jak pech to pech ....
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
Oczywiście że Marcin popełnił koszmary błąd przy tym wolnym tez jak to widziałem to się zastanawiałem co on robi za murem...
ustawiam mur, któremu ufam, jednej strony bramki broni mur, pozostałej bramkarz, jak Cabaj ma ochotę stać na środku to niech nie fatyguje chłopaków do muru bo tylko mu będą zasłaniać tak jak dzisiaj .. proste
swoją drogą to przy bramce Vuko też był w dupie, równie dobrze mógł stać przy chorągiewce
kiedyś dudek puścił w Liverpoolu gola z 40m, strzał w samo okno, czy nie do obrony? dla mnie źle stał ... az 50m bomba w okienko jest do obrony?
Cabaj jest bardzo sprawnym brakarzem, ale w ogóle nie umie się ustawić
Głupie pytanie, może bez związku, a może...
Cabaj miał wcześniej żółtą kartkę. A dlaczego?
Po kiego chuja leciał do tej zadymy na środku boiska? Ani nie jest kapitanem, ani co.
Leciał ponieważ bronił popychanego kolegi. Dobrze, że walczą jeden za drugiego, tak powinno być!
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Głupie pytanie, może bez związku, a może...
> Cabaj miał wcześniej żółtą kartkę. A
> dlaczego?
> Po kiego @#$%& leciał do tej zadymy na środku
> boiska? Ani nie jest kapitanem, ani co.
A choć by po to zeby jakiś pajac na kolejnym meczu nie powiedział ze mamy w druzynie piłkarzy bez jaj , jak to często słyszy sie na jednym z sektorów .
Od tego jest kapitan. Zresztą była tam połowa drużyny Cracovii, to na cholerę jeszcze Cabaj? Bo jest duży i się go przestraszą?
Z Cabajem w bramce NIGDY nie będziemy druzyną klasową. Trzeba w końcu kolesia odesłać na zasłużoną emeryturę i poszukać bramkarza z prawdziwego zdarzenia.
Ile to już meczy przez niego frajersko zapi..nych???
Tak słaba j..ana legła nas pojechała :/
janczer Napisał(a):
> Od tego jest kapitan. Zresztą była tam połowa
> drużyny Cracovii, to na cholerę jeszcze Cabaj?
> Bo jest duży i się go przestraszą?
To co wszystkim można a Cabajowi nie? Bądź poważny, długo bywał kapitanem więc dostał mu taki nawyk. Dobrze, że dopominają się o swoje!
Powiem tak,Marcin jest dobrym bramkarzem ale pechowym.Zawsze się mu coś przydarzy i dlatego trzeba sie go pozbyć.
docent Napisał(a):
> Ja uczciwie powiem, że taką decyzję sędziego
> widziałem pierwszy raz w życiu. Mogę czegoś
> nie wiedzieć o przepisach, nie zmienia to faktu,
> że NIGDY nie widziałem odgwizdania wolnego za
> grę na czas bramkarza. Można dać drugą
> żółtą kartkę i w konsekwencji czerwoną.
> Wtedy na bramce musi stanąć któryś z
> zawodników z pola i takie sytuacje widziałem,
> nawet nie raz. To co się stało, w pale się nie
> mieści.
Zgadzam się ja też, co najwyżej powinna być druga żółta.
> Natomiast co do Marcina Cabaja: grał przez cały
> mecz znakomicie.
Co nie zmiania faktu, że Cabaj
- nie potrafi prawidłowo ustawić muru
- prawidłowo ustawić się w bramce przy wolnym.
Aston1906 Napisał(a):
> Kurestwo tego przepisu polega na tym, że NIGDY
> SIĘ GO NIE PRZESTRZEGA.
> Dobra, ok, brawo "sędzio" stechujfański, ale od
> dzis ze stoperem liczymy WSZYSTKIE sytuacje, w
> których bramkarze przetrzymują piłkę,
Jak Legia zawita u nas, to takie liczenie obowiązkowo możemy wprowadzić podczas meczu, w rytm bębna.
garry Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja uczciwie powiem, że taką decyzję
> sędziego
> > widziałem pierwszy raz w życiu. Mogę czegoś
> > nie wiedzieć o przepisach, nie zmienia to
> faktu,
> > że NIGDY nie widziałem odgwizdania wolnego za
> > grę na czas bramkarza. Można dać drugą
> > żółtą kartkę i w konsekwencji czerwoną.
> > Wtedy na bramce musi stanąć któryś z
> > zawodników z pola i takie sytuacje widziałem,
> > nawet nie raz. To co się stało, w pale się
> nie
> > mieści.
