dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> widocznie maniexowi marzy sie atmosfera taka jak
> na stadionach w Usa czy tez jak na Realu madryt
Widocznie Maniex wie na czym polega sportowy doping
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
i na dodatek wie to nie tylko Maniex :)
(banned)
Miruś 17 kase to możesz tylko ty dawać. Brawo panie profesorze!
mojim zdaniem skonczy sie na burdach przed stadionem albo wjazdem z brama bo kto ma przyjsc ten i tak przyjdzie i tak sie to skonczy mojim zdaniem.
rex1906 napisał:
"mojim zdaniem skonczy sie na burdach przed stadionem (...) i tak sie to skonczy mojim zdaniem".
"Mojim" zdaniem będzie dobrze "mojim" zdaniem (?!)
zeby obejrzec mecz chetnych jest 10 000 wpuszcza 6,5 tys ciekawe co pozostałe 3, 5 tys bedzie robilo po bramami???? pan profesor bedzie mial to czego chcial rozgłos na pol POLSKI GRATULUJE PANIE PROFEZORZE szykuje sie wiElka draka przez pana FILIPIAKA!!!niemam karnetu ani moji koledzy ale na derby idziemy tak czy tak co by sie niedzialo....
jeszcze są bilety, drogi rex1906
nie bardzo mozna zrozumiec o co buczysz...
Mnie smieszą te kombinacje z obecnością wisły na derbach....Nagle opudzono się DWA tygodnie przed meczem. Wisła powinna wejść normalnie w 520 osób tak jak my.
A jeśli chodzi o te ograniczenia do 6,5. Mam nadzieje że jeśli z powodu tych bzdurnych ograniczeć dojdzie do jakiś spięć pod bramami to profesor Filipiak przeprosi za prowokowanie zadym na stdionie!Wydaje mi się że te głupkowate ograniczenia przyniosą odwrotny skutek...Ciekawe kto wtedy będzie winny?
Kraków, 16 wrzesnia 2006 roku, PAP
Krakowska premiera filmu Rambo 4 zakończył sie kilkugodzinną bijatyką rozeźlonych fanów Sylwestra Stallone. Mimo ze bilety na premierowy pokaz skończyły sie tydzień wczesniej pod krakowkskim Multikinem zebrały sie setki wielbicieli talentu amerykańskiego gwiazdora. Po kilkugodzinnym oczekiwaniu na powiekszenie kina podnieceni fantą niedoszli widzowie wdarli sie na wszystkie sale i zażądali rozpoczecia projekcji. Wezwana na pomoc ochrona została obrzucona popkornem i cięzkim słowem. Po ustąpieniu ochrony fanatycy Rambo zaczęli wyrywac krzesełka i kable. Na wszystkich ekranach namalowano sylwetki Sylwestra Stallone z karabinem i zebatym nożem, rozprawiającego sie z komunistycznymi ufoludkami.
W multikinie jest ograniczona ilość miejsc - tłumaczy Jan Wejchert Prezydent Grupy ITI. Nic nas to nie obchodzi - 20 lat czekalismy na nowego Rambo i byle łapserdaki z Warszawy nie mogły pozbawic nas tej przyjemności - powiedział PAP Tampax, nieformalny przywódca fan clubu Rambo. Straty szacowane sa na milion euro.
rex a czy Ty planujesz wogóle kupić bilet czy wjeżdżasz z bramą z założenia?
rex - biegnij...
Maniex - tekdst ten może być juz aktualny przed majową projekcją Gwiezdnych Wojen ;].
z Gazety Wyborczej..
Rafał Romanowski: Wisła wejdzie?
Janusz Filipiak, prezes Cracovii: - Tak, w liczbie 325 osób. Czyli dokładnie wymagane pięć procent pojemności naszego stadionu. Przypominam, że od niedawna maksymalna liczba widzów na meczach Cracovii wynosi 6 i pół tysiąca.
Na jesiennych derbach na stadion Wisły wpuszczono 520 fanów Cracovii. Jeszcze kilka dni temu forsował Pan, żeby Wiślaków na derbach miało nie być wcale. Nie popisał się Pan gościnnością...
- Racja, nie jestem gościnny. Niby dlaczego mam być? Przecież derby na Cracovii to znakomita okazja dla wszelkiej maści zadymiarzy z obu stron Błoń. A po ostatnich wydarzeniach (zadyma po meczu z Legią, pobicie ludzi na trybunie VIP przez bandytów - przyp.red.) jestem ostrożniejszy. Nie mogę wpuścić 10 tysięcy widzów, w tym tysiąc Wiślaków bo skończy się to masakrą. Moim zadaniem jest przeprowadzenie tych derbów w bezpiecznej i pokojowej atmosferze.
Odmawiając Pańskim prośbom, aby do końca rundy nie było na Kałuży kibiców przyjezdnych, PZPN postawił jednak Pana pod ścianą...
- No cóż, teraz musimy wpuścić fanów Wisły. Staramy się jednak robić wszystko, aby nie było burd. Na sektor D, w którym może zgromadzić się ponad 3 tysiące najbardziej zagorzałych kibiców Pasów, wpuścimy tylko 500 osób z karnetami. Pozostałych widzów z innych sektorów legitymujemy przy zakupie biletu, sprawdzamy identyfikator, przypisujemy imię i nazwisko do konkretnego krzesełka. 6 maja na stadion Cracovii nie wciśnie się nikt niepożądany!
Fani Wisły wyśmiali prośby zarządu Cracovii, aby uniemożliwić im uczestnictwo w derbach z powodu „funkcjonowania w dniach meczów w bezpośrednim sąsiedztwie klubu barów i restauracji sprzedających alkohol”...
