A ja szczególnie mam uraz do polityków, którzy uaktywniają się w czasie kampanii wyborczych. Czy my w ogóle mamy jakichkolwiek pasiastych polityków, którzy cokolwiek wywalczyli dla klubu w ostatnich dwóch dekadach?
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Ano mamy, w BAC politycy są, tylko mało typowe dla polityki to jakieś, bo w ratowaniu hokeja uczestniczą, zadziałali, ale jakoś o tym nie trąbią
[quote]#post1711281 A ja szczególnie mam uraz do polityków, którzy uaktywniają się w czasie kampanii wyborczych. Czy my w ogóle mamy jakichkolwiek pasiastych polityków, którzy cokolwiek wywalczyli dla klubu w ostatnich dwóch dekadach?[/quote]
Ano mamy takich przywiezionych w teczce z Gdańska którzy do tej pory chyba bardziej zainteresowani byli żeby dobrze wyglądać w mediach albo zrobić na S7 filię Stoczniowca.🤔
4 dni później
Unia przegrała w niewiarygodnych okolicznościach z Toruniem, ale wciąż ma szansę wygrać zasadniczy. Paradoksalnie "dla Unii" będziemy grać my, bo jeśli pokonamy Katowice, to Unia ich wyprzedzi o ile sama wygra.
Katowice do wygrania zasadniczego potrzebują 1 pkt na nas zdobyć.
Tychy przegrały u siebie po karnych z Jastrzębiem dziś i to jest o tyle ciekawe, że całkiem prawdopodobne, że w efekcie tego zagrają ze sobą w ćwierćfinale (Tychy raczej przez to skończą na #4 i o ile nikt nie wybierze #5 Jastrzębia to z automatu przypadnie on Tychom).
Co ciekawe cała dolna połówka zanotowała jakąś fajną wygraną w końcówce sezonu - Jastrzębie w Tychach, Energa w Oświecimiu, a my i Polonia ograliśmy Zagłębie (Cracovia imponująco na wyjeździe, a Polonia po karnych u siebie, ale wygrana jest wygrana). Patrząc na te wyniki przez pryzmat "postraszenie potentatów" to możliwość wyboru rywala w ćwierćfinale jawi się nie jako "korzyść" tylko raczej "przykry i niezbyt chciany obowiązek" - spodziewam się, że nikt nie będzie kombinował i ryzykował i zagramy klasyczne 1-8; 2-7; 3-6; 4-5.
Pytanie jest zasadnicze. Który zespół jako rywal w fazie Play-off leżał by nam bardziej. Unia Oświęcim, czy GKS Katowice?
Z Unią nie wygraliśmy w tym sezonie więc chyba prosta sprawa. Chyba że Dziubek cały sezon przygotowywał drużynę pod play offy z Unią
Zobaczymy jak dzisiaj pójdzie z Katowicami, myślicie, że będzie chłodna kalkulacja i hokejowe szachy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)