>
> Zgadzam się ja też, co najwyżej powinna być
> druga żółta.
Tylko sędzia nie odgwizdał gry na czas ponieważ piłka ciągle była w polu gry i nie była wznawiana, gra toczyła się nadal. Bramkarz to specyficzna pozycja stąd ma ileś sekund na wznowienie i stąd rzut wolny pośredni. Tak samo sędzia ma prawo odgwizdać rzut wolny za używanie przekleństw (chociaż to byłby już szczyt bo wszyscy klną). Pisałem w innym wątku, że to tak samo gdyby dawać żółte kartki za grę przy chorągiewce co wszyscy dobrze wiedzą, że jest na czas.
Co nie zmienia faktu, że czytając jak w innych częściach meczu bramkarze trzymali równie długo (skoro sprawdzali to raczej tak było) to człowiekowi może się podnieść ciśnienie, że akurat mu odbiło w 94min.
Santo, Ian Thorpe nie badzcie zaslepieni troche obiektywizmu w waszej ocenie Marcina.
Czy widzieliscie róznice w grze?
Raziła po oczach!!!!
A wy dalej swoje ze Slaskiem bardzo dobrze z Legia bardzo dobrze, a różnica w obu wystepach kolosalna.
Ian z całym szacunkiem, ale za oba mecze postawiłes note 9. (Santo:8 i 10) czy naprawde nie widzisz różnicy?
Proponowałbym abyś przeanalizował jeszcze raz te dwa spotkania.
Widzieliscie strzał Chinyjamy (czy jak to sie tam pisze) obok słupka?
Byla reakcja ze strony Marcina?
I co Ian napiszesz mi ze to malpa z cyrku byla?
Ile takich strzałow bylo ze Slaskiem?
I jak sie Cabaj zachowywał?
Widziałes jak walczyl w polu karnym, wszytko na piatym metrze bylo jego.
Walka nie mniejsza niz zawodnikow z pola.
Wyraz twarzy Marcina BEZCENNY.
WALKA,WALKA I JESZCZE RAZ WALKA, zólta krtka za co byla?
Za 100% procentowe zaangazowanie!
Tego oczekuje od wszystkich w kazdym meczu!
co do wolnego posredniego w takiej sytuacji, ustawienia muru i ustawienia sie bramkarza. to jednak trzeba wziac pod uwage ze nie bylo to wolny bezposredni z 20-25 metrów tylko pośredni z 15stki gdzie o wiele łatwiej trafić. do tego w tej sytuacji trzeba wziąć pod uwagę, że mur może się rozbiec, że ktos bedzie walił na siłe, ze pilka moze przeleciec pod nim itd. wg mnie Marcin nie popełnił również błędu w tej sytuacji.
pobiegł na środek boiska i jak ja to zobaczyłem w tv to mi sie geba usmiechnela. o to chodzi to jest w koncu druzyna.
wczoraj bronil wlasciwie wszystko i chwała mu za to i niech broni tak dalej jak w tym sezonie ku chwale Cracovii !
MARCIN JESTEŚMY Z TOBĄ
SaNtO Napisał(a):
> co do wolnego posredniego w takiej sytuacji,
> ustawienia muru i ustawienia sie bramkarza. to
> jednak trzeba wziac pod uwage ze nie bylo to wolny
> bezposredni z 20-25 metrów tylko pośredni z
> 15stki gdzie o wiele łatwiej trafić. do tego w
> tej sytuacji trzeba wziąć pod uwagę, że mur
> może się rozbiec, że ktos bedzie walił na
> siłe, ze pilka moze przeleciec pod nim itd. wg
> mnie Marcin nie popełnił również błędu w tej
> sytuacji.
>
> pobiegł na środek boiska i jak ja to zobaczyłem
> w tv to mi sie geba usmiechnela. o to chodzi to
> jest w koncu druzyna.
>
> wczoraj bronil wlasciwie wszystko i chwała mu za
> to i niech broni tak dalej jak w tym sezonie ku
> chwale Cracovii !
>
> MARCIN JESTEŚMY Z TOBĄ
Widzę, że Ty nie masz mózgu tak samo jak Twój idol.
To, że mur się może rozbiec lub ktoś będzie strzelał na siłę nie oznacza, że bramkarz ma się chować za murem i zostawiać tym samym wolny cały długi róg. Po to jest mur żeby 'bronił' jednego rogu bramki, a po to jest bramkarz by stać w drugim.
Otwórz oczy. Bronił fantastycznie, ale nie zmienia to faktu, że druga bramka całkowicie obwinia jego konto.
