Ciekawy pomysl wpadl mi do glowy. Duzo osob mowi, ze ludzie ktorzy nie maja neta nie dowiedza sie o tych wszystkich refleksjach, dlatego trzeba wyjsc na ulice i rozreklamowac to jak zwykle sie to robi - vlepki, napisy na murach itp. wiem ze moze to nie brzmi zbyt kulturalnie ale trzeba jakos do ludzi trafic. Na bluzgach ktore sa wypisane na scianach zaczac pisac hasła pokojowe! Wiadomo ze pasowało by tez wyzbyc sie wszystkich atrybutów ANTY (typu Śmierć Wiśle) i śpiewek na meczach. Ludzie to sie naprawde moze udać, drugiej takiej szansy raczej mieć nie bedziemy! Wkońcu wierzymy w CUDA!!!
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Romper Stomper to Twoje wypowiedzi
"żadnej zgody nie będzie"
może i nie będzie ale z góry zakładasz coś czego nie możesz być pewien, piszesz "żadnej" więc przyznajesz, że może ona przybrać różną formę, więc nie byłbym na Twoim miejscu tego taki pewien, i dobra rada....... nigdy z góry niczego nie wykluczaj.
"o tolerancji dla Wisły to sobie możecie na forum najwyżej popisać" zostawię to bez komentarza bo.....
"Zabrania ci ktoś szanować i tolerować Wisłę?? raczej nie ........" to też Twoje słowa więc tolerować jednak można,
i czego tak bardzo się obawiasz:
"......proponuję..... zawrzeć sobie zgodę aby panowała wieczna miłość i tolerancja"
mam nadzieję, że dostrzegasz tu brak logiki.
Nie chciałbym Ci ubliżyć ale przy takim stosunku do świata to prawdopodobnie jesteś nieszczęśliwym człowiekiem. Więcej wiary....
Ja wierzę, że zmienisz swój stosunek do ludzi.... dla dobra Cracovii.
Pozdrawiam
Rommper dtromper czy jak tam to podjudzasz atmosfere chyba..jestes anty nastanwiony czuc na 350 m :)
pragnę tylko powiedzieć że owe pojednanie zostało ukazane na całym świecie i niech tak zostanie!HKS TSW KSC
Romper Cośtam... Widocznie Cie jeszcze nikt nie pobił i nie dostałeś kosy... w sumie za nic. za to że nie kibicujesz temu klubowi który by pasował łysemu panu co Cie bije :/
IgłA o poglądach Papieża i Kościoła Katolickiego( z wieloma rzeczami się nie zgadzam) możemy podyskutować kiedy indziej ale nie teraz w czasie żałoby.
''to jest wogóle tragiczne co on pisze'' -oooooo straszne co on wypisuje , chuligan jeden, - odpowiedz dziewczyno konkretnie na moje argumenty jak przynajmniej próbuje Giddi .
ja jestem bardzo za koncem swietej wojny.
niestety dzis , dzien po mszy swietej w intencji Papieza spotkal mnie nie mily incydent , na moim osiedlu (przyszlo mi mieszkac na Kozlowku), koles, z ktorym mialam pare razy potyczki slowne po moim wyciagnieciu do niego reki, powiedzial,ze gdybysmy sie spotkali kiedys na meczu to naplul by mi w twarz i wyniknela z tego nieprzyjena dyskusja...takich to do wora i do Wisly (zarowno z Cracovii , Wisly jak i Hutnika). mam nadzieje,ze siwta wojna bedzie trwac, ale tylko w sportowym tego zwrotu znaczeniu. rywalizacja owszem, ale nie zabijanie sie nawzajem. Cytujac Pasiastego kolege, ktorego wczoraj poznalam, przy okazji przekazywania sobie znaku pokoju : "trzeba zyc , a nie umierac za klub".Pozdrowienia dla Niego, mam nadzieje,ze jeszce kiedys sie spotkamy:)
No widzę, że wiślacy lepiej mnie rozumieją niż znaczna część pasiastych braci, ale właśnie tego nie rozumiem....
Jeszcze tydzień temu jak bym mówił że nie chcę sprzętów, wjazdów, strachu o własne życie, chcę wrócić cały do domu z meczu, to zostałbym uznany za bohatera szerzącego pokój i dobro w świecie kibicowskim, ale teraz jak to mówię, to widzę że jestem zły, że bredzę, że ja mam w głowie źle poukładane, że ja kibicem w ogóle nie jestem!!
ale powiedzcie mi szczerze, przyznajcie się, kto z Was na tym forum postulował zawarcie zgody z wisłą wcześniej, jest tu taka osoba w ogóle?? Ja to co mówię, mówiłem od zawsze, odkąd jestem kibicem, nie popieram walki na noże, zabijania się, twierdzę że bić się można, ale tylko w gronie ludzi, którzy bić się chcą!!
Mimo wszystko widzę, że mało kto mnie rozumie, przynajmniej na tym forum...
i w tym momencie obrazasz kibicow Wisly wydaje mi sie.. czyz okreslenie "psy" nie jest prowokacja?? czy chcialbys zeby ktokolwiek nazwal klun Cracovia tym slowem????
pMaHsDy:> ja Cię rozumiem...
Jestem dumna z nas wszystkich...
