Zauważyłem dzisiaj ciekawy artkuł... :
Kraków: Wojna gangów
15.06.2005 16:37 (aktualizacja 17:58)
Są zatrzymani i aresztowani, ale wojna gangów wciąż trwa / RMF
Bijatyki, uprowadzenie, tortury - tak wyglądają gangsterskie porachunki w Krakowie. Po latach spokoju, pod Wawelem na nowo rozgorzała brutalna wojna gangów. Walka toczy się o grube miliony.
W weekend w krakowskiej dzielnicy Kazimierz doszło do bijatyki. W nocy uprowadzono i torturowano członka jednego z gangów. Ciężko ranny, trafił do szpitala. Dziś w Podgórzu doszło do kolejnego krwawego starcia.
Walka toczy się o wart miliony złotych rynek handlu narkotykami oraz wpływy z prostytucji. Starcia są coraz brutalniejsze. Policjanci mówią o używaniu przez bandytów pałek, siekier czy maczet - niedawno na Osiedlu Albertyńskim próbowano mężczyźnie odciąć rękę. Miał być zastraszany użyciem piły tarczowej.
Dziś w Podgórzu doszło do kolejnej bijatyki. Na jeden z miejscowych placyków podjechały dwa samochody. Wysiedli z nich mężczyźni, uzbrojeni w kije i siekiery. I choć doszło do krwawego starcia, nikt z uczestników bójki nie powiadomił policji. Podobnie było w weekend, gdy najazd na jedną z agencji towarzyskich skończył się bitwą na kije i siekiery.
Efekt kilkudniowych porachunków to 30 zatrzymanych, 11 aresztowanych, a także mnóstwo przejętych przez policję maczet, kijów, siekier, a także pistoletów.
Niewiem czy widzieliście
-
-
Kraków:Wojna Gangów
sie dzieje......
m vs p ??
n vs r!!
Dzisiaj na obiad będę miał pyzy jak popiję sokiem z marchewki to wyjdzie mi to na zdrowie ?
no właśnie tak mi się zdawało i się nie myliłem
Możecie pisać jaśniej?
jaśniej sie nie da :-)
jaśniej nie wolno :D
kto ma wiedzieć ten wie i tyle w temacie
jakto ostatnio modnie "pozdro dla kumatych"
eee tam modne
drzewiej bywało modne
teraz jest passe
ale, że kumam OCB to:
POZDRO DLA KUMATYCH!
;-)
As jaśniej tego nie dostaniesz. Po twoich pytaniach widać że nic nie wiesz...
M vs P
M vs Ś ;P
ale to na gnieździe :D
p.s nie mam Twojego gadu :/
Santo o jezuuuuuuu ales ty kumaty!!! zaimponowaleś mi !!! i pewnie wszystkie dobre
dupcie lecą teraz na Ciebie! < z lekką nutką ironi ;]>
no pewnie że lecą ;) i to tylko dlatego :] :D
Dzisiejszy "niedzielny" DP....opisuje całą sytuację w dość sporym artkule....
no wsumie dużo się nie wyjaśnia ...
24 dni później
Pewnie, bandytyzm jak zwykle w Krakowie. Syf i malaria. A "kumaci" podniecaja sie bo sa "kumaci". Zenada.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)