to był duży błąd: strzał z daleka w środek bramki, piłkę wybija przed siebie. nie była to klasyczna cabajada, ale błąd dużego kalibru, a przypomnę, że była to jedyna bramka w tym meczu.
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
tofi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Akurat w tej rundzie zawalanie meczów to nie
> była Cabaja mocna strona tylko głównie jego
> kolegów z obrony, którzy dawali mu bardzo dużo
> okazji, żeby zaliczył jakiegoś babola, a tak
> się nie stało.
>
> Nie było też tak, że bronił pare meczów na
> wysokim poziomie, a później było gorzej. Braku
> stabilizacji formy nie można mu w ostatnim czasie
> zarzucić.
Tzn. jak ? Był w dobrej formie cały czas ? No bez jaj...
Ehhh. Odpuszczam sobie ten temat. Coś niektórzy Szanowni Koledzy mają krótką pamięć zdaje mi się....
Oczywiście obrońcy też zrobili swoje i ich też (moim zdaniem) należy wywalić (oprócz Mierzejewskiego, który wile zresztą nie pograł).
Nie przypinam sobie, żeby w tej rundzie była dyskusja po meczu, że przegraliśmy mecz przez Cabaja. Zawsze były wnioski typu "słaby mecz Janusa/Wasiluka/Matusiaka" itd.
Nie wiem jak traktować te sytuacje z ostatnich minut na Legii, ale chyba nikt się nie spodziewał, że coś takiego sędzia zagwiżdże.
Dodatkowo mając tak irytującą obronę nie jeden straciłby koncentracje i popełnił błąd.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/12/08/marcin-cabaj-pozostanie-w-cracovii-dla-mnie-prestizowa-spraw/
"Nie negocjowałem. Rozmawialiśmy. Czy rozbieżności są duże? Nieważne. Na razie nigdzie nie wyjeżdżam i w następnym tygodniu będą dalsze rozmowy. Nie ma ciśnienia. Klub tego chce, ja tego chcę i zobaczymy czy się dogadamy - tłumaczy i zdradza, że ma w zanadrzu inne oferty, ale pierwszeństwo ma Cracovia: - Chyba nikt nie wyobraża sobie, że siedzę z założonymi rękami, bo nie chciałbym takiej sytuacji, że pierwszego stycznia nie będę miał co robić i będę marchewkę obierał w domu. Gdzieś spogląda, ale dla mnie prestiżową rzeczą jest zostanie w Cracovii i utrzymanie drużyny w ekstraklasie. Wierzę, że mimo nie najlepszej sytuacji, jest to do uratowania. Potrzeba paru wzmocnień i wtedy będzie to jak najbardziej realne. "
6 dni później
W dzisiejszym DP jest przerażająca informacja...
Otóż wynika z niej ,że Cabaj dogadał się z Tabiszem co do pensji NATOMIAST sprawa rozbija się o
UWAGA!!!!
...Prowizję dla managera Cabaja.
Kurna gdzie Ci kopacze mają rozum jak z menagiem umowe spisują jak nawet za przedłużenie umowy w tym samym miejscu pracy muszą SŁONO (bo jakby nie było słono toby nie było problemu) opłacić się managerowi...
Moim zdaniem (o ile info w DP jest prawdziwe) to Marcin jakeś taki głupi to teraz sam managerowi płać...
lepszych warunków niż w Pasach i tak nikt Ci nie da.
Marcin dorobil sie swojego okreslenia na interwencje, tworzy historie polskiej ligi :P
stalo sie tez modne aby na niego napierdalac, czy tu czy w mediach, polecam post Alochy ze zbiorczymi ocenami
ogladam co weekend skroty z wiekszosci lig europejskich, i widze tam tyle baboli ze jakby bramkarzy mieli po nich skreslac to wkrotce nie mialby kto bronic, i mowie tu o klubach premmier ship, bundesligi etc.. napastnicy marnuja setki, bramkarzom sie bledy zdarzaja, zawsze jest czyjas wina. Sprowadzajmy nowego bramkarza, pewno, do rywalizacji z Marcinem, nie widze powodow aby Merde trzymac.
A Marcin moze jeszcze sporo lat pobronic.
Ale ja jestem jak najbardziej za pozostaniem Marcina + jak najszybszym sprowadzeniem trenera bramkarzy (co to za idiotyczny pomysł miał Klub zwalniajac trenera od bramkarzy za którego wreszcie Cabaj dobrze i pewnie bronił)
Czekaj, czekaj - jeszcze wiosną tego roku "Wąski" mówił dla jakiejś gazety, że "nie ma menedżera. rozstał się z nim, bo nie potrafił mu znaleźć klubu zagranicą". A tu nagle w DP, że prowizja dla menago? Mało tego - Cabaj sam chodził do guru na rozmowy przecież i nagle jakiś menago się wziął ?
mozliwosci sa dwie 1-a DP pisze nieprawdę 2-a Wąski znalazł sobie menago i nie pomyślał podpisując umowe.
Khalid - a kto jest podpisany pod tekstem w DP? AS czy AG?
Nikt nie jest podpisany. Pod bedącym obok wywiadem z Szeligą jest podpisany AG.
Swoją drogą ten AG to jakiś małolat musi być bo dziennikarstwo takie trochę do krokodyloopryszków podobne.
KONIEC PRZYGODY CABAJA Z CRACOVIĄ?
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132006&temat=94481&nr_str=1
A ja bym chciał aby Marcin podpisał nowy kontrakt.
pitagoras Napisał(a):
> A ja bym chciał aby Marcin podpisał nowy
> kontrakt.
A może byś to uzasadnił? Co?
Chwostek Napisał(a):
> pitagoras Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A ja bym chciał aby Marcin podpisał nowy
> > kontrakt.
>
> A może byś to uzasadnił? Co?
ja uzasadnie - bo jest bardzo dobrym bramkarzem
Na bramke stanie Merda-.- Mimo wszystko Lubiłem Marcina . Ale taka jest prawda jak klub blizej przepasci to wiekszosc chce odejsc. Niedaj Boze ze Cracovia Spadnie i Jak by wyszla z 1 ligi do Ekstraklasy to napewno mocniejsza niz spadla.
TP kolega czyta?
podobno nie chodzi o prowizję menagera :)
http://terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/Aktualnosci/Cabaj-i-Pawlusinski-odchodza-z-Cracovii
hukOO_dmx Napisał(a):
> Na bramke stanie Merda-.- Mimo wszystko Lubiłem
> Marcina . Ale taka jest prawda jak klub blizej
> przepasci to wiekszosc chce odejsc. Niedaj Boze ze
> Cracovia Spadnie i Jak by wyszla z 1 ligi do
> Ekstraklasy to napewno mocniejsza niz spadla.
Bedac juz w tej przepasci 2 lata temu Cabaj zadeklarowal pozostanie i gre w 1 lidze o powrot do Ekstraklasy wiec nie wiem czemu niby teraz mialby wiac.
Nie bo nie, taka jest odzywka pana T...:o
Robienie zamieszania w połowie sezonu na tak newralgicznej pozycji, która zresztą z Cabajem w obecnej formie jest zabezpieczona to sabotaż. Ciekawe jak władze klubu wyobrażają sobie wyjście z sytuacji jeśli kontraktu się nie przedłuży. Biorąc pod uwagę sam fakt sprowadzenia na testy kogoś takiego jak ten kulfon z Bośni, to panuje chyba w tej materii jedna wielka improwizacja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)