Wracają tam gdzie ich miejsce czyli do okręgówki.
-
-
Drużyny podkrakowskie I,II,III i IV ligi
18 dni później
Ciekawe jest to, że jak my wchodziliśmy do ekstraklasy, to wtedy też po pierwszej rundzie odpadły KSZO Ostrowiec i Błękitni Stargard Szcz. i anulowano ich wyniki, na czym Pasy straciły. Teraz widzę, że w tabelach wyniki Kmity nie są anulowane. Przepisy się zmieniły?
Widzew powinien opuścić pozycję lidera, bo wygrał z Kmitą, w przeciwieństwie do Zagłębia, Korony, Znicza...
3. Weryfikacje spotkań tych drużyn przeprowadza się następująco:
a. w przypadku rozegrania mniej niż 50% spotkań należy anulować wyniki
dotychczasowych meczów,
b. w przypadku rozegrania 50% lub więcej spotkań zalicza się do punktacji wyniki
uzyskane na boisku, natomiast w pozostałych przyznaje się walkowery dla przeciwnika.
A oni też rozegrali już dwa mecze z wiosennej rundy.
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe jest to, że jak my wchodziliśmy do
> ekstraklasy, to wtedy też po pierwszej rundzie
> odpadły KSZO Ostrowiec i Błękitni Stargard
> Szcz. i anulowano ich wyniki, na czym Pasy
> straciły. Teraz widzę, że w tabelach wyniki
> Kmity nie są anulowane. Przepisy się zmieniły?
Tak.
26 dni później
Wprawdzie Stróże nie bardzo pod Krakowem, ale jednak grają tam m.in. Dudzio, Księżyc i Kura.
Sędzia Paweł Gil wydrukował w sobotę w Piotrkowie Trybunalskim II ligowy mecz, nie dyktując w 86 minucie ewidentnego karnego dla Stróż. "Dziennik Polski" opisuje okoliczności.
==
O losach meczu zadecydowała sytuacja z 86 minuty. Stojący przed pustą bramką i czekający na wyłożoną mu piłkę Stefanik został w ewidentny sposób sfaulowany z tyłu przez obrońcę gospodarzy. Wszyscy, łącznie z piłkarzami Concordii, czekali na rzut karny. Inaczej zdarzenie ocenił jedynie ekstraklasowy sędzia Paweł Gil, który nie dmuchnął w gwizdek. Nerwowo nie zdzierżył w tym momencie trener stróżan Wojciech Osyra. Głośno, przy tym gwałtownie gestykulując, wyraził swą dezaprobatę dla decyzji arbitra, za co został przez niego wyrzucony na trybuny. Z ich perspektywy obejrzał bramkę zdobytą zaraz potem przez rywali.
- To nie do pomyślenia, żeby ekstraklasowy arbiter dopuszczał się takich pomyłek. To nie była zresztą pomyłka, ten pan najwidoczniej stracił na chwilę wzrok. Po czymś takim odchodzi ochota od bawienia się w sport - użalał się szkoleniowiec Kolejarza.
Problemy Tomasza Księżyca zaczęły się już po ostatnim gwizdku sędziego Gila. Piłkarz był tak bardzo wzburzony faktem, że arbiter z Lublina nie podyktował rzutu karnego, że w rozmowie z kolegą z drużyny w sposób - nazwijmy to - mało kulturalny wypowiadał się o Pawle Gilu. Na nieszczęście zawodnika, rozmowę tą usłyszał arbiter i ukarał Księżyca czerwoną kartką. Piłkarz próbował się jeszcze tłumaczyć, jednak sędzia pozostał nieugięty.
W protokóle meczowym znalazł się zapis o tym, że Tomasz Księżyc został ukarany czerwoną kartką za nie sportowe zachowanie.
