A Zenek na jakiej pozycji gra ? :)
Słyszałem, że może nawet za sędziego robić :)
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Konopka to by w tej lidze był postrachem rywali :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podczas czwartkowego Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia GKS Tychy, zebrani jednogłośnie przyjęli uchwałę o przekazaniu zespołu wicemistrza kraju w ręce niedawno powstałej spółki Tyski Sport S.A.
Po otwarciu zebrania i wyborze jego przewodniczącego, prezes klubu Andrzej Skowroński przedstawił zebranym sprawozdanie finansowe za rok obrotowy 2010. Po pozytywnym zaopiniowaniu przez Komisję Rewizyjną zostało ono jednogłośnie zatwierdzone. W kolejnym głosowaniu Zarządowi udzielono absolutorium (przy jednym głosie wstrzymującym się).
Najważniejszym punktem zebrania było jednak przyjęcia uchwały o przekazaniu seniorskiego zespołu w ręce spółki. - Powołanie spółki jest w dużej mierze zasługą Pana Prezydenta Andrzeja Dziuby. W mojej ocenie jest to w tej chwili jedyne sensowne rozwiązanie. - powiedział prezes GKS Tychy. Głos zabrał także pomysłodawca tego przedsięwzięcia, Andrzej Dziuba - Taką możliwości stworzyła nam ustawa, która weszła w życie w październiku ubiegłego roku. Wcześniej mogliśmy finansować tylko sport młodzieżowy. Teraz miasto może w stu procentach angażować się w sport na najwyższym poziomie. Tychy, biorąc pod uwagę dochód na jednego mieszkańca, są jedną z najbogatszych gmin w Polsce. Stać nas na to, żeby dokładać do wielu sfer życia społecznego. Zaznaczam. że nie jest to jednak rozwiązanie długofalowe - tylko na trzy, może cztery lata. Później spółka będzie musiała się usamodzielnić. - tłumaczył.
Kapitał zakładowy spółki wynosi 19 milionów złotych. Tyski Sport będzie starał się także odzyskać podatek VAT z planowanej budowy Stadionu Miejskiego oraz zakończonego w 2009 roku remontu Stadionu Zimowego. Jako spółka gminna, będzie działał w oparciu o ustawę o finansach publicznych. - Gwarantuję, że wypłaty będą na Waszych kontach co do minuty o czasie. Nie ma innej możliwości. Waszym jedynym zmartwieniem będzie to, żeby osiągnąć założony wynik. - zapewniał hokeistów Prezydent. - To nie znaczy jednak, że będziemy mieli finansowe eldorado i sumy kontraktów będą wysokie. Sami dobrze wiecie, że w porównaniu do poprzednich lat niektóre zostały nawet obniżone. Zmieniliśmy jednak system wynagrodzeń na bardziej motywujący. Terminowość to będzie to czego inni zawodnicy będą mogli Wam pozazdrościć. - dodał.
Głos zabrał także przedstawiciel zespołu, Adrian Parzyszek ? Większość z nas ma już podpisane umowy, więc myślę, że jest to świadectwem na to, że jak najbardziej jesteśmy za przejściem do Tyskiego Sportu. - powiedział kapitan GKS-u. Podczas głosowania w tej sprawie członkowie Stowarzyszenia jednogłośnie podjęli decyzję o przekazaniu sekcji hokeja na lodzie mężczyzn do spółki.
Po zakończeniu oficjalnej część nastąpił czas na podsumowania. Zawodnicy oraz pracownicy GKS Tychy podziękowali Andrzejowi Skowrońskiemu, który pełnił funkcję Prezesa Zarządu GKS Tychy od dziewięciu lat.
Martin Voznik zakończy karierę przez nieufność zarządu Zagłębia?
Czy Martin Voznik zakończy sportową karierę? Wiele na to wskazuje. 35-letni środkowy nie potrafił dojść do porozumienia z działaczami sosnowieckiego klubu i prawdopodobnie uda się na przedwczesną emeryturę. Powód? Studia.
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,26421,martin-voznik-zakonczy-kariere-przez-nieufnosc-zarzadu-zaglebia.html
Prezes JKH: Nie tworzymy kominów płacowych
feli
2011-05-17,
Dlatego właśnie szef hokejowego klubu z Jastrzębia nie doszedł dotąd do porozumienia w kwestii nowego kontraktu z napastnikiem Mateuszem Danielukiem
Według naszych informacji wychowanek JKH i reprezentant kraju pierwotnie miał zażyczyć sobie w nowej umowie miesięcznie pobory na poziomie 13 tys. zł, co dawałoby mu kontrakt wyższy od czeskiego gwiazdora zespołu Richarda Krala.
