kumbaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To juz kiedys bylo ale warto przypomniec
>
> Kodeks szalikowca :
>
> 1. Kibic nie współpracuje z policją i nie szuka u
> niej ochrony przed innymi kibicami.
> (...)
ależ przed kibicami to ja nie muszę szukać ochrony. ja chcę ochrony przed bandytami. to jest poważne zakłamanie na poziomie językowym. to nie są kibice - to bandyci.
W języku niektórych pojawiają się eufemizmy...
kibic = bandyta (mam na myśli zamienne używanie kibic w sensie hool)
krojenie, szycie barw = napaść z kradzieżą
promocja = kradzież
zadyma = rozbój
honor = prymitywna mentalność Kalego
-
-
To jakas paranoja...
teraz to bedzie doping 500 osob reszta dziadki i malkontenci
dojdzie do tego że będzie jak w italii ! Pikniki będą robić zdjęcia i sprzedawać na policje CHuliganów..:|
KsC_Qr2nOw - wg ciebie bardzo honorowo jest pobić dziadka w naszych barwach, ale powiadomienie o tym policji to jest już donosicielstwo. "Silny to ty może jesteś, ale głupi... " (możesz nie wiedzieć, ale to cytat).
ty jupiter to ty moze lepiej zacznij pracowac na mogilskiej bo widze ze dobrze ci to wychodzi..:>
MOŻE JUPITER JUŻ TAM PRACUJE :>
To sa własnie te stereotypy które dla normalnosci trzeba złamać. Według pikników kazdy hooligan Cracovii to morderca, debil i napakowany ciołek, a dla hooliganów kazdy kto nie ma problemów z policja i siedzi na B to lamus, ciota, donosiciel i leszcz. Czy naprawde trudno pojac, ze wszyscy jestesmy kibicami Pasów i wszyscy kochamy nasze barwy.
PawełKSC Napisał(a):
> MOŻE JUPITER JUŻ TAM PRACUJE :>
i "zrobiłem wam kilka zdjęć aparatem Zorka 5".
DSS, kochamy nasze barwy, ale powiedz to dziadkowi z A1 któremu je zerwano
Jackson:
Ja przynajmniej potrafie odpowiedziec na pytanie.A twoje zdanie mnie tyle obchodzi co zeszloroczny snieg.
jupiter to w tramwajke i na mogilską ! szkoda tracić czas;/
DSS Napisał(a):
> To sa własnie te stereotypy które dla normalnosci
> trzeba złamać. Według pikników kazdy hooligan
> Cracovii to morderca, debil i napakowany ciołek, a
> dla hooliganów kazdy kto nie ma problemów z
> policja i siedzi na B to lamus, ciota, donosiciel
> i leszcz. Czy naprawde trudno pojac, ze wszyscy
> jestesmy kibicami Pasów i wszyscy kochamy nasze
> barwy.
Kibic Pasów nie podnosi ręki na innego kibica Pasów. Zresztą na kibica innego klubu, czy na innego człowieka wogóle też nie powinien. Kibic nie działa na szkodę własnego klubu. Zresztą każdego innego też.
-=KsC_Qr2nOw=- Napisał(a):
> jupiter to w tramwajke i na mogilską ! szkoda
> tracić czas;/
rozczaruję Cię, ale znam szybsze środki lokomocji (chociaż przy tak rozkopanym rondzie to może być różnie)
A zupełnie poważnie. Robieniem dymu na forum nie poprawisz swej pozycji wśród koleżków, bo nawet jeżeli szumiałeś na meczu, to napewno schowany za plecami. Byłoby to śmieszne, gdyby nie było takie tragiczne.
Bez odzewu.
Ludzie czy wy nie widzicie, ze to druga strona Błoń nas skłuciła i teraz sie z nas smieja!!!!! Czemu u nich nie ma takich problemów?? To juz jest tradycja, ze Cracovia jest przeciwko wisle, a wy chcecie to zmieniac?? Po co?? Nioe bylo przedtem zadnych problemow, tylko paru głupkom zachcielo sie pojednania po wsze czasy. No to maja pojednanie, tylko u nas akurat w odwrotna strone. Zajebisie, zapraszajcie dalej "ziomali" z Reymonta. Puknij sie jeden z drugim w łeb.
brawo ap kupimy pieskom piwko i bedziemy z nimi spiewac do rana frajerska strona blon taki zaniedlugo zrobcie sobie szalik
Dokladnie, przedtem nie bylo zadnych problemow, tylko paru klepaczą internetowym zachcialo sie robic zgode z wisla. Krew mnie zalewa na sama mysl o tym.
No ja tak od początku podejrzewałem, że to sprawka Wisły...
Znajdźcie na forum teksty wzywające do zgody z Wisła. Do jakiegoś bratania się. Po raz setny chyba powtarzamy, że to nie o to chodzi. Jednak widać to jeszcze mało. Chodzi o spkój na meczach, o normalny doping i o szacunek. Komu śpiewacie na meczu z Zagłębiem - Wisła to stara.... Kibicom Zagłębia, piłkarzom Zagłębia, kibicom Cracovii, piłkarzom Cracovii?? Nie mówcie, że nie było problemów, bo to nie prawda. Za Cracovią ciągną się ogon o wulgaryźmie, bandytyźmie i kompleksach jej kibiców, którzy zamiast dopingować swój klub, bluzgają tylko na innych. To klubowi nie pomagało. Zrozumcie, że kibicowanie Cracovii nie zobowiązuje do nienawiści do Wisły, czy jakiegoś innego klubu. Można ich nie lubić, ale można się szanować. Tylko tyle i aż tyle.
''Znajdźcie na forum teksty wzywające do zgody z Wisła. Do jakiegoś bratania się. Po raz setny chyba powtarzamy, że to nie o to chodzi.''
W dziale o smierci Papieza i pojednaniu było w piz... takich wpisów, juz nie pamiętasz jak zapraszali psów na mecz z Legią w ramach bratania się??
''Chodzi o spkój na meczach''
Do tej pory był zawsze spokój tylko wy go zakłóciliście tym gwizdaniem.
Mentny ........Szacunek?? dobry jesteś:)
Nie wiem czy chodzisz na wszystkie mecze, ja tak. przed tym calym "pojednaniem" wcale nie bylo to notoryczne spiewanie wisla to stara....Zdarzylo sie to raz czy dwa przeciagu calego meczy. Wydaje mi sie ze i tak nie wiele w porownaniu do tego co bylo przedtem. Ale odnosniem ostatniego meczu byl to protest przeciwko wlasnie temu pojednaniu. Wiec sami zgotowaliscie sobie to co sie dzialo na stadionie.
A co do tekstow odnosnie zgody z wisla, to wyobraz sobie ze sledzilam to forum (bardzo uwaznzie) od czasu kiedy zaczely pojawiac sie wzmianki na temat wspolnej mszy i az mi wlos na glowie jezyl jak czytalam posty niektorych "Pasiastych Braci".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)