Andrzej.ksc - no masz chlopie racje.. Filipiak też ma racje...
Ale jak wytłumaczysz to [b]ludzią ??[/b] dla których mecz ma tylko wtedy sens jak komuś w morde dadzą lub zaśpiewaja w asyscie 10 000 tyś Wisła to stara ....
No ,powiedz mi jak ? ;-)
-
-
Do Pana Profesora Filipiaka - derby
niestety źle się dzieje na Ziemi Swiętej i dlatego niestety MUSZĘ przyznać rację Filipiakowi....
Po ostatnich zajściach na stadionie,złamano pewne zasady.....finałem tego są np.pewne wypowiedzi...a to żeby się umówić na bójkę z innym Pasiakiem,a to żeby plunąć w twarz drugiemu Pasiakowi,a to żeby spowodowac awanturę przed meczem derbowym-bez względu na konsekwencje wobec klubu CRACOVII....to są bardzo złe sygnały,świadczące o zniszczeniu ducha,atmosfery CRACOVII.....
co do słynnego sektora "D"....ostatnio pewna grupa MŁODYCH IDIOTÓW,próbowała rozwalić przejście między B a D...dopiero pewna reakcja "kibica o kulach"(wracaj do zdrowia) i zagrożenie obiciem twarzy wyrostkom spowodowała otrzeźwienie....można by było wpuścić więcej osób na D ale pod warunkiem wzięcia za małolatów odpowiedzialności przez pewne kręgi kibiców CRACOVII....Filipiak,nie jest w stanie zabezpieczyć własną ochroną agresywnych,pijanych małolatów....bo oni z przyjemnością wywolają zamieszki na trybunach....dla nich ma mniejsze znaczenie wynik meczu niż obicie pyska (GTS to PIES)wiślakowi......mamy przykłady z innych stadionów-Lecha,Górnika że małolat ma prawo głosu jak mu starszyzna pozwoli....a u nas....
uważam że jest trochę zły adresat tego tematu....Filipiak zawódł się nie tylko na małolatach,on najbardziej się zawiódł na ludziach którzy zapewnili go że dopilnują porządku na meczu z Zagłębiem-to trzeba odbudować,zaufanie .....pozdrawiam wszystkich...
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
I jeszcze jedno!
Jezeli na meczu albo pod stadionem jakakolwiek grupa uwazajaca siebie za "kibiców" Cracovii narobi "bydla" np. w odwecie za niewpuszczenie ich na stadion bedzie to nóz wbity w plecy Cracovii, a oby niebyl gwozdziem do trumny!
podaje to niektórym pod ostateczna rozwage!!!
jezeli macie choc odrobine trzezwego umyslu to blagam opamietajcie sie!!!
CRACOVIO JESTESMY Z TOBA!!!
Szantaż już był, i to długo. Wszystko działało na zasadach tej grupy, która teraz miałaby z zemsty "wbijać nóż w plecy" Cracovii.
Namawiałbym ich do nie wbijania nikomu niczego, bo łatwo może się okazać, że wbili nóż w własną d... Nie ma powodu sądzić, że wszystkie przedsięwzięte środki są znowu tylko na pokaz, żeby zamknąć gęby "malkontentom". Może się zdarzyć i tak, że policja (trudne do wyobrażenia, ale jednak) zatrzyma rzeczywiście tych, którzy wszczynają zadymę. Ludzie w Polsce zaczynają mieć dość bezkarności, a policja może mieć dość poczucia, że są wydrwiwani i lekceważeni (choć na razie tęgo sobie na to zasłużyli).
Może i trochę żal, przed Wiślakami trochę wstyd, ale:
pełne poparcie dla Profesora!
Stadion Jana Pawła II - to zobowiązuje...
Dla przypomnienia po ostatnich derbach II ligowych, kibice gts-u wychodząc zniszczyli
kilkadziesiąt ławek, a w trakcie meczu zapalili z nich ognisko. Było to na obecnym
sektorze D, bo tam wtedy siedzieli.
Ja tam za nimi ani za ich pchłami nie tęsknię. Dziwi mnie tu lament niektórych, czyżby
chcieli zobaczyć swoich dawnych!? kolegów po szalu ?
Panie Filipiak ma Pan jaja !
Tak trzymać :)
Może być na derbach róznie.
Jezli prawdą jest że odbyło się wczoraj spotaknie Filipiaka z pewna grupa kibiców i nic nie zdołano uzgodnić. Zresztą się nie dziwie ...
Jesli bedzie dym pod kasami to bedzie to piwko ktore sobie profesorek sam nawarzyl i bedzie go musial niestety wypic wiem ze ze strony kibicow jest chec dialogu nawej JG I AT zadeklarowaly spokoj na derbach ale jak profesorek sie ma za lepszego i niechce sie dogadac z kibicami to jego sprawa wypije sobie to co sobie nawarzyl.
