Marcin bronił super
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
nie bronił super SaNtO....bronił dobrze w ekstremalnych sytuacjach.Natomiast BARDZO obniża ocenę gry,jego wyjścia do dośrodkowań.Te piłki mu spadaly "za kołnierz".Źle facet oblicza te wyjścia,a to jest niebezpieczne.....
Marcin to Marcin musi miec w każdym meczu jakąs swoją Cabajade. Ale bez tego by było nudno. Brawo Marcin za mecz z Zagłebiem w PP.
Fajnie nazwane CABAJADA.Ale ja bym go już na ławkę posadził i tyle.Jak posiedzi znowu trochę to mu nie zaszkodzi.Mamy drugiego conajmniej równorzędnego golkipera i on też ławki nie lubi.A Marcin wczoraj dał pupy przynajmniej 4 razy przy wrzutkach Zagłębia i stale dziękował obrońcom za to że go wyręczyli.Dość CABAJAD w tym roku.
lepiej zeby wychodzil do wrzutek i wybiłam 8/10 niż żeby grał olszewski i stał w bramce
trzeba szukać nowego bramkarza bo jajecznica już przesolona.
Cabaj TheBest!
to Nasz Bramkarz numer 1 i ...basta!
Szkoda,że nie da się poszukać prawdziwych kibiców i wymienić za tych wiecznie niezadowolonych, nawet po wygranym (w dobrym stylu!) meczu.
Stary kibol dobrze prawi!
Ludzie, piszcie sobie na forum co chcecie, ale mozecie chociaz nie lzyc zawodnikow w trakcie meczu?! Komu sie wydaje, ze wyzywanie zawodnikow Pasow, kiedy walcza na boisku poprawia ich morale?
Jesli Majewski wystawi w bramce Cabaja, to ja to musze zaakceptowac i kibicujac Cracovii staram sie Marcina wspierac, a nie zachowuje sie jak kibic rywala, ktory robi wszystko zeby zdekoncentrowac naszego zawodnika.
To co czasem wyprawia Cabaj, to jest faktycznie jakby wyjete z jakiegos dreszczowca, ale Barthez tez robil podobne glupoty i zdobyl Mistrzostwo Swiata, a takze Europy i ludzie go kochali...;-)
Na marginesie przyznac musze, ze okreslenie "cabajada" jest boskie:-)
--------------------
Marcin, trzymaj sie!
Pozdrowienia dla Marcina ... Bojarskiego też.
Ale, ale! Powiedzcie mi - czy w naszej OE znajdziecie słabszego bramkarza od Cabajosa, wliczając tych rezerwowych także? Ja takiego na razie nie widziałem jeszcze.
MOnday wez wyluzuj.
Pewnie, że Cabaj zagrał katastrofalnie z Wisłą i słabo z Lubinem, ale pozatym 3 mecze bez straty bramki.
Pomysl z jakim klubem dokonalbys wymiany ich bramkarz za Cabaja?
Opócz Legii, Wisły i Korony to nie widzę lepszych ofert?
no nie wiem.. czy to tylko przypadek, czy jacyś trenerzy nieudacznicy...
ale popatrzmy obiektywnie:
Trener Stawowy - stawia w bramce Cabaja
Trener Mikulski - stawia w bramce Cabaja
Trener Białas - stawia w bramce Cabaja
Trener Majewski - stawia w bramce Cabaja
oczywiście: Trener Karvin - stawia w bramce nie wiadomo kogo (te nasze odwieczne spory).
I piszę to z wielkim szacunkiem i uznaniem dla Sławka Olszewskiego!
Niestety w ostatnich miesiącach nasi bramkarze (wszyscy: od B do Z) w dyspozycji są o wiele gorszej, niż choćby kilka miesięcy temu. Bo chociaż są, zmieniają się trenerzy specjalistyczni od tej pozycji, to czasu nie dostają na te specjalistyczne treningi. Wot i odwierg dlia Waszej zagwozd'ki
:):):)
Nie oszukujmy się Cracovii jest potrzebny nowy pewny bramkarz, nie ma co tu bronić Cabaja bo broni naprawdę niepewnie i nogą coraz gorzej. Od pewnego czasu Marcin niestety nie ma formy pierwszoligowej i uważam, że w przerwie zimowej powinniśmy ściągnąć dobrego bramkarza ze Sławkiem Olszewskim sie pożegnać. Tak aby nowy bramkarz Pasów walczył o rywalizacje w bramce z Cabajem to dobrze wpływa na forme bramkarzy jeśli między soba konkurują. Bo w obecnej sytuacji Cabaj ma pewny skład nawet jesli by zawalił 5 meczy a tak nie powinno być...
jak by nie było to w ostatnich 5 meczach (w tym PP) stracilismy tylko 4 bramki.jest lepiej. CABAJADY TO JEST TO!!!!!!!!!!!!
