Ale niektorzy nie maja tyle zeby na raz wylozyc tyle kasy. Ciułaja prze tydzien i ida na mecz.
A to ze karnet wyrabia nawyk chodzenia na mecz to chyba u jakis kiepskich kibicow => karnet im mowi co weekend rano wstawaj masz mnie to juz chdzmy na ten mecz bo kase stracisz . Takie jest moje zdanie a kibic bez kasy caly tydzien mysli o tym ze musi kase uzbierac zeby isc na mecz.
-
-
Profesorze Pan to przemyslal?
Zgredku nie do końca. Jestem szczęśliwym posiadaczem karnetu. Nie jestem bogaczem i musiałem zrezygnować z paru rzeczy aby go nabyć! I nigdy, przenigdy nie wstałem rano, popatrzyłem za okno: o kurde ale leje brrr jak zimno szkoda wystawiać nosa za drzwi ale ja mam karnet! O jacie ****** ile kasy strace! Tak nie było i nie jest!!! A karnet to duża wygoda, zero stresu w kolejce przed kasami, spokojne planowanie czasu przyjścia na stadion ( wiem że zawsze zdąże na pierwszy gwizdek sędziego - a to przedtem różnie bywało ). I ja też cały tydzień myślę o meczu i czekam na tą chwilę z niecierpliwością!
"Poza tym karnety zagwarantują chyba to, że stadion będzie pełny, bo wszyscy posiadacze karnetów na mecze będą musieli chodzić..."
Nie no ludzie albo rozmawimy powaznie albo nie .Ja tego zjawiska nie rozumiem jak mozna kupowac karnet zeby cie zmuszal na chodzenie na mecz i dlatego ten jeden mlody kibic co zbiera i konbinuje kase jest bardziej oddany niz ten co to sobie kupil karnet bo ma pieniadze i idzie bo ma karnet i zal mu nie isc .Ludzie bondzmy powazni wlasnie sie tak skaczy beda chdzic ludzie co to pieniazki mieli to sobie kupili bo sa 2 mecze w sezonie i bez karnetu nie wejda a pozostale mecze albo bedzie krzeselko wolne albo bedzie siedzial na nim ktos kto juz chce byc w domu ale zal mu kasy ktora dal na karnet.A prawdziwy kibic bedzie stal pod stadionem sluchajac radia albo bedzie siedzial w knajpie na c+.
a jak oni przypilnują czy ja siedze na tym krzesełku co mam siedzieć??
troche bez sens...nieraz przychodizmy w 10 nieraz w 20 nieraz we 2 .... teraz wpadniemy w 20 i kazdy w innym miejscu bedzie siedzial dobre:D
KsC a jak w kinie pilnują miejsc ??
Mam nadzieje ze przypilnuja tak jak to zrobili w Anglii. ludzie się tam szybko przyzwyczili
Robin po 1. troche różnica stadion a kino a po drugie.. zawsze w kinie siadam tam gdzie mam ochote nigdy mnie nikt nie upomniał.....
Pomysły są pełne profesjonalizmu. I trudno im cos zarzucic po ostatnich wydarzeniach. Podziekujmy za to tym "ktorzy byli w 3 lidze".
Ale martwi mnie co innego: niby dzieki temu nie bedzie dalo sie przyprowadzic na mecz dziewczyny albo kolegi i beda sami najwierniejsi kibice. Ale przy takiej opcji nie bedziemy mieli nowych kibicow!!! Skonczy sie przyprowadzanie na mecze osob ktore pozniej zostaja kibicami Cracovii! A my wierni kibice w koncu za 50 lat wyginiemy jak dinozaury. ;)
KsC... a gdyby cie upomniał?
dolfuss , wg mnie nie liczysz sie z ludzmi ktorzy mniej maja pieniedzy , nie mozesz zrozumiec ze chuliganka ma pieniedzy duzo , na wszystko praktycznie , mam wrazanie ze unoisz sie wrecz pycha , musisz zrozumiec , ze wiele ludzi to normalni kibice , po prostu na mecz , bez ich winy , a jedyna szansa dla nich to bilet na sektor D , i tylko ten !
Licze sie ale wiem, że innej metody nie ma . Niestety zawsze jest tak, że tracą też ludzie niewinni. Innej możliwości nie ma
Dalej nie rozumiem sensu numerowanych krzesełek: Filipiak mówi ze na podstawie krzesełka będzie możliwa identyfikacja kibica - a jeżeli ktoś nie przyjdzie na mecz bo np zachoruje jego miejsce zajmie ktoś inny i zasłuży sie na zakaz wstępu to co ten co został w domu już na mecz nie wejdzie??? albo bardziej radykalna sytuacja chuligan dorwie na mieście jakiegoś za przeproszeniem frajera z karnetem postraszy zabierze albo niech nawet przekupi i juz ma krzesełko na stadionie. Inna PRZYKŁADOWA sytuacja: przychodzimy większa grupą na stadion odpowiednio wczesniej i zajmujemy krzesełka które nam pasują i potem co wpada Hektor gazują nas i wszystkich obok wyrzucaja nas ze stadionu dostajemy zakaz?? czy o to tak naprawde chodzi?? kto w takim razie zostanie na stadionie??
