jak mozna przeczytac na www.cracovia.strefa.pl prawdopodobnie derby te beda rozegrane bez kibiców Wisły...
-
-
Derby bez kibicow ?
Ja mam nadzieje że przynajmniej dla azylantów zostanie zrobiony wyjątek i oni wejdą, co by nie mówić oni walczyli żebyśmy weszli na ich stadion..
nie robie nam tego chcemy sie troche posmiac z "gosci" :D
wejda, wejda
jakos wejdą, tak samo jak nasi wejdą jak ich nie wpuszcza ;)
To znalazłem na stronie Wisły (bez głupich komentarzy proszę ;) ):
"Pasy" nie stać na alkomat - derby bez Wiślaków?
Zarząd Cracovii zwróci się do PZPN z prośbą o "nie wyrażenie zgody na wpuszczanie do końca rundy kibiców gości". Jeżeli krajowy związek piłkarski przychyli się do tego wniosku, wątpliwy jest udział fanów Wisły w meczu derbowym. Interesująca jest jednak argumentacja "Pasów".
Wniosek zarządu Cracovii wystosowany został (UWAGA!): "Ze względu na funkcjonowanie w dniach meczów w bezpośrednim sąsiedztwie klubu barów i restauracji sprzedających alkohol". Argumentacja doprawdy śmieszna! Fani Wisły nie mogą wejść na derby, ponieważ klub z ul. Kałuży nie potrafi zakupić kilku alkomatów i przebadać nimi kibiców drużyny gości! Ciekawi nas ponadto od kiedy to fani przyjezdnych raczą się alkoholem "w bezpośrednim sąsiedztwie klubu"?
Przypomnijmy, że członkowie zarządu i kibice Cracovii zobowiązali się do udostępnienia Wiśle 500 miejsc na mecz derbowy, m.in. dzięki temu iż fani "Pasów" mogli uczestniczyć w derbach przy Reymonta.
Podczas meczu z Cracovii z Zagłębiem Lubin dochodziło do gorszących sytuacji. Osoby mieniące się kibicami "Pasów" próbowały sterroryzować resztę widowni nie zgadzającej się na śpiewanie piosenek obrażających Wisłę i inne kluby. Nic dziwnego więc, że władze Cracovii deklarują walkę z przemocą na własnym stadionie. Czy nie są to jednak tylko pozorne działania, zaś burdy na meczu z Zagłębiem nie były tylko pretekstem do niedotrzymania danego słowa?
autor: rav
No trochę w tym racji jest. Jakoś nie często kibice gości przed meczem popijają piwo w Aldze (poza zgodami oczywiście, ale np. Wisła chwilowo do nich nie należy :) ).
Myślę, że od poniedziałku można rozpocząć jaką akcje propagandową, żeby kibice Wisły na mecz zostali wpuszczeni.
DERBY BEZ GOŚCI, TO OBRAZA ŚWIĘTOŚCI. Tego chyba nie było jeszcze w 100 letniej historii obu klubów. Będzie jednak bardzo trudno przekonać policje - początek meczu - piątek 20.00 !
Popieram!
. Brak kibicow wisly nie jest podyktowany zadna sprawa pijanstwa bynajmniej. Sprawa jest przecie wyjatkowo prosta. Skoro nie mozna utrzymac porzadku na stadionie, gdy siedza tam same pasiaki, to jak niby utrzymac porzadek jak bedzie 500 osob z Wisly ? Mielismy przyklad na Legii chociazby. Napinka sie zaczela na stadionie, ale cale szczescie nie poszlo dalej. Ale i zgrzyty z Legia sa duuzo mniejsze, niz z sasiadka zza blon. Ja wole miec derby bez kibicow gosci i miec otwarty stadion do konca sezonu, niz poogladac przez 20 minut napinke, a potem ewakuowac sie ze stadionu w srodku zadymy. Mecz przerwany, kary finansowe, zakaz publicznosci do konca sezonu i Bog jeden wie co jeszcze. Tak to widze w swietle ostatnich wydarzen i wypowiedzi co niektorych. A ja za taki sport dziekuje.
sprawa jest rozwiazana, nie widze potrzeby dyskusji na ten temat... jeszcze nie teraz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)