Robinksc żle mnie zrozumiałeś , chodziło mi o to ,że przed ostatnimi derbami wiślacy wymyślili niezły tekst , który obrazał nas nazywając w podtekscie (k...... albo dz...... - jak wolisz) zaskoczyło nas to na tyle ,że nie byliśmy w stanie wmiare inteligentnie sie zachować tz. nie wymyślilismy fajnego pomysłu ,który byłby przeciwwagą dla wiślackiego(w sumie niezłego) hasła. A pomysł z "repliką" ich flagi jest OK i potęguje go pytanie skąd Nasi wiedzieli , którą flage "skopiować"? Uważam, że to był element zaskoczenia dla wiślaków i tym rzaem to oni nie wiedzieli co się dzieje więc zwineli flage.... hahahahaha. Myślę że to ich na pewno bardziej zaskoczyło i zabolało niż Wisła to stara .....itd. I to mnie cieszy i o to mi chodziło i gdyby nie wynik to było by OKI ;)))
-
-
...te Krakowskie Ulice
ok marcin :)
Wislacy nam tylko Polske wypominaja.
A którz to jest ta Polska ?? Uzytkownicy forum kibice.net , ekipy które popieraja wisłe ??
Jakies jednostki którym chce sie wpisac bylew co byle sie wpisac.
Ludzie z "Polski" których znam zrozumieli o co chodzi i uznali ze przynajmniej bylo to zrobione solidnie i z jajem a nie jakis transparent o HTS i Filipaku jakby to nas wogóle ruszało. Szczegolnie ze ich sponsor czysty jak łaza nigdy nie był.
:) smiac to sie moze śląsk,białystok,gdańsk i przykrakowsie wsie z ktorych wywodzi sie wiekszosc kibicow Wisły:)
marcin111 - chodzi zupełnie o cos innego,my mielismy odpowiedz na "czy ciemno czy jasno..."
Robinksc ;))) nie od dzisiaj czytam forum... znam Cię dobrze i wpełni się zgadzam z Twoim zdaniem. Te akurat hasełko im nie wysz ło i mnie bardziej żenuje nisz "szokuje".No ale musze spadać dzisiaj opijamy "ZMIANE WARTY W KRAKOWIE" już za rok;))))
Pozdrawiam
wlasnie jak to pieknie brzmi: "cala Polska" Cala Polska czyli Ty i Twoi koledzy po szalu rozumiem :)) a portal kibice.net i tamtejsze forum znane jest ze 100% owej obiektywnosci i wislackiej propagandy prowadzonej przez internetowych chuliganow...
Podsumowujac dla wislaka zawsze Pasy bedą "bee" a Wisła "cacy" nie oczekujcie ze powiedza "dobra flaga", "dobra ironia". A po ilosci i stylu wislackich wypowiedzi w tymze temacie widac ze jednak cos zabolalo a cisnienie skoczylo chociaz na chwilke i oto genegalnie pomyslodawca flagi pewnie chodziło.
pozdrawiam
a zauwazył ktos napis na tej fladze? obciaganie kibicom Cracovii to NASZA pasja. wkoncu było nie było jest to flaga Cracovii i taki napis wyraźnie świadczy o tym ze to ich pasja
Kocur77 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo masz rację
>
> wkleje tutaj na prośbę jednej osoby co nie może
> sama napisać:
>
> Cytat
>
> "Niejaki Hwat napisał na forum Craxy, że ich
> parodia-flaga to pierwsza taka akcja w Polsce.
> Chyba 3 lata temu Górnik wykonał parodię
> widzewiackej fany "Ludzie Honoru" w postaci
> "Ludzie Humoru".
> I może im ktoś napisze, że te dwie akcje pokazują
> różnice między żartem a głupotą"
>
>
tak przypomniałem sobie jeszcze Zagłebie Sosnowiec zrobiło przeróbke flagi Ruchu jakiejś niemieciekiej !
