Szacunek dla Cracovi za gest pojednania. Mam nadzieje ze uda sie to utrzymac, udowodnijmy sobie i innym ze potrafimy szanowac sie nawzajem.
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
W takim razie jest zadanie dla tych wszystkich z Cracovii ktorzy chca zyc w dobrych stosunkach z Wisla,na najblizszym meczu w niedziele jak zobaczycie kogos z szalikiem Smierc Wisle i tym podobnym zdejmijcie mu go,jak zobaczycie flage z przekreslona gwiazda zdejmijcie ja,nie dopingujcie anty,jesli zas nie potraficie tego zrobic... to znaczy ze wasze gadanie jest tylko pustym napinaniem sie. To samo tyczy sie ludzi z Wisly myslacych podobnie.
Wy nie jezdzicie na wyjazdy,moze byliscie raz czy dwa od swieta,dlatego nie mozecie decydowac o takich rzeczach,jakbyscie mogli to nie gadalibyscie w necie tylko zwrocilibyscie sie z tym do odpowiednich osob. A tak mozecie sobie gadac...
Katya zapraszam Cię na najbliższy mecz Cracovii - przyjdź przekonaj się że nie jest tak strasznie jak mogłoby sie wydawać - jakby co kontakt w profilu...
Zauważyłem , że chyba prawie wszyscy wpisujący sie tu nie uświadamiają sobie co jest prawdziwą przyczyną "Śwotej wojny" , jest nią agresja i chęć wyżycia się a "Świeta wojna" jest tylko do tego pretekstem... myslicie że JG i Sharks i inni tego typu ludzie chcieliby pokoju??!! .... przeciez oni bez tej wojny i zarazem bez siebie nie mogli by żyć, po prostu lubują sie w przemocy i to jest ich rozrywka, myslicie że sami sie jej pozbawią??? przez jakies układy miedzy sobą ?? Rozbawiła mnie ta propozycja... tu problemem jest agresja a nie kibicowanie, podejrzewam że prawie wszyscy wpisujący sie tutaj, tak naprawde zawsze byli przeciwko tej wojnie a teraz stosowne okoliczności uwypukliły te przemyślenia... więc nie udawajmy , kto sie bedzie chciał bic bedzie to dalej robił a cała reszta w tym wpisujacy sie w tym temacie dalej bic sie nie bedą tak jak wczesniej tego nie robili , tyle...
Karvin dziekuje za zaproszenie byc moze sie wybiore kiedys :) jeszcze tylko przelamac musze jakas taka niechce do pilki naszego polskiego wydania bo jakos tak cienko z tym wydaje mi sie :)
jejku narazam sie strasznie piszac to :) hehehe
Wiesz ja Cię rozumiem też czasem mnie załamuje poziom piłki - ale zawsze pozostaje hokej - emocje gwarantowane - wierz mi potrafimy przekonać kogoś do Pasów - mamy swoje sposoby - bardzo pokojowe i chyba nikt jeszcze nie narzeka bo te osoby nadal się juz z własnej inicjatywy na stadionie/lodowisku pojaiwają - pozdrawiam i naprawdę jest to powazna propozycja...
no własnie niestety problem polega na tym ze jest kolosalna chyba roznica miedzy kibicem a kibolem..z tego co tu widze wypowiadaja sie raczej kibice a nei ci drudzy a oni sa najwiekszym problembo oni na mecz nie ida kibicowac a sie prac...
Czytam te wpisy i jest z czego się pośmiać jak nagle okazuje się ,że około 70% forumowiczów darzy gts miłością czy sympatią .........
Jeżeli tak źle się czujecie na Pasach to spróbujcie zmienić to co wam się niepodoba a nie wypłakujcie się na forum , a jak wam się nie uda to zawsze możecie iść na drugą stronę błoń do swych przyjaciół i kolegów którzy napewno was przyjmą z otwartymi ramionami.
Romper Stomper to Ty bez wątpienia jesteś śmieszny, przynajmniej Twoje komentarze są takie....... Więcej rozsądku, umiejętności logicznego myślenia życzę, a z pewnością dojdziesz do innych wniosków, bo w tym momencie trudno uwierzyć by zależało Ci na dobru Cracovii.
