Co racja to racja, ja osobiście, może trochę naiwnie, ale spodziewam się jakiegoś oświadczenia ze strony władz klubu. I oczywiście stanowczego działania. Czytać przeciwdziałania Bandytyzmowi.
-
-
To jakas paranoja...
jeszcze jedno żeby mi ktoś nie powiedział ze nie jestem kibicem Cracovii bo mnie ten temat nie dotyczy także odrazu wyjasniam Nie to miałem na myśli...
POZDRO !
Pozdro
Cracus
Może zadam pytanie:
Czy pojednanie między Pasiakami jest możliwe? :)
napewno tak klaros napewno tak jestem tego pewien Pasiaki będą zawsze razem :)
cracus85 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> napewno tak klaros napewno tak jestem tego pewien
> Pasiaki będą zawsze razem
>
> Cracovia Pany !!
zawsze - to znaczy tak jak dzisiaj?
(bo słowo "zawsze" nie dotyczy tylko przyszłości...)
chyba, że też uważasz, że ci, którzy przychodzili na różne sektory "robić porządek"
nie mają nic wspólnego z Cracovią?
kilka postów wyzej napisałem ze nie wracam do tego tematu także DOBRANOC !
Bedzie dobrze Agnan :-)
Panowie, spokojnie, jesli jutro nie bedzie tego watku to nie będzie tez zdjęć na głównej :)))
jest prawie trzecia, ja to wolny zawód ale co wy robicie o tej porze na forum :)
gorzej być nie może, a więc będzie lepiej!
Ja też mam nienormowany czas pracy. Ale czas najwyższy już iść spać, a co do tego czy będzie lepiej, to na pewno będzie. Pytanie tylko kiedy.
Mielec Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kajtek:
>
> Pomysl sobie co na mszy stalo by sie jakby zacela
> sie zadyma.Tam byly dzieci i osoby postronne.Nikt
> sie nikogo nie bal,i nie wypisuj takich glupot na
> forum
Kajtek !
Ci osobnicy co tak Wam namieszali na stadionie to ja uwazam ze ich poprostu na MSZY NIE BYLO
!! Bo na msze to taki jedwn z drugim by sie nie wybrali bo i tak by nic nie wskorali..... choc kto to wie ??
Pzdr !!
Ps. Do wszystkich !! Zal bylo patrzec jak w TV w Chicago pokazywali.....zadyme z Legii ! Czemu pokazywali ???????? Chyba juz wiecie i nie pytajcie o komentarze spikera ! Bo sie wszyscy tu wstydzilismy ze jestesmy POLAKAMI !! A kilka dni wczesniej tez pokazywali stadion Cracovii ....ale wtedy byl powod do dumy.
[b]- watek nie zniknie, poki co zablokowana jest mozliwosc ogladania forum z zewnatrz, bez zalogowania - podytkowana wzgledami technicznymi bo AZ TAK dobrego serwera nie mamy, a by wytrzymac pol Polski na naszm foru
- watek nie zniknie - bo jak watek zniknie to i forum
- Ferencvaros nie jest juz moderatorem
- prosimy juz o nie raportowanie wiadomosci watpliwych z punkty widzenia czyis pogladw - tylko o raporty dotyczace wiadomosci ewidentnie lamiacych regulamin[/b]
Pozwólcie,że choc mnie tam nie było to jednak z perspektywy Warszawy skomentuję krótko wydarzenia z Cracovia -Zagłębie.
Ostatnio na tym forum wpisałem się gdzieś koło Waszego awansu do 1-szej ligi.Składając gratulacje postawiłem pewną tezę za którą zostałem lekko opieprzony przez ważnych od Was ,jak i ludzików odemnie z Polonii.Pozwoliłem sobie na stwiedzenie faktu ,że trochę za szybko ,rok po roku awansowaliście do pierwszej ligi,że za wielki "BOOM" się zrobił na Cracovii i że ekstraklasa zweryfikuje i sprowadzi Was na ziemię.Nie chodziło mi o sprawy czysto piłkarskie ,ale właśnie o kibicowanie.Pamiętam klimaty Cracovii sprzed kilku ,a nawet kilkunastu lat(pierwszy raz byłem u Was w 1988 roku ,mając 15 lat),pamiętam jak ludzie pokroju M.Dudy,Areczka itd przyjmowali nas z KSP,oraz jaką sztamę trzymali między sobą.
I niestety nadal uważam ,że trochę zachłysneliście sukcesem.Pokłosiem tego wszystkiego są właśnie takie systuacje jakie opisujecie wyżej.Jestem trochę rozdarty ,ponieważ uważam ,że dla każdego znajdzie się miejsce na stadionie i dla ultrasa i dla hoolsa jak i dla matki z dzieckiem.Niestety staneliście przed dużym dylematem,ponieważ w całej otoczce z której jest Cracovia znana,kochana lub znienawidzona w Polsce,to jednak Ci hoolsi odgrywają ważną rolę.Fakt ,że niektórym zacierają się granice między bandytyzmem ,a zabawą w chuligankę.
