tyszanin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no i Piekarski podpisal z nami... wymiana z Kucem
> zrealizowana
> najlepsze, ze kibice obu klubów sa z tej wymiany
> zadowoleni
Nie dla wszystkich Tyszanin mnysle ze Wy na tym wyjdziecie lepiej ,pomijając ze Piekarski miał lepsze statystyki ,to gral w pierwszej piatce ,a Kucyk w trzeciej u Was !!!to tez chyba swiadczy o czyms
ale zobaczymy w nowym sezone jak to będzie ???
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
piekarski i Proszkiewicz w Tychach.Zapala i zareba w Podhalu a Waha blizej niz blisko przejscia do Szarotek
Piekarski i Proszkiewicz dzisiaj u nas podpisali do tego dojdą prawdopodobnie Sokół, Jaros i raczej ktoś z zagranicy, no i Mariusz Czerkawski na play off !
Będzie ciekawie
Sorki,ze sie wtrace ale moim zdaniem Piekarski wyrobil sobie marke w Oswiecimiu ale z roku na rok prezentuje sie coraz slabiej...Zastanawiam sie wiec czy to raczej wzmocnienie dla tyszan,czy moze oslabienie was???
Piekarski mam wrażenie poleciał za głupie kary.
Rudi ma zdaje sie na tym punkcie obsesje...i bardzo dobrze.
to w takim razie powinien jeszcze poleciec Duleba za idiotyczne straty które zapewniły nam granie o 3 miejsce :(
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to w takim razie powinien jeszcze poleciec Duleba
> za idiotyczne straty które zapewniły nam granie
> o 3 miejsce
>
>
> Gdy się rana lub śmierć mieści artykuł 230
Dev nie zgodzę się:D:D:D
Dulęba grał niepewnie bo miał rękę w gipsie i stracił pół sezonu ale jest dobrym obrońcą jak jest w pełni formy.Mam nadzieję że do takiej powróci niebawem:D
Podobnie wyglądała sytuacja Marcińczaka i tu też wierzę w powrót do wysokiej formy:Z
Duleba jako jeden z pierwszych podpisał kontrakt na nowy sezon więc juz nie poleci, faktycznie w zeszlym sezonie jak i na MŚ się nie popisał.
8 dni później
W nadchodzącym sezonie Wojciechowi Matczakowi przybędzie nowy pomocnik na ławce trenerskiej. Asystentem szkoleniowca zostanie 53-letni Mieczysław Nahuńko, dotychczasowy drugi trener Cracovii Kraków.
38-letni były zawodnik Stoczniowca Gdańsk, TKH Toruń i KH Sanok - Adam Fraszko jest w stanie ciężkim. Obchodzący za 3 dni urodziny zawodnik dostał wylewu krwi do mózgu. ADAŚ TRZYMAJ SIĘ !!!.
Zawodnik obecnie przebywa w szpitalu Onkologicznym w Bydgoszczy okazało się że ma tętniaka. - Jestem w szoku. Operacja trwała ponad 6 godzin. To stało się tak nagle. Teraz trzeba tylko czekać. - powiedział załamany brat, Robert Fraszko.
Wszyscy życzymy Adamowi Fraszce szybkiego powrotu do zdrowia!.
źródło: hokej.net
Były zawodnik Cracovii Paweł Kozendra szuka nowego pracodawcy. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że trafi do Oświęcimia lub Torunia. Jest też inna możliwość...
Z 31-letnim obrońcą pierwsi skontaktowali się działacze z Torunia. - Rozmawiałem z prezesem Szymańskim i umówiliśmy się, że do czasu naszej następnej rozmowy nie podpiszę nigdzie kontraktu - wyjaśnia. - To miało miejsce już kilka dni temu i nikt na razie się do mnie nie odezwał.
TKH to nie jedyny klub, którego barwy może przywdziać Kozendra. - Jeśli Toruń nie wypali to myślę, że będę grał w Oświęcimiu - mówi. - Zawsze będę miał bliżej do rodzinnego domu. Natomiast jeżeli w Unii się nie uda to zamierzam zakończyć karierę.
Wychowanek Cracovii rozstał się z macierzystym klubem w nie najlepszych nastrojach. Po tym jak publiczne wyjawił okoliczności tego rozstania klub wystosował sprostowanie. - W tym piśmie można przeczytać, że jedynym powodem rozstania ze mną jest niezadowalająca postawa sportowa - wyjaśnia. - Tylko, że przed meczami z Podhalem w play-off przedstawiono mi do podpisania aneks przedłużający mój kontrakt. Była w nim klauzula, że w przypadku nie zdobycia tytułu mistrza traci on na ważności. Ja się pytam dlaczego chcieli, żebym go wtedy podpisał jak nie byli zadowoleni z mojej postawy ?
Poza sprostowaniem do Kozendry zadzwoniła sekretarka wiceprezesa Tabisza. - Dostałem telefon od pani Iwonki z propozycją spotkania się z panem Tabiszem, ale odmówiłem - przyznaje. - Jedynym człowiekiem, z którym chce się zobaczyć i porozmawiać po męsku jest trener Roháček.
