążają - jego zdaniem - Twoje konto. Zgadzasz się z tym?
PO: Powiem jedno: myślę, że powinniśmy trzymać się razem
[i]No i jak tu nie lubić tego chłopaka...co złego to nie my :)[/i]
EB: W przerwie odtworzono zapis wideo i sędzia zdecydował, że tego gola nie było.
PO: Z mojej perspektywy, bramkarza, ciężko było stwierdzić, czy bramka była, czy nie, a powiem szczerze, że nie widziałem powtórek (...) Tak że tutaj na pewno niesłuszna decyzja sędziego.
[i]Nie dyskutuję o prawidłowości decyzji sędziego, ale z logiki dla Pana Odrobnego piątka i do tego celujący z wątków przyczynowo-skutkowych.[/i]
EB: Nam trochę na osłodę pozostały tytuły dla najlepszych zawodników mistrzostw - dla obrońcy Adama Borzęckiego i napastnika Marcina Kolusza.
PO: Jest mi przykro, że nie zostałem najlepszym bramkarzem - mimo najlepszej średniej obronionych strzałów.
[i]No bo przecież zasłużyłem jak nikt inny.[/i]
Pomysłowość pierwsza klasa. I wcale nie chodzi tu o to, że to Odrobny, gdyż tego wywiadu spokojnie mogło udzielić 2/3 kadry i wyszłoby to samo. Generalnie umiejętność, a mówiąc szczerze wręcz przerażająca nieumiejętność udzielania wywiadów i kontaktów z prasą, tv, portalami internetowymi u Polskich sportowców jest wręcz niesamowita. Nie wiem, chyba zamiast dwóch treningów Pysz im zrobił ćwiczenia z obycia medialnego, stąd i gra była super i wynik był i wywiad piękny do tego...
Jeszcze lepszy wywiad z Pyszem:
"Super Express": - Jak to możliwe, że przegraliście z Koreą?
Witold Pysz: - Po pierwszej tercji prowadziliśmy 2:1 i nic nie wskazywało na to, że możemy przegrać. Potem po błędzie naszego bramkarza rywale wyrównali, my dwa razy nie trafiliśmy do pustej bramki, jednego gola nie uznał nam sędzia i zaczęła się nerwówka. Lepiej wytrzymali ją rywale.
- Wasz awans miał sprawić, że polski hokej zacznie się odradzać...
- Wszystko zależy od sytuacji finansowej w klubach. Jaka liga, taka kadra. Zrobiliśmy wszystko, by awansować, ale się nie udało. Taki jest sport.
- Kiedy piłkarze ręczni nie awansowali na olimpiadę w Londynie, trener Bogdan Wenta honorowo podał się do dymisji. Pan rozważa taki krok?
- Jestem zbudowany grą drużyny. Wysoko i pewnie pokonaliśmy Litwę i Holandię, rywali, z którymi w przeszłości bywało różnie. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Od władz związku też nie słyszałem, że jestem już niepotrzebny i mam odejść. Dlatego będę walczył dalej. Z tą drużyną można naprawdę wiele osiągnąć.
No gość jest super, rok temu pierwszy raz w życiu spotkałem się z przypadkiem (innych chyba nie znam), że pracę selekcjonera oceniono jako złą i pomimo tego przedłużono mu umowę, do tego nie mając żadnych argumentów w przeszłości - bo te u Wenty byłyby i to baaardzo mocne! W tym roku wydaje mi się, że będzie drugi przypadek, chyba że doktor prezes nie podpisze nowej umowy, tylko zostawi tą kwestię następcy.
Tak swoją drogą to i tak duży szacunek i słowa uznania dla Pysza, za to że mówiąc o grze i wyniku reprezentacji używa pierwszej osoby liczby mnogiej. W sumie gdyby używał trzeciej - wcale bym się nie zdziwił.
ukraina Napisał(a):
> Jeszcze lepszy wywiad z Pyszem:
>
>
> "Super Express": - Jak to możliwe, że
> przegraliście z Koreą?
> Witold Pysz: [b]... Nie mam sobie nic do zarzucenia.[/b]
A powinien Pan mieć do zarzucenia sobie to, że na ok. 1,5 minuty przed końcem meczu, kiedy to graliśmy 6 na 5 i Korańczyk dostał karę Pan kazał Odrobnemu wracać do bramki, zamiast grać 6:4, czym pozbawił Pan nas szans na strzelenie wyrównującej, a potem zwycięskiej bramki i czym sprawił Pan, że przegraliśmy ten mecz, jak i całe mistrzostwa ! :(
A to jest niewybaczalny błąd, sabotaż i podcinanie gałęzi na której samemu się siedzi i za to powinien Pan zostać natychmiast zwolniony !
ukraina Napisał(a):
> - Jestem zbudowany grą drużyny. Wysoko i pewnie
> pokonaliśmy Litwę i Holandię, rywali, z
> którymi w przeszłości bywało różnie.
