Temat z Wojtkiem wuefistą zaczął się w temacie o transferach więc Ty jak i Leszeczek mylicie się .
Dla Ciebie rozsądną decyzją jest najpierw zwyzywanie kogoś na forum a później brak odwagi powiedzenia mi tego prosto w oczy , mamy inne podejście do takich spraw .
A Stasek nie jest dla mnie żadnym bratem , dla mnie Cracovia to 102 lata historii a dla niego wyłącznie ''piękna epoka Wojtka wuefisty '' . Staskowi puściły nerwy bo parę osób napisało o faktach kompletnie nie pasujących do stworzonych przez niego ''symboli'' Cracovii z gts-owską przeszłością .
Czepiasz się moich pogróżek a post Staska o wypie... mnie na Reymonta nadal widnieje na forum bez edycji , no ale czego się spodziewać od gołosłownego Staska współpracującego z brudasami i konfidentami z Nigdy Więcej .
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
Po co w ogóle o tym piszecie?? Przecież, każdy w Krakowie wie "jak było" i "kto był kim". Zostało to opisane na tym forum 10 000 x 1. Ja rozumiem, że część osób nie ma o czym pisać i "wskrzesza" trupka, ale Panowie - BEZ JAJ, na litość Boską. To nie te Święta.
Jeśli się ożenił to Życzę Mu wszystkiego co najlepsze.
nienawiść czasem przysłania rozum.Nieumiejętność panowania nad emocjami świadczy o słabości dyskutanta a nie o jego sile,świadczy o jego ułomności,o jego niskim poczuciu własnej wartości które musi podbudowywać krzykiem,agresją.
Nie na darmo powstało przysłowie " nie dyskutuj z idiotą,najpierw cię sprowadzi do parteru a później pokona doświadczeniem"
Panowie,okres świąteczny......
w wątku o transferach?
no to spojrzmy...
W wątku o transferach przy okazji tradycyjnej dyskusji nt braku kompetencji Tabisza
zeus napisal:
"ze Wyrzucilismy trenera, bo taki meili kaprys pilkarze, taki mieli kibice. I ze to nic nie zmienilo"
na to kontra Astona 1906:
"Nie wyrzuciliśmy żadnego trenera tylko zwykłą mendę omyłkowo zwaną trenerem
(a właściwie 'nauczycielem"), z której śmieje się cała piłkarska Polska
i która doprowadziła do całkowitej destrukcji drużyny"
i zaraz potem krak06 napsał do zeusa...
"Wyrzucilismy nie trenera tylko"pseudotrenera" którego działalność odbija sie nam do tej pory czkawką,
działa dalej nie v-ce Prezes tylko "pseudo v-ce prezes"
który gdyby odszedł, byłoby to z dużym pożytkiem dla klubu."
jesli wiec ktos kogos zaczął obrażać i wyzywać to wciąż jeszcze dotyczyło to co najwyzej pana Tabisza
dopiero nastepny post (Twoj A.W.B.) zaczyna ta jazdę...
bo to Ty napisałeś
"większość osób na tym forum ( + TP ) z bezpańskich psów
przygarniętych przez wuefistę z Reymonta robi na siłę ikony Cracovii"
a spór nt tego czy pan Tabisz jest tylko wykonawcą polityki pana Filipiaka jest juz na marginesie
tej jazdy
jesli za atak traktujesz wypowiedz krak06 "ten wuefista cos dla Pasów zrobił"
no to sorry
generalnie jest tak że to Ty A.W.B. jedziesz po Stawowym
(wąsaty gad, wiślak, wuefista, twórca wislackiego azylu)
i przy okazji odsadzasz od czci i wiary kazdego kogo zidentyfikujesz (slusznie badz nie)
jako apologete Stawowego
Staszek jest być moze najbardziej znanym, a byc moze tez najwiekszym
tylko co z tego?
Jak to według Ciebie szkodzi Cracovii?
Prawie kazdy ma jakąś jazdę
naprawde chcesz rozstrzygac czyja jazda bardziej szkodzi Cracovii?
Wobec poglądów jakie prezntujesz byłoby to jednak dośc ryzykowne...
Wiec moze lepiej niech kazdy pielegnuje swoją wizję
ale to Ty nastajesz na innych i skoro obrazasz sie o wysylanie Cie na r22
to moze zbastuj bo tez uzywasz podobnych okreslen
moze po prostu zwroc uwage na okres kariery pilkarskiej np Skrzynskiego
tylko wtedy kiedy gral w bialo-czerwonej koszulce i robił to z zaangazowaniem
to samo z panem Stawowym
Robił cos wczesniej i robił cos pozniej
ale byl okres w ktorym był wielki
i tyle
I jeszcze jedno
Nie jestesmy ani sektą ani kastą
A w historii Cracovii jedna z najpiekniejszych kart
to karta tolerancji i otwartosci na tych którzy chcą być z nami
Skrzynski nie kopał piłki w Cracovii od przedkszola?