Pozdrawiam
Giddi no to ''inteligencie'' pokaż mi te moje proste , nielogiczne zdania chyba , że ... a juz wiem!!! ''kocham wisłę i chcę z nia zgodę'' -logiczne'' a '' nielubię wisły i nie chcę z nią żadnych zgód-nielogiczne'' o to ci chodzi ????
Wiadomość zmieniona (05-04-05 19:11)
Kolego Romper Stomper jak rozumiem nikt tu nie pisze o "miłości" czy "sympatii" tylko o szacunku jaki by się przydał, cywilizowanych relacjach między nami, po drugiej stronie błoń mówi się o tym samym, więc logicznie myśląc każda ze stron, przynajmniej większość z nas oczekuje poprawy stosunków, więc nie rozumiem po co szukasz dziury w całym, a jeśli się coś Nam nie podoba to od tego jest właśnie forum, rewelacyjne medium jakim jest Internet by te tematy poruszać, "wypłakiwać się", prowadzić dialog i oby.......... porozumieć się.
zacznijmy od siebie.....
Jak czytam niektóre wipsy co coraz bardziej powątpiewam w jakąkolwiek zmianę...
Niektórzy ludzie są po prostu niereformowalni... Znowu zaczynają się gts'y...
Piszą o miłości o zgodach. Przecież wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że jest to mało realne. Ale chodzi tylko o tolerancję.
Zresztą nawet nie chce mi się pisać... Chyba nic na to nie poradzimy. Będzie jak było...
Wiecie co ja wam powiem..Że Ci z Was którzy nie kca nie pokoju sa poprostu tragiczni...Czy nie kcielibyście przejść w barwach waszego ukochanego kluby przez np. osiedla takie jak: Kazimierzowskie, jagielońskie, Kalinowe itp ??wiedząc ze nic wam za to nie zrobią?? Przecież nikt z nas nie mufi o tym zeby sie kochac czy cos (wiem ze powtarzam zdania które były powiedziane wczesniej) ale moim zdaniem sa one ważne !!!!!!!!To od nas NORMALNYCH kibiców zalezy co bedzie sie działo w przyszłości...Jeżeli (moim zdaniem) przerwiemy pojednanie to zapomnimy o Papiezu...nio to na tyle pawelole napisał(a):
Autor: giddi (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 05-04-05 19:19
''Kolego Romper Stomper jak rozumiem nikt tu nie pisze o "miłości" czy "sympatii" tylko o szacunku jaki by się przydał, cywilizowanych relacjach między nami, po drugiej stronie błoń mówi się o tym samym, więc logicznie myśląc każda ze stron, przynajmniej większość z nas oczekuje poprawy stosunków, więc nie rozumiem po co szukasz dziury w całym, a jeśli się coś Nam nie podoba to od tego jest właśnie forum, rewelacyjne medium jakim jest Internet by te tematy poruszać, "wypłakiwać się", prowadzić dialog i oby.......... porozumieć się.
zacznijmy od siebie...''
1. Nikt nie pisze o ''miłości i sympatii'' ?? , przeczytaj posty na forum to niejeden taki znajdziesz.
2. Nikt wam nie zabrania szanować wisły ani wislakom Cracovii więc nie róbcie problemu .
3. Też bym chciał ''poprawę stosunków'' np aby nie obijano niewinne osoby i nie używano zbyt ostrego sprzętu.
4. Czekam aż mi pokarzesz te moje nielogiczne wpisy...................
Autor: NoNameTS (---.autocom.pl)
Data: 05-04-05 19:22
Jak czytam niektóre wipsy co coraz bardziej powątpiewam w jakąkolwiek zmianę...
Niektórzy ludzie są po prostu niereformowalni... Znowu zaczynają się TS'y...
Piszą o miłości o zgodach. Przecież wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że jest to mało realne. Ale chodzi tylko o tolerancję.
Zresztą nawet nie chce mi się pisać... Chyba nic na to nie poradzimy. Będzie jak było...
Mam w jeden dzień zapomnieć kim byliście przez 45 lat ????
No widzę, że mody czuwają i pięknie usuneli literę G przed pewnym skrótem .........
