Ojciec za młodu na Garbarnię chadzał, jeszcze na stadion przy Barskiej. Potem mnie, jako gówniarza, na stadion Korony zabierał, gdzie Garbarnia grała w latach 70. i 80. I do dzisiaj mi takie przekonanie zostało (nie wiem czemu:)), że tam zawsze wszyscy byli kompletnie nawaleni, łącznie z zawodnikami i sędziami...
A na Barskiej to rzeczywiście musiało być nieźle jak się patrzy na te zdjęcia:
[img]http://www.garbarnia.krakow.pl/trybuna.jpg[/img]
[img]http://www.garbarnia.krakow.pl/stadion2.jpg[/img]
-
-
>Garbarnia Kraków<
Też sie chodziło, jeszcze na stary stadion dzisiejszej Korony.
Noooo Korona, tam też się działo, pamiętam mieli takiego niezłego napastnika Czort się nazywał a i w kiosku na matecznym można było kupić gazetke o Garsie... i ten pamiętny mecz z Bałtykiem o awans do II ligi i oberwanie chmury... i mecze z Cracovią na Koronie i zadymy z wisłakami w parku... i sklepik z wodą sodową
Najbardziej brutalni!!!
Kibice Garbarnii!!!
Niewiele drozyn na swiecie ma koszulki w kolorze gówna :)
Żeby nie było że ja tu ferment sieję i jakieś sentymenty. Niech im Cracovia II tyłki spierze w sobotę i wybije ze łba awans. Do Warszawy jechać nie mogę, to sobie pojadę na Piaski Wielkie. Tylko szkoda, że ponoć znowu Wiśni się nie będzie dało zobaczyć w akcji.
swoją drogą to mam skrojony szalik Garbarni właśnie :) z taką śmieszną śmiercią na śrdoku ze śmieszną kosa co wyglada jak wykałaczka :) ogolnie spoko hehehe
chlopaki nie swirujcie z tym awansem sa jeszcze mecze barazowe ,ja garbarni nigdy nie lubialem bo zawsze z wislackimi mi sie kojarza Ci co grali w tej druzynie i wogole te okolice...
a ja dodam cos od siebie
KS WIECZYSTA
SIŁA NIECZYSTAA!!
SaNtO - zrób z niego dywan w sobotę :D
Ja tam Garbarni nie lubie :/
Wole Nadwislan :D w ktorym gralem kilka lat ;)
A ja tam nic do Garbarni nie mam,zatem podobnie jak niektórzy trzeba do roboty isc i w piatek niestety ale mnie w Wawie nie będzie i strasznie mi smutno :( , ale idiotyczny termin , ludzie musza pracowac zeby miec co wydawac na Pasy.
Zatem o której graja rezerwy i gdzie ? Może ktoś da info to wtedy się wybiorę?
Nigdzie nie ma info o rezerwach Pasów , a ja juz od roku proszę aby ktos coś w portalu zrobił i ch.j , nic.
Chociaz terminarz i gdzie grają ? Takie to trudne? a wielu ludzi chetnie by ogladało Pasy co 2 dni , co ja mowie codziennie :)
Re: >Garbarnia Kraków<
Autor: Milus (IP zapamiętane)
Data: 09 Maj 2005 - 18:39:25
Z brązowymi ciotami jest większa kosa niż z gts - dla przypomnienia ;P
Grali zawsze przeciwko CRACOVII - zakompleksione bałwany - kto chodził na 3 lige ten wie
Amen
Audax to rozwiń temat bo ja pamiętam mecze Nasze z Garbarnią , może Wam chodzi o czasy przedwojenne ale tych nie pamiętam......
a ja mowie ze nie mam nic do Garbarnii i nic mnie nie obchodza zadne kosy.
Moze jeszcze mamy kose z Nadwislanem , Ks Borek, Tramwajem dajcie sobie spokoj .
WOle Garbarnie niz Proszowiankę i tyle. I wole Garbarnie niz np Hutnika.
Oczywiscie najwyzej w III lidze ;)
Hej Pasy Goll.
jak tak dalej pojdzie to zaraz sie dowiemy ze mamy kose z Armaturą:))))
Ura ura ura Armatura
Kochany klub z A klasy
WITOSA W PASACH ZAKOCHANE
mnie najbardziej ciekawi stwierdzenie że Garbarnia jest większą "kosą " niż Wisła , gratuluję autorom ......
Ze spektakularnych porażek pamiętam tylko 0:1 na Kałuży w maju 1989 roku - ale to bardziej Garbarnia, a nie Cracovia walczyła wtedy o wejście do II ligi. Zresztą i tak im się nie udało, bo podczas baraży utopili się w Bałtyku :)
to ja wielbicielom Garbarnii przypomne sezon w ktorym wlaczylismy z Okocimskim o awans...
Slodka chwila zemsty przyszla, gdy Jacek Mroz nie wykorzystal karnego w 90 minucie meczu z Czuwajem, w ktorym to meczu padl bezbramkowy remis zapewniajacy pozostanie harcerzom w 3 lidze kosztem... Garbarni wlasnie. nie powiem, ze sie nie cieszylem wtedy.
Aby dodac "lyzke dziegciu" to tej beczki miodu
Garbarnia wejsc wejdzie - bo juz nawet o tym cwierkaja wrobelki ze inaczej byc nie moze :)
jesli nie dzieki wlasnym umiejetnoscia ( niemalym zreszta) to dzieki pomocy panow "w czeni" ( takze nie najmniejszej).
