Potter pytanie na spokoju: po ile oczekiwałeś biletu na derby nie kupując karnetu?
Po 30 złotych? To by była promocja nie podwyżka.
Sektor D oczywiście dla bezpieczeństwa powinien być otwarty. To zresztą na derbach najbezpieczniejszy sektor na stadionie. Teraz cała WIDOWNIA się wymiesza i nie wiadomo co gdzie może się wydarzyć...
-
-
Do Pana Profesora Filipiaka - derby
Ja mam tylko jedną prośbę: jeśli negocjacje z zarządem nie dojdą do skutku albo spełzną na niczym, jeśli na sektor D nie uda się wpuscić nikogo, poza posiadaczami 500 karnetów, jeśli ktoś ze zgód nie będzie wpuszczony, bo nie będzie miał identyfikatora, to błagam: NIE szturmujcie bram, NIE róbcie dymów pod stadionem, bo to i tak niczego nie da. Dlaczego nie szturmować bram i nie robić zadymy?
1. Dla Cracovii. Jeśli ktoś wbije się z bramą na stadion, jeśli będą jakieś zamieszki, to jest _duża_szansa_, że nie dość, że mecz zostanie odwołany, GTS dostanie walkower [ niech mi który kibic Pasów powie, że chce w derbach walkowera dla GTS'u ], to jeszcze mogą zamknąć NASZ stadion i nałożyć na klub kary.
2. Dla Cracovii. Klub stara się o certyfikat UEFA, marzy nam się gra w pucharach. Jak myślicie, czy UEFA da nam certyfikat, kiedy stadion będzie zdemolowany i zamknięty przez policję?
3. Dla Cracovii. Jeśli zamkną stadion i nałożą na klub kary, to pieniądze, które klub mógłby zarobić jeszcze w tej rundzie i zainwestować: w transfery, w modernizację stadionu [ pamiętajcie- ma być wymieniana płyta! ], nie wpłyną do kasy i jeszcze trzeba będzie bulnąć.
4. Dla kibiców, którzy już będą na stadionie. To może być zagrożenie dla ich życia i zdrowia, bo nie wątpię, że gumowe kule będą przy wbijaniu się kogoś na stadion, fruwać wszędzie.
5. Dla okolicznych mieszkańców, bo wtedy znienawidzą klub do reszty. I wszelkie inwestycje na Ziemi Świętej mogą być wtedy torpedowane.
10.000 kibiców na derbach- tak, ale wbijanie się siłą na stadion, kiedy zarząd kogoś nie wpuści- NIE!!
Jeżeli będziemy będziemy mieli tylko nza argument to, że pod stadionem będzie 2 tys. chętnych do oglądanie meczu i jak się ich nie wpuści będzie zadyma to na pewno nigdy nie będą nas słuchac. Ten argument brzmi jak groźba w stronę klubu. NASZEGO KLUBU. Są inne argumenty, ale proszę już nie propagować hasła "wjazd na pelnej pi..." czy jakoś tak. Bądźmy spokojniejsi i kulturalnie może się uda dogadać z zarządem.
rmszar-jesli sie niedogadamy z klubem to bedzie wesolo pod bramamii na miescie bo na ten mecz zjezdzaja wszystkie nasze zgody i przychodzi kazdy kto czekal tyle lat na derby w 1 lidze i mysle ze kazdy z nas zrobi wszystko zeby ogladnac ten mecz a przy 3 tys. wscieklych fanow bo niewejda na stadion wystarczy jedna iskra i kazdy z nas o tym dobrze wie ,wie to nawet milicja ktora wytykala to FILIPIAKOWI ostatnio w programie tylko do niego to niedociera.
rex1906 - a nie rozumiesz, że uderzy to w Cracovię? Że prewencję pod satdionem będą świerzbić paluszki, żeby wypuścić bąka z rury [ dla niekumatych: Bąk to jeden z rodzajów amunicji gumowej ;) ]? Zgody wrócą do siebie, być może w przetrzebionym stanie osobowym, a konsekwencje będziemy ponosić my- kibice Cracovii.
Poza tym- powiedz, usmiecha Ci się sanatorium na Monte, jesli pały Cię dorwą w trakcie ewentualnych zamieszek? Tylko nie mów mi, że dla Cracovii pójdziesz nawet na Monte. Dla Cracovii najlepiej by było, żeby nikt przy okazji derbów tam nie trafił.
Odpowiednie osoby z odpowiedniej "komórki"niech dadzą słowo Profesorowi że na stadionie będzie spokój i że sami przypilnują go osobiście.Tyle,to powinno wystarczyć a sektor D podczas derbów powinnien być wypełniony po brzegi a kipieć jak wulkan gorącym dopingiem.
Nie chce widzieć sektora D tylko w ilości 500 0sób (karnetowicze)to istny dramat dla oka taka pustka podczas najważniejszego meczu w rundzie wiosennej !!!
