Popieram Ludojada, bo całkiem mądrze gada
-
-
Do Pana Profesora Filipiaka - derby
''Wlasnie--- PROFESORA! a nie jak tu ktos z bezczelna arogancja wypisuje "profesorek"
ian thorpe--- swieta racja!!!''
Tytuł profesora o niczym nie świadczy ,znam kilku , jeden z nich to prostak i cham a drugi ledwo się umie wysłowić ale tytuł profesora ma : )
Ian Thorpe , Ludojad piszecie że zostało 500 biletów , zobaczycie że w srodę te bilety już bedą wykupione i 3-4 tyś osób zostanie na lodzie i ja właśnie o nich się martwię : ( a po drugie nie każdego stać na bilet za 50 zł.
''O CO TU CHODZI-NIC NIE ROZUMIEM ??? :-) ''
no o to ku... chodzi że biletów jest 500 a chętnych na kupno będzie 3-4 tyś. Dotarło to do ciebie??
tu była odpowiedźna posta który niewiadomo dlaczego wsysło.
Romper Stomper....piszesz:no o to ku... chodzi że biletów jest 500 a chętnych na kupno będzie 3-4 tyś.Dotarło to do ciebie??
człowieku,piszesz nie logicznie.....co to znaczy "będzie"??? ja bym zrozumiał gdybyś napisał że JEST TYLU CHĘTNYCH !!!W ŚRODE część osób zostanie na lodzie....W SRODE-nie pisz tego, bo się tylko ośmieszamy ,że sprzedaż biletów na tak oczekiwany mecz, trwała tak długo.GDZIE SĄ KOLEJKI POD KASAMI TYCH 3-4 TYŚ.PASIAKÓW ???
A co do biletu na B za 50 zł....bilet na D miał kosztować 45 zł....5 ZŁ RÓŻNICY...więc ten co miał kupić bilet na D nie kupi już na B bo to zbyt duża różnica w kasie ???
Gdzie tu sens Waszych wypowiedzi
Romper Stomper...wybacz, ale Twoje wypowiedzi DO MNIE NIE DOTARŁY !!!
Nie mam zamiaru sie więcej wypowiadać w tym temacie,bo uważam go za idiotyczny i pozbawiony sensu na przykładzie zainteresowania PASIAKÓW biletami na ten mecz...
pozdrawiam.....
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
za zniszczone bramy zaplaci klub to chyba proste!!Gdyby tak naprde FILIPIAKOWI chodzilo o spokoj to zorganizowal by spotkanie z kibicami i porozmawial o tym czego sie boji i jak ten problem rozwiazac ale on zamiast rozmawiac woli zakazywac.wyobraz sobie jeden z drugim jak pod stadion podjezdzaja 3 autobusy z wisla a pod alga stoji 3 tys fanow wkur.... bo nieweszli na stadion myslisz ze jak to sie zakonczy?bo chyab niepokojowo!!??czy trzeba az tak duzej wyobrazni?????
Niewierze ze gdyby doszlo do spotkania FIFLIPIAK-kibice ze bysmy sie niedogadali bo to od nas tylko samych zalezy czy bedzie spokoj czy nie
jesli kazdy z nas zadeklaruje ze bedzie spokoj to pan FILIPIAK moze spac spokojnie.
Panie FILIPIAK przestan sluchac swojich DURNYCH doradcow zacznij dialog z kibicami bo to my jestesmy CRACOVIA.
Ty wiesz wogóle co się dzieje wokół Ciebie? Prezes spotkał się z kibicami po Lubinie już co najmniej 2a razy.
"...Zacznij Profesorze z nami dialog, bo jak nie to wejdziemy z bramą. Wtedy klub za to zapłaci. Jak nie wejdziemy, to będzie dym. To my jesteśmy Cracovia..."
No niektórych to już zupełnie pokręciło. Co to ma być, jakieś ultimatum dla Filipiaka? Grożenie mu? I jakim prawem ktoś może twierdzić, że Cracovia to my?! Bo tak sobie wymyślił? Bo był na kilku wyjazdach i 4 meczach w III lidze?
