papiezem został Ratzinger
-
-
Mamy Papieza
o!Chciales zablysnac. Zaczyna sie. Teraz chyba tylko na satanistycznym forum nie beda o tym trabic.
ten temat powinien wylądować w HP
i tam dalej sie rozwinąć
Dzisiaj ogłoszenie na stadionie przez spikera, kto został papieżem, odbyło sie w akompaniamencie naszej przewodniej pieśni:"Wisła to stara...".Po prostu świetnie.
tak jak czytam to nie taki głupi ten Ratzinger wiadomo nie to samo co Nasz Papież ale uważam że nie jest źle z interii:" urzędzie Ratzinger wystąpił przeciwko popularnej w Ameryce Łacińskiej "teologii wyzwolenia", która próbowała łączyć elementy Ewangelii z marksizmem, i uciszył jej zwolenników.
W 1986 roku ogłosił ostre potępienie małżeństw osób tej samej płci. Dokument Kongregacji Doktryny Wiary wydany w 2004 roku stanowczo zganił "radykalny feminizm" jako ideologię, która podkopuje rodzinę i zamazuje naturalne różnice między mężczyzną i kobietą.
W 1991 roku podczas zebrania Kolegium Kardynalskiego Ratzinger nazwał ustawy aborcyjne państw zachodnich "kulturą śmierci". "
Ratzinger unał też że JEDYNĄ drogą do zbawienia jest kościół katolicki...
TAKI powinien być papież:)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ratzinger unał też że JEDYNĄ drogą do zbawienia
> jest kościół katolicki...
> TAKI powinien być papież
>
>
czyli Jana Pawła nie nazywasz Papieżem bo On napisał w swej Homilii iż Królestwo Boże wykracza poza Kościół Katolicki
Gdzie ja tak napisałem?
nie twierdze ze tak napisales ale piszac iż "Taki powinien być Papież" sugerujesz iż
ten kto TAKI NIE JEST , Nie jest prawidłowym Papieżem
a JPII TAKI NIE BYŁ
Nie spinać sie:/:/
Ja protestuję. Poza Kościółem nie ma zbawienia, nie znaczy bynajmniej, że tylko katolicy będą zbawieni.
Geopijatyk
Odnośnie sąsiedniego posta. Zubereg jest genialny, bo przepowiedział, że papieżem zostanie kardynał Ratzinger.
Geopijatyk
Paradoks Zuberka polega na tym, że wiekszość Polaków jest przeciwko polskiemu nacjonalizmowi. Można o tym wnioskować na przykład z wyników ostatnich wyborów. Więc Zuberek jest przeciwnikiem politycznym narodu polskiego. Nacjonalizm, czyli utożsaminie się z narodem ma sens tylko wtedy, będzie to ideologia reprezentująca naród polski, lub przynajmniej większość narodu polskiego. Jeżeli ma być rzeczywiście nacjonalizmem. Czyli gdy Zubereg dostosuje się do narodu polskiego, a nie naród do Zuberka. Nacjonalizm bez większości poparcia narodu, ma dokładnie tyle sensu co partia anarchistyczna, czyli partia, które odcina się od jakichkolwiek sposobów orgnizowania się. Dlatego proponuję Zuberkowi do momentu zdobycia przez jego partię lub opcję większości w parlamencie nazywać się nie nacjonalizmem, tylko zuberkizmem. Polacy twojej opcji narazie nie chcą. I to nie jest jakaś uwaga która ma ci sprawić przykrość, tylko po prostu stwierdzenie obiektywnego faktu. A gdy Zuberek zdobyjee istotnie większość w parlamncie , wtedy zuberkizm można nazwać nacjonalizmem. Jeżeli nacjonalizm ma oznaczać "to co chce naród" a nie "to co chce Zubereg", no to nacjonalizmem, do następnych wyborów jest sdrpizm. Mam nadzieję, ze już nie zadługo.
Geopijatyk
hehehehhehe Geopijatyku kolejny kompres o którym pisałem w innym temacie:)
btw "Poza Kościółem nie ma zbawienia, nie znaczy bynajmniej, że tylko katolicy będą zbawieni" czyli Kościół zbawi ale nie tylko Katolików??
Ultra Ecclesiam nulla salus. Kościół jest rozumiany szerzej, jako wspólnota ludzi dobrej woli. Czyli nie jest tak jak na wawelskim arrasie, że jak Turek ginie w bitwie, to go od razu diabli biorą do piekła. Ale wszyscy, nawet nieświadomie zbawiani są przez Kościół. Nie ma innej drogi niż przez Krzyż. Nawet dla tych, którzy tego nie uznają. Logos spermatkios: Prawda jest wszędzie, ale skoncentrowana jest w chrześcijańskim objawieniu. Wszyscy mogą być zbawieni, nawet ateiści, ale tylko (świadomie czy nie) przez Kościół.
Geopijatyk!
Geopijatyk
To było nawet niezłe....:)
Ale widzę pewną lukę w twoim rozumowaniu......Nacjonalizm to też ruch polityczny, instnieje on niezależnie czy ktoś go popiera czy nie....
Geopijatyk
Jako że nie odpowiedziałeś na mojego poprzeniego posta, napisze to co miałem przygotowane na ripostę:)
Twój wywód o poparciu większości narodu jest całkowicie błędny.
W demokracji nigdy (przybajmniej ja takiego przypadku nie znam) nie rządzi partia która ma większość...Ponieważ frekwencja w wyborach jest niska, a nawet jeśli sięga np. 75% to i tak rozkłada się na kilka partii w wyniku czego żadna z nich nie ma poparcia większości narodu. Nawet członkostwo w UE poparła mniejszość narodu....Licząc przeciwników z tymi którzy nie poszli mamy WIĘKSZOŚĆ narodu
Benedykt XVI , Niech żyje Nasz Nowy ziomal!!! troche żal gdy widze go w białym dresie, wspomnienia naszego Karola wracają :(
Zuberek, jestem niestety na..ny i nic nie kumam. Ale ogólnie chodzi ci o to, że ordynacja jest niesprawiedliwa. Gdyby była sprawiedliwa, nacjonaliści byliby większością. Ja to tak zrozumiałem, a że sie napierdzieliłem "U Sąsiada". knajpa na Pszczyńskiej w Gliwicach. Więc podaj tą sprawiedliwą ordynację, według której nacjonaliści będą wuiękdszośćią. Bye opadam
Nacjonalizm, w przeciwieństwie do patriotyzmu, który kocha swój naród, i przy okazji inne też, jest wypaczeniem patriotyzmu. Mi się kojarzy z takimi nazwiskami jak Bandera, Lenin, Stalin, Hitler, Pavelic, Codreanu i inni tacy podobni. Czyli rozpruwanie ciężarnym kobietom brzucha, wydłubywanie dzieciom oczu, zsyłanie Tatarów na Syberię, gazowanie Żydów w Oświęcimiu, palenie polskich wiosek i wrzucanie żywych ludzi do studni na Wołyniu. Nacjonalizm, faszyzm, komunizm i inne takie powinny być zakazane. Są to ideologie antychrześcijańskie, antyludzkie, czyli tym samym antypolskie.
Geopijatyk
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)