czekałem na ten wpis z okolic północy ;-)
-
-
--==Pomszalne komentarze==-- tu wszystkie wpisy
Ktoś napisał, że Wisły 2-2,5 tys. Może darujmy sobie liczby bo coś takiego to już lekkie przegięcie...
Odnośnie pojednania. Ciekawe gdzie są stali użytkownicy tego forum. Jakoś nie widzę tu wpisów. Sorry, że tak personalnie, ale gdyby coś takiego nastąpiło to np. niejaki RobertBP stracił by chyba sens życia...
gdyby taka atmosfera jak dzisiaj była na każdych derbach (wszystko w naszych rekach) to myśle że stadion na 50 tyś. ludzi bylby o wiele za mały!!! i właśnie o to chodzi! skończmy z waśniami!! sprawmy że na stadionie i poza nim będzie poprstu normalnie (tzn.bezpiecznie) a wtedy (jestem tego pewien) wszyscy bedziemy szczęśliwsi!!! nie zoprzepascmy szansy!!!
Mimo, że ten dzień nie zmieni wszytskiego to napewno zmieni chodź troche poedejście do siebie kibiców Cracovii, Hutnika, Wisły.
Naprawdę to było coś!!!!
Szacunek!
Ps.Nie spodziewałem sie nigdy, że dojdzie do takiej sytuacji... Powtórze, to było wielkie.
north może to nie był pokaz może już jest inaczej...
north WIARY dobrych chęci a moze się uda
zobowiazuje sie że każdy gnojek który zacznie bluzgac na wisle hutnika w morde dostanie odemnie. a to ze i My i Wy krzywo patrzylismy na siebie to chyba normalne :) tylu wislakow kolo cracoviakow :) ramie w ramie to dziwne ale mam nadzieje ze juz nie dlugo
POJEDNANIE POJEDNANIE
DLA PAPIEŻA
to jeden z momentów kiedy brak mi słów, Dziękuję Bogu i Ojcu Świętemu i Wam wszystkim, nikt nie obiecywał, że bedzie łatwo, pamietajmy jak wiele On od nas oczekiwał, teraz nasza kolej na świadectwo. dziś pokazaliśmy, że można, moje marzenie stało się faktem, nie osiądźmy na laurach
ZawszeWiernyWiśle chyba się znamy:)
Te Wasze cracoviackie dziewczyny... Mniam, mniam... Choć oczywiście Wiślaczkom też nic nie brakuje. :)
eee widzialem taka zajebista wislaczke ze az ... :D
Ja tam się krzywo nie patrzyłem, wręcz się uśmiechałem, nawet jak mnie z dwie godziny po mszy zaczepial jakiś gośc w Waszym szaliku na Kijowskiej to się uśmiechałem.
Dla mnie grupy mające coś ze soba do pogadania mogą to robić (fajnie by było by w "cywilizowany" sposób) nie mieszajac w to tłumów zwyklych kiboli, ktorzy tego nie chcą co pokazała dzisiejsza msza.
Ale jest też maa małolatów, dzisiaj jak szliśmy z duszmai na ramieniu nie wiedząc jak to się wszystko rozwinie to wiedzieliśmy że najważniejsze to panować nad małolatami, którzy zawsze są najabrdziej nieobliczalni.
Nie kłóćcie sie o te dziewczyny :P Wszystkie byly takie,ze...palce lizac :D
Ci co wracali na nogach razem z Hutnikiem przez cale miasto tez chyba sa zadowoleni bo byla z nami i Cracovia i Wisla............
A wpis "naszego" north'a jak zwykle... Krótko i na temat.
Rozrabiaka: zgadza się, zgadza...
To moze osobny temat zrobmy o naszych dziewczynkach ;) Jakies foto,jak ktos ma,ewentualnie numery telefonow... ;) heheheh Pomysl jak najbardziej sluszny,bo widze,ze zainteresowanie nim spore ;)
Pozdrawiam!
Najlepszy okrzyk ktory dzisiaj słyszalem to "Każdy to powie Jan Paweł rządzi w Krakowie" oraz Karol Wojtył spiewany na dwie strony
Od nas było okolo 30 osob widzielismy takze chłopakow z Mielca i Poloni oraz Radomiaka:)
Pozdro!!
Pawel_Saska: To baaardzo dluga historia. Jak chcesz mozemy o tym na GG pogadac, albo przesle Ci krotkie streszczenie na e-mail :-)
Pozdrawiam.
...
