KAZZ. no idzie, jak nie jak tak? jak juz NASZĄ brame rozmontują...
;-)
pamietajmy we wielu tatusiów to nie ułomki...
-
-
SEKTOR SUPER PIKNIK ?
dobry pomysł z tym rodzinnym sektorem....i uważam że powinien być na B6....D odpada z przyczyn oczywistych....B7-odpada z przyczyn że to jest stary młyn i wielu starszych "chuliganów"dalej siedzi na nim rzucając ostro miesem....C-musi być mocne przy dopingu na dwie strony,siedzą tam "dziadki"którzy mają dużo do powiedzenia,w dość ostrych słowach,często upychają "swoim"-trochę taki sektor "krytykancki" ale oddany CRACOVII.....
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
w sumie dobry pomysl zeby "normalni" kibice siedzili z "normalnymi"
7 dni później
W świetle ostatnich wydarzeń staje się to coraz bardziej aktualne. Teraz jednak myślę dodatkowo, że na ten ewentualny sektor nie powinno się sprzedawać biletów, a wyłącznie karnety. Uchroni to od przypadkowych "gości". Nawet jeżeli w pierwszym sezonie sektor nie zapełni się w 100%, to będzie to pracować na następne lata. Dodatkowo chciałbym aby z tego sektora można było pewne osoby ewentualnie "wyprosić", a zajmować tym się powinna ochrona. Taki sektor, to może być dla klubu ostatnia szansa na utrzymanie niektórych kibiców i na zdobywanie nowych.
I niech ktoś nie myśli, że to miałby być cichy sektor. To sektor dla tych tych którzy chcą dopingować Cracovię, (+ zgody) ale zero bluzgów. Sektor gdzie nikt nie będzie nakazywał śpiewania na Wisłę. Gdzie nikt pijany nie będzie miał prawa wstępu. Gdzie wreszcie każdy będzie się czuł bezpiecznie i nie będzie bał się zabrać rodzinę na mecz.
Po derbach ponownie wyciągnę ten temat.
sorry Mentny - ale pomysł bardzo mnie się nie podoba... chcesz zakładać "GETTO DLA NORMALNYCH, GETTO DLA WIĘKSZOŚCI"?
A może "buforowy" sektor przy klatce dla gości? wprawdzie tam nie ma dachu, ale za to mnóstwo niewykorzystanego miejsca?
Można to tak nazwać. Jeżeli to będzie większość, to niech potem ten sektor się powiększy. Tym lepiej. Możesz to nazwać gettem, ale jeżeli nie będzie tego getta, to wielu kibiców nie przyjdzie na mecz wcale. Widzisz co się dzieje i chodzi o to, żeby się od pewnych ludzi oddzielić, odizolować i stworzyć takie właśnie getto. Getto jednak jak najbardziej dobrowolne. Przecież nikt nikogo nie bedzie zmuszał do wybierania tam miejsc. Jak się komuś nie będzie to podobało, to wybierze inny sektor, to proste.
Hmmm, jesli bedzie taki sektor to nie wyobrazam sobie ze nie bedzie na niego biletow w sprzedazy. Zaluzmy ze typ ma dziecko i zone. Na mecze chodzi z dzieckiem, ale nagle jego zona rowniez zapragnela isc na mecz, zobaczyc jak tam jest? Pojdzie na D? Albo troche inaczej. Typ ma dziecko i zone ale zona nieprzychylnie patrzy na zabieranie dziecka na mecze, wiec dziecko moze isc z ojcem tylko jak matka nie widzi czyli nie na kazdy mecz. Jeszcze z innej beczki. Jesli taki sektor by sie pojawil to moglby rowniez spelniac role miejsca gdzie mozna przyprowadzic osoby ktore nigdy na stadionie nie byly (ze wzgledu na chociazby bezpieczenstwo i oddzielenie od bluzgajacych).
Z powodu wprowadzenia numerowanych miejsc, taka sytuacja będzie na całym stadionie. Jezeli będziesz miał karnet, a na jakiś mecz bedziesz chciał iść z kimś, to niestety nic z tego, albo będziecie siedzieć osobno.
Mentny Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z powodu wprowadzenia numerowanych miejsc, taka
> sytuacja będzie na całym stadionie. Jezeli
> będziesz miał karnet, a na jakiś mecz bedziesz
> chciał iść z kimś, to niestety nic z tego, albo
> będziecie siedzieć osobno.
>
> PASY PO WSZE CZASY !
Wyjściem jest zakup dwóch karnetów :-) Wtedy w zależności od meczu można zabrać żonę, dziecko lub kumpla będącego akurat w Krakowie. Dosyć kosztowne, ale jednak skuteczne.
A może klub wprowadzi promocyjne ceny za karnety rodzinne na ten sektor? Poważnie mówię - to, co dzieje się z biletami na derby (a raczej nie dzieje się) zmusza do zastanowienia.
Fajny taki sektor!!! Trzeba jeszcze osobne wejście, takie aby najbliższa rodzina nie zobaczyła "miłej atmosfery" przed kołowrotkami itd itp... Chba już mieliśmy taki sektor z rysunkami, balonami i batonami dla dzieciaków. Jednak to co napisane poniżej oddaje moje zdanie na ten temat:
Autor: tacy dwaj
Data: 04 Maj 2005 - 13:31:28
sorry Mentny - ale pomysł bardzo mnie się nie podoba... chcesz zakładać "GETTO DLA NORMALNYCH, GETTO DLA WIĘKSZOŚCI"?
jupiter napisał: Wyjściem jest zakup dwóch karnetów :-)
no wiesz, od pewnego czasu ja osobiscie poważnie rozważam tę opcję, nie jest głupia, na wolne miejsce zawsze można kogoś przytulić
Pomysł mi się bardzo podoba. mam nadzieję, że ten sektor się tak rozrośnie, że za dwa lata będziemy szukać "getta" dla bluzgaczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)