Marsz zjednoczenia kibiców dla Ojca Świętego
W najbliższy piątek, 8 kwietnia, w Krakowie odbędzie się Marsz Kibiców dla Papieża, Jana Pawła II. Wszystkich chcących oddać hołd Ojcu Świętemu zapraszamy na ulicę Dominikańską (przy Plantach) o godzinie 18. Oczekiwani są kibice wszytkich polskich drużyn.
Plan spotkania:
- spotkanie o 18 w umówionym miejscu
- przejście ul. Dominikańskiej i ul. Franciszkańskiej pod Pałac Arcybiskupi (Kurię) i tam modlitwa za Papieża
- stamtąd ruszamy dalej Franciszkańską, potem przez Planty alejkami aż do Al. Piłsudskiego i nią aż pod stadion Cracovii
- tam na razie nie mamy szczegółowych planów - zależy to od tego czy dojdzie do skutku planowana msza święta na Błoniach po zakończeniu marszu
- pracujemy nad tym, ale jeśli by nie doszło do skutku, to tam odczytamy nasz apel, w którym znajdą się też słowa dedykowane Ojcu Świętemu.
- stamtąd ruszymy pod stadion Wisły, konkretnie pod wejście na sektor C, czyli od strony Al. 3 Maja, tam scenariusz podobnie jak pod stadionem Cracovii.
- Stamtąd, o ile uda się to załatwić z Kurią - pójdziemy na mszę polową na Błonia
Kwestie organizacyjne:
- mile widziane barwy klubowe, szaliki, zdjęcia Papieża, flagi papieskie, kwiaty, ciemne opaski, lub kokardki przypięte do klubowej koszulki, różaniec.
Tekst pochodzi ze strony(forum) Hutnika Kraków
-
-
PROPOZYCJA WSPOLNEJ MSZY LUB SPOTKANIA W DNIU POGRZEBU...
Za marszem- powiedziałem wszystkim, których znam, zamieściłem wszędzie, gdzie mi do głowy przyszło :)
Przyprowadze ze sobą chyba ze 20 osób :)
Do piątku BRACIA KIBICE!!!
Ja będę na marszu na 100%. Będą również moi znajomi pk. 3, 4 osób
Kto jeszcze??
ja mam w d............ porozumienie
wrzo.ksc będzie nas baaaaaaaaaardzo dużo chyba to już jest jasne i oczywiste
mi nie potrzeba już wpisów widze ducha kibiców i to mi wystarcza do pewności że będzie nas bardzo dużo
stefanku piszesz w kazdym temacie bo wiesz ze koniec Twojej wojenki, czy sie myle? co Ty teraz bedziesz robil, oj biedaku...
wrzo.ksc: skąd ty się wogóle wziąłeś?? Wyskoczyłeś jak Filip z konopii po smierci papieża... Czy ty masz może 10 lat?? Bo po Twoich postach tak uważam. (nie chciałem urazić żadnych dziesięciolatków)
A ja widze tez niestety ducha debila!!!!!!cytaj DEBIL=stefan!!!!!!!!!!!!!
chciałem tylko prztestować jak odpowiecie na takie stwierdzenie
spokojnie, nie znowu debil, po prostu ma inne wyobrazenie na krakowskie stosunki niz my, hehe, problem lezy w tym, ze My mamy racje i jestesmy silni, A Stefanek moze stracic zyciowy cel
akurat mam podobne wyobrażenie jak większość ale trzebabyło również sprawdzić jak zareagujecie na mozliwą prowokacje gdyż takowe również zaczną sie pojawiać
No to juz wiesz
Ja będę na pewno! Postaram się wziąść jak najwięcej kolegów z osiedla (bez względu na barwy!)
Ja tez postaram sie byc:D
Skoro już rozmawiamy o możliwych prowokacjach to może się zastanówmy jak je zwalczać
1.należałoby otworzyć osobny temat np. zareaguj na prowokacje
bo ten temat nie jest o tym
2.moje propozycje widzisz szalik anty na stadionie lub poza nim - przesiądz sie lub przejdz w inne miejsce i/lub powiedz co s właścicielowi co myślisz na ten temat. wiem że czasem trudno coś powiedzieć bo jest ich w grubie 10 ostrych chłopów ale przesiąść się można na pewno
3. nie śpiewaj naty staraj się zaintonować lub dołączyć do śpiewu pro i zagłuszyć śpiew anty
4. w trakcie jakiś spięć fizycznych staraj się pomóc osbie zaatakowanej niemniej jednak jeśli zaatakował ktoś z np. Wisły obowiązek ten powinien spoczywać głównie na Wiślakach. w ten sposób atakujący będzie musiał walczyć ze swoimi a poklasku to mu nie przyniesie na pewno i taka sytuacja po bardzo krótkiej chwili spowoduje pojawienie sie kolejnych obrońców ze strony Wisły w końcu będą bronić swojego!!!
5. siedzisz przy/za flagą anty przesiądz się. takie są moje propozycje jak ktoś myśli podobnie to otwierajcie nowy temat. i tam cd.
Wiadomość zmieniona (06-04-05 14:33)
ja będe na marszu na 100% a czy ze swoją drugą połówką to sie okaze:))
wierny Wisla-mówisz i masz :)
wrzo.ksc-myślisz że jak założysz kolejny temat specjalnie dla kibica Wisły to będziesz fajniejszy?? Pomyśl trochę chłopie. Po co tak smiecisz??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)