Witam Was. Dziekuje za to ze moglem uczestniczyc w tej uroczystosci. Bylo to naprawde wielkie przezycie i niecodzienny widok. co do nieprzyjemnych incydentow - zauwazylem niewielkie, ale zostawie je dla siebie. Zycze WAM dalszych postepow w pojednaniu. Pozdrawiam
-
-
--==Pomszalne komentarze==-- tu wszystkie wpisy
JR - ja nie zauważyłem żadnych incydentów. Nawet jeżeli coś było to pomyśl jak wygłup debila ma się do całości. Szacunek dla wszystkich gości na naszym stadionie.
Są już fotki z Mszy ?
no MX, tu sie z Toba zgadzam jako stary Wislak
:)))
Właśnie wróciłam z Mszy!!! Było naprawdę wspaniale!!! To pierwszy krok jaki zrobiliśmy w stronę pojednania.Na początku byłam temu przeciwna,bo mimo wszystko "Święta Wojna" trwa odkąd pamiętam,ale po przeżyciu tego na stadionie razem z Wiślakami,Hutnikiem i innymi klubami sportowymi jestem zdecydowanie za pojednaniem!!! Nie potrafię tego opisać.Przedtem nie wyobrażałam sobie,że kiedykolwiek będę szła ramię w ramię z kibicem Hutnika czy Wisły,a teraz wspólnie z nimi przeżywałam śmierć najwspanialszego kibica....... To naprawdę piękne!!! Jestem dumna,że kibice pokazali na co ich stać!!Nie jesteśmy zwykłymi chooliganami!!! Wszyscy na jednym stadionie i wspólna pieść o pojednaniu,w górze szaliki wrogich do tej pory klubów.Nie potrafię tego opisać,to trzeba było przeżyć!!!! CRACOVIA+WISŁA+HUTNIK=NA ZAWSZE RAZEM :) Zróbmy to dla Jana Pawła II jesteśmy Mu to winni!!!! KAŻDY TO POWIE WOJTYŁA RZĄDZI W KRAKOWIE!!!!!
nie sadzilam z ebedzie tak fajnie !!!!!!!
nie zlauje .. ic eisze sie ze udalo mi sie namowic tate !!
Potrzebna jest KULTURA KIBICOWANIA i to jest podstawa.
Pozdrawiam
Było super ale nie dokońca. U zwykłych kibiców widać było takie wzajemne zrozumienie, ale gdy tacy chuliganie w łysych pałach przemieszczali się na stadionie to czuło sie taki niepokój. Do mojego kolegi Wiślaka zaczeli niektórzy mówić np."ale brzydką masz koszulke" to mnie irytowało. Ja jestem przykładem że z kibicem innego klubu można być w zgodzie i nawet być przyjaciółmi. Sory Trash za niektóre zachowanie kibiców wisły.
Ale to bylo niesamowite. Incydenty byly jednostkowe i trzeba pamietac ze otwarla sie ogromna szansa i jesli bedziemy mieli na tyle odwagi by ciagnac to dalej to tak jak dzis rezultaty nas zaskocza nie do poznania.
Ja musze szal sobie nowy kupic bo jakis dzieciak z Wisly koniecznie chcial sie wymienic:) no i mam wislacki - to dowod na to, ze malolaty wcale nie sa zli!
Pasy w moim sercu
lala 1988 - Też się cieszę że poszłaś z tatą Wiślakiem - coś wspaniałego!!
Pozdrawiam
WISŁA KRAKÓW WIDOK
Własnie wróciłem nas w pochodzie ok 6 tys ludzi. Gdy pierwsi byli juz u Was na stadionie ostatni opuszczali dopiero nasz stadion,oprócz tego na stadionie było sporo naszych kibiców którzy przyszli na własną rękę.Ale cieżko oszacować nasza liczbę z racji tego że byliśmy wymieszani z innymi.
Co do mszy to jestem do tej pory w głębokim szoku nie wierzyłem ze to sie uda--to naprawde był cud.Żadne słowa nie sa w stanie opisac tego co dziś miało miejsce to było historyxczne wydarzenie
Wystarczy żebyśmy się tolerowali bo do pojednania to według mnie nigdy chyba nie dojdzie za dużo jest zaszłości pomiędzy nami kibicami.A niektórych spraw niestety nie da wyrzućić z pamięći.A więc tylko więcej tolerancji i tyle.