"Wy, co piszecie na tym forum należycie w dużej części do grupy tzw. pikników, ale nie zapominajcie, że jesteście tylko częścią kibiców, częścią, która wcale nie ma większości"
Hmmm nie mamy większości.... bardzo ciekawy pogląd, zważywszy, że wczoraj na mszy było łącznie tyle kibiców, ilu przyszłoby sumarycznie na mecze Cracovii, Wisły i Hutnika, gdyby odbyły się jednego dnia o jednakowej porze.
Nikt nie każe kochać się nawzajem,ale szanujmy się, tak jak to mówił przede Mszą Profesor!!! "Żyj i pozwól żyć innym"!!! W całej Europie jest normalnie, ludzie przychodzą całymi rodzinami na mecze, chodzą sobie spokojnie po ulicach w szalikach, czapeczkach, bluzach, kurtkach, a u nas nie można??!! Mogli Anglicy wyplenić bandytów spośród kibiców, to możemy i my!!! I nawet nie dla Papieża, bo emocje spowodowane Jego śmiercią kiedyś opadną, ale dla siebie, żeby czuć się bezpiecznie, a nie jak na ulicach Bagdadu i dla klubów, bo nigdy nie będą przynosić zysków, jeśli potencjalnych kibiców, którzy mogą przynieść pieniążki do kas i potencjalnych sponsorów, którzy mogą przelać pieniążki na konta klubowe odstraszać będzie grupka kilkudziesięciu niedorostków myślących kategoriami wczesnego Breżniewa (musi być wróg, bo inaczej nie mamy racji istnienia).
Może ktoś zauważył, kiedy Anglicy wzięli się za swoich "chuliganów"? Otóż wtedy, gdy UEFA wykluczyła ich z rozgrywek europejskich pucharowych na pięć lat po Heysel (wkrótce mija rocznica). Policzyli dobrze i stwierdzili, że pora coś zrobić!! Mam nadzieję, że włodarze wszystkich klubów, nie tylko krakowskich, wezmą sobie to serca ten fakt, bo jeśli też policzą, to wyjdzie im na pewno, że bardziej opłaca się zaprowadzić porządek wśród kibiców, niż pozwalać na ekscesy i tolerować w swoich szeregach malutkich bandziorków.
Wiadomość zmieniona (05-04-05 19:54)
Romper Stomper: kim byliśmy? Daruj sobie. Nie znasz mnie więc nie będę tutaj podejmował dyskusji. Bo zaraz się zacznie zomo, milicja, grubba, Wujek... itp.
Zresztą, żyj w swoim matrixie.
Pozdrawia starszy szeregowy MO...
PS. ktoś napisał, że jak przerwiemy pojednanie to zapomnimy o Papieżu. Probelem jest taki, że ludzie pokroju Romper Stomper chyba nie bardzo wiedzą kim był (jest) Papież...
oj oj oj piszecie o pokoju i pojednaniu a juz coraz bardziej atmsfera sie zostrza chlopaki..
kryzys musze to napisac tekst do KSCZAKOPANE byl rewelacyjny "czas zakopoc ciupozecki heeej!" rewelacja
niech stanie si eto waszym mottem od dzis chlopcy :)
Tesh mi sie wydaje ze taka osoba jak Romper Stromper niewie kim jest Papież..Bo przecież gdyby wiedział to nie byłby tak nastawiony...to jest wogóle tragiczne co on pisze...i zgadzam siem tez z KATYa ze atmosfera jest coraz bardziej gorąca... CRACOVIA KRAKÓW
''kim byliśmy? Daruj sobie. Nie znasz mnie więc nie będę tutaj podejmował dyskusji. Bo zaraz się zacznie zomo, milicja, grubba, Wujek... itp.''
No własnie o to mi chodziło, dobrze że znasz historię swojego klubu , a jak ktoś się z wami ''pojedna'' to ma zakazane o tym myśleć i wspominać??
''Zresztą, żyj w swoim matrixie'' -czyli jest tylko JEDEN słuszny pogląd>>Pojednanie( jakbym Michnika słyszał ) a ci co się z nim nie zgadzają zyją w matrixie - fajna teoria:D:D:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)