Stawowy nie był całe zycie zwiazany z Cracovią ?
Ktoś nie chodził na mecze Pasów od dzieciństwa ?
Jesli zadeklaruje ze chce być z Cracovią to wystarczy!
Kazdy ma prawo bładzic zyciu
Jesli w koncu wybierze prawde dobro i piekno
tym lepiej dla niego
"Hasłem naszym jest Cracovii chwała..."
Tak tylko ,ze większość z was żyje wyidealizowanymi czasami Stawowego ,a jak sie tak ktoś przyjrzy z boku to pewne rzeczy wychodzą których wielu z FC Stawoego nie widzi i nie chce widzieć:) Skrzynski rasowy pies wiślacki , Nowak który ma swoje zdanie na temat miłosci do Cracovii itp. ale FC Wuefisty tego nie widzi , moze tego nie wie ,albo nie chce dopuścić do siebie takiej możliwości. To samo z Tabiszem , który jest piorunochronem Filipiaka .
Forum to, niestety, takie miejsce gdzie każdy może pisać. Czasem lepiej było by wprowadzić cenzurę. Zacznijmy od początku - Ktoś napisał że Marcin Cabaj się ożenił. To naprawdę fajna wiadomość i dla Niego (jeśli w istocie tak było) ważne wydarzenie. Ot wszystko.
Tymczasem w tym temacie cały czas istna noc żywych trupów i wojenki podjazdowe. Po co? Stawowego już nie ma, Skrzyńskiego też.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A w historii Cracovii jedna z najpiekniejszych
> kart
> to karta tolerancji i otwartosci na tych którzy
> chcą być z nami
Dokładnie. Cracovia zasłyneła między innymi bo:
1. była oazą tolerancji w ponurym świecie międzywojennych róznorakich -izmów
2. dla swoich zasad porafiła powiedzieć NIE na przekór powszechnym opiniom a nawet zagrożeniom.
[ Przypominam:
a) legendarne NIE Józefa Kałuży wobec nacisków na zakazanie gry w Polskiej lidze ponad 10%-om Polskich obywateli (w tym ~30% populacji Krakowa)]
b) legendarne "Tam są drzwi!!!" Wielkiego Prezesa Żura wywalającego za drzwi UBeków chcących zapisać Cracovie do Gwardii
o ile a) to po prostu(a raczej aż) cywilna odwaga to b) to wręcz bohaterstwo - i Cracovia i Prezes Żur zapłacili kolosalną cenę za wierność swoim ideałom]
i między innym BARDZO by dobrze było jakby przez pamięć dla tej [b]Wielkiej Historii[/b] co poniektórzy NIE MIESZALI Cracovii jako całości do swoich prywatnych przekonań/wojenek polityczno-ideowych. Są do tego lepsze miejsca i a przedewszystkim nie ma powodu aby popierać się w tych sprawach Cracovią.
RAF Jedynka wybiórczo cytujesz posty , mój post o azylu był odpowiedzią na wątek poruszony przez Zeusa , słowa prawdy o wuefiście Wojciechu i przybłędach z Reymonta doprowadziły Staska do szału , który skończył się wysyłaniem mnie na Reymonta . Bądź bardziej obiektywny i zwróć uwagę na to , że to nie Ja zacząłem dyskusję od wyzwisk .
Po za tym nie rozumiem jak można mnie oskarżać o powrót do tematu wuefisty skoro sam Stasek ciągle tym żyje i do tego nawiązuje ( wystarczy zerknąć na odpowiednią stronę ) .
Sugerujesz , że szkodzę Cracovii , podaj choć jeden przykład i porównany to z działalnością Staska , wielokrotnie plującego na Pasy ( wystarczy sobie przypomnieć aferę z Drumlakiem , premie hokeistów czy obronę psa Skrzyńskiego ) .
''moze po prostu zwroc uwage na okres kariery pilkarskiej np Skrzynskiego
tylko wtedy kiedy gral w bialo-czerwonej koszulce i robił to z zaangazowaniem ''
No i zwracam , np. na to że ten pies przyszedł na trening Cracovii w czapeczce gts-u , a grał z zaangażowaniem bo Cracovia płaciła mu za to niezłe pieniądze . Jeszcze tego brakowało żeby za tak grubą kasę olewał swoją pracę , a już pewnie zapomniałeś kto był kołem napędowym buntów w drużynie przeciwko trenerom pracującym po Wojtku wuefiście , dla mnie piłkarz,który zagra przeciwko trenerowi w wyniku czego Cracovia przegrywa nie zasługuje na żaden szacunek . W tej kwestii mam zdecydowanie wyższe wymagania niż Ty .