>
bylo nie bylo jest to parodia flagi wisły...jakby było "Wasza pasja" to tez bys sie czepial...szukanie dziury w calym jednym slowem
Dziwne że antysemickiego zachowania przyjezdnych nikt nie zauważył.
-transparent, okrzyki(chociażby: AUSCHWITZ BIRKENAU),
-prowokacji przez obrzucanie kibiców Cracovii petardami hukowymi i przyśpiewkami,
I propaganda że teraz wszyscy mówią tylko że cały czas było słychac wisła to stara k.... a przyjezdni robią z siebie ofiary.
Post został zmieniony ponieważ skasowałem go po przeczytaniu poniższych wypowiedzi, jednak postanowiłem go napisać jeszcze raz.
szyba - jak wiekszosc pasiakow tutaj pisala sensownie tak ty znow burzysz ich wizerunek :))) ale w sumie mnei to cieszy ;)
wiesz czemu burzy?
bo to wislacki przerzut :D
pewnych manier sie jeszcze nie oduczyl ;)
ale te złe maniery już zdążył sobie przyswoić ;);)
coś sie miesza chłopak w zeznaniach - bo raz się mówi że nie była nas słychać a teraz mówi że zagłuszaliśmy Wasz doping ...
coś mi tu nie gra ... a może to ta późna pora, zimna noc i "szyby" zaparowały :P
-CTSK Ciebie nie skomentuje bo widze że Cie prawda w oczy kole,
-Kocur77 nieprzypominam sobie abym pisał że was słychać nie było, więc z łaski swojej odśwież mi pamięć(jeśli nie masz dowodu twoją wypowiediedź potraktować można bedzie jako PROPAGANDE)
-Liptoon wypowiadam się za siebie i nie traktuj moich wypowiedzi jako wypowiedzi pasiaka, wogóle nie czytaj tego co pisze bo nie poruszam twojej osoby,
-Zastanawia mnie to czy wam naprawdę wisi co inni sądzą o Cracovii, że traktują kibiców Wisły jako ofiary, niezauważając ich zaczepek, prowokacji?!?
Nie przeszkawdza wam że to o kibicach Pasów mówi się że sieją propagande podczas anty dopingu ze strony Wisły słychac tylko anty doping Cracovii?!?
Może i pisze głupio więc proszę nie traktowac mojej wypowiedzi jako wypowiedzi fana Cracovii, aby nie było KOLEJNEGO obciachu!!
Kocur77 Napisał(a):
> definicja "kibicowska" xero
Dzięki za definicje "kibicowskie", tylko że to, co ty nazywasz kserem, ludzie o nieco bardziej zasobnym słownictwie nazywają pastiszem. Ale chyba wiślackie wydanie słownika nie zawiera definicji tak trudnego słowa, więc ci podrzucę:
pastisz m II, D. -u; lm M. -e, D. -y a. -ów
«dzieło plastyczne, utwór literacki lub muzyczny będące świadomym naśladownictwem stylu lub maniery innego twórcy, innej szkoły, epoki»
Forum uczy. ;)
Pytanie do forumowiczów:
Która flaga lepsza, ta czy "ŻEGNA CIĘ TWOJA CRACOVIA" ?
To dwie równorzędne propozycje? Proponuję żeby wisiały na każdym meczu obok siebie. Ułatwi to porównanie.
Hwat Napisał(a):
> alinoe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Oczym świadczy ta flaga przypuszczenia:
> > 1: kibice Cracovii nie mają własnych flag z
> > barwami dlatego wywieszaja takie
> > 2: Szkoda bylo pieniedzy aby taką flage
> zrobic
> > bedzie ona na dwa mecze w sezonie no chyba ze
> beda
> > ja wywieszac na kazdym meczu. po co? to
> > pozaostanie tajemncą?
> > 3: Rzeczywiście flaga wyraża wszystko o czym
> mówił
> > Jan Paweł II - pojednanie itp.