Źródło: Dziennik Polski
BN... też mi nowość... jakbyśmy my nigdy w Piotrkowie Trybunalskim nie grali :):):):):)
a może raczej :(:(:(:(:(
47 dni później
Derby Krakowa
[b]sobota, 16 maja 2009, 17:00
Hutnik Kraków - Garbarnia Kraków[/b]
Duże ciśnienie. Mecz na szczycie ligi, oba kluby nadal walczą o miejsce w barażach o awans. Garbarnia planuje specjala (autobus) na mecz. Dziś po meczu kibice skandowali "Wygrajcie derby, Garbarnio wygrajcie derby".
Warto pójść. Z pewnym prawdopodobieństwem to mogą być ostatnie derby Krakowa w ogólnopolskich ligach co najmniej do jesieni 2010.
8 dni później
[i]niestety z powodu zmiany terminu z Węglem Brunatnym nie mogłem być[/i]
Mecz podobno nieciekawy, choć widzów z obu klubów sporo. Wynik 1:1 co oznacza tyle z pewnym prawdopodobieństwem Garbarnia zablokowała awans Hutnika.
Rywale z Puszczy też przegrali więc szansa na baraże jeszcze jest, ale tam lekko nie będzie zapowiada się zatem być może jeszcze jeden rok Hutnika w czwartej lidze.
Mam tylko nadzieję, że Hutnik albo Garbarnia wtedy nie gra swych jeszcze ważniejszych meczów, gdy będzie sobotni mecz z Górnikiem. Bo znów byłby dla niektórych trudny wybór...
NIE, NIE - JA TYLKO SE JAJA TAKIE ROBIĘ :):):):)
A poważnie.. JAK MÓJ NADWIŚLAN?
Proszę opiszcie coś więcej niż mogę przeczytać w gazetach czy na necie
[quote]JAK OBIECALEM...
Od: tacy dwaj
Do: FortArt
Data: 2009-04-15 14:50
... a Polacy dotrzymują słowa. [...]
Nie będę do Ciebie pisać na ogólnym Forum. [/quote]
No tak.. Człowiek wychowany na Dietla - dokładnie naprzeciw stadionu Nadwiślanu, grający za młodu w barwach Nadwiślanu, który cały czas podkreśla, że tamten Klub jest mu niemal tak bliski jak Cracovia... prawa nie ma spytać o jego losy.
Bo jakiś chory myśli, że ciągle o nim się mówi... sami sobie dopowiedzcie resztę
TD - jak dla mnie Nadwiślan to jest ewenement na skalę światową - żeby w takim miejscu, podnóża takiego zabytku był obiekt sportowy, a od kilku lat, żeby można było tam pograć w piłkę na sztucznej trawie przy sztucznym świetle. To jest dla mnie kosmos i aż dziw, że to nie jest atrakcją turystyczną :)
O widzisz Lopezie (pomijam i wybacz to, różne dodatki)... Nie wiem czemu tak się dzieje. Podejrzewać tylko mogę. Nie napiszę publicznie co podejrzewam, bo okaże się że "komunistyczny działacz z okresu prl-u w dodatku antysemita, którego stryj był w polskim obozie koncentracyjnym w Oświęcimiu (pewnie jako kapo)" ma zbyt daleko idącą wyobraźnię... ale popatrz na moją "bramę dzieciństwa" - i nie chodzi tam o żadne wielopola czy kantory
17 dni później
Górnik Wieliczka zostaje w trzeciej (ii-lidze).
Garbarnia kolejny sezon zostaje w czwartej lidze znanej iii-ligą.
Hutnik w barażach o trzecią (zwaną ii-ligą).
Nie wiadomo czy Górnik Wieliczka przystąpi do rozgrywek (podobnie jak Kolejarz Stróże)
A Kmita zgłasza sie do III ligi
6 dni później
Daleki wyjazd czeka hutnikowców.
W barażach o ii-ligę (czyli trzecią) zmierzą się z walczącym o utrzymanie w tej klasie Jeziorakiem Iława. To teoretycznie najsłabszy rywal na jakiego mogli trafić dzięki losowaniu.