A poza tym to dzialacze Garbarni baaardzo sie nie popisali przed meczem z Proszowianka.
Wiadomo, bilety , wiadomo plakaty, wiadomo goscie ale ....... w tym samym dniu w Proszowicach byl pogrzeb bylego Prezesa sp. L.Kokosinskiego i prosba Proszowianki o przelozenie meczu na popoludnie tego samego dnia zostaa niestety przez dzialaczy Garbarni odrzucona.
Szkoda ze "ktos" nie umie zachowac sie po ludzku. Oby on nie musial kiedys byc w takiej sytuacji i oby nie dostal takiej jak P. odpowiedzi.
O niepodyktowanym ewidentnym karnym w I polowie juz nie wspomne.
Zgadzam sie ze zapewne G. wygralaby i tak mecz z P. ale ... chodzi o zasady.
A tak poza tym to musze powiedziec ze bardzo mi bylo milo widziec na C+ zawodnikow jeszcze pare lat temu biegajacych i walczacych w barwach P. , ktorzy graja w derbach Krakowa.
Pozdrowionka zwlascza dla P.Nowaka.
Yarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aby dodac "lyzke dziegciu" to tej beczki miodu
> Garbarnia wejsc wejdzie - bo juz nawet o tym
> cwierkaja wrobelki ze inaczej byc nie moze
> jesli nie dzieki wlasnym umiejetnoscia ( niemalym
> zreszta) to dzieki pomocy panow "w czeni" ( takze
> nie najmniejszej).
> A poza tym to dzialacze Garbarni baaardzo sie nie
> popisali przed meczem z Proszowianka.
> Wiadomo, bilety , wiadomo plakaty, wiadomo goscie
> ale ....... w tym samym dniu w Proszowicach byl
> pogrzeb bylego Prezesa sp. L.Kokosinskiego i
> prosba Proszowianki o przelozenie meczu na
> popoludnie tego samego dnia zostaa niestety przez
> dzialaczy Garbarni odrzucona.
> Szkoda ze "ktos" nie umie zachowac sie po ludzku.
> Oby on nie musial kiedys byc w takiej sytuacji i
> oby nie dostal takiej jak P. odpowiedzi.
>
> O niepodyktowanym ewidentnym karnym w I polowie
> juz nie wspomne.
>
> Zgadzam sie ze zapewne G. wygralaby i tak mecz z
> P. ale ... chodzi o zasady.
> A tak poza tym to musze powiedziec ze bardzo mi
> bylo milo widziec na C+ zawodnikow jeszcze pare
> lat temu biegajacych i walczacych w barwach P. ,
> ktorzy graja w derbach Krakowa.
> Pozdrowionka zwlascza dla P.Nowaka.
ja tam Garbarnie lubie nigdy nie za dużo drużyn z Krakowa.Szanuje Garbarzy bo to klub z tradycjami dodatkow mistrz Polski z 1933 roku był nie wątpliwe tępiony przez władze komunistyczne przykładem było zniszeczenie ładnego stadionu
do 5 ligi z nimi zawsze byli przeciw nam a psiaki na nich chodziły i chodzą dalej ! Jak grali baraż o 2 ligę z Bałtykiem to bylo 8 tys ludzi na stadionie Koro ny i sektor 150 osób w NIEBIESKO-BIAŁO-CZERWONYCH szalach...jasne jasne powspierajcie frajerów. Zanim ktoś młody coś napisze to niech wpierw popyta starszych czy nie zrobi z siebie błazna ...TYLKO PASY!
Ciśnienie rośnie, derby coraz bliżej :D
A jak nam zamkną stadion, to może wszyscy na znak protestu zaczną chodzić na Cracovię II?
No ok ale my przeciez idziemy na PASY II , mecz o ktorej chyba o 12 na Piaskach , ja bede i napewno nie za Garbarnia. Bo licza się TYLKO PASY.
SOBOTA 12 Stadion Orła Piaski, no chyba ze na Kałuży. Ale poki co to na Orle.Ja bede na stówe. I jeszce 3 chłopa ze mna .Sobota 14 maja 12 godzina Orzeł Piaski Wielkie.
WSZYSCY NA MECZ !! NIEDZIELA godz.12 ORZEŁ PIASKI WIELKIE [!!] KTO MOZE NIECH JEDZIE !! ZROBIMY TAM ADMOSFERE :D
Atmosfera była niezla:D
a wynik ??
W latach 80 i 90 zawsze byli dla Nas Chamami z Ludwinowa.Oni zawsze nienawidzili Cracovie.TYLKO PASY !!!
No ale spuściliśmy ich do 4 ligi za wszystkie ich świństwa. 10 lat pokuty chyba wystarczy?
Teraz Grabarnia już nie ma środowiska . Zostało kilkunastu ludiz i trochę dziadorów do których za sam koloryt możnamieć szacunek.
Ja tam zachęcam każdego malkontenta aby przyszedł na Garborzy i popatrzył sobie czym byłaby
Cracovia ok 2010 jakby nie walka o powstanie MKS ,patriotyczny zryw Misiorowców i wejście "Gatesa Europy Środkowej".
Garbaryzacja była po prostu tuż za rogiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)