-
-
Koniec 'Świętej wojny'
g0sia - ja na twoim miejscu bym raczej doszukiwał sie w wypowiedzi mentnego ironi:D
heh gOsia proszę......:)))
No jak tak dalej pójdzie to w końcu bana dostanę...
Po prostu to idiotyzm. Ktoś powie koniec pojednania i wszyscy się dostosujemy. Bez względu na wszystko na mnie niech nie liczą. Spadm już od kompa. Do zabaczenia w niedzielę. Będę takim dziwem, który bedzie darł się ile sił dla Cracovii, ale nie otworzy gęby aby bluzgać innych. Mam nadzieję, że takich "dziwaków" będzie więcej.
Specjalne pozdrowienia dla g0si. Walnęłaś straszne głupstwo, ale uszy do góry. Czołem.
Z szacunkiem DSS ale zastanów się co piszesz, przeczysz sam sobie, piszesz "Zgody nie bedzie (i dobrze)" a potem "Zalezy mi natomiast na tym, zeby wkoncu było spokojnie. Bezpiecznie powinni sie czuć wszyscy kibice nie zainteresowani dymem. Jak ktoś napisał SZACÓNEK!!!Szanujmy sie, a wszystko zejdzie na odpowiedznie tory."
Zatem by tak się stało zgoda jest konieczna bo wg. słownika j. polskiego PWN zgoda to «zgodzenie się na coś, przystanie, zezwolenie na coś; aprobata» więc jeśli chcesz spokoju musisz zgodzić się na coś, aprobować pewien stan co wcale nie znaczy, że koniecznym jest "łączenie szalików".
Pozdrawiam
Działajmy !!! Apeluję do wszystkich pragnących pojednania, spokoju w Krakowie, o zawiązanie Stowarzyszenia, które upamiętniłoby i pielęgnowało to szczególne wydarzenie.
ZorganizujMy się.
1) Nie zabijaj
2) Nie bij
3) Nie okradaj nikogo z barw klubowych
4) Nie obrazaj wyzwiskami kibiców innych klubów
5) Nie wypisuj na murach chamskich obrazajacych inne kluby chasel
6) Badz tolerancyjny dla innych klubów i ich kibiców
Tylko tyle! wystarczy? ja mysle ze tak!
Przestrzegajmy wszyscy tego co napisalem a bedzie po prostu normalnie i o to w koncu chodzi!
pozdrawiam prawdziwych kibiców!
zgadzam sie
na mnie możecie liczyc
JEDNO MIASTO--JEDNA WIARA
KSC&TSW&HKS
gOsia , to Ty juz moze nic nie mow w tej kwestii...:P Tak jak ktos wspomnial, nalezalo w wypowiedzi Metnego "szukac" ironii...
Dla niektórych Karol Wojtyła musiałby umierać codziennie. Może wtedy by COŚ zrozumieli.
giddi - wybacz, ale według mnie mylisz pojecia.
1) nie przecze sobie ponieważ nie chce zgody z wisłą co nie wyklucza spokoju w miescie i nie wchodzeniu sobie w droge.
2) Zgode mamy np. z Arką, Lechem, Koroną i Polonią. Zgoda to przyjazn, a ja Wisły specjalnie nie lubie (co nie wyklucza szacunku) i nie wyobrażam sobie spiewania HEJ WISEŁKA!!!
3) obejde sie bez piosenek ANTY, ale nie bede spiewał nic z rodzaju ZJEDNOCZENI... i Wisła Hutnik Cracovia.
4) Nie przeczac natomiast swoim starszym wypowiedziom, chciałbym zeby był spokoj i milo by było wyjść z barwami poza osiedle nie obawiajac sie dymu.
Na marginesie giddi to co napisałeś o zgodzie i z tym słownikiem jest tak naciagane, ze zlewałem przez 5 minut (naturalnie bez urazy)
Wiadomość zmieniona (09-04-05 17:19)
a ja wam cos powiem....Ja to mam juz w d.pie!!!!!! Albo bedzie w Krakowie spokojnie..kluby beda sie szanowac albo ja lache na to klade!! Koncze z kibicowaniem bo wiekszosc z tych hoolsow=debili nie rozumie slowa KIBIC!!!! Mam tego dosyc....nie bede ani uciekal ani umieral za PIEPRZONE BARWY BO CHCIALEM TYLKO KULTURALNIE ISC NA MECZ SWOJEGO KLUBU!! Mam to gdzies............ ja tylko poczekam..ale nie ma na co juz czekac....po tym co uslyszalem....wstyd mi za tych debili za wczorajsze ich "akcje"!! Poprostu wstyd mi za nich....CHCECIE TEGO....DOBRA....ALE BEZ MNIE..I NA WLASNY RACHUNEK!!!!!!!!!!!!!!