Argumenty ze u nas tak musi by bo tak jest na Zachodzie dla mnie nie sa arumentami.
Spróbujcie mnie przekonac że sie myle i że to ma sens
KAZZ ma calkowita racje , to nie jest zadne racjonalne wyjscie , p.Filipiak ma walczyc z chuliganstwem ,a NIE UNIKAC GO !! musi dostrzec tą roznice , bo wg mnie obecnie to On go unika po prostu ,a zapowiedzial walke ! po prostu nie patrzac na reszte kibicow zlikwidowal wygodnie caly sektor ( 3 tys ludzi !!!!!!!!!!! )
Ale z drugiej strony, profesor jako wlasciciel klubu jakie ma za soba poparcie?
W prawie i sadach? Wolne zarty - poza tym dlaczego wsadzac od razu ludzi, ja takze nikomu wiezienia nie zycze. Ale czemu ten "ktos" nie chce prawa przestrzegac? Czego to jest przyczyna? Jak rozwiazac ten problem? Profesor ma walczyc z 20% bezrobociem i tragiczna sytuacja co czwartego obywatela w tym kraju?
W innych klubach? no pomine milczeniem
W PZPNie? pelne, co pokazala dzisiejszy WD (kara dla p. Filipiaka)
Profesor nie jest od walki z szeroko rozumianym chuliganstwem. Narazie stala sie krzywda nam, kibicom, fizyczna i podciagniemy to pod to "chuliganstwo". A jak bedzie "jak w Anglii" i ktos mi ukradnie portfel na stadionie to mam wymagac od profesora walki ze zlodziejstwem?
Bez lobbingu, nacisku mediow, opini publicznej na wladze nikt sam wojny z wiatrakami prowadzic nie powinnien. Chociaz dobrze mu zycze jak i kazdemu z nas.
Oczywiscie - GWARANTUJE wam to, iz wkrotce beda tysiace pomyslow jak to rozwiazac, wielkich gestow, obietnic - badz co badz wybory ida - i my to na Cracovii mocno poczujemy :(
Powtarzam - to jest co normalnego i nie ma od tego odwrotu. Brawo dla zarzdu. Wreszcie kiniec wiochy i pocztek profesjonalizmu
1. jest problem z bezpieczeństwem na stadionie
2. klub podjął pewne decyzje. można się z nimi nie zgadzać - ale wypadałoby zaproponować coś w zamian, nieprawdaż?
byłem na paru meczach za granicą, opowiem o dwóch.
pierwszy był w Amsterdamie: bilety drogie, miejsca numerowane, między sektorami nie można sie przemieszczać, tzn można po "koronie" stadionu, gdzie są sklepy, kible, bary (piwo!) itp, ale wejść na inny sektor niż na bilecie nie ma szans. to był towarzyski, na mecz ligowy Ajaxu osoba "z zewnątrz" praktycznie nie może wejść, bo są chipy, identyfikatory itp. można sobie tylko wykupić wycieczkę z noclegiem, zwiedzaniem miasta i stadionu, posiłkami, a na koniec mecz. kosztuje to wpizduuu.
drugi w Kijowie. stadion podobny do naszego, tylko że wszędzie krzesełka. bilety kupuje się na sektor, ale raczej nikt tego nie pilnuje. bilety śmiesznie tanie. tak, tam też jest bezpiecznie, tylko że na każdych 2 kibiców przypadał 1 policjant w pełnym rynsztunku. miejscowi Ultrasi (raczkująca formacja) obstawieni byli bardziej, niż Wisła będzie u nas (o ile będzie...). co wolicie? aha! stadion Dynama to jedyne miejsce w Kijowie, gdzie nie wolno pić alkoholu, a trzepali dokładnie, nawet drinków nie pozwolili wnieść.
co wolicie?
dolfuss , powiem tylko tyle , bo widze ze Ty nie liczysz sie z innymi bogaczu , po prostu co bys zrobil gdybys nagle musial przestac chodzic na Pasy z czyjejs winy ?
knur - ty chesz aby nowy stadion w tydzien postawiono? Ja chcę Amsterdam bez piwa. tak jest np w Wiedniu na Prater Stadion
pasiak na zawsze Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dolfuss , powiem tylko tyle , bo widze ze Ty nie
> liczysz sie z innymi bogaczu , po prostu co bys
> zrobil gdybys nagle musial przestac chodzic na
> Pasy z czyjejs winy ?
Aby było jasne nie jestem bogaczem jak mnie nazwałeś ale wiem że wysoka jakość to zawsze większe koszty. Albo chcemy być Prądniczanką albo czymś lepszym
Na piwo macie?
Na flachę macie?
Na fajki macie?
Na dupy macie?
Jak to wszystko ważniejsze od CRACOVII to siedzieć na dupach i nie narzekać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)