Ludzie wyluzujce troszkę. Jeżeli z kibicami (niektórymi) można się dogadać, to dlaczego doszło do tego co miało miejsce na meczach z Legią i Zagłębiem. Może niektórym umknęło, że to przez te wydarzenia mamy taką sytuację. Teraz trzeba z nimi rozmawiać? I co obiecają poprawę i spokój.... no chyba, że ich ktoś sprowokuje... wtedy mogą nie dotrzymać słowa, ale przecież będą usprawiedliwieni.... dogadamy się na nowo przed następnym meczem... jak nie to z bramą.... Cracovia to my....
Poza tym rozpoczęto akcję wprowadzanie spokoju na wszystkich meczach, a nie tylko na tym jednym. Nie można robić więc dla tego meczu jakiegoś wyjątku i ugadywać się. Tak potem będzie przed każdym meczem? Zdecydowano się na radykalne działania, bo nie ma innego wyjścia. Cierpią na tym kibice, ale pretensje należy mieć do tych, co do tego doprowadzili, a nie do Filipiaka. On rzeczywiście został postawiony pod ścianą i inaczej zrobić normalnie nie może.
Moja rada jest taka. Kto może iśc na mecz, no to niech idzie. Kto nie będzie miał biletu, no to niech niestety obejrzy mecz gdzieś w TV lub posłucha w radio. To dla wielu przykre bardzo, ale to najlepsze co może zrobić, jeżeli zależy mu na Cracovii.
Mentny tylko w tym problem że to jest racja...... jesli D zostanie nie otwarty to stanie się jak się stanie albo zadymą pod stadionem albo rozwalonymi bramami.... chyba nie liczysz że któryś z ochroniarzy będzie próbował powstrzymać setki kibiców wchodzących przez kraty lub wraz z kratami?
Jeżeli tak by się stało (nie daj Boże) to chyba nie wierzysz w to, że ci co weszli z bramą zobaczą mecz (podobnie jak pozostali zresztą). Jedyne co wtedy będzie można zobaczyć, to jak sędzia przedwcześnie kończy mecz. W konsekwencji walkower dla Wisły i no i jeszcze inne kłopoty dla klubu. Tylko czy to ma jakieś znaczenie dla tych "kibiców"?
Filipiak powiedział, że nikt się nie prześliźnie na ten mecz. Zapewne zrobi wszystko, aby słowa dotrzymać. No i chyba nie wyobrażasz sobie, że ugnie się pod takim szantażem.
Już kiedyś ktoś bardzo słusznie zauważył, że największe zagrożenie dla Cracovii, to obecnie niektóre osoby mieniące się jej "kibicami". To jest smutna prawda, bo nikt inny teraz tak nie zagraża klubowi, jak właśnie oni.
Metny - niedobrze mi sie robi jak Cie czytam
Romper - myśl jak biały człowiek!! Nie każdego stać na bilet za 50 złotych, nie każdego stać na samochód za 10 000... Nie nasza wina, ani Profesora... Taki albo obejdzie się smakiem albo coś będzie kombinował... Nie każdego stać na bilet za 20 złotych... Najlepiej jakby wszyscy wchodzili za darmo?? Romper kwalifikujesz się do anarchistów... Rozminąłeś się z powołaniem... Jak kogoś nie stać to nie idzie - takie jest niestety życie... A Ty chyba wzywasz do rewolucji, anarchii... Nie każdemu, kogo stać na takie ceny, podoba się, że aż tyle to kosztuje. Kwestia wyboru! Są elementy niestety takie, których można podejrzewać o wymuszenia rozbójnicze na Pasiakach... Po Zagłębiu niewiele mnie zdziwi w tej kwestii... I nigdzie nie pisałem o 500 osobach. Coś Ci się poj***ło... W jednym się z Tobą zgodzę, ale nie do końca: Chętnych na obejrzenie meczu jest więcej niż 6500... Twierdzę nawet, ze więcej niż 10 000. Może stadion na 30 000 miejsc rozwiązałby problem...