MARCIN JESTEŚMY Z TOBĄ !
Staszek Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > co do wolnego posredniego w takiej sytuacji,
> > ustawienia muru i ustawienia sie bramkarza. to
> > jednak trzeba wziac pod uwage ze nie bylo to
> wolny
> > bezposredni z 20-25 metrów tylko pośredni z
> > 15stki gdzie o wiele łatwiej trafić. do tego
> w
> > tej sytuacji trzeba wziąć pod uwagę, że mur
> > może się rozbiec, że ktos bedzie walił na
> > siłe, ze pilka moze przeleciec pod nim itd. wg
> > mnie Marcin nie popełnił również błędu w
> tej
> > sytuacji.
> >
> > pobiegł na środek boiska i jak ja to
> zobaczyłem
> > w tv to mi sie geba usmiechnela. o to chodzi to
> > jest w koncu druzyna.
> >
> > wczoraj bronil wlasciwie wszystko i chwała mu
> za
> > to i niech broni tak dalej jak w tym sezonie ku
> > chwale Cracovii !
> >
> > MARCIN JESTEŚMY Z TOBĄ
>
>
> [b]Widzę, że Ty nie masz mózgu tak samo jak Twój
> idol.
>
> To, że mur się może rozbiec lub ktoś będzie
> strzelał na siłę nie oznacza, że bramkarz ma
> się chować za murem i zostawiać tym samym wolny
> cały długi róg. Po to jest mur żeby 'bronił'
> jednego rogu bramki, a po to jest bramkarz by
> stać w drugim.
>
> Otwórz oczy. Bronił fantastycznie, ale nie
> zmienia to faktu, że druga bramka całkowicie
> obwinia jego konto.[/b]
Poza pierwszym (obelgą) zgadzam się ze wszystkim w 100%.
Santo ja wiem, że Ty kochasz Cabaja i dla Ciebie jak coś jest białe to nigdy czarne nie będzie, ale na miłość boską ustawienia w takiej sytuacji podczas meczu to się juniorzy uczą.
2 bramka to wina Cabaja,koniec i kropka.
ja wcale Cabaja nie kocham tylko nie moge dluzej czytac Waszych wypocin. to nie jest kwestia tego jak sie on zachowal czy czego nie zrobil tylko szukanie na siłe haka by móc go opluc za posrednictwem monitora. prawda jest taka ze gdyby w tym przypadku stanal na drugim slupku, pilka poszlaby pod rozbiegającym sie murem to tez byscie wypisywali brednie ze powinien byl stac na srodku itp.
problem nie jest po mojej stronie, ze obiektywnie oceniam dyspozycje Cabaja tylko po Waszej ze go nienawidzicie i za kazdym razem na sile bedziecie szukac czegos zeby mu przypierdolic.
na szczescie Wasze opinie są głuche wśród ludzi którzy potrafią trzeźwo spojrzec na sytuacje co bylo widac w ocenach chociazby w tamtym sezonie.
jeszcze raz: MARCIN JESTEŚMY Z TOBA !
Cabaj trzeba się pozbyć i to czym prędzej !
Marcin Cabaj to taki nasz pawełek. Niby umiejętności ma, wybroni coś w nieprawdopodobnych okolicznościach ale systematycznie robi juniorskie błędy. To źle się ustawi, to się kiwa z napastnikami przeciwnika, to puści babola z 40 metrów, to minie się z piłką, to nie zrozumie z obrońcą.
On jest w kategoriach mentalnych postrzegany jako 12 zawodnik przeciwnika - i to jest NAJWAŻNIEJSZY powod aby się z nim rozstać. Zrozumcie że jego czas w Cracovii juz dawno dobiegł końca. Ja już wole Merde - co ma puscic to pusci, a co ma obronic to obroni, ale nie wzbudza uśmiechu na twarzy kibica i piłkarza przeciwnej druzyny. W Polsce śmieją się że na Cabaja zawsze mozna liczyć - i w tej ironii niestety jest sporo prawdy...
Wtrace swoje 3 grosze. Nie winie Cabaja za samego wolnego, bo w sumie kazdy bramkarz na swiecie zachowuje sie w taki sposob, chcial dobrze, czekal na ostatni gwizdek. Ale winie go za to co rozmowcy przede mna - za beznadziejne ustawienie sie podczas tego wolnego. Iwanski nie strzelil ani bardzo mocno ani nie wiadomo jak sprytnie. Po prostu zobaczyl ze Cabaj zachowal sie jak idiota, stajac za murem i sobie kopnal tam gdzie byla odkryta bramka. I za to winie naszego bramkarza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)