Jastor trudny? Eeee nie, atmosfera tam jest jak w rodzinnym grobowcu. Jastrzębie nie żyje hokejem, nie ma młyna, publiczność stricte piknikowa. To drużyna się wzmocniła, jak byłem tam 3 lata temu na play-offach, to było słychać co nasi mówią na lodzie :D
Liga jest naprawdę ciekawa.
Cracovia - potwornie osłabiona, bez ciśnienia na sukces, z PK na głowie, ale z najlepszym atakiem w lidze, jednym z najlepszych bramkarzy i zdecydowanie najlepszym trenerem, zarówno od przygotowania fizycznego jak i taktyki.
Tychy - bardzo mocny, ale starzejący się skład, Sobecki na drugiej młodości, uregulowana sytuacja finansowa(?), ciśnienie na sukces, ale trener żółtodziób, ze względu na wiek mogą spuchnąć w drugiej części sezonu.
Unia - bardzo wzmocnieni, bez trosk finansowych, ale Suchanek to stary piernik i nie powtórzy sukcesów z minionych lat. Ciśnienie na MP w normie. Ewentualny transfer Jancuski ich pogrąży.
Sanok - taki Cosmos NY, za dużo indywidualności, mega presja, niestabilny emocjonalnie sponsor, no i chyba brak umiejętności organizacyjnych
Jastrzębie - dla mnie wielka zagadka, nic nie wiem o trenerze, starzy Czesi spuchną w p-o. Bez presji na wynik.
Mój typ na koniec sezonu regularnego (wróżenie z 10 kolejek)
Tychy
Jastrzębie
Sanok
Cracovia
Unia
Medale: Tychy, Jastrzębie, Cracovia
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Tylko że Jastrzębie kibicowsko się rozwija, przychodzi regularnie już na każdy mecz ponad 1000 osób, a u nas jest na odwrót!
3 lata temu było na meczach 1500 osób i tak była cisza.
Ale było 1500! Doping jest ważny, jednak jeżeli na mecze będzie chodzić 300 osób to nawet gdyby był doping- sponsorzy będą się zastanawiać nad sensem utrzymywania takiej drużyny!
Przed chwilą powiedzieli w dzienniku w tvp1, że w niedzielę będzie w Nowym Targu referendum czy miaso ma finansować nowotarski hokej, jak odpowiedź mieszkańców będzie negatywna, to Podhale zniknie z hokejowej mapy naszego kraju ! Straszna wiadomość !
A druga, jako następny gwóźdź do trumny w naszym kraju naszej ulubionej dyscypliny, to taka, że Naprzód nie dostał licencji na grę w 1 lidze !
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,6,27149,zgaslo-swiatlo-naprzodu
Płakać się chce ! :(
W SUMIE ROZPIER.....nie najłatwiej wychodzi ,wybudowanie czegoś to już problem .
Żal mi innych ekip hokejowych ,ale nie ukrywam ze interesuje mnie najbardziej Cracovia tu tez nie jest za fajnie ?? !!!
Niedługo nie będzie z kim grać!I hokej umrze śmiercią naturalną!
To co wyprawia PZHL przyprawia mnie o mdłości.
Jeżeli upadnie hokej w Nowym Targu to będzie już pewien symbol...
Stoczniowiec, Janów... i dalej i dalej.
Tragedia.
Sterby napisal......
Drogi kolego Sterby. Tylko z respektu i z twoich 2982 postow.Zostawie twoja analize bez komentarza.Gryze sie w jezyk (strasznie boli) ale moze innym razem.
Referendum w NT to pic na wodę - fotomontaż. Po pierwsze burmistrz i tak zapowiedział, że nawet jeśli wynik byłby żeby finansować to i tak nie ma na to środków (czym de facto uwalił referendum zanim się jeszcze odbyło), a po drugie ile tam jest ludzi uprawnionych do głosowania? Ze 20k oceniam, frekwencja będzie 8-12k, bo to przy okazji parlamentarnych, to jakie szanse ma paruset - góra 2000 wliczając fanów biernych albo darzących klub sentymentem - małolaty czynnego prawa wyborczego nie mają, a to byłyby głosy na tak, bez względu na sytuację budżetową i rozwój miasta/gminy, potem już się głosuje bardziej portfelem - drogi, chodniki, szpital, jest sporo innych wydatków...To referendum ma tylko jeden cel - podnieść frekwencję wyborów parlamentarnych i zmobilizować przeciwników finansowania do pójścia na wybory, co do opcji której partii to podniesie wynik, a której obniży - to całkiem proste - wystarczy spojrzeć która partia jest bardziej popierana przez górali, potem spojrzeć kto jest burmistrzem i zastanowić się, czemu zwolennikom finansowania od razu sugeruje, że nawet nie mają po co głosować, bo nawet jak wygrają to i tak im to g... da, natomiast mobilizuje ludzi, którzy rozważą ekonomiczne za i przede wszystkim przeciw, dołożyć do tego obecny konflikt na linii rząd - kibice i nagle całe referendum staje się oczywistą oczywistością, ale jakby ktoś się przyczepił, to rzecz jasna chodzi o sprawę kluczową dla miasta i gminy. Gdyby chodziło tylko o finansowanie nikt by nie robił referendum - przecież Ci sami ludzie rozpisywali w poprzednich latach "przetarg" na promocję miasta poprzez "sport drużynowy w dyscyplinie olimpijskiej", no to kto mógł w NT taki przetarg wygrać, to była lipa po to żeby klub nie upadł i wtedy referendum nie było jakoś potrzebne.
rafalo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Drogi kolego Sterby. Tylko z respektu i z twoich
> 2982 postow.Zostawie twoja analize bez
> komentarza.Gryze sie w jezyk (strasznie boli) ale
> moze innym razem.