Czy zatem jest jakakolwiek szansa, że zawodnik zagra w przyszłym sezonie w Jastrzębiu? - Cały czas pracujemy nad tym, by dojść do porozumienia - twierdzi prezes Kazimierz Szynal.
Dodajmy, że mimo świetnego sezonu ligowego Danielukowi może nie być łatwo znaleźć nowego pracodawcę w kraju. Chętny musiałby zapłacić JKH ekwiwalent za wyszkolenie, a to kwota oscylująca w granicach 150 tys. zł.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
- Wszystko wskazuje że zagram w Krakowie. Porozumiałem się z Cracovią i do końca tygodnia podpisze kontrakt. Byłem po słowie z Sanokiem, ale zdecydowało kilka czynników, że ostatecznie wybrałem drużynę mistrza Polski - wyjaśnia Kolusz.
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,26426,kolusz-w-krakowie-czyli-jak-chwalenie-szkodzi.html
(ups, nie w tym wątku się dodała, przeniesie ktoś?)
w Sanoku coś się ciekawie robi, czyżby już? Bernatowi to jednak parę lat dłużej zajęło zanim spuchł, a Krysiakowi dawałem więcej niż Bernatowi
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,26430,kolusz-wybral-sanok.html
Jednak chyba nie tak cienko w Sanoku.
w poprzednim ,było podobnie..chaos,totalny.Jesli chodzi o Sanok. Chociaz z Koluszem,brawo prezesie! Brawo zawodniku!
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://hokej.net/pl/news,artykul,5,26430,kolusz-wy
> bral-sanok.html
>
> Jednak chyba nie tak cienko w Sanoku.
Paweł Skrzypkowski wychowanek Stoczniowca Gdańsk w Ciarko KH Sanok.
A my kurna śpimy.
D.J.Cat Napisał(a):
> Paweł Skrzypkowski wychowanek Stoczniowca Gdańsk
> w Ciarko KH Sanok.
> A my kurna śpimy.
Sanok już ściągnął 4 kadrowiczów(Dronia ,Skrzypkowski ,Odborny ,Kolusz )My jak na razie strata aż 3 kadrowiczów,i spimy dalej snem zimowym .najgorsze ze czas płynie i uciekają nam ostatni wolni kadrowicze (chyba jeszcze tylko Dudka z Nowego Targu został?)Ćiulowo bo jak na razie to na 10 drużyn z PLH tylko Cracovia, Nowy Targ,Stoczniowiec i Krynica nie zrobiły żadnych zakupów ,tylko same straty !!!
Dodajmy ze Skrzypkowski został wypożyczony za darmo do Sanoka
http://www.sportowepodhale.pl/index.php?s=tekst&id=3671
no to nas wydymał
Sam się wydymał. Z tym nieudacznikiem Jancuską, Sanok nie zrobi żadnego wyniku, bez względu na to ilu Koluszów kupi.
sterby Napisał(a):
> Sam się wydymał. Z tym nieudacznikiem Jancuską,
> Sanok nie zrobi żadnego wyniku, bez względu na
> to ilu Koluszów kupi.
ooo widzę wielką antypatię do tego trenera. Pragnę jednak zauważyć, że to zawodnicy na lodzie walczą o wynik a nie trener. Poza tym Milan jak i z Nowym Targiem tak jak i z Sanokiem co nie co osiągnął. (Mistrzostwo Polski z NT, Puchar Polski z Sanokiem).
Co wart jest trener w hokeju pokazuje NASZ TRENER.
Z takim potencjałem jaki miał Sanok w ubiegłym sezonie ich wynik można uznać za co najmniej słaby.
To nie Jancuska wywalczył MP tylko Cracovia go przegrała.
Każdy kij ma dwa końce a wygrywają zazwyczaj lepsi.
Kostecki odchodzi z KTH Krynica ;/
Sterby, To Podhale wygrało Mistrza, bo chyba specjalnie Cracovia go nie przegrała, pozatym Milan musi dłużej pracować w jednym klubie, dobrze to było widać u nas, gdy przez 2 lata nie było wielkich sukcesów, a w końcu mistrz przyszedł...
Ja tam swoje wiem o sezonie 2009/2010. (nie żeby coś odbierać Podhalu)
A jak Jancuska zdobędzie MP z Sanokiem to mu osobiście pogratuluję.
Radek Procházka wzmocnił Aksam Unię-http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,26467,radek-proch%C3%A1zka-wzmocnil-aksam-unie.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)