Dla wszystkich inteligentnych propagatorów wpadnięcia na stadion z bramami mam pytanie: Co dalej? Załóżmy, że się uda i dostaniecie się na sektor D... Gdzie indziej nie będzie miejsc, więc jak nie zdecydujecie się na bicie "swoich" - Pasiaków, którzy już tam będą siedzieć, to nie macie tam czego sukać... Załóżmy, że naprawdę jesteście kibicami Pasów - uszanujecie innych kibiców Cracovii. Tak więc dostaniecie się na prawie pusty sektor D... I myślicie, że spokojnie oglądniecie mecz?? Po co chceci się tam dostać?? Pokazać, że wszystko Wam wolno?? To może wpadniecie z bramami na sektor dla gości? Tam przynajmniej żaden z kibiców Pasów nie będzie narażony na gumowe kule... I mniej ludzi może się Wam postawić (na D 500 tam tylko 325) - chyba że łatwij urobić swoich... I zakłócić widowisko kibicom Pasów, bo pewne, ze jak się tam nawet dostaniecie to D zostanie brutalnie zapewne spacyfikowane i chyba zamknięte. Jeżeli nie dojdzie do walkowera i zamknięcia stadionu... Na koniec zapytam: gdzie byli Ci ludzie co chcą wjeżdżać z bramami jak były derby na Reymonta?? Czemu tam z bramami nie wjechaliście - te 3 czy 4 tysiące... I jeszcze jedno: co jak kibice Wisły będą chcieli wjechać z bramami na stadion??
Mentny jesczze w życiu nie widziałem przerwanego meczu z powodu tego że kibice rozwalając bramę chcą oglądnąć własnie ten mecz:> jesli wejda siła i bede siedziec na sektorze spokojnie to wydaje mi sie ze powodu to zakonczenia meczu nie bedze...
ludojad ja cie oswiece bo ciemny jestes wejda z bramami powchodza na sektory i beda ogladac mecz i tyle.Niemozesz tego pojac?
pozatym w naszym pieknym kraju jest ogolnie bieda i 50 zl to zdecydowanie za duzo niewiem masz sie za lepszego moze bo masz na bilet???wileu naszych pochodzi z biednych rodzin i 50 zl to dla nich nieosiagalna kwota ale takie nadete dupki jak ty tego niepojma ze ktos moze niemiec 50 zl na bilet.szkoda ze to ty niejestes na ich miejscu ciekawe co bys tu dzis pisal?????
rex1906, nie wiem po co sie tak napinasz i po co szukasz wrogow. moze jak mialem 18 lat to wiekszy kozak ze mnie byl niz Ty ale, ze to bylo 20 lat temu, wiec juz dawno nie prawda, i dlatego nie odpisze Ci jezykiem, ktorym sie poslugujesz.
Nie mniej, jesli jestes w stanie, przemysl prosze kazda swoja wypowiedz zanim ja zamiescisz na forum i zwaz, ze jest to medium ogolno dostepne i wcale nieanonimowe.
Szanuj siebie, to moze i bedziesz w stanie zaczac szanowac takze innych, w tym przede wszystkim Pasiaków, ktorzy maja prawo miec inne zdanie i poglad na zycie niż to, które Tobie wydaje się jedyne i ostateczne.
ps. na derbach powinnismy pokazać jedność - wszyscy Pasiacy: hoolsi, Opravcy, pikniki i zwykli kibice
rex. mam dla Ciebie radę. idź do supermarketu, podpieprz skrzynkę piwa, a potem tłumacz się ochroniarzowi, że nie każdego stać na tyle piw, a przecież każdemu się należy.
też w Twoim wieku nie miałem pieniędzy na różne przyjemności. wtedy poprostu z nich nie korzystałem. a jak mi na czymś bardzo zależało to zawsze udało mi się uskładać, nigdy nie przyszło mi na myśl wchodzenie gdzieś siłą, bo to jest anarchia.
Ja mysle ze wiekszosc tych co nie bedzie miało biletu pójdzie sobie ogladnac mecz.
Jak pójda pod stadion to tylko mecz stracą.
Przed derbami tez było gadania że mamy mało biletów i ze przyjdzie nas pod kasy wisły dużo. A nic takiego nie miało miejsca. Lepiej sobie w dobrej knajpie miejsca zajac i pamietać że Wislaki tak beda robić. Jak chcecie mieć przygody to tam sobie poszukajcie.
Robin ale wydaje mi się że większość co tu się wypowiada to raczej bilet lub karnet posiadają... Ja psze co się stać może... mnie akurat to mało interesuje bo karnecik mam i nie mam zamiaru rozwalać brame czy coś w tym stylu:)
Wiesz to tylko takie moje przemyślenia.
Mi szkoda każdego Pasiaka który nie bedzie mógł iśc na mecz albo spowodu kasy albo spowodu braku miejsc.
Ale okazuje się że miejsca jeszcze do dzisiaj są więc ci co naprawde chcieli i mogli to juz bilety maja.
