ja mysle tak jak china!
tak sobie przpomnialem cos
BOG WYBACZA CRACOVIA NIGDY!
a przpomnijcie sobie ile nam wislacy kumpli pocieli!
ale np do hutnika nic nie mam bo nie slyszalem zeby pocieli kogos z naszych! ale z wisla tez moze byc chwilowo pokoj!
-
-
WISŁA NA STRONIE PROPONUJE
No to sobi nauczyłeś się wiele i bardzo dużo zrozumiałeś wczoraj.
G R A T U L A C J E
Bóg wybacz Cracovia nigdy to cytat? ... z biblii?
kumpli Ci pocieli... ja też byłem w szpitalu po przyjęciu kija bejzbolowego na czaszkę ledwo uszłem z życiem choć nikomu nic nie zrobiłem!!! a jednak ja chcę pokoju a Ty nie...
i jeszcze jedno jak będzie zgoda rozejm układ czy jak kolwiek to nazwiemy nikt nie trafi do szpitala a jak bedziemy nakręcać spirale nienawiści tak jak Ty to za niedługo ktoś sięnie po klamke, o kosach, toporach, nie mówiąc.
watek przeklejony:
" nikt nie oczekuje, ze bedziemy sobie padac w ramiona, ale jest naprawdę masa ludzi, która wierzy w to, że możłiwy i realny!!!! jest wzajemny szacunek i zero przemocy, dość tego ocknijmy się wreszcie, ja dzis chodziłem po szalu w mieście, niektorzy dalej sie patrza jak na killera albo samobojce ale generalnie bardzo pozytywna reakcja, dawajmy przykład, nie zamierzam się bać, MY NORMALNI KIBICE ZACZNIJMY DYKTOWAĆ WARUNKI, nie można się zrażać bo wiadomo, że jeszzce nie raz znajdzie się chołota, która wyzwie, będzie prowokować, ale nie dajmy im dojść do głosu, dajmy przykład, z czasem wbije się im do głów, że "krojeniem" atakami hańbią swój klub, ja mocno wierzę, że jest to możliwe, mamy ogromny potencjał, nie mamy prawa zmarnować tego momentu, trzeba być wytrwałym
dziękuję wszystkim i pozdrawiam
CRACOVIA- Prądnik Biały Zachód
P.S.ale nie nazywajmy tego paktem, zgodą itp. bo, jak ktoś słusznie stwierdził, wtedy będziemy prowokować do chęci zerwania tego układu przez niektorych. Dzialajmy krok po kroku, mowimy piekne rzeczy ale dzialajmy, musimy byc cierpliwi
Dziękuję Ci Ojcze
Dokładnie...
DZIAŁAJMY...
koniec z bluzgeniem, z szalikami, vlepkami i napisami ANTY...
wyrzucmy/zerwijmy/zamalujmy istniejace, nie robmy/nalkejajmy nowych
to jest mozliwe...
rozejrzyjmy sie wkolo, wszyscy jestesmy ludzmi...
Wszelkie posty oszołomów proponuję od dziś bezwzględnie kasować bez rozróżniania na barwy klubowe, a ich autorów ostrzec a przy kolejnej próbie banować.
sobi - twoje "myślenie" własnie prowadzi do nakręcania spirali nienawiści
china - mam dla ciebie smutną wiadomość chłopcze - za długo jestem kibicem Cracovii, by mnie jakiś gówniarz który "kibicuje" od paru lat, a to "kibicowanie" polega na bieganiu z siekierą po osiedlu wysyłał na reymonta. Co najwyżej ja moge ciebie wysłać do mamy bo chyba ci dawno dupy nie sprała
i jeszcze do tak myślących jak Sobi czy China
Macie dzieci? Bo ja mam i chcę by był Wiślakiem choć to on sam podejmie decyzję być może będzie za Cracovią być może nie będzie go interesować piłka... ale nie chcę go pochować w wieku lat kilkunastu bo tatuś nic nie zrobił zeby się zakonczyły krwawe walki, akcje, zemsty i odwety!!!
Wyobraź sobie taką sytuacje że masz syna który jest kibicem ma np.15 lat i ginie z rąk drugiej ekipy ginie bo dziś jutro nie udało nam się to czego pragnie miażdząca większość. ginie bo tatuś zachęcał do kontyuowania walk. A teraz wyobraź sobie że Twój sym pomimo usilnych starań był za Wisłą i zginą z rąk Cracovii.
rozumiesz???
P.S. przedstawiłem taką sytuację by bardziej podkreślić tym 2osobnikom co może się zdarzyć przez takich jak Oni.
jak dla mnie zgoda nie mozliwa , zgody nie bedzie , ale szacunek , ok , najbardziej bym chcial , i marzyl ( mam realne marzenia , nie wychodze tak jak Wy na wzniesienia , bo wiadomo jak jest ... ) ale sprzet, sprzet jeszcze raz sprzet , cala polska moze bez niego a Krakow nie ?
a teraz ja napisze cos do Ciebie "wierny wisla"! i do reszty ktora mnie zle zrozumila!
uwazam ze glupie ciecie , krojenie itp. jest chore! i wcale nie chce zeby tak bylo! ale nie widze tego zebym mogl sie tak samo przyjaznic jak z kims z kibicow Arki czy Lecha nie wspominajac o kolegach ze stadionu!
wiec prosze o nei pisanie ze ja cos nakrecam! tylko poproostu podobalo mi sie tak jak bylo wczoraj ale nic wiecej!