Co z tym zrobić?Nie wiem,ale napewno na dzień dobry opanować emocje i może nim ktoś coś napisze to najpierw niech pomyśli.Niestety przeciwnicy Cracovii już mają niezłą używkę i zaczynają się jazdy na forach innych klubów.
Pozdrawiam!!!
To nie jest problem pojednania. To problem walki z wandalami. Wstyd. Cały mecz tylko k... k... k... Gówniarze i tyle. Trzeba też konieczne pozamykać te bary. Widziałem jak jechali ze stadionu. Zapijaczone gady. Zwykli ludzie boją się ich nie tylko na stadione ale też na ulicy. Oni nic więcej nie potrafią. jedyną ich odpowiedzią jest bicie normalnych ludzi.
Panie profesorze - pełne poparcie dla drastycznych zmian! Powinno się jeszcze moim zdaniem zmniejszyć sektory. Jeden rząd jeden sektor i jak ktoś nie siedzi na swoim miejscu to wynocha ze stadionu. Co za wstyd. To co widziałem jest agonią wandalizmu. I jeszcze jedno - nigdy nie było dobrze. Nigdy kibicom nie podobała się ta piosenka o Wiśle
Ja też jestem kibicem sukcesu.
Czekalem na ten sukces 20 lat i kiedy się doczekałem, to wiecznie muszę się czymś denerwować.
Aha, a propos wiochy, którą wielcy antywiślacy robią wiecznie. Czy może pamiętacie, jak po meczu w Polkowicach, gdy Baniowy zeznawał jakiemuś z C+ jak się cieszy z awansu itd., podszedł jakiś jemioł i walnął: "j.Wisłę i policję!"
Cała Polska się śmiała, cała Polska. To jest właśnie to o co nam chodzi koledzy terroryści: robicie wioskę na Świętej Ziemi, robicie wioskę na całą Polskę sławną.
Tymi nożami, tym brakiem spokoju na reprze, wiecznym i najgłośniejszym antydopingiem, zadymą o byle g. z byle kim i byle gdzie.
I błągam o zarzucenie argumentu o waszej ochronie, bo pierwszy raz widzę, ze ochroniarz mówi ochranianemu co ma robić, a jak nie to wp.
No po prostu profesjonalna szkoła ochrony im. SB - czyżby szczycieńskie wychowanie?
POPIERAM CIĘ KLAROS W 100%,MAM DOŚĆ TEGO ŻE KUMPLE W PRACY WIDZĄ TYLKO ŻE KILKU IMBECYLI ROBI ROZRÓBE O H.. WIE CO A NIE WIE NAWET JAKI CRACOVIA OSIĄGNĘŁA WYNIK, ŚMIEJĄ SIĘ SZYDZĄ...A MI WSTYD,15 LAT CZEKAŁEM NA EKSTRAKLASE A TERAZ CO ŻONA ZE MNĄ NA MECZ NIE PÓJDZIE BO NIE CHCE OGLĄDAĆ ZACHLANYCH GÓWNIARZY"KTÓRZY NAS CHRONIĄ", JA SPOKOJNIE NIE MOGĘ WRÓCIĆ DO DOMU BO AKURAT JAKIŚ IDIOTA W AUTOBUSIE KTÓRYM JADE WYBIJE SE SZYBĘ-BO TAK!!!, A CI CO PISZĄ TU ŻE MAMY ZAPOMNIEĆ O POJEDNANIU NIECH WIEDZĄ ŻE SĄ LUDZIE, KTÓRYM ZALEŻY NA SPOKOJU, NA BEZPIECZEŃSTWIE-ŻEBYM NIE MUSIAŁ OGLĄDAĆ SIĘ ZA SIEBIE JAK BĘDE SZEDŁ PRZEZ MIASTO W SZALIKU CZY ABY JAKIŚ IDIOTA NIE WBIJE MI DLA KAPRYSU SIEKIERY W GŁOWE!!!I BĘDE SIĘ STARAŁ COŚ Z TYM FANTEM ZROBIĆ MIMO GRÓŹB, OBELG ITD. NIE MUSIMY SIE KOCHAĆ ALE MUSIMY SIĘ SZANOWAĆ
A CI CO TEGO NIE ROZUMIEJĄ wielcy HOOLS- NIECH ZOSTAWIĄ NASZĄ CRACOVIĘ W SPOKOJU PRZECIERZ IM I TAK CHODZI O CO INNEGO-NA PEWNO NIE O JEJ DOBRO.
POWTÓRZE JESZCZE RAZ HASŁO KTÓRE KTOŚ WYŻEJ NAPISAŁ TYLKO SZMATA BIJE BRATA
FOREVER CRACOVIA
Dla zainteresowanych:
Nia mam juz moda na glownym.