Po udzieleniu wywiadów, w których przedstawił okoliczności zakończenia 25-letniej przygody z Cracovią murem za zawodnikiem stanęli kibice Pasów. - Jestem niesamowicie wdzięczny kibicom za ich wsparcie - mówi. - To było bardzo miłe nie tylko dla mnie, ale i dla całej mojej rodziny. Chciałbym zadedykować tym wszyskim fanom lata mojej kariery spędzone w Krakowie. Robiłem to dla nich.
www.sportowefakty.pl
W drużynie z Janowa ma grać w przyszłym sezonie czterech zawodników z Oświęcimia: Piotr Cinalski, Wojciech Wojtarowicz, Adrian Kowalówka i Wojciech Stachura.
Niewykluczone, że rozbiór zespołu Unii doprowadzi do tego, że w konsekwencji nie wystartuje ona w rozgrywkach ekstraligi. O ewentualne wolne miejsce w barażu mogą zagrać JKH Jastrzębie i KTH Krynica.
Różański zostaje w podhalu
,
Witek w Tychach. Szkoda że nie u nas.
Gwiazda z Kazachstanu blisko gdańskiego Stoczniowca
33-letni obrońca z rosyjskiego Awangardu Omsk Aleksiej Troszczinski znalazł się na celowniku gdańskiego klubu
Jeśli transfer dojdzie do skutku, obrona Stoczniowca zostanie poważnie wzmocniona. Troszczinski był bowiem kluczowym zawodnikiem Omska, czyli drużyny, która dotarła do półfinału play-off rosyjskiej ekstraklasy, przez wielu uważanej za najsilniejszą po NHL hokejową ligę na świecie. Troszczinski wystąpił we wszystkich meczach ligowych swojej drużyny, czyli w 70 spotkaniach. Strzelił w nich 13 goli i miał 23 asysty, na ławce kar spędził łącznie 132 minuty. W swojej karierze cztery razy był mistrzem Rosji, trzy razy w barwach Dynama Moskwa i raz w drużynie Metalurg Magnitogorsk.
Troszczinski jest wielokrotnym reprezentantem Kazachstanu, wystąpił na mistrzostwach świata na wszystkich szczeblach, grał także na igrzyskach olimpijskich w 1998 roku. Wystąpił również w ostatnich mistrzostwach świata I Dywizji w Chinach, gdzie Kazachstan był rywalem reprezentacji Polski. Drugim trenerem kadry jest Henryk Zabrocki, w Chinach był także prezes Stoczniowca Marek Kostecki, który pełnił rolę kierownika ekipy. Tam nawiązano kontakt z Troszczinskim. - Jest jeszcze wiele spraw do dogrania, bo to dla zawodnika daleka przeprowadzka, ale jestem dobrej myśli - mówi Kostecki.
Stoczniowiec stawia na młodych polskich zawodników, ale równocześnie chce mieć pięciu silnych zagranicznych hokeistów. Prawdopodobnie w Stoczniowcu zostanie trzech obcokrajowców z poprzedniego sezonu Zdenek Jurasek, Roman Skutchan i Peter Hurtaj. Jeśli dojdzie Troszczinski, zostanie jeszcze jedno wolne miejsce dla zawodnika z zagranicy. Będzie on zapewne pochodził z Łotwy lub Białorusi, bo Stoczniowiec skupia się głównie na rynku wschodnim. Zawodników zagranicznych można kontraktować do 20 grudnia 2007 roku, ale gdańszczanie chcą mieć komplet obcokrajowców w lipcu, kiedy pełną parą ruszą przygotowania do nowego sezonu.
Łukasz Pałucha z gdańskiego dodatku Wybiórczej
5 dni później
Już wiadomo, że najgorszy scenariusz nie grozi Unii Oświęcim. Na pewno drużyna z Oświęcimia wystartuje w przyszłym sezonie. Po piątkowym spotkaniu u Prezydenta miasta można powiedzieć: czarne chmury się rozeszły.
Najważniejsze fakty z piątkowego spotkania u Prezydenta Miasta:
* powołano Radę Sponsorską, która będzie gwarantem funkcjonowania klubu
* potwierdzono warunki finansowe zaproponowane zawodnikom podczas poniedziałkowego spotkania
* będą prowadzone rozmowy z naszymi wychowankami na temat pozostania w klubie
* wszyscy zawodnicy, którzy zadeklarowali chęć odejścia z klubu będą mieli taką możliwość na zasadach ustalonych przez PZHL
* kontrakty na nowy sezon będą wypłacane na bieżąco
* zaległości finansowe z poprzedniego sezonu będę wyrównywane sukcesywnie
* wyrównywanie zaległości finansowych będzie uwzględniało w pierwszej kolejności zawodników, którzy zdecydują się na pozostanie w klubie
W miarę możliwości będziemy starali się przekonać zawodników do pozostania w klubie. Jeśli będą jednak ubytki kadrowe to klub jest w kontakcie z kilkoma zawodnikami, którzy są gotowi zasilić nasz zespół. Możliwe jest także zasilenie zespołu kilkoma obcokrajowcami.