> > nie bylem na meczu ale w telewizji nie bylo
> > słychać prawie dopingu dla Cracovii tylko
> cały
> > czas przyśpiewki na Wisłę gratuluję pomysły
> i
> > oprawy
> >
>
> U Was za to:
>
> 1. Nie było palenia szalików
> 2. Nie spaliliście ukradzionych podczas rozboju
> koszulek trenigowych Cracovii
> 3. Może i śpiewaliście anty ale nie na Cracovię
> tylko pewien naród boga ducha winny "krakowskim
> klimatom"
>
> Gratuluje.
>
>Tak było palenie szalików, były przyśpiewki ale chyba trzeba sie zgodzićz tym że nie było ich tyle co na Cracovii co wiecej należałoby wziąć pod uwagę chyba to kiedy mecz był odbywany a po jakich wydarzeniach były grane te derby. Nasz stadion nie nosi imienia Jana Pawła II co wiecej jakoś my na meczu potrafiliśmy sie powstrzymać od przyśpiewek na Pogoń kiedy graliśmy z nimi co wiecej kibice Pogoni siedzieli wśród naszych kibiców. Te wszystkie deklaracje o pojednaniu. Sam przypuszczałem że pojednania nie bedzie ale przynajmniej trochę kultury mozna było się spodziewać .Jednak jak czytam w jakis sopsób prowadzony był doping przez spikera to zastanawiam się do kogo mozna mieć pretensje o to wszystko. A wywieszenie takiej flagi osobiście w żaden sposób mnie nie denerwuje bo niby dlaczego miało tak być
DSS Napisał(a):
> alinoe to kolejny przykład, ze zabolało. O to w
> sumie chodziło, tak wiec mozna powiedziec, ze plan
> wypalił w 100% i, ze flaga nie jest bezsensowna.
>
>Niestety nie zabolało mnie to. Jak byś przeczytał tekst ze zrozumeniem to byś zobaczył w tytule że są to przypuszczenia dotyczące tego po co ta flaga sie pojawiła na stadionie i czy nie lepiej byłoby wydać np pienądze na zrobienie jakiejś ciekawej flagi Cracovii. Bo ja jako kibic Wisły wolałbym wydawać pieniąze na to by zrobić takie flagi które by dopingowały mój zesół a nie były przeciwko innym drużynom. Może mam takadziwną zasadę lepiej pomóc swoim :)
Przy okazji gratuluję spikera rewlacja
Robinksc Napisał(a):
>
> Wislacy nam tylko Polske wypominaja.
>
> A którz to jest ta Polska ?? Uzytkownicy forum
> kibice.net , ekipy które popieraja wisłe ??
> Jakies jednostki którym chce sie wpisac bylew co
> byle sie wpisac.
>
> Ludzie z "Polski" których znam zrozumieli o co
> chodzi i uznali ze przynajmniej bylo to zrobione
> solidnie i z jajem a nie jakis transparent o HTS i
> Filipaku jakby to nas wogóle ruszało. Szczegolnie
> ze ich sponsor czysty jak łaza nigdy nie był.
ta Polska to jest wiekszosc kibicow z poza triady no i oczywiscie bez uwzgledniania SLW i JAgi , bo CI sa nieobiektywni. Mozesz napisac ze to propaganda i wogole ale poczytaj wypowiedzi np Widzewa, Ruchu czy nawet Legii to moze cos do Ciebie dotrze. Z jednej strony biadolicie ze oprawa byla srednia bo kasy bylo malo a z drugiej nie skapicie na cos takiego ...
a co do Filipiaka to chodzilo tylko o jedno 325=520 i dlatego mu sie oberwalo, byla umowa nie dotrzymal slowa wiec ma za swoje!!!
heheheheheheehehheeheheheheheheheeheheheheheehehehehehhehhe pieski boli oj boli a niewiedza skad wiedzielismy to dopiero boli
super pomysł
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)