Dokladnie!!jak to w ogóle bedzie wygladac!!??!!
Efektem zamknięcia sektora D jest przejście "młodzieży" do ektorów znajdujacych sie bezpośrednio przy sektorze Wisły. Jednym słowem gratuluje pomysłu!!! Zamiast naprawdę ograniczyć ryzyko zadymy, zarząd sam sobie niestety bije samobója:(((.
Ps.Orgqnziacje kibicowskie w postaci koła sympatyków, G100 i moze grup nastawionych bojowo:) powinny sie spotkać na spotkaniu i ustalić z zarządem, że GWARANTUJĄ SPOKÓJ!!!! Tylko takie działanie pozwoli tym psaikom, co już nawet ponad 20 lat czekają na derby w 1 lidze oglądnięcia ich na żywo.
Ps2.OPamiętajcie sie panowie z zarządu. Derby to święto!!!
Zgadza się fenix . Na przykład zamiast wspaniałego sektora C gdzie z entucjazmem dopingują 30-50 latki bedziemy mieli mieszankę z małolatami , których sąsiedztwo najnormalniej w świecie mi nie pasuje. Nic do nich nei mam ale wolę siedzieć ze swoimi.
wrzo.ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bilety dobrze nie ida????????????
>
> Na wielickiej to kolejka az po Tesco!!!!!!!!
>
> Na e derby jest chetnych przynajmniej 15 tys.
> pasiakow!!!!!!!!!!
wrzo: panike siejesz...
Godzine temu bylem na Wielickiej i... 2 osoby :|
A na biurku sterta biletow...
Ograniczenie kibiców to skandal tak jak i cena za bilet choc mam karnet numerowany na A1 to mi się w głowie nie mieści jak coś takiego można zrobić własnym kibicom.Przecież wystarczy zaostrzyć kontrole przy wejściu na stadion i bilety sprzedawać z identywikatorem.Ludzie przecież ostatnie derby na Kałuży były ponad 20lat temu.OPAMIETAJCIE SIE!!!
Kolego klaros co ci się w moim poście nie podoba -prawda ?.Nasi działacze niczym cmentarne hieny najgorszej maści żerują na naszych kibicach >Można bylo oczekiwać podwyżki ale nie TAKIEJ 50 ZŁ NA SEKTOR C CZY 60 NA D TO PRZEGIĘCIE PAŁY. Kolego nieznośnalekkośćbytu posiadam karnet na sektor B co nie zmienia faktu że uważam te ceny za wygórowane i to grubo.I wielu pasiaków myśli podobnie jak ja.
spodziewałm sie ze bilety na sektor B beda kosztowac ok 50 zł a na D 35 nie gramy z realem czy tez Barcelona zeby dawac takie ceny !!! juz sie boje jak Cracovia bedzie grała najprawdopodobniej w intertoto i za ogladniecie Pasów w akcji przeciwko jakiejs Albańskiej druzynie którys madry działacz wymysli zabójcza cene
a c.d spotkania z Filipiakiem takie powinno sie odbyc jak najszybciej dziwie sie Misiorowi ze nic z tym nie próbuje zrobic widocznie juz ma mało do gadania w tym klubie :/
Sektor D wg. mnie jest w tej chwili najbezpieczniejszym miejscem na stadionie jak wiemy czekamy juz tyle lat na ten mecz ze decyzja o ograniczeniu D moze okazac sie katastrofalna...
Nie czytałem wszystkich wcześniejszych postów jeżeli kogoś zdubluję to z góry przepraszam.
Panie Profesorze:
Nigdy nie było takiego podzielenia między kibicami jak jest dotychczas.
Panu zawdzięczamy,że nasza ukochana Cracovia jest w Ekstraklasie a na dodatek ma szansę grać w Europejskich Pucharach i my Pana szanujemy nie tylko za wydawane pieniądze lecz za to,że Pan jako Profesor był zawsze z naszymi Pasami i to zawsze w barwach!
Teraz proszę Pana aby Zarząd,Pan i Klub wziął pod uwagę parę argumentów za wpuszczeniem wszystkich kibiców na sektor D. Oczywiste jest że restrykcje które klub wprowadził są potrzebne i bezwglęnie powinny być przestrzegane przy zakupie biletu.
Bo cóż to będą za Derby gdzie nasz sektor będzie świecił pustkami,a pod stadionem zaczną się awantury ze względu na brak możliwości na wejście na stadion a nie wykluczone,że będą przeprowadzone "polowania"na kibiców którzy te wejściówki mają.
Chcemy by derby były świętem naszej drużyny i klubu i naszych kibiców a więcej waśni w naszych szeregach już nie trzeba.
Przepraszam piszę chaotycznie ale tak długo czekałem na mecz Zwisła na Kałuży,że teraz jak słyszę o liczbie osób jakie mogą przyjść to włosy mi się jeżą co bęzie się działo wokól stadionu !!!