Części napewno nie było stać nawet na te 40 zł które miało być na D ale to jeszcze nie powód żeby rozwalać brame.
Nie bede żałował nikogo kto przyjdzie tylko po to żeby zadyme zrobić pod kasami.
No i Filipiak pokazał co pokazał. Jeżeli już miał intencje nie wpuszczać wislaków to chyba rozum nakazuje wpuszczać max pasiaków - minimalizacja zadym na mieście, in example nie?
Ale algorytm mu wyszedł faktycznie beta na dodatek jeszcze w wersji demo. Nie wpuścić Wisły
i na dodatek ograniczyć na maksa kibiców Pasów - co za geniusz - zobaczymy na konsekwencje.
rex aleś oświecił... "wejda z bramami powchodza na sektory i beda ogladac mecz i tyle.Niemozesz tego pojac?" Naprawdę w to wierzysz?? Ludzie czy może być ktoś tak naiwny?? Chyba za dużo filmów, internetu, fantastyki... Widziałeś kamery monitorujące bramy?? Myślisz, że będzie taki dym i później spokojnie obejrzysz sobie meczyk?? Żal mi Ciebie i tych, których umysły uwodzisz podobnymi bredniami... Jesteś z Samoobrony, czy co? Wredny populisto! Może tyle masz wspólnego z biało-czerwonymi Pasami co krawat... 1906 wcale nie musi oznaczać Cracovia, może się dookreśl... Gdzie byłeś jak były derby na Reymonta?? Czemu tam nie wszedłeś z bramą?? Łatwiej nasrać do własnego gniazda?? Może ubliżałeś nam od Żydów?? Podżegasz ludzi, wmawiasz ciemnotę, że pozostaną bezkarni... Czy Ty w ogóle masz na uwadze dobro Cracovii? Wybacz, że podejrzewam, że jesteś przerzutem lub wiślackim sabotażystą - jeśli to niesłuszne z góry przepraszam. Uważam, że na Kałuży nie są nam potrzebni ludzie, którzy nie liczą się z Cracovią, którzy nie liczą się z innymi Pasiakami, których nie obchodzą konsekwencje działań. A te niestety może ponieść Klub i my wszyscy - a patrząc z perspektywy meczu z Zagłębiem - już ponosimy... Chciałbym, żeby każdy kibic, który chce obejrzeć na żywo derby mógł to zrobić i żeby mógł nabyć bilet/karnet w cenie dostosowanej do możliwości finansowych. Tego nam życzę z całego serca!! Rozumiem rozgoryczenie, ale odradzam wjazd z bramami... To wszystko nie jest takie proste jak pisze rex...
"pozatym w naszym pieknym kraju jest ogolnie bieda i 50 zl to zdecydowanie za duzo niewiem masz sie za lepszego moze bo masz na bilet??? ileu naszych pochodzi z biednych rodzin i 50 zl to dla nich nieosiagalna kwota ale takie nadete dupki jak ty tego niepojma ze ktos moze niemiec 50 zl na bilet." Skąd pomysł, że jestem nadętymn dupkiem? Mam karnet - co w tym złego? "Nie każdego stać na bilet za 50 złotych, nie każdego stać na samochód za 10 000... Nie nasza wina, ani Profesora... Taki albo obejdzie się smakiem albo coś będzie kombinował... Nie każdego stać na bilet za 20 złotych... Najlepiej jakby wszyscy wchodzili za darmo?? " Te moje słowa świadczą, że jestem nadęty?? Nic nie zrozumiałeś ot i wszystko! Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi, mówi przysłowie. A mnie chodzi o to, że jak ktoś jest naprawdę biedny to nie tylko 50 czy 45 ale i 20 złotych to będzie duży wydatek. Taki co ma wybór między chlebem a biletem zawsze wybierze chleb... Smutne ale prawdziwe... I co taki ma zrobić?? Albo nie wejdzie albo będzie kombinował - proste. Nie mam się za lepszego!! Źle mnie odebrałeś... Dobrze wiem co to brak sosu na jakiekolwiek ruchy... Ale takie jest życie, niestety... "szkoda ze to ty niejestes na ich miejscu ciekawe co bys tu dzis pisal?????" W przeciwieństwie do Ciebie nie życzę nikomu źle, a już na pewno żadnemu z Pasiaków...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)