Ja jestem jak najbardziej za szacunkiem. Przeszłam się kiedyś w szaliku po plantach i wiem co znaczy nienawiść :| Ale widzę że tak wcale nie musi być.
od siebie powiem tyle ze bardzo fajnie sie wczoraj czulem paradujac w szaliczku klubowym w okolicach stadionu co do tej pory bylo czyms nie do pomyslenia. Na poczatku sporo osob patrzyło na bialo-blekitno-niebieski szalik jak na egzotyke. Slyszalem nawet glosy zdziwienia ze jeszcze istniejemy ale pozniej coraz wiecej kibicow roznych druzyn podbijalo zeby sie przywitac i pogadac. Nie widzialem zeby ktokolwiek wczoraj probowal kogos wykroic z barw
Sorry Sobi jeżeli cię uraziłem, ale tak odebrałem twoje przypominanie o kolegach pociętych i ten tekst BÓG WYBACZ CRACOVIA NIGDY
To dobrze że jesteś przeciwny cięciu itd. nie wiem czemu jeszce jesteś przeciwny bo ja np. rówinież śpiewom anty szalom anty itp. jeżeli ty też jesteś temu przeciwny to spox. ale jeżeli jesteś za takimi zachowaniami to ... no cóż takie zachowania doprowadzają do cięcia itd. więc mam nadzieję że jestes też przeciwnikiem czegoś takiego. hm.. nie musisz się znami tak przyjaźnić jak z Arką i Lechem ale chodzi o to byś mógł z nimi siedzieś spokojnie w pojedynkę na rynku w barwach jak będziesz miał na to ochotę, a jak cię najdzie ochota o żebyś mógł podejść do mnie (poznasz mnie po barwach) i powiedzieć ale daliście dupy z tym dynamem na przykład. (co by ci pewnie sprawiło odrobinkę przyjemności)
Jeszcze raz sorki jak Cię uraziłem
Wiadomość zmieniona (05-04-05 17:59)
oczywiscie za!
spoko nie ma sprawy!
jak dla mnie kazdy moze sobie chodzic w czym mu sie podoba o ile nie obraza tym innych! tak wlasnei jak szaliki czy koszulki np. anty pasy itp.
no "kolego" moze bedzie kiedys okazja podyskutowac o wtopie wisly i ogolnie o pilce!
Jak czytam te teksty widze ze płyna prosto z serca i cos zaczyna sie zmieniac w stosunkach krakowskich klubów i tak ma byc w koncu to Kraków ukochane miasto papieza zacznijmy dawac przykład innym klubom i raz na zawsze niech w krakowie zapanuje pokój Pozdro dla fanów Wisły jestescie wporzadku.
Jestem za likwidacją wszelkich obraźliwych: flag,koszulek,szalików itp powinny także zostać zamalowane brzydkie napisy !!! A takie incydenty jak
kradxieże szalików a póżniej palenie ich na stadionie niepowinny mieć wogóle miejsca !!!
Hools-i powinni załatwiać pewne sprawy między sobą nie wplątując w to zwykłych kibiców. Koniec krojenia. Zgody nigdy nie bedzie, niech pozostanie szacunek to WYSTARCZY.
Pozdrawiam reformatorów!
Każdy kto widzi gnoja w antyszalu lub wznoszącego anty okrzyki to sie go poiwnno pietnowac NAS - NORMALNYCH JEST WIECEJ
inni zachowuja sie agresywnie bo to szpan pokazuwa jak sie pociagnie cos na wisle
proponuje ostracyzm i pietnowanie :) najlepiej wypalajmy znak takim agresorom na czole tym z wisly pasy od nas wielka gwiazde nad oczami :)
ale powaznie jak MY bedziemy dzialac sprzeciwiac sie to oni napewno wymra i znikna z naszych stadionów
POJENANIE i tak jeszcze główna myśl pontyfikatu MIŁOŚIERDZIE
w mym mniemaniu za pokojem, za wzajemnym szacunkiem i nazwijmy to po imieniu NORMALNOŚCIĄ są Ci którzy do tej pory nie wykraczali poza ową normalność (tzn nie kradli szalików, nie bili tych którzy sie nie chcieli bic)
ci którzy naruszali nasz spokój, terroryzowali Kraków - są przeciwnikami.
Santo - co do twojej i innych wypowiedzi w tonie "bez sprzętu"
jak ci ktoś ważący 100kg sprzeda strzała podeszwą w bok głowy to konsekwencje sa takie same jak zerwanie kosy albo nawet gorsze
jak ktos sie nie chce bić to nie powinien byc zaczepiany
jesli jakies cwaniaki maja za duzo testosteronu w sobie lub chca uzupełnic niedobór adrenaliny to niech nawalaja sie miedzy soba a nie napadaja jakis 16-17 latkow w "obcych" barwach
To i pojednajcie się z Jagą ! Zresztą to już mnie wqrwia te zawisłości ! W anglii ludzie przychodzą całymi rodzinami na mecze, a u nas jest strach !!!
Gdzie mogę znaleźć zdjęcie kibicki Cracovii, która reprezentowała ten zespół w FAKCIE ??? Bo ją przykleiłem na prace na biole " Zdrowy styl życia " :p
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)