Dr. Jekyll - trochę się dziwię Ptakowi, że postawił na kawalerię. W jego przypadku chyba bardziej po linii byłoby zaufać lotnictwu... No chyba, że struś z niego... ;-)
Awaria - jak człowiek zaczyna wspominać to znaczy, że starość już blisko... ;-)
Pozdrawiam
Crac
-
-
POCIĄGI SPECJALNE DO BIELSKA-BIAŁEJ I SZCZECINA!
Skalkulujmy:
45 podróż z biletem
minus 10 zł (bilet - tu cena nie ma dyskusji) zostaje 35
35/2 strony daje 17,50 w jedną stronę.
Czy to jest już aż tak drogie?
Prosze o podawanie, jaka kwota nie jest droga.
Wiesz klaros to bardziej chodzi o konkurencje z wyjazdem do Gliwic ! :))
Troche nas rozpuścił !
Chodzi bardziej o to ze ze te dwa wyjazdy sa w odstepie 2 tygodni ! A ważniejszy jest Szczecin ! I wielu moze chciec przyoszczedzic !
Jeszcze ten tanszy dojazd samochodem zrobi swoje !
axe 90 zl do szczecina to jakies nieporozumienie:)
tam idzie zajechac za 50 zl niezaleznie czy ktos ma ulge czy nie. wystarczy kupic sobie bilet turystyczny. kosztuje on 50 zl i obowiazuje w pierwzy dzien wolny od pracy od godz 7.00 do ostatniego dnia do godz 19.00. obowiazuje tylko na pociagi pospieszne i osobowe ale wlasnie tak idzie dojechac. wyjazd w sobote o godz 7.00, przesiadka w poznaniu (przyjazd 13.30, odjazd 13.50) tu bedzie trzeba jeszcze miejscowke kupic ale to kosztuje tylko 2 zl. w szczecinie pociag jest o 16.15 na szczecin dabie gdzie zawsze wysiadaja kibice gosci. powrot tez przez poznan pewnie by byl na tym samym bilecie. koszu o wiele mniejsze!! a z PKP mozna sie dogadac zeby dostawili do pociagu dodatkowy wagon jakis.
ja na turystycznym w miniony weekend bylem wlasnie na pogon-arka a pozniej jeszcze podjechalem do lukowa. zaoszczedzilem na tym ponad 50 zl!!
proponuje rozwazyc moja propozycje
Poniżej cena przejazdów za kilometr:
Do Bielska:
35 zł 156 km [b]0,224 zł/km[/b]
Do Szczecina:
80 zł 1264 km [b]0,063 zł/km[/b]
Pozdrawiam
Crac
Podane odległości to odległości [b]drogowe[/b], ale nie sądzę żeby to miało zasadniczy wpływ na wyniki...
Pozdrawiam
Crac
Czyli koszty cos rosna w tym wyjezdzie do Bielska ??
-g- a czy na proponowanych przez Ciebie zasadach jest możliwy wyjazd o 6.31 (przyjazd Szczecin Dąbie o 14.34) - BEZ PRZESIADKI?
Na pierwszych 29 min. jazdy pociągu można kupić bilet na normalnych zasadach...
Czy podane przez Ciebie koszty są pewne? Bo szkoda siać ferment gdyby okazało się to nieprawdą...
Pozdrawiam
Crac
Crac - do Bielska drogowo jest 103 km (przez Wadowice)
a jeśli liczysz drogowo przez Katowice to dodaj jeszcze 20 zł za haracz autostradowy
Bilet turystyczny
Bilet turystyczny w cenie 50 zł wydaje się na przejazdy w klasie 2 w wagonach z miejscami do siedzenia pociągami osobowymi i pospiesznymi, uruchamianymi przez spółkę "PKP Przewozy Regionalne".
Bilet uprawnia do nieograniczonej liczby przejazdów w ciągu kolejno następujących dni wolnych od pracy, od godz. 7.00 pierwszego dnia wolnego od pracy do godz. 19.00 ostatniego dnia wolnego od pracy.
Podróż powinna być zakończona najpóniej o godz. 19.00 ostatniego dnia wolnego od pracy. Każdą sobotę traktuje się jak dzień wolny od pracy.