Mecz w Krakowie 17 czerwca w środę o 17:00. Więc jak ktoś sobie zaplanował ten dzień na baraże to nadal aktualne :)
Projekt stadionu Garbarni
[img]http://rksgarbarnia.pl/stadion/newstadion7.jpg[/img]
Więcej obrazków:
http://rksgarbarnia.pl/infopage.php?id=12
A Czemu tu nikt Bieżanowinaki nie liczy przecież to też Krakowski klub który ma kibiców fanatyków i ostatnim razem urządził nawet wyjazd!
Hutnik - Jeziora Iława 1:1
Goście przeprowadzili pierwszą groźną akcję w doliczonym czasie gry i wyrównali.
Jeśli w sobotę niebiescy nie strzelą gola po czeka ich kolejny sezon w czwartej lidze.
niestety kolejny rok w 4 lidze
szkoda dzisiejszej bramki w 91 min z dosrodkowania
szkoda kibicow przybylych na dzisiejszy mecz bylo duzo i glosno :)
pzdr
pech............
marne szanse na wyjeżdzie
Hutnik ma młodą i nieobliczalną drużynę. Pamiętam jak my graliśmy swego czasu w barażu z Radomiakiem i w Krakowie padł remis 1:1. Radomiak pokazał się z dobrej strony i w rewanżu fachowcy dawali nam niewielkie szanse na awans. A jednak Cracovia przy wsaprciu 500 kibiców wygrała mecz 2:0 i awansowała do II ligi. Z tego co czytałem w relacjach prasowych to Jeziorak przez większość meczu był drużyną znacznie słabszą i tylko nieskutecznośći zawodników Hutnika zawdzięcza ,że nie wyjechał z Krakowa z bagażem kilku bramek. Myślę, że jeszcze nie wszystko stracone i Hutnik jest wstanie spokojnie wygrać na wyjeździe z przeciętnym Jeziorakiem.
Ja też myślę, że Hutnik wygra mecz w Iławie.
A ja sie uciesze jak przegra.
a bramek dla Hutnika zdobył nasz niedoszły :D ponoć ładną ;]
No i Hutnik nie awansował....(porażka 0-1 w Iławie).Szkoda.
:(
Jeziorak - Hutnik 1:0
Hutnik: Brzeziański - Czajka, Pasionek, Jurkowski, Niechciał - Kepa, Tabak, Świątek, Dziadzio - Pyciak, Hajduk
Jeziorak: Staniszewski - Świecki, Kowalski, Ruciński, Kressin - Sedlewski, Dymkowski, Drzystek, Radziński - Harmaciński, Figurski
Żółte Kartki: Kowalski, Drzystek, Ruczyński, Radziński, Dobroński - Czajka, Kępa, Pasionek, Garzeł.
Sędziował: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa).
Widzów: 2000.
Dzisiejszego dnia, o 17:00, Hutnik grał na wyjeździe z Jeziorakiem. Do Iławy wybrała się około 100-osobowa grupa kibiców Hutnika. Był to mecz decydujący o awansie do II ligi. Niestety, mimo walki i wysiłków Hutników, drużynę Biało-Błękitno-Niebieskich w następnym sezonie zobaczymy w III lidze. Mecz rozpoczęty został od ataków Nowohucian. W szóstej minucie brutalnie faulował Czajka, za co został ukarany żółtą kartką. Chwilę później zobaczyliśmy wspaniały strzał Swiątka - niestety, dał on nam tylko rzut rożny. W 20 minucie znów Hutnicy stworzyli groźną sytuację, jednak wykończoną niecelnym strzałem. Zaledwie dwie minuty później, Brzeziański uchronił Hutnika przed stratą bramki - Figurski bardzo groźnie strzelił po rzucie rożnym.
Chwilkę później znowu dali o sobie znać Iławianie. Rajd Sedlewskiego został zakończony strzałem, który okazał się minimalnie niecelny. Jeziorak zaczął przeważać. W 35 minucie dogodnej sytuacji nie wykorzystał Hajduk, który z 3 metra nie umieścił piłki w pustej siatce! Do przerwy na boisku nie działo się raczej nic interesującego.