DSS cieszy mnie to , że mogłem Cię ubawić, "zlewanie" przez 5 minut dobrze robi ;), ale wracając do tematu, ja nic nie wspominam o śpiewaniu o jak to ująłęś "zjednoczeniu" na meczach Cracovii, Wisły, czy Hutnika, mówię o szacunku, a wzajemny szacunek, czego i Ty sobie życzycz, już jest w tym momencie ZGODĄ na coś. Ty jednak mówisz o zgodzie jako przyjaźni w ujęciu "kibicowskim". A to trochę inne bajka.
Pozdrawiam
Najświeższe notowania ligi hools:
Cracovia i Wisła po tym jak zaliczyły kolejny raz ujemne punkty tj. po minus 160.000 pkt za recydywę w organizowaniu wspólnych imprez pojednawczych zostały karnie relegowane nawet z klasy C i mają zakaz udziału przez dwa lata.
Ponieważ dla kibiców tych klubów notowania na www.debil.pl są już niedostępne, wklejam wyniki wg stanu na wtorek :
"Odbyła się tylko jedna ustawka na Kałuży - Stadion Cracovii.
Wyniki:
Kategoria A
Za obecność kibiców na obcym terenie - plus 1 pkt za każdego kibica (podajemy tylko liderów spotkania):
Wisła 7.000 x 1 = 7.000
Hutnik: 1.000 x 1 = 1.000
inne kluby również punktowały - szczegóły na stronie www.hools.debil.pl
Kategoria B
Za wtargnięcie na murawę "kosy" - plus 10 pkt za każdego kibica
Wisła 4.000 x 10 = 40.000
Hutnik 1.000 x 10 = 10.000
Kategoria C
Bicie brawa zawodnikom przeciwnej drużyny - minus 10 pkt za każdego klaszczącego kibica
Cracovia 10.000 x -10 = -100.000
Wisła 7.000 x - 10 = - 70.000
Hutnik 1.000 x -10 = - 10.000
Kategoria D
Przekazywanie znaków pokoju kibicom z "kosy" oraz wspólne wystąpienia, pochody z kibicami "kosy" - minus 100 pktów za każdego kibica
Cracovia 9.900 x -100 = - 990.000
Wisła 6.900 x - 100 = - 690.000
Hutnik 900 x - 100 = - 90.000
Kategoria E
Propagowanie "szacunku", zalecanie nieużywania sprzętu lub innych zachowań, które nie licują z honorem prawdziwego hoolsa - minus 1.000 za kazdego kibica
Cracovia 5.000 x - 1000 = - 5.000.000
Wisła 3.500 x - 1000 = - 3.500.000
Hutnik 500 x - 1000 = - 500.000
Wyniki łączne:
Cracovia: minus 6.090.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do C klasy i dwuletni zakaz udziału w lidze hools
Wisła: minus 4.213.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do B klasy i dwuletni zakaz udziału w lidze hools
Hutnik: minus 591.000 - z powodu przekroczenia limitu punktów ujemnych - karna relegacja do IV ligi i zakaz punktowania dodatniego w trzech spotkaniach
Wyniki innych klubów oraz świeże wyniki z dzisiejszych spotkań w Warszawie lub na Grn Śląsku znajdziecie również na stronie jw.
Jednocześnie Zarząd Polskiej Ligi Hools zawiadamia, że w związku z powtarzającymi się licznymi naruszeniami regulaminu oraz zapowiedziami innych naruszeń dyscyplinarnych będzie zmuszony do karnego relegowania ekip regularnie łamiących zapisy dyscyplinarne lub też do podjęcia innych środków dyscyplinujących z wjazdem lub wjazdem ze sprzętem włącznie.
Chcesz wziąć udział w zawodach Ligi Hools? Wybor należy do Ciebie!"
Klaros nudzi ci się ???
PS . Zaliczam się do ''kumatych'' :):):):)
Sorki! Juz sie poprawiam!