''to samo z panem Stawowym
Robił cos wczesniej i robił cos pozniej
ale byl okres w ktorym był wielki
i tyle ''
Wojtek wuefista był zwykłym wyrobnikiem , wystarczy zasięgnąć informacji jak wyglądała jego praca w Cracovii , dla chcącego nic trudnego . Jak poszła informacja , że Wojtuś wuefista jest jednym z kandydatów do trenowania gts-u to gadowi aż się oczka świeciły ze szczęścia , wreszcie wróciłby do korzeni a wraz z nim ...... ( tu możecie sobie wpisać pewien nick ) . Wojtuś wuefista ciągle mówi o wielkiej miłości do Pasów a nigdy nie pojawił się na naszym meczu jako zwykły kibic .
Stasek aspiruje aby jego strona była największym serwisem o Cracovii a z tego co pamiętam to nigdy nie pojawił się na spotkaniach z trenerami w EFC , ciekawe czemu .... ?? :)
Lubię odwalać czarną robotę więc to Ja piszę o Stasku to co większość osób o nim myśli .
I jeszcze raz powtórzę pytanie do Staska , czemu w wywiadzie z wuefistą bezczelnie kłamiesz ,że Wojtek wuefista na jesieni był faworytem kibiców jako następca Majewskiego . Była sonda na tym forum i wyniki były całkowicie inne .
Koniec tematu z mojej strony , nie mam czasu .
no nic wiec kontynuujmy
piszesz ze wybiórczo cytuje posty,
tak to prawda ale inna opcja to cytowac je w całości
aby uchwycic dynamike z jaka eskalowala "dyskusja" staralem sie wylowic zdania
ktore nakrecaly emocje i pominalem inne watki
w tym sensie wybiorczo
piszesz teraz ze:
"słowa prawdy o wuefiście Wojciechu i przybłędach z Reymonta
doprowadziły Staska do szału, który skończył się wysyłaniem mnie na Reymonta."
nie wiem czy to był szał ale wiem tez ze w zadnym sensie to co piszesz o bylym trenerze Cracovii i kilku piłkarzach Cracovii nie jest prawdą
a jest po prostu Twoją opinią
czy prawdą bedzie stwierdzenie że Piłsudski był przybłedą z PPSu?
i czy w ocenie jego pozniejszej dzialalnosci wlasnie to że rabował pociągi jest najwazniejsze?
mozesz tak uwazac ale jesli ja uwazam ze przeginasz
to wiedz ze nie oznacza to ze z racji mojej opinii nt temat naleze do FC Marszałka
Domagasz sie przykładu szkodliwości Twoich poglądów...
No chłopie jesli nie rozumiesz ze obracajac w niwecz dokonania "dzieci Stawowego"
właśnie to robisz to co ja na to mogę poradzic?
W "pieknej epoce" wydarzyło sie kilka wspaniałych historii
i nie ma ich bez Stawowego, Skrzynskiego, Nowaka, Radwanskiego
No nie ma i nic juz z tym nie zrobisz
oni w tym wszystkim brali udzial
i to jest prawda a nie opinia na ten temat
A inne Twoje "prawdy":
Staszek wielokrotnie plujący...
Skrzynski w czapeczce gts-u jako kolo napedowe buntów...
Wojtek wuefista jako zwykly wyrobnik i gad,
ktoremu sie oczka swiecily na wiesc ze moze byc trenerem gts-u...
wiesz nie wiem co napisać
bo na TerazPasy zaglądam w poszukiwaniu informacji o Cracovii i zawsze cos tam znajduje
kiedy sam cos napisalem to Staszek nigdy nie odmowil mi opublikowania tekstu
i nigdy nawet nie zaproponowal zebym cos zmienił
wiec odczuwam absolutna swobode wyrazania moich opinii okolocracoviackich
a Skrzynski i w sumie tez pewnie Stawowy jako trener
byc moze nie zaczynali swojej kariery ze swiadomoscia
ze beda wspoltworzyli historie Cracovii
ale tak sie sprawy potoczyly
ze to wlasnie w Cracovii dostali szanse rozwoju
i ja wykorzystali
z pozytkiem dla siebie (no to przeciez oczywiste ale co w tym zlego)
ale tez ku chwale Cracovii
Jesli czyjas postawa choc w czesci przyczynia sie do chwały Cracovii
to już zasługuje na szacunek
Moze nie kazdego stać na taki heroizm aby cale zycie oddać Cracovii
moze wystarczy ze gra dla niej w pilke w ramach kontraktu...