11 dni później
Na żywo nie zauważyłem, ale wczoraj oglądałem mecz z Widzewem jeszcze raz w Canalu i muszę powiedzieć, że Marcin przy strzale Budki był fatalnie ustawiony. Stał prawie przy samym słupku i chociaż nieźle się wyciągnął piłki nie dosięgnął. Gdyby dobrze się ustawił mógł to obronić.
Blady Niko- strzał był nie do obrony!!! Cabaj stał przy "krótkim słupku" prawidłowo, byłoby dziwne jakby bronił "długiego" (?!). Nie doszukujmy się na siłę błędów Marcina.
Radzę dobrze popatrzyć. Stał [b]tuż[/b] przy krótkim ([b]za blisko[/b]). A Budka nie szedł do boku, ale przeciwnie - wchodził z rogu szesnastki w kierunku środka pola karnego. Dla czytajacego grę bramkarza powinno być jasne, że grozi strzał w długi róg i należało się ustawić metr dalej. To by wystarczyło do obrony.
Strzał byłby do obrony ...ale skąd wiesz czy BUdka by wtedy nie kropnął po krótkim rogu? kopyto ma jak widać.
PS: ja sie strasznie do nazwisk przyzwyczajam. Wolałbym aby zima podrasowano Cabaja - Ostry specjalistyczny trening bramkarski + psycholog - niż sprowadzono przyzwoitego ligowego bramkarza (chyba ,że się trafi tak jak co 2-a sezony Legia sobie funduje , talent klasy Boruca , Fabiańskiego(który razem z 2-a czarnymi stoperami de facto zdobył MP dla Legii)) itp... Ale Marcin musi zacząć grać po prostu PEWNIEJ jak drużyna ma bić sie o wysokie cele jak PP. W takich rozgrywkach jeden błąd może wysiłek wielu meczy zmarnować.
a wedle mnie...
wszystkim naszym bramkarzom brak treningów specjalistycznych... od kilkunastu miesięcy wszyscy grają gorzej niż poprzednio i nie spełniają pokladanych nadziei. Coś w tym musi byc..
nie wiem, czy za Majewskiego coś się pod tym względem poprawiło..
ale: [b]bramkarze w Klubie potrzebują innego rodzaju treningu[/b] niz pozostała część zawodników...
nie oceniam obecnego Trenera.. bo chyba jednak nie miał zbyt wielu okazji do "wykazania się".
Natomiast podpowiadam...
III liga "śląska"..
w środku tabeli jest Rozwój Katowice... w 15 meczach straconych bramek 5... odliczając 1 mecz, to statystyka by była taka, że w 14 meczach stracono 2 bramki. Nikt tam specjalny nie gra, nie warto się interesować, ale ...
.... trenerem bramkarzy jest Franciszek Sput
Obecny trener bramkarzy jeszcze w czerwcu byl pierwszym bramkarzem Orła Piaski Wielkie i pomimo ze jest naprawde fajnym kolega i swietnym kumplem to ciezko mi powiedziec jakies dobre slowa na temat jego warsztatu jako bramkarza wiec chyba na stanowisku trenera tez nie ma zbyt wiele do powiedzenia! Mysle ze swietnym człowiekiem na to stanowisko bylby pan Michał KRÓLIKOWSKI zreszta niedawno zwolniony z funkcji pierwszego trenera rowniez w OPW! O ile sie nie myle to właśnie nasz poprzedni trener bramkarzy Piotr Wrzesniak jest wychowankiem pana Michała! Do dzis łączy ich wspolna sprawa czyli szkolenie mlodziezy w szkolce bramkarskiej TRWAM ktorej zajecia odbywaja sie tez w Piaskach Wielkich
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)