Wiadomość zmieniona (05-04-05 02:00)
Król Macius Pierwszy napisał(a):
> eee widzialem taka zajebista wislaczke ze az ... :D
>
Coś mi się wydaje że każdy się patrzył jakby tu zbałamucić tą z innej wiary :D
Jaracz napisał(a):
> Mi swoja droga podobalo sie bardzo jak dwie dziewczyny - jedna
> w koszulce i szaliku Wisly, druga z szalikiem Cracovii,
> siedzialy "na barana", trzymajac sie za rece i z podniesionymi
> szalami spiewaly razem "Abba Ojcze!".. To bylo naprawde cos
> niesamowitego:)
heh stałem metr od nich :)
Wiadomość zmieniona (05-04-05 01:59)
Jak koledzy z Wisły potrzebują stałych bywalców tego forum, to mogę coś dodać od siebie.
Uczestniczyliśmy wszyscy w czymś niezwykłymi chyba niepowtarzalnym. Kto nie był niech żałuje. Powtórki tego czegoś nie będzie na 100% za naszego ziemskiego życia.
Odejdę od szumnych textów o Jego wpływie na to wszystko, bo raz, że jestem słaby w apologetyce, a dwa że to przecież oczywiste.
A teraz kilka spostrzeżeń:
1. Wielu kolegów z Wisły ma pretensje za jednego debila z szalikiem "Śmierć ..." i za krzywe spojrzenia. Czy może zwróciliście w łaskawości swej, że to było przed, a nie po?
2. To, że w Naszym Kraju, którego hymn tak chętnie śpiewamy jest 0,003 % naćpanych jemiołów, to nie oznacza, ze wszyscy są tacy - czy wobec tego jest szansa na odterroryzowanie 99,997 % tzw. normalnych? (przy okazji - klawiszowcom z zakonu jednak dziękujemy za szopenowskie wykonanie hymnu, kibice a capella są lepsi). Zresztą ta łyżka dziegciu jest w całej Polsce. Sam pamiętam, jak staruszkę okradli kieszonkowcy w czasie trzeciej Pielgrzymki w 1987 z portfela i różańca (!). Przykład bliżej sportowego podwórka: pamiętacie, jak kilka lat temu na skokach z udziałem Małysza niejaki Hannawald dostawał kulkami i powszechnie go wyzywano? Jak widać, tzw. bydło wszędzie się w tym kraju pokazuje i co z tego? Ważne by się większość nie dała sterroryzować.
3. Wreszcie okazało się, ze przeważająca większość kibiców Cracovii to nie nożownicy, drwale etc. Wystarczyło sprawdzić i proszę - jednak nie mamy czarnych podniebień, też lubimy fajne laski, śpiewamy to i owo, chadzamy do tego samego Kościoła itd. Dla równowagi powiem, ze również i Cracoviakom doswiadczenie pokazało, że Wiślaki to jednak nie stado szakali, czy czegoś w tym stylu.
4. Ta jedna dzisiejsza Msza, na którą załapało się też wielu oficjeli pokazała, że bez "oddolnych" ruchów, wszystkie akcje w stylu Stop Przemocy lub tp. są warte tyle co używana guma do żucia. Przy okazji dziękuję mimo wszystko "najkumatszym" z obu stron, że sobie poligonu bitewnego nie zrobili.
5. North - nie miej pretensji o durne teksty na szalikach - sam wiesz, ile u Was, i u nas, i wszędzie gdzie się da, wyprodukowano tego badziewia takie ilości, że czasem nawet normalni kibice nie mają "co na siebie włożyć". Ważne co w duszy gra i czy te teksty pełne napinki przekładają się na "reala". Sam dzisiaj stałem za setką Hutników, którzy mieli na szalach takie teksty, ze w zasadzie adekwatne byłoby dla nich zrobić alternatywną czarną mszę satanistyczną. Inne kluby też miały tę przypadłość. Ale co z tego ? Wisła i Cracovia nie odstaje w tym ani na jotę. Gorsi są tacy, co nie noszą żadnych barw i wbijają kosy przeciwnikom.
6. Szkoda, że North nie wymieniłem z Tobą szejkhenda na znak pokoju. Pozdrawiam i "zaocznie" przekazuję.
7. Jak to utrzymać? Nie zagłaskać i tyle. W końcu prawie wszyscy z nas, fanatyków klubowych nie chodziliby na mecze, gdyby zalatywało na nich szkółką niedzielną. Niech każdy z nas będzie po prostu człowiekiem i myśli o przeciwniku tak samo. Niech po prostu włączy mózg. Jeśli może być na to jakaś recepta, to muszą ją odnaleźć organizacje i na szczeblu kumatych i niekumatych. Jak potrzeba materiału poglądowego, to trzeba zacząć od obejrzenia filmu "Bokser" - nawet w bliskiej memu sercu Irlandii Północnej się da, więc może u nas też.
Wiadomość zmieniona (05-04-05 02:19)
nigdy się tutaj nie wpisywałem...
krótko:
Chciałbym Wam wszystkim którzy byli na mszy podziękować za najdziwniejsze przeżycie w jakim uczesniczyłem.
DZIĘKI !
Oby to wydarzenie coś zmieniło na lepsze również w przyszłości, gdy Żałoba Narodowa się skończy... Oby!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)