No niestety! widze ze do niektórych nikt i nic nie jest w stanie dotrzec!
,,Profesor nawarzyl piwa,, Ludzie! o zgrozo!!!
Boze odpusc im bo nie wiedza co pisza!
Do tej pory pewne wymieniane grupy radykałów nie potrafiły sobie poradzić z gówniarzami chcącymi się nie wiem komu przypodobać, więc teraz ma być inaczej?
Liczę jednak, że decyzja o wpuszczeniu maksymalnej liczby widzów na stadion zostanie podjęta - dla dobra wielkiego wydarzenia wydarzenia, jakim są derby...
Działania prof. Filipiaka uderzyły nie tylko w kibiców Antywisły. Nie było żadnych preferencji dla bywalców B i C przy zakupie biletu na derby. Bilet brał kto chciał. W tym ci z D.
6 maja na stadion nie wejdzie nie 3000 zadymiarzy, ale 3000 różnych kibiców.
Co to za kara za śpiewanie o Wiśle skoro poniosą ja także Ci, którzy wtedy śpiewy te zagłuszali?
Na derby mają wejść wszyscy , jeżeli nie zniosą ograniczenia do 6500 to ''bezbiletowcy i bezkarnetowcy'' wchodzą z bramą(-ami). W jedności siła : )
Nierozumiem czemu prof.Filipiak się tak upiera przy tym ograniczeniu , przecież wiadomo ,że na meczu nie będzie zadnych zadym z powodu zbyt dużej ilości panów w niebieskich mundurach.
Romper Stomper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na derby mają wejść wszyscy , jeżeli nie zniosą
> ograniczenia do 6500 to ''bezbiletowcy i
> bezkarnetowcy'' wchodzą z bramą(-ami). W jedności
> siła : )
I to jest właśnie jeszcze drugi by D otworzyć. Jesli coś sie wydarzy na nic zdadza się tłumaczenia, ze to nie kibice, że nie mieli biletów, że to miasto za nich odpowiada. I tak wszystko pójdzie na konto Cracovii.
A trzeci powód to finanse. 3000*40 zł chyba sie klubowi przyda?
Wiecie kto zapłaci za zniszczone bramy? Na kogo spadnie wina za to? To jest działanie na szkodę klubu i nie wiem, co będzie potem, co prof. Filipiak zrobi dalej...
Jak ktoś ma zrabować bilet czy karnet - zrobi to niezależnie od tego czy na mecz wpuszczone zostanie 6 500 czy 10 000 kibiców... Jak będzie 15 000 chętnych do obejrzenia derbów to i tak nie starczy miejsc - i co - wtedy Ci co nie wejdą (liczmy 5 000) wpadną z bramami?? Różnie ludzie, z różnych powodów mogą przy okazji derbów dopuścić się różnych rzeczy. Obarczyć za to winą najprościej Profesora, bo podjął on niepopularne decyzje. Bandyci i naćpane małolaty, cwaniaki różnej maści, sflustrowani pseudofaszyści i przerzuty, a także wrogowie Cracovii i zwykli głupcy mogą wyświadczyć nam - Cracovii niedźwiedzią przysługę... Ludzie przemyślcie o co Wam chodzi. Chcecie rzeczywiście zamknięcia stadionu??? Jak ja nie wejdę - to nie wejdzie nikt??? Chcecie pokazać, że Wy tu rządzicie??? Jak ktoś poczyta zamieszczane tu posty to trudno nie zgodzić się z Profesorem: nad pięknem sportu i emocjami derbowymi, bieże górę troska o dobro Cracovii i bezpieczeństwo ludzi... Troska uzasadniona wydarzeniami podczas meczu z Zagłębiem... Szkoda gadać... Straszyć dymem pod bramami... Szantażować... Kur** trzeba z tym zrobić porządek! Nie może tak być! To smutne, ze restrykcje dotyczą nas kibiców Cracovii... Chciałbym, żeby derby przy Kałuży oglądało 30 000 ludzi albo i więcej. Ludzi, ktorzy nie musieli by się martwić o swe bezpieczeństwo, lękać agresji ze strony innego "kibica" Pasów... Trudno - niech to będzie dla nas nauczką...
Gdyby nie Profesor nie byłoby I-ligowych derbów... Gdyby nie Profesor nie byłoby Cracovii w ekstraklasie... Czy ta prawda nie dociera do wszystkich? Każdy prawdziwy kibic Pasów jest mu winien wdzięczność i szcunek! Realizował swój cel, ale i my na tym korzystamy! Dajcie mu wreszcie spokój... Cóż on złego uczynił??? Zerknijcie na mój wcześniejszy post w tym temacie i zastanówcie się dlaczego Profesor wprowadza to obostrzenie. Bo ja wytoczę tezę, że również dla nas - byśmy mogli oglądać pozostałe mecze z trybun. Nie sztuka wprowadzić na stadion dużo mundurowych i 10 000 kibiców - ale też nie sztuka rozkręcić z nimi dym - bo powiedzcie szczerze czy będziecie się spokojnie przyglądać jak biją naszych - może prowodyrów, ale w szalikach Cracovii??
nie za bardzo rozumiem tych pretensji o wejście na sektor D.....przecież dzisiaj było do sprzedaży ok 500 BILETÓW NA B !!!Coś mi sie wydaje że będzie ktoś próbowal zrobić zadyme by wejść za friko.....
