EPT- jeśli cię to zadowoli to ja na meczach tego nie śpiewałem od chyba 3 ligi
poprostu nie kręci mnie ta piosenka...a to z tego powodu że jest wiele innych i lepszych.
-
-
Doping na DERBACH
EPT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to wam siue cos poje..alo bo spiewacie wciaz ta
> samoa jedna bezsensowna piosenke ktora swiadzczy o
> waszym prymitywiżmie a nie jest uzasadnieniem
> niecheci do wisły
> wislacy smieja sie zapewne z tej piosenki a jakby
> usłyszeli "Wisła to miasta hańba" to by ich wgieło
>
> i co mogliby nam wtedy odśpiewać
> (odpowiedzieć??!!)
> NIC!!
> a takto to sie pośmieją że mamay "kompleksy"
>
> &
Tak jest, EPT, właśnie tak!
Wygląda jednak na to, że jest grupka osób, do której to nie dociera.
A szkoda...
Może jednak kiedyś dotrze?
pmx7 napisał:
>To teraz przynajmniej wiemy po co są derby
gratuluję znakomitej uwagi!
Kontynuując myśl:
Rozumiem, że te liczne derby, na których bywałem w latach siedemdziesiątych są nieważne?
Nawet te, gdy wygraliśmy na Reymonta 4:1 będąc parę klas niżej? :-(
wszyscy którzy piszą tu zeby nie jechac na Wisłe niech lepiej przypomną sobie derby z Reymonta.... "żydów pokonamy!!!!!!!" X 10 .....
a potem pisza zeby po nich nie jechac!
nie mowie ze cały czas ale 2 x na połowe mozna pociągnąć
oczywiście nie jestem zwolennikiem latania z kosami po mieście ale nie róbmy z Cracovii pikniku i elegancji...
o kolejny gosc z ktorym sie zgadzam:D
a wy w kółko: albo rybki albo akwarium
jak dzieci, no jak dzieci...
:-(
wedlug mnie atmosfera i adrenalina na stadionie sama wymusi doping...
po pierwszych bluzgach czy to z jednej czy drugiej strony antydoping opanuje trybuny...
mysle ze dopingu nie trzeba bedzie specjalnie prowadzic,powinno to byc calostadionowe
CRACOVIA CRACOVIA" zainspirowane wydarzeniami na boisku !!! i wisla to stara lafirynda !!!.Zeby nie popasc w monotonie proponuje jeszcze "buda buda buda" na dwie strony,"trele morele" tez na dwie strony,oczywiscie "psie pier....."no i kolysanka "gdy dorosniesz synu moj..."Ogolnie jazda na wisle ale nie jednym,slynnym hitem...
i spiewajmy na zmiane "...wasz ts" i "...GTS"
Crax , swietne uwagi , jak dla mnie idealne wyjscie :) co do "buda buda buda ..." na dwie strony super sprawa , pociagniemy to z sektora C do B :) idealnie wyjdzie :)
widać iż wiele osób nie umie czytać
nie pisze aby nie jechać na wisła ale jak to robimy to róbmy to z głową
oni sobie wystawili wizytowke prymitywow na derbach na jesieni bo nie maja przeciwko nam
nic poza wyzwiskami
a my mamy kilka rzeczy o ktorych warto przypomniec a poprzez prymitywny anty tego nie zrobimy
Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki jest klub
komuchom sie zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da sie zmienic
gwiazda czerwona jest
Trzeba troche po wiśle pojeździć, bo co poniektórzy to już ćwiczą od meczu z zagłębiem ;)) i musza pokazać na co ich stać heh .. chyba że nie mają bilecików ?
EPT Napisał(a):
> widać iż wiele osób nie umie czytać
>
> nie pisze aby nie jechać na Wisła ale jak to
> robimy to róbmy to z głową
> oni sobie wystawili wizytowke prymitywow na
> derbach na jesieni bo nie maja przeciwko nam
> nic poza wyzwiskami
> a my mamy kilka rzeczy o ktorych warto przypomniec
> a poprzez prymitywny anty tego nie zrobimy
>
> Wisła to miasta hańba
> Wisła to jest nasz wróg
> wisły nie szanujemy
> bo to ubecki jest klub
>
> komuchom sie zaprzedali
> skalali barwy swe
> historii nie da sie zmienic
> gwiazda czerwona jest
>
Sądzę, że jeśli celem jest wytrącenie piłkarzy drużyny przeciwnej z równowagi
(a chyba tak)
to można to spełnić dwojako:
1) doping własnej drużyny - jako rzecz główna
2) od czasu do czasu "kontra" przeciwko nim - ale z głową!
"Wisła to stara..." w żaden sposób tej roli nie spełni,
nawet naszych piłkarzy może wytrącic z rytmu
- ale wersja krążąca na forum od pół roku - kto wie?
Nie sądzę, by piłkarzom Wisły (przynajmniej niektórym) było w smak
śpiewanie o ubecko - komunistycznych związkach klubu który reprezentują
(zwłaszcza że to prawda....)
Za to jak im Agnanie drogi zaspiewamy ze Wisla to stara... to dostana skrzydel, a ich gra bedzie plynna i prowadzona z rozmachem :)
Derby to derby.