SEKTOR D DLA KIBICÓW CRACOVII TAK ALE NIE W LICZBIE 500 OSÓB !!!
ceero
> ustalono ze wchodzicie w liczbie 520 osób i tym samym rewanżujecie sie nam. Nie było mowy o 5% stadionu
pojemność stadionu przy Reymonta 10 440 miejsc
5% to 522 miejsca - dostaliśmy dwa mniej no ale odpuscmy sobie ;-)
wiec jest 5% rewanżu
gdyby nie zmniejszona pojemność naszego (co jest problemem, jak widać m.in.z tego wątku DLA KIBICÓW PASÓW) dostalibyscie 5% z 10500 czyli 525 czyli -2 czyli 523
rex1906
> i tak wszyscy przyjda
po co przyjdą rex1906 - pytam sie? po co przyjdą?? jesli w kasie nie będzie biletów to chyba nie na mecz??
inna kwestia: załóżmy przez chwilę, ze nie ma ograniczeń, bilety sie kończą np w poniedziałek
chętnych jest jeszcze np 2 tys. młodych Krakowian + kilkuset przyjaciół "z Polski"
i sytuację mamy tę samą: tez nie wejdą na stadion
z róznych przyczyn Zarząd podjął taką decyzję jaką podjął, abstarhując od jej słuszności bądź nie
po raz kolejny pytam sie: PO CO PRZYJDĄ POD STADION LUDZIE BEZ BILETÓW??
mariusz - popieram Cie w 100% procentach!!! Rzopocząłem ten wątek i tak jak wszyscy (poza siersciuchem ceero - spad stad jak najszybciej na reymonta!!!) chce aby te derby były przy pełnych trybunach i w za****stej atmosferze. Ale powtarzam nie uda sie tego osiągnąć w 6.500 osób i przy pustym sektorze D. Proponuję spotkanie grup kibicowskich z zarządem i ustalenie pewnych rzeczy. Przecież jeszcze nie tak dawno porzadek na stadionie byl pilnowany przez nas samych - kibicow Cracovii!!! I myślę że nasze organizacje kibicowskie też potrafią sie powstrzymac od zadymy na stadionie!!! Przeciez tez sa kibicami Cracovii i napewno bedzie spokojnie!!!
A do wszystkich którzy tu piszą:
1. ceny biletow sa jakie sa - ale te pieniadze ida na nasz klub wiec moze przestanmy plakac i kupujmy bilety na tez wazny mecz a nie marudzmy!!!
2. Wiecej szacunku dla Pana Profesora Filipiaka w niektoych postach - dzieki niemu jestemy tu gdzie jestesmy!!!!
Do ceero:
1. nikt cie nie zaprasza na nasze forum - a czy was bedzie 300 czy 500 to mnie naprawde nie obchodzi - tak jak was nigdy nie obchodzil nasz los. Siedzcie sobie w swoim swiatku gts-owskim a od nas wara!!!!!!! Waszych dobrych rad przez 40 lat komunizmu i milicji mamy dosc!!!!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
Na nowy sezon cena biletów będzie wyższa i zawdzięczamy to kibolom ich 300 a nas 20x więcej
tj 6000 i niestety to jest jedyna droga z przypisaniem ich do konkretnego krzesła aby się opamiętali .Na nowy sezon karnety będą sprzedawane jak ciepłe bułeczki bo później ceny na atrakcyjne mecze będą z niespodzianką .zobaczycie
Ludzie ale w czym problem biletow jest w brud , jak ktos chce niech idzie na Wielicka i zobaczy, mysle ze sprzedadza gora 5000 tysiecy, jak sie okazuje chetnych niejest wielu.
To po co cos otwierac jak bedzie duzo miejsca.Spokojnie kto chce ogladac na zywo kupi bilet.Tylko ruchy na Wielicka i nie marudzic, brac identyfikator ze zdjeciem , albo jak kto nie ma to dwa zdjecia i dwa dowody tozsamosci i na miejscu wyrobicie.
A jaki problem ze zgodami , wystarczy jak wysla priorytetem dwa zdjecia i dwa dowody tozsamosci i jacys kumple im identyfikator wykupia i odrazu bilet kupia.Nie ma co robic histerii, bo poki co to sie okazuje ze zamiast kupowac bilety to tylko sie narzeka.
maniex kazdy przyjdzie bo liczy ze PROFESOREK zmieni zdanie i nielodz sie ze zostaniemy w domach WSZYSCY NA DERBY czy ci sie podoba czy nie to nasze swieto i niedamy je popsuc jakims popaprancom.
Podajcie mi info, bo zależy mi na pewnej informacji praktyków:
nie mam identyfikatora
nie mam karnetu
jak kkupować bilety w przysżłości?
Mam wyrobić identyfikator i mogę kupować pojedyncze bilety?
Czy jak wykupię identyfikator to mam możliwość zarezerwowania kawałka plastiku (krzesełko) dla siebie?
Dzięki z góry za info
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)