Karvin. ale ile wrzo.ksc miał wtedy lat
no litosci: nie wszyscy ucza się czytac na starych numerach Tempa
;-)
-
-
Najbliższe sparingi - lato 2005
Wtedy to mnie na swiecie nie bylo :P:P:P
byłeś, byłeś :-)
jutro szersza relacja i... mała fotorelacja na www.cracovia.krakow.pl
kto był ten wie... a kto nie był niech założy że słowacy byli lepsi (wygrali) - nasi jakby ociężali, nie tylko u Bani ale i u Bojara chyba kilka kilo nadwagi, po za tym nasi jakby odpuścili, a słowacy trawę gryźli, tak więc wynik sam mówi za siebie... ogólnie wyjaździk fajny piknikowo, ale korki spowrotem mordęga :(
A to Pulpety jedne no ;]:P...A w 1994 to mnie nawet rodzice w planach jeszcze nie mieli:P
wrzo.ksc. Ten śmieszny (dla Ciebie) klubik jest o 8 lat starszy od Cracovii :P
No własnie Krokodylu bury moje informacje są wyssane z palca mojej matki.Stawowy albo miał albo nie miał kaca są dwie mozliwości.
Bani nie widzialem zeby byl pulpetem ale nie wykluczam ze tak moze byc.
Trzeba by sie przejsc na trening na wielicka i zobaczyc czy rzeczywiscie sie z nich pulpety zrobily. A jak tak to trzeba by im trennning przedłuzyc i jakiegos dietetyka zatrudnic zeby schudli, trzeba zeby chlopcy poczuli presje bo coskurna za bardzo piknikowo podchodzą .
Sam sie ożenilem 2 lata temu i czasami :) nie żałuje ;) , zatem nie wiem czy Baranek z Dudzia dobrze zrobili
Zdjęcia są już dostępne :)
Nie będzie meczu z Baniakiem
Zaplanowany na środę mecz piłkarzy Cracovii z Banikiem Ostrawa nie odbędzie się. Działacze Banika poinformowali, że stadion w Ostrawie został zalany i nie nadaje się do rozgrywania spotkań - powiedział drugi trener krakowskiego klubu Robert Jończyk.
Przebywający na zgrupowaniu w Zakopanem piłkarze Cracovii trenują dwa razy dziennie. Zajęcia rozpoczynają się o godz.11. Po południu podzielone są na ćwiczenia na siłowni i na boisku.
Pap
dobrze że się dzisiaj okazało że mam paszport nie ważny bo miałem rano jechać :)
SaNtO - jestesmy w EU - Na CZECHY I SŁOWACJE WYSTARCY DOW.OS.
W sobotę o godz. 17 Cracovia na stadionie zakopiańskiego COS-u zagra poważny sparing z ukraińskimi Karpatami Lwów. W niedzielę krakowianie w pokazowym spotkaniu zagrają z Sokołem Borzęcin.
W piątek przed południem zawodnicy "Pasów" pracowali nad wytrzymałością tlenową i siłą dynamiczną. Każdy piłkarz miał indywidualny program biegowy, w którym miał określone tętno progowe. Po biegu mierzono mu poziom kwasu mlekowego, określający poziom zmęczenia. Później przyszedł czas na ćwiczenia na płotkach, z gumowymi lejcami i gryfami bez ciężarów.
Po południu zespół szlifował taktykę 4-3-3. Ciekawie zapowiada się rywalizacja między napastnikami. O miejsce na środku ataku walczą Piotr Bania, Tomasz Moskała i Łukasz Szczoczarz. O dwie skrajne pozycje w napadzie konkurują Dariusz Pawlusiński, Paweł Nowak i Marcin Bojarski.
Piłkarze Karpat są już w Krakowie i tym razem nic nie powinno przeszkodzić w rozegraniu spotkania (jak w środę, gdy z powodu deszczu odwołano mecz z Banikiem w Ostrawie). W niedzielę - tak jak zapowiadał trener Stawowy - piłkarze będą mieli luźniejszy dzień. Pojadą na festyn do Borzęcina k. Tarnowa w ramach którego rozegrają mecz pokazowy.
autor: KroKordyl
[b]ej gdzie jest dzis sparing ??[/b]
Przyokazji te Karpaty wygladaja jak Legia, zwiedzali dzis Wawel i okolice.
KOTU - mi do dowodu jeszcze brakuje :)
dowod teraz to chyba od 16 lat jest jesli dobrze pamietam
dowud moze ale dowod od 18:-)
A propos dowodu:
Dowód osobisty jest dokumentem stwierdzającym tożsamość osoby oraz poświadczającym obywatelstwo polskie. Osoba będąca obywatelem polskim i zamieszkała w Rzeczypospolitej Polskiej jest obowiązana posiadać dowód osobisty:
od ukończenia 18 roku życia,
od ukończenia 15 roku życia, jeżeli pozostaje w stosunku pracy lub nie zamieszkuje wspólnie z osobami, pod których władzą rodzicielską lub opieką się znajduje, albo nie pozostaje pod władzą rodzicielską lub opieką
Osoba będąca obywatelem polskim ma prawo otrzymać dowód osobisty od ukończenia 13 roku życia.
pierwszy raz zrobilem blad ort. i odrazu wytkna
Cracovia - Karpaty Lwów
3 : 2 (2 : 1)
Koniec meczu
Zakopane - stadion COS, 9 lipca, godz. 17.
Skład Cracovii:
Olszewski (46. Cabaj) - Piątek, Karwan, Świstak (46. Wacek), Baster - Giza, A. Baran, Przytuła (46. Drumlak) – Bojarski (46. Pawlusiński), Szczoczarz (46. Bania), Nowak (46. Moskała).
0:1 - Batista 5 min. - strzał z dystansu
1:1 - Nowak 30 min. - szybka akcja prawą stroną, dośrodkowanie Szczoczarza i strzał głową Nowaka z 8 metrów.
2:1 - Szczoczarz 44 min. - szybka akcja prawą stroną, dośrodkowanie Nowaka i strzał głową Szczoczarza z 7 metrów.
2:2 - Batista – 65 min. – wrzutka z prawej strony i strzał Batisty z 5 metrów.
3:2 - Bania - 83 min. z karnego - (za faul na Drumlaku)
Cracovia rozpocząła mecz w składzie: Olszewski - Piątek, Karwan, Świstak, Baster - Giza, A. Baran, Przytuła - Bojarski, Szczoczarz, Nowak.
Karpaty Lwów okazały się bardzo wymagającym rywalem, wybieganym, grającym szybką techniczną piłkę. Mecz był twardy i bardzo szybki choć toczył się na śliskiej mokrej murawie. Żadnej z drużyn nie udało się uzyskać wyraźnej przewagi. Cracovia zagrała bardzo skutecznie wykorzystując w I połowie dwie groźne sytuacje stworzone przez Nowaka i Szczoczarza.
W przerwie trener Stawowy dokonał 6 zmian. Zeszli z boiska: Olszewski, Świstak, Nowak, Przytuła, Bojarski, Szczoczarz. W ich miejsce weszli: Cabaj, Wacek, Drumlak, Moskała, Bania, Pawlusiński.
W sparingu z powodu kontuzji mięśnia przywodziciela nie mógł wystąpić stoper Łukasz Skrzyński. W drugiej połowie partnerem Michała Karwana na środku obrony był debiutujący w tej roli Tomasz Wacek
źródło TP
A może by tak spróbować tego Batiste ?
Ciekaw jestem opini tych co byli na meczu, czy ten gość jest wart uwagi.
witaj szczota(DJ Solar) w pierwszym składzie
adios moskalos
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)