AQQ-zapoznaj sie z powyzszymi postami-chodzi o jedno jedyne malutki slówko w ostatniej zwrotce w ostatnim wersie...:)
-
-
a co z HYMNEM??
Przepraszam, ale jestem niedomyślny... a może chodzi o słowo piesek!, Nie wiem jak Ty, ale ja na psy zejść nie chcę...(Cokolwiek by to miało znaczyć). Od czasu do czasu czytuję to forum, i przypominam sobie, że jeszcze niedawno prawie połowa postów była tu podpisana "Nigdy nie zejde na p** !" lub podobnie, jeśli reszta wypisywanych tu słów jest równie trwała, to odnoszę wrażenie, że chyba fora pomyliłem, gdzie jest w takim razie forum Cracovii?.
I jeszcze jedno, to co napisałem wcale nie znaczy, że nie czuje tej chwili. Owszem czuje!
Wiadomość zmieniona (06-04-05 16:37)
AQQ-oto forum Cracovii www.wisla.sharks.pl/forum/anty jude
;P
to oczywisci dzouk sytuacyjny
Doceniam żarcik, ale z wizyty nie skożystam...
I zacytuje wpis powyżej:
"nie dajmy się zwariować..."
wszystko w temacie
;P
Humn jest doby i nie ma nic wsobie co może prowadzić do agrasji, jest w nim tylko to że nie wolno zmieniac barw bo dla mnie to jest nawiększe draństwo !!
Bez przesady. Hymn jest bardzo dobry, a ten wers jest pewnym podkreśleniem i specyficzną grą słów, zdania. Nie ma w nim nic obraźliwego. Tak więc błagam nie popadajmy w skrajności...
Ale w hymnie Malenczuka nie ma nic zlego na Wisle. Bo przeciez "nie zejde na psy" jest normalnym powiedzeniem w jezyku polskim, nie majacym wiele wspolnego z Wisla. A pozatym jesli mamy sie lapac za kazde slowo to nigdy nie dojdziemy do jakiegokolwiek ocieplenia stosunkow miedzy naszymi druzynami.
Określenie "zejść na psy" jest określeniem polskiego języka, nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek klubem.
Dla mnie:
- na psy schodzi kibic, który pod pretekstem reprezentowania barw klubowych bije innego
- na psy schodzi kibic, który pod pretekstem reprezentowania barw klubowych wykrzykuje ordynarne hasła na temat innych
- na psy schodzi kibic, który pod pretekstem reprezentowania barw klubowych kłuje innych nożem
- na psy schodzi kibic, który okrada innych z komórek, portfeli, barw klubowych
- na psy schodzi kibic, który zamiast pisać na murze dobre rzeczy o swoim klubie, pisze obraźliwe rzeczy o innych klubach
- na psy schodził kibic, który wiązał się z SB, ZOMO
To jest zejście na psy.
I tak interpretujmy te słowa hymnu. Bądźmy - my, kibice Cracovii - godni klubu, któremu kibicował Ojciec Święty.
I nic nie należy w hymnie Maleńczuka zmieniać.
w piosence maleńczuka piosence.......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)