Na pewno zdazyliscie juz zauwazyc ze jestem wielkim zwolennikiem pojednania! Pojednania a nie milosci! Giecie paly w jedna badz w druga strone nie jest zbyt zdrowe! Szacunek, brak bluzgow i obrazajacych flag szalikow itp, chodzimy po miescie w barwach mijamy sie i nikt nikogo w ryj nie leje juz nie mowiac o kosie! Ja tak to widze! Jednak ta banda orangutanow zniweczyla trudy calego tygodnia! Cala Polska bedzie miala posmiewisko z dwoch najstarszych klubow w Polsce! Kibice Cracovii i Wisly to bajtloki ktore robia sobie z mordy dupe zapewniajac o pojednaniu a w dniu marszu leja sie po mordach! Jest mi wstyd i plakac mi sie chce ze dla JG i Sharks nie ma zadnej swietosci! To po co byl ten cyrk w poniedzialek! Po co bylo wiazac te szaliki i skandowac wzniosle hasla! Szmaciarnia szmaciarnia i jeszcze raz szmaciarnia!!!! Mimo wszystko mam nadzieje ze normalnosc jeszcze zapanuje jednak powaznie zastanawiam sie nad sensem dalszego chodzenia na mecze! Pilka schodzi tu na margines a ciagle chodzenie z glowa dookola juz sie staje uciazliwe! Zaczynam sie bac! Po chwilach wielkiej radosci i uniesienia znow zagoscil w moim sercu smutek ze slowo Polaka jest warte tyle co wiadro gowna!!! Wszyscy ci co zlamali wczoraj warunki pojednania zarowno Pasiaki jak i Wislacy sa dla mnie zwyklymi gnojkami!!! Co dalej?
:( niestety
ja tak na dobranoc powiem bo ide już spać:)(jutro wielki dzień i pierwszy sprawdzian) ze nie możemy sie tak łatwo poddać, powiedzieć "mam to gdzieś", "niech zostanie tak jak było" i takie tam bo wtedy przyznami im racje a racje mamy MY- KIBICE klubu Cracovia, klubu Wisla, Hutnik.... wyróżniamy sie tym co mamy w sercu, ze chcemy normalnosci, szacunku, tolerancji. niby tak mało a tak wiele.....
nie możemy sie dac sterroryzowac bandzie pseudokibiców, oni nie mogą nam dyktowac swoich warunków ani mówić co mamy robić i czy lubić wisłe czy nie.jest ich naprawde niewiielu.... większośc w sercach chce spokoju, chce iść przez miasto z szalikiem ukochanego klubu na szyi tylko albo sie boi do tego przyznac albo jeszcze sam nie jest tego pewnien
"kropla drązy skałe nie siłą lecz powolnym kapaniem"(jakoś tak:)) ale pamietajmy o tym i pomimo niepowodzeń dalej mówmy i tłumaczmy( i nie tylko na forum) co jest naprawde ewazne i o co chodzi w sporcie
ja wierze ze sie uda
mysle ze jakbym nie wierzyła, nie zobaczylibyście mnie juz na stadionie:|
miłej nocy wszystkim zycze:)
ZOYA,
Amen!!! Nic dodac nic ujac.zacznijmy cos zmieniac, ale zacznijmy od siebie,kazdy po swoeje stronie Blon musi sam zrobic porzadek, a najlepiej zaczynajac od siebie samego.
SZACUNEK dla wszystkich Kibicow.
Jakas taka niedzisiejsza jestem i nie nienapisze :"pozdro dla kumatych", bo nie rozumiem na czym owa "kumatosc" ma polegac, ale pociesza mnie,ze nie jestesm sama i inni (znaczna wiekszosc) tez nie kumaja :P
o czym tu mowa.. wczoraj niejeden stracił szalik na moim osiedlu poszły szaliki nasze cracovi starsi do gnojków podbijają i to wcale nie sharksi niemowcie o nich bo to robią wszyscy ...niemyslcie ze dalej bedizemy skandowac o pojednaniu u nas tego juz niema i niebedzie po co cała ta parada ?? oo pojednajmy sie miło było alee niezdązyłem do domu z marszu dojsc a juz patrzyłem na realia wiec co zostało tylko dalej walczyc krew za krew barwy za barwy STRACILISMY JEDYNĄ SZANSE ...
Ludzie nie czytam tego wszystkiego,ale jestescie strasznie naiwni.
Pozdro KSC Qrdwanow.Nie ma zadnego pojednania i sami w glebi siebie to wiecie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)