Triumfator Ligi Mistrzów, włoski klub AC Milan rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z mistrzem świata, Brazylijczykiem Rivaldo.
Na oficjalnej stronie internetowej włoskiego klubu poinformowano, że decyzja o rozwiązaniu kontraktu została podjęta na skutek prośby Brazylijczyka. Umowa piłkarza z klubem obowiązywałaby do lipca 2005 r.
Rivaldo jest teraz wolnym piłkarzem i może przejść do dowolnego klubu bez sumy odstępnego. Wśród potencjalnych kierunków, które może obrać zawodnik, wymienia się Anglię i Hiszpanię no i Polskę rzecz jasna ;-)
31-letni Rivaldo w ostatnim sezonie, który był jego pierwszym w barwach Milanu, rozegrał 22 spotkania, ale często był pomijany w rozgrywkach Ligi Mistrzów. Do Mediolanu trafił w 2002 r. z Barcelony, która rozwiązała z nim kontrakt.
"Nie mogłem wytrzymać tego, iż miałem tak niewiele możliwości gry w Mediolanie" - powiedział.
W opinii piłkarza, przełomowym momentem, który wpłynął na decyzję o odejściu z Milanu, było spotkanie ligowe przeciwko Anconie, które Brazylijczyk spędził na ławce rezerwowych.
"To była osobista decyzja, za którą nie chcę nikogo winić" - dodał.
"Decyzja o rozwiązaniu kontraktu została podjęta za porozumieniem obu stron, w spokojnej i przyjaznej atmosferze" - powiedział wiceprezes AC Milan, Adriano Galliani.
Może Pan Profesor da nam kasę na tego zawodnika....
Chociaż z drugiej strony czy byłby on potrzebny??? ;-)
-
-
Dobry i do wzięcia!!!
Frekwencja skoczyłaby nam o 7-8 tys/mecz
A Kolega Misiorowy wyrobiłby budżet na pamiątkach o 12.000%
7-8 tys.? Myśle że więcej ... to może Rivalod nie do gry tylko jako maskotka ... i ozdoba na kubki czy szaliki .... ale byśmy zarobili
ale by długo nie pograł, bo ... kopacze z polskiej ligi by go odrazu załatwili - tutaj niechcący noga podłążona, później jakiś kuksaniec :)!
z mniej sławnych do wzięcia jest Jarosław Krupski (oczywiście "czlowiek z kartą na ręce)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)