Panowie spieramy się o rzeczy mało ważne .Skrzyńskiego już nie ma ,a Stawowego już nie ma dawno.Skrzyńskiego można było dawno sprzedać za rozsądne pieniadze i ściagnąć innego stopera -było by dawno po temacie.
Do tych co zostali nie ma kolego AWB żadnych podstaw by ich wyzywać.
Co do tej,, szkodliwej'' działalności Staszka to popełnił kilka błędów .Pluł owszem ,ale na szkodnika u którego do tej pory trudno znaleść choć 1 rzecz którą zrobił dla dobra klubu .
W sprawie premii dla hokeistów czy Skrzyńskiego to AWB masz sporo racji.
Jeśli chodzi o Drumlaka to uderzył nie w klub ,a w osobnika który spowodował SWOIM BRAKIEM PROFESJONALIZMU i nieudacznictwem STRATĘ KILKASET TYSIĘCY ZłOTYCH ponad to co trzymajac drumlaka do końca kontraktu klub musiał by wypłacić.
Oprócz tych strat jest jeszcze bujanie się po sądach Filipiaka,smród ciągnący sie za klubem i ręka kosmity podpisująca za Drmlaka aneks.Za ta sprawe w każdym innym klubie tego ,,prezesa''by nie było.
Do tej pory nie mogę zrozumieć że szkodnik ewidentnie klubowi szkodzący nie został podobnie potraktowany przez ogół kibiców jak maja majewski.
To że biorąc się za transfery Cracovii szkodzi klubowi wie w zasadzie blisko 100% kibiców.Nie rozumien kolego AWB dlaczego dalej to robi??????
Panowie, załóżcie może nowy wątek do tej dyskusji...
Albo zakończcie ją ze starym rokiem...
Ja osobiście kibicuję Cracovii od kołyski :)
ale nie mam nic przeciwko kibicom, którzy kiedyś "przejrzeli na oczy"
i razem ze mną sie cieszą sukcesami Cracovii.
Jak to jest w Biblii o radości z nawróconego grzesznika? :D
I siłą Cracovii była m.in. zawsze tolerancja na różne poglądy i postawy, co pieknie przypomniał wyżej Khalid. Kontynuujcie więc tę tradycję i pokazujcie to także w stosunku do takich, którzy byli kiedyś związani z Wisłą ale wiele dobrego dla Cracovii zrobili. Bo taka "totalna negacja" to nie tylko zacietrzewienie, ale i przejaw... no, nazwijmy, braku rozsądku.
I jeszcze jedno: porównanie obiboka, kombinatora, [ciagu dlaszego komentarzy nei bedzie ze względu na wewnętrzną cenzurę i regulamin Forum] Drumlaka z którymkolwiek piłkarzy innych wymienianych w tym wątku to nieporozumienie, delikatnie mówiąc i rzecz wielce krzywdząca dla tamtych piłkarzy.
No Marcin dziś pokazał forme strzelecka :D gratulacje :D
Zaraz przepraszam, że nie ten temat, ale nie mogę się powstrzymać, nie rozumiem za bardzo dlaczego zwolnienie Majewskiego przypisujecie jako swój sukces, i efekt waszych wspólnych działań. Okej zgadzam się była nagonka, listy itp., ale to przez to, że zremisował z Odrą u siebie wyleciał, a nie w wyniku przemyślania przez JF całej jego pracy. Zresztą pan Filipiak przyznał, że gdyby w tym meczu nie padł remis, prof. zostałby na stanowisku...
Oczywiście nie chce ubliżać waszej roli w wywaleniu Stefana, ale wg mnie nie byliście głównym czynnikim który wpłynął na tą decyzje. Oczywiście cholernie szanuje to co robiliście (mowię "robiliście", głupio brzmi, bo nie brałem w tym niestety udziału, nie z mojej winy), i gdy rozpocznie się [b]wspólna[/b] następna nagonka na kogoś :) chętnie pomogę, choć jestem sceptykiem.
Pozdrawiam, dosiego roku ! :)
Królestwo za moderatora.
to jest niemoderowalne...
No to po kolei :
Kolego Potter , odpowiedź na Twoje pytanie jest banalnie prosta, transferami zajmuje się Tabisz bo taka jest wola prof. Filipiaka .