Jesli przez to, ze jestem modem nie moge wypowiadac sie tu tak, jak uwazam za stosowne, to wole nie miec moda. Idac za nurtem, piszac o bandytach, mordercach, proponujac dla nich np obozy pracy, moderowalbym sobie dalej w najlepsze. Nie chcialbym wkladac za w to za duzo patosu- ale powiedzmy, ze musialem cos wybrac, i wybralem :)
Wracalem wczoraj z takimi gnojami w 104!!! Wstyd i chanba! Nacpani i jeszcze chyba do tego pijani ledwo na nogach sie trzymali! Zaczepiali wszystkich i wszystko, wyzywali ludzi na przystankach i w autobusie! Nawet ja kiedy sie obrucilem zobaczyc co sie dzieje uslyszalem "co sie ch.uju patrzysz jebnac Ci?" Tam nie bylo spiewu Wisla to stara.... nikt na nich nie gwizdal! To skad takie zachowanie naszych wspanialych obroncow! Bydlo zawsze znajdzie sobie wytlumaczenie na swoje bandyckie zachowania wiec koledzy nie pierd.olcie mi tu o rzeczach wyzszych od zaspokajaniu najpodlejszych instynktow tych sku.....synow!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje Ci Cracovio za dwadziescia piec lat mojego kibicowania ale kaza mi wynosic sie na Rejmonta! Napewno tego nie zrobie ale im proponuje zeby sie tam nie przenosili tylko najzwyklej tam wrocili!!!
Ferencvaros- Moje spostrzezenia:
-widze o wiele wiecej zawisci po tej niby "lepszej", pikniczej stronie. Patrzac na tych ludzi mam caly czas odczucie, ze gdyby tylko mieli mozliwosci fizyczne, to wpadliby na sektor D i pozabijali tam wszystkich.
-boli, ze kibice tego samego klubu bija sie miedzy soba. Jak pare lat temu Wisla wisiala nam na karku, to nie bylo podzialow "mlody- stary", "huligan- nielhuligan", "madry- glupi" itd. Wiadomo bylo kim sa huligani, kim zajawiency tacy jak ja, a kim dziadki. a sytuacja taka jak dzis, byla nie do pomyslenia.
Do wszystkich, ktorzy placza na forum po tym, co sie dzis stalo:
Sami to ludzie sprowokowaliscie!!! Wasze gwizdy byly policzkiem wymierzonym pewnym ludziom. Wydawalo sie Wam, ze skoro macie ploty i ochroniarzy, to mozecie otwarcie kpic z kogo chcecie. A skonczylo sie jak sie skonczylo...
Dystansu do pewnych spraw i zdrowego rozsądku życzę...
Hajra Fradi!!!
100 % poparcia Ferencvarosie
Borsuk-''fajnie piszą panowie Miluś Romper crac85 itp. dawno się tak nie uśmiałem. oni chyba nie czytają swoich postów. panowie. do kabaretu. i gówno mnie obchodzi co Wam się podoba, a co nie. na Cracovii jest Was garstka. i uważajcie, bo dzisiaj ludzie byli zaskoczeni waszym atakiem, ale następnym razem te kilka tysięcy będzie przygotowane na agresję z waszej strony, a wtedy to dla was się może źle skończyć i co wtedy będzie na następnych meczach. macie jakiś plan?''
Nas też gówno obchodzi co tobie się podoba a co nie , jest nas garstka??? buhahahhahaha , jezeli naprawdę jest nas tak mało to wygońcie nas z sektoru na najblizszym meczu.........
‘’Fenix ja nie jestem za tym zeby bic swoich, dla mnie to tez jest niepojete, ale mysle, ze jakby ta piosenka poszla 2-3 razy na mecz to jakos by to wszyscy wytrzymali !! tego nie da sie zmienic w rok i to przez ludzi ktorych w wiekszoscie 3 lata temu u nas nie bylo ( nie wszystkich )’’
100% poparcia
‘’Z 2 strony jakby nie było gwizdów to po tych 3-4 piosenkach o psiarni był by spokój jak to nie raz bywało...’’
Racja.
Kojot99- ‘’BARDZO DOBRY POMYSŁ, JA NA NASTEPNY MECZ NIE PRZYCHODZE’’
Nie przychodź , nikt za tobą nie będzie płakał.
juz nie przesadzaj z ta akcja maja tam karnety i tyle a ty juz dobrze zorganizowana akcja zeskakiwali ze smiglowcow prosto na gwizdzacych kibicow widac zes glupek
Powtórze co już pisałem pare razy: wulgarność jest na każdym stadionie europy, a wy chcieliście to wyeliminować z Kałuży? Wszystko szło w dobrą strone, doping był co raz bardziej kulturalny, a jeśli chodzi o przyspiewke na Wisłe to była ostatnimy czasy 2 x na mecz i pewnie za niedlugo bys slyszal ja tylko na derbach, ale musieliście to oczywiście zepsuć bo pchacie się tam gdzie nie trzeba. I ochroną czy policją nie zaprowadzicie spokoju, tu trzeba kompromisu.
Zaglądnąłem sobie na oficjalną, czy coś napiszą, no i jest:
"Cracovia odniosła zwycięstwo 1:0 nad Zagłebiem Lubin w zaległym meczu XIV kolejki ekstraklasy. Jedyna bramke zdobył Marcin Bojarski w 17 minucie. Fantastyczny doping wspomógł naszą drużynę."
Nie wiem czy śmiac się, czy płakać. Cracovio ocknij się, bo staczasz się po równi pochyłej.
TYLKO SZMATA BIJE BRATA !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)