Czasu do końca okienka transferowego nie ma już za wiele. Chętni do gry w Unii proszeni są o kontakt z klubem pod nr telefonu 696449344 (w godzinach popołudniowych).
www.hokej.net
Titanic raźno tonie a orkiestra gra walczyka.
18 dni później
Czech Tomas Jakes opuszcza Wojasa Podhale Nowy Targ. Czołowy obrońca Polskiej Ligi Hokeja porozumiał się już z GKS Tychy. W nowotarskim klubie zostaje natomiast napastnik Marian Kacir, który równie długo jak Jakes zwlekał z podjęciem decyzji.
- Kontrakt jest już gotowy - mówi trener "Szarotek" Wiktor Pysz.
www.hokej.net
Nie po to wydałem na Unię 30 tys. zł, nie licząc straconego czasu dla ratowania klubu, by teraz ktoś wylewał na mnie wiadro pomyj w internecie - denerwuje się prezes TH Unia Oświęcim Adam Urbańczyk. Prezesowi i jego zarządowi udało się uratować hokej w Oświęcimiu, ale sytuacja nie jest różowa.
W tym tygodniu na posiedzeniu rady sponsorów zapadła decyzja, że Unia przystąpi do nowego sezonu. Nie będzie jej jednak łatwo obronić siódmej pozycji z minionych rozgrywek. Opuszczony przez wielkich sponsorów klub ma spore zaległości wobec graczy - razem ok. 100 tys. zł. Podobnego rzędu kwoty brakuje na sprzęt. Nic zatem dziwnego, że kto tylko mógł, uciekł z Unii. Waldemar Klisiak, ikona klubu, razem z czołowym napastnikiem Marcinem Jarosem i obrońcą Jerzym Gabrysiem wybrał Zagłębie Sosnowiec. Obrońcy Adrian Kowalówka z Piotrem Cinalskim oraz napastnicy Wojciechowie Wojtarowicz ze Stachurą przenieśli się do Naprzodu Janów, a środkowy Sebastian Kowalówka - do ComArchu/Cracovii. Najlepszy bramkarz Przemysław Witek podpisał kontrakt z GKS-em Tychy.
- Mimo tych strat jakoś zbierzemy trzy piątki na nowy sezon. Kombinujemy, szukamy, aby się je udało zebrać - opowiada prezes Urbańczyk.
TH Unia nie może nawet marzyć o budżecie, jakim jeszcze dwa lata temu dysponowały Dwory/Unia (2,5 mln zł). Działacze klubu i prezydent Oświęcimia Janusz Marszałek wysłali apel o pomoc dla hokeja do 132 największych firm z miasta i okolic. - Odpowiedziały tylko dwie, z czego jedna zadeklarowała 300 zł miesięcznie, a druga 360 zł - martwi się prezes Urbańczyk.
Całe szczęście, że hokeistów wspomaga miasto, utrzymując lodowisko i wypłacając im stypendia. Sternicy klubu Urbańczyk i nowy dyrektor Ryszard Kowalówka muszą jednak znaleźć środki na drogi sprzęt, podróże i opłaty sędziowskie. Prezes nie kryje rozczarowania kiepską frekwencją na meczach w zeszłym sezonie. - Po meczach z Sanokiem czy Krynicą wpływy z biletów były tak marne, że musieliśmy biegać do bankomatu, by z własnej kieszeni opłacić sędziów - przypomina Urbańczyk. - Gdybyśmy mieli takie wpływy z biletów jak GKS Tychy - 700 tys. zł, nie byłoby problemów. My jednak przez cały sezon zebraliśmy w kasie ledwie 80 tys. zł.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
A to wkleiłem tak dla przypomnienia, tym co nazekają...U nas tak było parę lat wstecz..
4 dni później
KACIR ZOSTAJE!
20 Czerwiec 2007 r. | Godz: 12:25 | Dodał: Stef@n | Kategoria: Ekstraklasa
Czeski napastnik Marian Kacir, jeden z najwartościowszych zawodników w dwóch ostatnich sezonach w polskiej lidze, długo negocjował warunki gry w Podhalu. Wreszcie podjął decyzje. Postanowił nadal reprezentować nowotarski klub.
Okazuje się, że jego rodak Tomas Jakes nie jest jeszcze stracony dla Podhala. Co prawda prowadził i prowadzi negocjacje z Tychami, ale podpisu tam jeszcze nie złożył. Jeszcze waha się, z której propozycji skorzystać. Na dzisiaj bliżej jest pozostania w ekipie mistrzów Polski.
info ze strony Podhala
-------------------------------------------------------------------------------
szkoda ze ten Kacir nie będzie grac w Cracovii,jakos ciezko mi uwierzyc ze nasi sternicy zdołają sprowadzic lepszego obcokrajowca ?ale czasami cuda sie zdarzają
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)