A ten jedyny plus Tabisza już Ci wymieniłem w innym temacie >>> żelazna dyscyplina finansowa i zero długów w klubie .
Kolego Potter , niestety niechęć do Tabisza nie pozwala Ci spojrzeć trzeźwo na sprawę z Drumlakiem , nawet gdyby Drumlak miał 100% racji w tym konflikcie to nie można atakować Cracovii w czasie gdy wszystkie media jadą po nas jak po łysej kobyle . Media atakowały nie Tabisza tylko CRACOVIĘ i Stasek swoimi durnymi artykułami do tego dołączył .
Ananiaszu, trzeba rozgraniczyć pewne postawy azylantów grających w Cracovii :
1) Radwański - wiadomo wiślak ale przynajmniej nie chodzi po mieście i w prywatnych rozmowach nie pluje po Pasach dzięki czemu ma taryfę ulgową .
2) Skrzyński , Nowak - przybłędy z Reymonta , ''wiele dobrego zrobili '' bo im płacono ciężkie pieniądze za grę , normalna postawa pracownika wobec pracodawcy ( jak Skrzyński zaczął buntować drużynę i działać na szkodę Cracovii to został pożegnany z klubu , Potter ma rację , trzeba było szkodnika sprzedać a nie puszczać za darmo ) . A prywatnie ?? W rozmowach plują na nasz klub , wystarczy popytać się chłopaków z osiedla gdzie mieszka Nowak jaki on ma stosunek do Cracovii , już nie mówiąc o Skrzyńskim .
3) Wuefista Wojtek - ciężki przypadek wazeliniarstwa , od pewnego czasu coś tam mówi o miłości do Pasów mimo iż nigdy nie przyszedł na nasz mecz jako postronna osoba . A jaki ma prawdziwy stosunek do Cracovii wystarczy się dowiedzieć jak określał nasz klub trenując Proszowiankę . Zresztą są osoby na forum wiedzące coś więcej na ten temat niż Ja . Gnać gada jak najdalej od Cracovii .
Kolej na RAF-a Jedynkę , który zarzuca mi kłamstwa , to teraz zobaczymy kto okłamuje kibiców Cracovii , Ja czy Ty .
''nie wiem czy to był szał ale wiem tez ze w zadnym sensie to co piszesz o bylym trenerze Cracovii i kilku piłkarzach Cracovii nie jest prawdą ''
''A inne Twoje "prawdy":
Staszek wielokrotnie plujący...
Skrzynski w czapeczce gts-u jako kolo napedowe buntów...
Wojtek wuefista jako zwykly wyrobnik i gad,
ktoremu sie oczka swiecily na wiesc ze moze byc trenerem gts-u... ''
Proszę abyś odpowiedział na poniższe pytania TAK lub NIE :
1) Wuefista Wojtek był związany z gts-em i określał się jako fan wisły oraz pluł na Cracovię jako trener Proszowianki ??
2) Skrzyński przyszedł na trening Cracovii w czapce czy tam koszulce gts-u ?? ( nie pamiętam w czym dokładnie ten szkodnik przylazł )
3) Skrzyński buntował resztę drużyny przeciwko Majewskiemu co odbijało się na grze Cracovii , w efekcie został z Pasów wyrzucony .
4) Artykuły Staska broniące jego ulubionego wiślackiego psa czyli Skrzyńskiego , sztuczne rozdmuchiwanie ''afery '' o premie hokeistów czy obrona Drumlaka były pluciem na Pasy czy nie ??
A Stasek coś zamilkł w temacie , prawda o Wojtku wuefiście i przybłędach z Reymonta boli ?? Na dodatek bezczelne kłamstwo w ostatnim wywiadzie z wuefistą Wojtkiem .
Dev nazywajmy rzecz po imieniu , nie żadne FC Stawowego tylko sieroty po Wojtku wuefiście.
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 4) Nowak w prywatnych rozmowach jedzie po Cracovii
> ?? (aby znać odpowiedź wystarczy porozmawiać z
> chłopakami z południowych dzielnic Krakowa )
co za chłopaki tak mówią?
dzielnicowy?
> Mogłeś przed TN od razu napisać , że nie
> wejdziesz na trybuny stadionu tylko będziesz
> błąkał się po murawie to zaoszczędzilibyśmy
> cenne minuty TN poświęcone na szukanie Ciebie.
ktoś kto idzie na TN między innymi po to, żeby spoliczkować innego Pasiaka,
i to nie samodzielnie ale jako "my",
jest pożałowania godny
.
Wszystkiego Najlepszego Marcinie dla Ciebie i Twej żony na obrączkowym szlaku!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)