Cały świat nas podziwia... Janie Pawle II to dla Ciebie
''Romper Stomper to Twoje wypowiedzi
"żadnej zgody nie będzie"
może i nie będzie ale z góry zakładasz coś czego nie możesz być pewien, piszesz "żadnej" więc przyznajesz, że może ona przybrać różną formę, więc nie byłbym na Twoim miejscu tego taki pewien, i dobra rada....... nigdy z góry niczego nie wykluczaj.''
Jak piszę żadnej to zakładam że nie będzie żadnej zgody .
Może być np porozumienie albo układ o nieużywaniu sprzętu a to nie jest forma zgody .
"o tolerancji dla Wisły to sobie możecie na forum najwyżej popisać"- chodziło mi o to że nie przekonacie bojówki do tolerowania wisły, przyznaję że niezbyt czytelnie wyraziłem swoją opinię.
"......proponuję..... zawrzeć sobie zgodę aby panowała wieczna miłość i tolerancja"- na serio te słowa potraktowałes?? no cóz mam specyficzne poczucie humoru.
''Nie chciałbym Ci ubliżyć ale przy takim stosunku do świata to prawdopodobnie jesteś nieszczęśliwym człowiekiem. Więcej wiary....''
Dzięki za troskę, jak będę w potrzebie to mogę na ciebie liczyć??
to już zależy w jakiej potrzebie ;)
Autor: Kukus (---.net.autocom.pl)
Data: 05-04-05 20:24
Romper Cośtam... Widocznie Cie jeszcze nikt nie pobił i nie dostałeś kosy... w sumie za nic. za to że nie kibicujesz temu klubowi który by pasował łysemu panu co Cie bije :/
Ku.. cośtam z czym tu wyskakujesz?? czy popieram pobicia i dżganie nożami niewinne osoby??
dajcie spokoj z tym Romperem.
gdyby doszlo do pojednania to straci on zapewne sens przychodzenia na Pasy, wiec to byloby dla niego fatalne wyjscie.
tak samo ja ci moge napisac: mamy zapomniec o tych kilku morderstwach na kibicach Wisly? NIE! my nie zapomnimy ale nam to nie przeszkadza zeby sprobowac wprowadzic tolerancje i szacunke miedzy nami !!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 20:52)
Najbardziej śmieszą mnie te postulaty niektórych (nie wymieniam nicków, bo w końcu nie chodzi tu o ataki personalne, a do adresatów tych słów i tak nic nie dociera) typu: "odrzućmy tylko sprzęt i już wystarczy, będzie dobrze" itp
Czyli jak paru typków gołymi pięściami zatłucze na śmierć Bogu ducha winnego przechodnia to już jest OK? NIe ma co - swietnie zrozumieliście przesłanie Ojca Świętego. A już szczytem są powtarzane tu i ówdzie stwierdzenia "po co piszecie o tym na forum, inni Ludzie o tym decydują", "Powiedzcie im to w twarz", "Jesteście tylko piknikami, którzy są w mniejszości" itd. Nie będę dyskutował z tymi poglądami, gdyż wiem z góry, że i tak się nie dogadamy, bo WY po prostu nadajecie na innych falach i są to niestety fale nastawione na szerzenie nienawiści. Mogę tylko powiedzieć, że żal mi WAS, że umiecie żyć tylko nienawiścią, mówię szczerze. Aha, i nie wysyłajcie nas na Reymonta, bo tylko się narażacie na śmieszność...bez odbioru
Zostawcie Rompera, troche go nie rozumiecie, a takie ataki na niego.
Ja wiem, ze w dobrej wierze i Romper chyba tez to rozumie.
Ale koniec pyskowek, ok?
Romper, a chaialbys by był pokój między kibicami Wisły i Cracovii?
JR głupoty pierdolisz , idąc twoim tokiem rozumowania zadam ci pytanie - czy jak nie będzie pojednania z wisłą to nie będziesz przychodził na Pasy??
Na mecze chodzę z miłości do Cracovii co wogóle mi nie przeszkadza w niechęci do wisły i nic w tym złego nie widzę.
Ja za Wisla ;)
No wczesniejsze posty twoje wskazywaly troche inaczej niz teraz napisales, wiec sie zdecyduj.
Romper, jeśli można.... z czego ta niechęć się wzięła? z czego ona wynika?
Bo wiesz wydaje mi się, że jeśli kochasz Cracovie to powinieneś szanować i Wisłę, bo tyllko zdrowa rywalizacja między kibicami i tymi klubami może wynieść Twoją ukochaną Cracovie na wyżyny.
Pomyśl o tym... Żyjemy w warunkach kapitalizmu, gospodarki rynkowej, trzeba zapomnieć o przeszłości, także o tym, że przez jakiś czas Wisła była utożsamiana z milicją itd. Dziś liczy się pieniądz, więc jeśli nie będzie zdrowej atmosfery wokół krakowskiej piłki, porządku na stadionach i w mieście to również można zapomnieć o napływie kapitału, a jak wiesz gdzie są pieniądze tam są sukcesy, a myślę, że na tych Ci zależy, bo chyba chciałbyś zobaczyć Cracovie np. w LM.
Tego sobie i Tobie życzę dla dobra polskiej piłki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)