Mnie zainteresował ten fragment wypowiedzi Pysza. Zadałem sobie trochę trudu i prześledziłem wyniki z Litwa i Holandią począwszy od 2000 roku - dodam, że tylko na MŚ - bez meczów towarzyskich, które większego znaczenia przecież ni mają: Być może jeszcze graliśmy z Litwą lub Holandią w kwalifikacjach do którejś z Olimpiad.
2000-04-21 19:30 Poland - Netherlands 5 - 1 ( 0-0, 1-0, 4-1 ) 7000 widzów (!!!)
16.04.01 16:30 Netherlands - Poland 0 - 4 ( 0-1, 0-1, 0-2 ) 1127
21.04.01 16:30 Poland - Lithuania 13 - 2 ( 3-0, 4-0, 6-2 ) 2827
15.04.03 13:00 Lithuania - Poland 2 - 8 ( 0-2, 1-2, 1-4 ) 1800
16.04.03 16:30 Poland - Netherlands 6 - 3 ( 2-1, 0-0, 4-2 ) 1800
[b]24.04.2006 13:00 POL - LTU 1 - 2 ( 1 - 0 , 0 - 0 , 0 - 2 )[/b]
26.04.2006 16:30 POL - NED 5 - 1
5.04.2007 20:30 NED - POL 3 - 4 ( 0 - 1 , 1 - 2 , 2 - 0 , 0 - 0 , 0 - 1 )
MON 14 APR 13:30 POL - NED 6 - 4 (2 - 2, 1 - 1, 3 - 1)
SAT 11 APR 20:00 NED - POL 1 - 3 (0 - 1, 1 - 1, 0 - 1)
SUN 17 APR 17:00 LTU - POL 1 - 5 (1 - 2 0 - 2 0 - 1)
Wychodzi na to, że w latach 2000-2011 na 11 rozegranych na MŚ meczy z Holandią i Lita wygraliśmy 10 (w tym jeden w karnych) i przegraliśmy jeden. Czy wiec bywało różnie ?
Za to z Koreą chyba pierwszy raz w historii przegraliśmy.
Koziołki i Sarnik w Zagłębiu o ile wierzyć w "wiarygodne źródła"
[url=http://www.hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/]link[/url]
Mejka opuszcza Tychy
[url=http://hokej.net/pl/news,artykul,5,28510,lukasz-mejka-zegna-sie-z-gks-tychy.html]link[/url]
"alleluja, matka boska,
w oswiecimiu wielka troska,
nie ma kasy ni sponsora,
wkrotce klubik sie zaora":D:D:D
Cos takiego znalazlem na shoutboxie na hokej.net
A na powaznie to chyba nie tylko u Nas problemy z kasa sie szykuja.
[url=http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,28514,oficjalnie-milan-stasz-trenerem-ciarko-pbs-bank-kh-sanok.html]Ponoć oficjalnie - Milan Stasz trenerem Bankowców - KLIK![/url]
[url=http://unia.aksam.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=739:unia-bez-kysa-i-noworyty&catid=34:aktualnoci&Itemid=80]I oficjalne info z obozu Unitów - Kłys i Noworyta rozwiązali kontrakty za porozumieniem stron - KLIK![/url]
I jeszcze oficjalne potwierdzenia informacji z linków forumowicza bri:
[url=http://gkstychy.com.pl/index.php?show=wiadomosci&id=1632&nr=0]"Koziołki" odchodzą z Tychów - KLIK![/url]
[url=http://gkstychy.com.pl/index.php?show=wiadomosci&id=1633&nr=0]Mejka żegna się z GKS Tychy - KLIK![/url]
5 dni później
Pasiut dalej w Tychach.
[url=http://gkstychy.com.pl/index.php?show=wiadomosci&id=1635]Tu oficjalne potwierdzenie - Pasiut na kolejny rok w Tychach - KLIK![/url]
Grzesiek miał zawsze dobrą rękę do fatalnych wyborów ;)
Prochazka i Zdenek trenują w Jastrzębiu! http://hokej.net/pl/news,artykul,5,28536,prochazka-i-zdenek-trenuja-w-jastrzebiu.html
Jak do tej pory,widać ze mamy przed nowym sezonem trzy drużyny które myslą konkretnie(maja kasę :P) o nowym 2012\13
1.Sanok (który wydaję sie być poza zasięgiem ?)
2 Tychy
3.Jastrzebie
[url=http://gkstychy.com.pl/index.php?show=wiadomosci&id=1645]Przemysław Witek po dwóch latach przerwy znowu w Tychach - LINK![/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)