Kto tak pięknie gra to Cracovia
JESTEM INWALIDĄ I ZAWSZE CHCIAŁEM ISC NA MECZ I NIEWAZNE KOGO WISŁY CZY CRACOVI ALE MIAŁEM OBAWY, W TYM DNIU ZROBILISCIE NA MNIE OGROMNE WRAZENIE JESTEM KRAKOSEM I ODKĄD SIEGAM PAMIECIĄ ZAWSZE BYŁA "WISŁA" I "CRACOVIA" I WIECZNA WOJNA ALE DZISIEJSZY DZIEN UTKWI MI W PAMIECI I CHCIAŁBYM ABY TAKIE DNI BYŁY ZAWSZE CHODZI MI O POKÓJ """""""" WISŁO I CRACOVIO OCZYWISCIE INNE KLUBY TEZ POKAZALISCIE ZE NAPRAWDE JESTESCIE WIELCY I TAK NIECH ZOSTANIE"""""" MAM DO WAS WIELKI SZACUNEK POKAZALISCIE ZE JESTESCIE LUDZMI Z KTORYMI MOZNA DOGADAC I KTÓRZY MOGĄ SIE ZJEDNOCZYC I POJEDNAC POZDRAWIAM WSZYSTKIE POLSKIE KLUBY I CIEBIE OJCZE SWIETY WIELKI KIBICU CRACOVI I WISŁY.
Panowie powinniście być z siebie dumni !!!!
Dziś pokazaliście że jesteście dobrymi ludzmi i daliście podziw całej polsce.
W wiadomościach ciągle jest mowa o was o pojednianiu nie zmarnujcie tego. Szanujcie się to wystarczy. Badzcie nadal wiernymi kibicami ale z szacunkiem dla życia. Zyczę wam byscie potrafili kibicować swoim klubom w sposób kulturalny i oby stadiony pękały w szfach tak jak dziś. NIE ZMARNUJCIE TEJ SZANSY !!!!!!!
Czy do tego posuniecia musiała zmusić was śmierć największego polaka JANA PAWŁA II ???
Dziękujemy ci ojcze za chwile przemyśleń tych ludzi.
Zawsze będziesz w naszych sercach.
jeden kolega skrojony z szala pod waszym stadionem, nie wiadomo ilu w sumie
komitet powitalny na murku przy schodach ktorymi wchodzilismy z szalem "smierc Wisle"
taaaaaaaa pojednanie :|
p.s. dlaczego moge sie zalogowac na mojego starego nicka "Coglin" a nie moge wyslac wiadomosci??
bylo super.....jest ogromna szansa na uspokojenie sie obu klubow.....by staly sie neutralne wzgledem siebie....to by bylo najlepsze bo pojednanie badz co badz jest malo mozliwe.....jednakze to co dzisiaj sie dzialo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania...Praktycznie Pelne Pojednanie....nie bylo rzadnych awantur przy stadionie ani na nim(chyba ze nie slyszalem o nich) Nikt na nikogo nie patrzyl wilkiem(moze z grymasem ale to na poczatku) TO BYLO PIEKNE.........Trzeba to kontynuowac...Pokazmy ze w szczegolnosci te 2 krakowskie kluby sa w stanie dojsc do porozumienia!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST TERAZ NAJWAZNIEJSZE!!!!!!!!!!!!
...:::CRACOVIA WIDOK:::...OJCZE SWIETY-PAMIETAMY O TOBIE
mar - nie mozemy incydentami zyc. Dzis naprawde zwyciezyly slowa Ojca Swietego i jesli bedziemy odwaznie dalej wierzyc ze mozliwe jest pojednanie to uwierz ze cuda sie spelniaja. NIe mozemy dac dojsc do glosu tym za ktorych sie wstydzimy. Dla mnie to jest tryumf wszystkich co wierzyli i chcieli!
Byłem tam i widzieałem jak kibice wszystkich drużyn normalnie sie ze sobą witali nie było żadnej nienawiści, pełna tolerancja to było super. Sam jestem kibicem WISŁY KRAKÓW i uważam , że gdy bys my sie zjednoczyli KRAKÓW BĘDZIE NIE POKONANY pomyślcie nad tym pozdrowienia dla kibiców CRACOVJI.
WISŁA CRACOVIA HUTNIK TO BĘDZIE CUD ALE CAŁKIEM REALNY
Ps: wiadomoże zawsze zostanie paru którzy tego nie będą tolerować ale oni są nieważni decyduje wiekszość
bardzo ladnie to wygladalo, az mi sie lepiej zrobilo...ale niestety i tak nie bylo jak byc powinno... nawet podczas mszy jaki "kibic" zaczal dymic do kogos wiec... kibice ktorzy maja chociaz jeszcze troche serca beda chcieli sie pojednac...ale z tego co dzis widzialam to i tak kibice przeciwnych druzyn wrogo na siebie patrzyli... kibic kibicem a huligan huliganem... obilo mi sie tesh o uszy ze ostrzyli noze na siebie...:/ wedlug mnie to totalna bezmyslnosc i bezuczuciowosc...moim zdaniem pojednanie bedzie tylko na chwile niestety...:/ ale chociaz tyle dobrze ze dzis pokazalismy jak kochalismy papieza!! ci co tam byli mogli byc z siebie dumni...naprawde
NA ZAWSZE POZOSTANIESZ W NASZYCH SERCACH OJCZE ŚWIETY!!!!!
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Coglin ja też widziałem jedną brzydką sytuację z waszej strony ale po co o tym pisać , było niesamowicie , udało się ,było spoko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)