Cokolwiek byscie nie zrobili, kogokolwiek byscie nie starali sie wyprowadzic z rownowagi, bedzie tak jak ma byc na derbach. A prawda o sasiadce zza Blon bedzie sie niosla po calym Krakowie :)
Ferencvaros Napisał(a):
> Za to jak im Agnanie drogi zaspiewamy ze Wisla to
> stara... to dostana skrzydel, a ich gra bedzie
> plynna i prowadzona z rozmachem
To znaczy czyja gra? Gra naszych będzie dzięki tej przyśpiewce prowadzona z rozmachem?
Śmiem wątpić...
Czy Ty naprawdę myślisz, że chamskie odzywki pomogą naszym?
Ja naprawdę (sądzę, tak jak Ty...) bym bardzo chciał, by - zwłaszcza w tym meczu - ich gra była na najwyższym możliwym poziomie (i z efektami...) - a nasze kibicowskie zadanie, to im w tym pomóc dopingiem.
I mam nadzieję, że zdają sobie sprawę z tego ci, co przyjdą,
i będą śpiewać, krzyczeć, klaskać by pomóc Cracovii - a nie siebie (i ją przy okazji) ośmieszać.
I jestem przekonany, że Ty też tak myslisz, skoro wszystkim tak życzysz zdrowego rozsądku.
Uważam że powinno być sporo anty dopingu ale powinnien sie pojawić super doping dla naszych. Myśle że to samo przyjdzie na początku będzie wisła to stara kobieta ciężko pracująca a potem powinno byc z górki czyli super Hej Pasy gol cały stadion kocham tylko ją i przeplatane z jakimiś fajnymi piosenkami "trele morele..." "jagielonia jest ..." "wisla krakow to nie krakowski klub..." gts gts..." będzie super :)
Ferencvaros Napisał(a):
> Za to jak im Agnanie drogi zaspiewamy ze Wisla to
> stara... to dostana skrzydel, a ich gra bedzie
> plynna i prowadzona z rozmachem
> Derby to derby.
> Cokolwiek byscie nie zrobili, kogokolwiek byscie
> nie starali sie wyprowadzic z rownowagi, bedzie
> tak jak ma byc na derbach. A prawda o sasiadce zza
> Blon bedzie sie niosla po calym Krakowie
jak zaspiewacie ze wisla to stara to pol polski bedzie mowilo o naszych "kompleksach" a jak zaśpiewamy
[b]Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki jest klub
komuchom sie zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da sie zmienic
gwiazda czerwona jest[/b]
to zrozumieja o co w tym chodzi
tak sobie gdybam ze smiesznie byloby jakby na akcje wislakow reagowac szczekaniem
hał hał hał hał hał
w wykonaniu 6500 ludzi brzmiałoby komicznie :)
szczekanie dobra opcja :) trzeba probowac w czasie meczu :) wkonuc wyjdzie zajebiscie - tak jak czasami wychodzi super ciupanie z palców...
jeśli na D zostaną tylko karnetowicze wpuszczeni to będzie mój chyba pierwsyz mecz od lat paru w którym nie będę śpiewał żadnych pięśni... bo delikatnie nie sprzyjający klimat gdy dookoła Ciebie paru kumpli brat i nikt więcej......;]
Gadanie...
Pójdziecie na mecz to wszystko bedziecie spiewać. Jak pasy strzela bramke to nawet zapomnicie ile wogóle ludzi jest, zreszta jak straca to tak samo...
Im lepiej nasi beda grali i beda wygrwywac tym wiecej bedzie dopingu pozytywnego, jak beda grac słabo i przegrywać zacznie dominować anty. Taki jest nasz stadion już od kilku lat.
Kto był na derbach na Reymonta to wie że tego anty w naszym wykonaniu nie było aż tak dużo a wogóle potrafilismy 5 minu ciagnac Hej pasy Gol i to w jakim składzie. Co narazie jest nie do wykonania na naszym stadionie mimo że niby tylu porządnych jest na meczu.
Takie ekipy jak na derbach lub na wyjezdzie w Łęcznej zgrupowane razem mogłyby uczyc dopingu cały stadion ! Tylko żeby przyjsc z takim nastawieniem na mecz. A przecież tam byli rózni kibice.
Piosenki o wiśle pewnie bedą zapczynane co chwila przez inna grupe na stadionie ja osobiscie radziłbym ignporowac te ciche próby a przyłanczać się do tych najgłośniejszych !
Przecież mozna sie spodziewać ze Wisła sie lepiej zorganizuje i nic na nas nie zaspiewa tylko po to żeby sie potem z nas śmiać że my tylko o nich śpiewamy. Może wywiesza jakis prowokujący trnasparencik tylko po to żeby tych narwanych sprwowokować. Oni w 325 osób są w stanie narzucić sobie dyscypline. My nie jestesmy w stanie żadnej dyscypliny pod tym wzgledem u siebie narzucic. I tylko beda sie co chwila rózne sektory wypuszczały zamiast kilka razy a porzadnie !!
Zreszta przypomina mi sie tekst jednego ich kibica który był na porzednich derbach, który mówił że jak cały stadion pociągnał "Wisła to st... " to ciary przechodziły.
Może to i nie piekne ale jak cos juz robić to trzeba robić to dobrze !
Sie rozpisałem :)
Bedzie nas tylko 6500 wiec kazdy powinien zdzierac gardlo podwojnie!
Liptoon - nam tego mówic nie musisz:)
btw jest ktos na forum z b4 który jest zainteresowany porządnym dopingiem?
EPT widze ze chcesz sobie zrobic wlasny mlyn, odpusc to sobie bo zrobicie tylko haos na stadionie, jak chcecie spiewac to sie dolaczcie do tego co leci z sektora C lub B od mlyna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)