W drugiej połowie obydwie drużyny wyszły na boisko w takim samym składzie. Pierwszym ciekawym wydarzeniem był faul na Pyciaku w polu karnym, w 56 minucie. Niestety, sędzia nie podyktował karnego, co jest bardzo kontrowersyjną decyzją. Jeziorak znów zaczął atakować, co poskutkowało w 78 minucie słupkiem! Niestety w 82 minucie, gospodarze zdobyli bramkę, która zapewniła im już pewne miejsce w II lidze. Hutnicy mimo nieustających ataków nie zdołali już zmienić wyniku.
Niestety - pomimo szczerych chęci i zaangażowania Hutnicy nie wywalczyli awansu, i kolejny sezon spędzą w III lidze... Można było się tego spodziewać.
Może gdyby nie stracona bramka w 91 minucie u siebie, mecz dzisiejszy potoczyłby się po myśli Hutników...?
hutnik.org
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/clepardia_krakow_zegna_sie_z_v_liga_krakow_wadowice_100929.html#
[quote]Niestety Clepardia Kraków żegna się z V ligą Kraków-Wadowice i [u]awansuje[/u] do VI ligi Kraków.[/quote]
:)
wrocimy za rok, bez obaw
25 dni później
http://rksgarbarnia.pl/infopage.php?id=12
[quote]25.07.2009 w ramach obchodów 60-lecia Nowej Huty Hutnik Kraków podejmie w towarzyskim meczu najstarszy piłkarski klub świata: Sheffield F.C. spotkanie rozpocznie się na Suchych Stawach o 17:00.
Wstęp na mecz oraz na inne imprezy przygotowane na ten dzień na obiekcie Hutnika jest bezpłatny.
W trakcie meczu będzie można nabyć pamiątkowy łączony szalik oraz oficjalny program meczowy.
Planowany program imprez na ten dzień:
12.00-17.00 Atak Club Kibicowski turniej darta
13.00 Boisko Główne mecz piłkarski: Oldboye Hutnika - Kibice
14.15 Boisko Główne pokaz futbolu amerykańskiego
15.30 Boisko Główne koncert zespołów nowohuckich
17.00 Boisko Główne mecz piłki nożnej: Hutnik Kraków - Sheffield F.C.
19.00 Boisko Główne koncert + piknik [/quote]
Akurat na mecz z Sheffield murawa będzie już porządnie zryta ;]
10 dni później
Garbarnia wybuduje sobie stadion:
http://www.mmkrakow.pl/6070/2009/7/29/garbarnia-szykuje-sie-do-budowy-nowego-stadionu?districtChanged=true
4 dni później
Wreszcie jest terminarz tzw. III ligi.
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4678.html
Niestety jakiś kretyn zaplanował mecze u siebie Hutnika i Garbarni w tych samych kolejkach.
To są w tym momencie jedyne mecze ligowe w Krakowie w centralnych ligach i zamiast co tydzień będą co dwa tygodnie! Dopiero ostatnie kilka kolejek jest naprzemiennie.
Grrrr...
6 dni później
Pierwszą kolejkę tzw. III ligi wygrały obie krakowskie drużyny. Hutnicy roznieśli Naprzód Jędrzejów 5:1, natomiast Garbarnia poradziła sobie ze spadkowiczem z I ligi Kmitą Zabierzów. Poniżej relacja wideo z meczu Garbarni:
http://www.mmkrakow.pl/6197/2009/8/9/garbarnia-krakow-wygrywa-z-kmita-zabierzow-zdjeciawideo?category=sport
5 dni później
3.kolejka, u siebie
Garbarnia przegrywa z Unią Tarnów 1:2
a Hutnik pyka 9:0 (!) Lubrzankę Kajetanów
Kurcze, a tak sobie pomyślałem, e jakiś Kajetanów to nie idę, co tam może być ciekawego. ;)
Nasze słupy:
[img]http://galeria.hutnik.org/gallery/2009-10/Hutnik-Lubrzanka/NH150577.jpg[/img]
teraz Garsa ma wyjazd do Wieliczki to będzie trudny mecz dla Brązowych z Ludwinowa.
Słuchajcie, dramat, Tonianka jednak spadła.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)