A po co się gryźć w język, to strasznie niezdrowe. Jak ma Pan własne przemyślenia, to proszę napisać, chętnie poczytamy.
No chyba, że nie ma Pan nic mądrego do dodania i tak tylko dla poprawy samopoczucia postanowił się Pan przypieprzyć z wieczora.
Ja to piszę z wysokości XV rzędu sektora E i nie mam pretensji do bycia jakimś autorytetem hokejowym. Po prostu jako kibic Cracovii wypowiadam swoją opinię. Można się z nią zgodzić lub nie, a udawany szacunek z racji ilości postów nie jest mi potrzebny.
A mnie osobiście wkurza Jastrzębie, jak i wszystkie inne kluby sponsorowane przez firmy, w których udział ma państwo. Wszystkie te Bełchatowy, Zagłębia Lubin, Turów, Jastrzębski węgiel itp wynalazki.
A mnie nie wkurzają tacy cy sponsorzy. Przynajmniej są gwarantem wypłacalności wobec klubów. Stabilizacja w prowadzeniu działalności sportowej jeszcze nikomu nie zaszkodziła.Spójrz na GAZPROM finansuje niemal w całości rosyjski hokej(KHL) i jakie są tego wymierne efekty!
Za komuny tak było, to czemu ma być inaczej za eurokomuny, skoro sposób jest sprawdzony ? :D
ZTCracovia Napisał(a):
> A mnie nie wkurzają tacy cy sponsorzy.
> Przynajmniej są gwarantem wypłacalności wobec
> klubów. Stabilizacja w prowadzeniu działalności
> sportowej jeszcze nikomu nie zaszkodziła.Spójrz
> na GAZPROM finansuje niemal w całości rosyjski
> hokej(KHL) i jakie są tego wymierne efekty!
Ano niech se sponsoruje. Nie nasza sprawa. Jakoś wzory rosyjskie mnie nie przekonują.
Oto przewidywana kolejność tabeli w sezonie 2020/2021:
1. PGNiG Zadupie Wielkie.
2. ENION TAURON Głodowa Wólka.
3. KGHM Zagłębie Głębokie.
4. ORLEN Orzeł Piaski Wielkie.
5. LOTOS Nisko.
Baraże o utrzymanie: Cracovia-Podhale.
Na wiele rzeczy w państwie kasy brak, a tu sobie firemki państwowe sport sponsorują.
17 dni później
Myslę ze to bardzo ciekawy i zaskakujący wynik Unia-Sosnowiec
i po to się sprowadza takich graczy z zagranicy by wygrywać z faworytami
0 : 1 Zdeněk
0 : 2 Voznik
0 : 3 Horný
ciekawostka :)
Strefa Polskiego Hokeja
Strzelecki festiwal na inaugurację II ligi hokejowej: PTH Poznań - Żółwie Piła 32:2 (9:1, 8:0, 15:1). Złe miłego początki dla Żółwi. Najważniejsze jednak, że dzięki II lidze w Pile coraz głośniej mówi się o pełnowymiarowym krytym lodowisku.
9 dni później
,,Mój Boże, po co ja to robię. Przecież dobre imię mojej firmy zostało wystawione na pośmiewisko. Byłem zdecydowany zwinąć cały majdan z oświęcimskiego hokeja, ale ostatecznie uznałem, że co nagle, to po diable... Zdecydowałem się obciąć zawodnikom pobory o połowę, oczywiście tylko te, które otrzymują z mojej firmy - Adam Klęczar, sponsor Unii, po przegranej z Zagłębiem 0:3.''
więcej -http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,27319,goracy-pazdziernik.html
No to Mikołaj, Patryk i Jarek wyjdą na przenosinach do Unii jak Zabłocki na mydle ! :D :D :D
*REVENATOR* Napisał(a):
> ,,Mój Boże, po co ja to robię. Przecież dobre
> imię mojej firmy zostało wystawione na
> pośmiewisko. Byłem zdecydowany zwinąć cały
> majdan z oświęcimskiego hokeja, ale ostatecznie
> uznałem, że co nagle, to po diable...
> Zdecydowałem się obciąć zawodnikom pobory o
> połowę, oczywiście tylko te, które otrzymują
> z mojej firmy - Adam Klęczar, sponsor Unii, po
> przegranej z Zagłębiem 0:3.''
> więcej
> -http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,27319,gora
> cy-pazdziernik.html
hokejowa wersja JW się Unii trafiła...będą jaja jak zajmą piąte miejsce...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)