FortArt,Romper Stomper,rex 1906....rozumiem że Wy już macie bilety a Wasza dyskusja wynika z troski o kolegów......ja proponuje abyście zadzwonili do nich i namówili ich do kupna biletów.....a innych zostawcie w spokoju-bo co to są za Pasiaki którzy na tak ważny mecz nie kupili sobie jeszcze biletów,nie zaoszczędzili kasy na ten mecz itd.....ja jestem przekonany że to są prowokatorzy,którzy CRACOVIE mają w d...pie....
tak że panowie spokojnie,Wy wejdziecie na pewno bo już macie bilety,karnety.....a Ci inni....do SKLEPU-SĄ JESZCZE BILETY....i zamknąć ten durny temat o problemach z wejściem na stadion gdy bilety są przy ul.Wielickiej....
O CO TU CHODZI-NIC NIE ROZUMIEM ??? :-)
Przez tą idiotyczną decyzję o niewpuszczaniu kibiców na sektor D profesor traci szacunek w moich oczach jak i wielu innych kibiców pasów.Za zadymiarzy cierpią normalni kibice i to mnie najbarziej denerwuje.Nie wiem czy jest to odwet za antywiślackie okrzyki na tym sektorze czy za to ze kilku naszych ucierpiało na sektorze B.Mecz jest o 20 i spodziewam się karczemnych burd przed stadionem.Skoro nawet naczelnik policji w programie o bezpieczeństwie na derbach twierdził że wolał by mieć tych ludzi na stadionie niż przed to znaczy że zagrozenie jest realne(sprzyjać temu będzie dodatkowo wieczorna pora meczu).Co do przypisania kibicóew do określonego miejsca to też zwykła fikcja-ludzie będą siedzieć tam gdzie będzie miejsce.Przecież nikt sie nie będzie bił z drugim pasiakiem o jakieś miejsce na stadionie ani wołał ochronę.Za ewentualne burdy współwinny będzie klub -bo w imię walki z hooligaństwem potraktował niewinnych kibiców pasów jak szmaty które można wpuszczać na stadion bądź nie w imię własnego widzimisie.
potter,jak Cię lubie to pieprzysz głupoty....wiesz ciężko dawać za przykład GTS ale przed derbami nie było szans dostac biletów u nich...konie handlowały przed stadionem....a tu się wałkuje temat gdy bilety są do kupienia...a zapie.....dalać do kasy a nie smucić na forum...D B D B C.....a co to obchodzi kibica CRACOVII....byłby problem gdyby bilety rozprzedano na pniu...a tak???
PANIE PROFESORZE,NIECH SIĘ PAN ZLITUJE CHOCIAŻ NA 6-V-05- WIĘCEJ LUDZI NA MECZU !!!!!
pablos....o jakich Ty ludzi apelujesz-chyba nie psów.....bo narazie to CRACOVIA jeszcze biletów nie sprzedala przez TRZY DNI DLA SWOICH !!!.....
a co do ewentualnych zamieszek przed stadionem....Filipiak wziął odpowiedzialność za spokój na trybunach....przed stadionem odpowiada Miasto....w przypadku ewentualnych zadym-ostrzegam przed zrobieniem sobie "wilczego" biletu na zawsze z Ziemi Świętej...
w przyszłym sezonie to wszystko ma troche inaczej funkcjonować....Filipiak,to jest taki facet który ma łeb - umie liczyć zyski jak i straty wywołane przez niektórych kibiców....i będzie dążył do wyeliminowania ze stadionu osób które przynosza mu szkody...on traktuje CRACOVIĘ jak biznes,nie liczy sie u niego jednostka....liczy się ogół i końcowy efekt.....a co do ograniczenia widzów i strat finansowych z tego powodu....nieraz trzeba na początku dołożyć do interesu by później zacząć zarabiać....
Nie traktujmy Filipiaka jak "ciemną krowę" którą będziemy doić a jak nam będzie przeszkadzać to ją prześwięcimy.....nie na darmo ten człowiek nosi tytuł profesora...
Wlasnie--- PROFESORA! a nie jak tu ktos z bezczelna arogancja wypisuje "profesorek"
ian thorpe--- swieta racja!!!
CRACOVIA BEDZIE WIELKA!!!
(dobranoc!)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)