Nie dokonuje się zwrotu należności za bilet, po rozpoczęciu jego ważności.
to jesy info na temat tego biletu ze strony PKP. Crac nie mozna wyjechac na tym bilecie wczesniej, no chyba ze sie kupi jakis bilet do stacji gdzie pociag bedzie o 7 rano i dalej juz na turystycznym.
jak juz wspominalem ja w ten sposob jechalem w miniony weekend do szczecina.
mysle ze sprawa wyjazdu wczesniej bylaby do zalatwienia z PKP. tylko ktos musial by ponegocjowac troche. dla nich sa to pieniadze i mysle ze daloby sie zalatwic by mozna juz wyjechac wczesniej na tym bilecie.
-q- wszystko ok co piszesz, ale to jest 50 zł [b]w jedną stronę[/b], a cena podana przez axe jest [b]w obie strony[/b] plus bilet na mecz. Dlatego uważam, że cena do Szczecina jest skalkulowana świetnie (Arka ma 2 razy bliżej a płacili 60 zł)
Crac kiedyśą było inaczej bez kos dragów jakoś tak bardziej rodzinnie .Starzy pilnowali młodych , było fajnie . ja po ruchu dałem sobie spokój z wyjazdami a to był przecieca mecz u nas .Po co mi to???
Czasy Sp.Abaddona, Bogusia, Siekiery, Dudy, Hajaszka, czy Hoffiego, Legii, nie wrócą . A oni trzymali to wszystko!!!!!!
Teraz to tylko ze mnie zwykły piknik - to znask że sie starzeje!!!!!!!!
ps. Nigdy nie zapomne tego jak rad jak zeznawać, w celi nam młodym po zadymie na Zelmerze udziwelał Śp. Abbadon .
doktorku to jest bilet ktory upowaznie ciebie do jezdzenie ile ci sie podoba przez caly weekend. moglbys spedzic weekend w pociagach zmieniajac je na kazdej stacji!!
ja na tym bilecie wyjechalem z katowic w sobote rano, w poznaniu sie pzesiadalem do szczecina, ze szczecina wyjechalem w nocy do lukowa!!
kasowali mi ten bilet 9 razy! pozniej juz sobie odpuszczali bo byl tyle razy podbijany
bilet turystyczny jest nowa oferta PKP, malo ludzi jeszcze o tym wie bo nie jest to tak bardzo reklamowane. Po prostu jak ktos nie ma ulgi i gdzies jedzie dalej w czasie weekendu to bardzij sie taiej osobie oplaca bilet turystyczny. gdyby pkp robila bilbordy na ten temat to by pewnie sporo stracili, wiec wola by tylko zrobic mala ulotke o tej usludze:)
Dr Jekyll - według Mapy Polski 2002 Delux, najszybsze omawiane połączenie (drogowe) to:
Kraków - Skawina - Zator - Wadowice - Andrychów - Kęty - Bielsko-Biała = 78 km.
Mapa z ub. roku - jeśli masz rację, to pewnie jakąś drogę zwinęli w międzyczasie... ;-)
Pozdrawiam
Crac
crac podaj mi jakis swoj aktualny mail. mam do ciebie a,y romans a na ten: crac@kki.net.pl adres nie moge wyslac nic
a roznice miedzy wyjazdem proponowanym przez axe a tym na bilecie turystycznym mozna przekazac opravcom;)
Podaję -g-: crac@poczta.fm lub adresy Biuletynu Teraz Pasy! cracovia@tcm.pl ksc.info@wp.pl
Cholera ten z kki to mój ulubiony... ;-))
Pozdrawiam
Crac
Czy to by znaczyło ze uporalismy sie z pocigiem specjalnym w 1 dzień :))
No chyba trzeba to wszystko jeszcze raz zweryfikowac i Bielsko i Szczecin !!!
-q- swietny pomysl o tych ulotkach.
Jeżdżę dość często drogą Kraków - Zator (tam są dopiero atrakcje!!! ups to nie to forum) - więc odradzam tę drogę dla tych, którzy ją chcą uważać za najszybszą.
Zdecydowanie Lepiej do Wadowic podążać przez Głogoczów i Kalwarię!
Chyba Crac masz niestety za szybkie preferencje ustawione dla dróg "trzycyfrowych".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)