- Co w tym śmiesznego? Nie chodzi o fanów Wisły, tylko o podszywających się pod Cracovię pseudokibiców. Mamy dowody, że większość pomeczowych zadym zaczyna się właśnie pod barem Alga. Podpici chuligani wszczęli burdy przed meczem z Górnikiem Zabrze, po meczu z Legią, nawet po zeszłorocznych derbach z Wisłą na Reymonta. Trzeba być ślepym, żeby tego nie zauważyć. Są nagrania z policyjnych kamer, zeznania, relacje dziennikarzy. Jak widać nie wystarcza to do zamknięcia przez miasto przedmeczowego wyszynku pod stadionem. Jako klub musimy sięgać więc po inne środki.
Nie wierzę, żeby ograniczenie pojemności stadionu zniwelowało zagrożenie ze strony bandytów. Nie boi się Pan, co zrobią ci z nich, którzy na sektor D nie wejdą?
- Boje się, ale co mam zrobić? Na stadionie to ja odpowiadam za bezpieczeństwo. Poza stadionem niech się martwi miasto. Z naszej strony wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Wolę mieć 7 tysięcy sprawdzonych ludzi na stadionie, niż 10-cio tysięczny, niemożliwy do skoordynowania tłum.
Co powie Pan tym, którzy zarzucają wam zniszczenie zza biurka niepowtarzalnej atmosfery derbów z kilkunastoma tysiącami widzów? Nie wierzy Pan już, że w imię pojednania dla
Papieża ludzie zachowają się godnie?
- Nie jestem od oceniania, czy derby w takim kształcie będą ładniejsze czy brzydsze. Powtarzam, ma być porządek i moim zdaniem jest tego dopilnować. Pojednanie dla Papieża nie ma z tym nic do rzeczy. Ci, którzy pojednali się, trwają w tym nadal. A bić chce się stu, może dwustu bandytów i właśnie ich tymi decyzjami eliminujemy. Kwestia, czy ucierpi na tym atmosfera derbów jest tutaj zupełnie drugorzędna. Zaskoczę Pana, drugorzędny jest nawet wynik konfrontacji między jedenastkami Cracovii i Wisły.
Nie wierzę. Wynik „Świętej Wojny” jest dla prezesa Cracovii obojętny?
- Chcę oczywiście, żeby Cracovia wygrała. Dawno jednak przestało się dla mnie liczyć piękno sportu. Teraz nie interesuje mnie czy dany piłkarz biega ładnie czy brzydko, czy kopie piłkę wzdłuż czy w poprzek. Przez ostatni miesiąc zamiast oglądać mecze Pasów patrzę, co dzieje się na trybunach, zwracam uwagę nawet na najdrobniejsze ogniska zapalne. Moim zadaniem jest zapewnić bezpieczeństwo odwiedzającym stadion i wykorzenienie chuligaństwa z Cracovii. Dopiero wtedy sport nabierze dla mnie właściwych rumieńców.
dolfuss-twoje miejsce jest chyba na reymonta medrkujecie bo macie karnety lub bilety a bedzie okolo 4000 tys osob pod bramami stalo i taka jest prawda patrzycie tylko na swoje dupska a zapominacie o calej reszcie co niema karnetow ani biletow.tacy z was wielcy kibice ze nieobchodzi was czy reszta PASIAKOW wejdzie czy nie bo wy macie wejscie zaklepane niech sie reszta martwi...niedawno skandowaliscie haslo tylko szmata bije brata teraz mozna wam napisac tak TYLKO SZMATA NIEWSPIERA BRATA.Najwyzsza pora zorganizowac spotkanie FILIPIAK -KIBICE i rozwiazac to jakos sensownie.inaczej burdy pewne na miescie i ciekawy jestem co wtedy powie PROFESOR????Ostatnio w programie chuligan czy kibic Profesorkowi dobrze przygadal milicjant a powiedzial mu ze lepeij miec na stadionie 10 500 tys widzow zadowolonych niz 6 500 na stadionie a 2000 przed bramami niezadowolonych z czym sie zgadzam w 100%.
bilety jeszce są - to po pierwsze
po drugie jesli sie bilety skończą to PO CO CI KIBICE MAJĄ PRZYCHODZIĆ POD STADION??
No pewnie i jeszcze klaskac z radości jak się wzajemnie wyzywają. Ja wiem gdzie moje miejsce już od 26 lat więc biegnij rex dalej
I jeszcze jedno -bilety są na Wielickiej a o tym, że będą drogie to wszystkich informował klub już w listopadzie.
1 " pobicie ludzi na trybunie VIP przez bandytów - przyp.red."
Mam pytanie RoMan ...co prawda po opublikowaniu w piątkowej wyborczej
anonimowego paszkwilu na Pawła Misiora nigdy więcej "waszego" nędznego
pisma nie kupię ale i tak zapytam. Przypisek redakcji czy Towarzysz Kordyla Waldemara.
Jak to jest ,że gazeta z ambicjami obiektywnego czasopisma do obsługi Cracovii
deleguje PATAFIANA który na samą nazwę Cracovia zapluwa się z nienawiści.
Pytam waszą śmieszną redakcje KTO kiedykolwiek pobił KOGOKOLWIEK na trybunie VIP
Cracovii? NO KTO KIEDY? Jesteście w stanie odpowiedzieć niekompetentne pismaki?
(żeby nie było na A1 karnety były w wolnej sprzedaży a nie w dystrybucji VIP)
" Przez ostatni miesiąc zamiast oglądać mecze Pasów "
tak jak ja , zamiast przeżyć euforie końcówki meczu z Legią patrzyłem się
czy młodociani nasi i "zgody" wjadą na sektor gości.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)