CZEKAM NA OKOLICZNOSCIOWE VLEPY TAKICH KTORYCH NIKT NIE BEDZIE NISZCZYL I ZRYWAL BO BEDA NA NICH 3 HERBY CRACOVIA WISLA HUTNIK!
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
to oczywiste ze ta msza sama nie wystarczy, ale jest super początkiem!! Trzeba czynów a nie wielkich słów! wpadłem na dwa pomysły nie za wiele ale zawsze cos: po 1) propagowanie końca "wojny" poprzez vlepki tak jak wczwsnie wpomniał ktos szaliki po 2) Słyszałem cos o marszu kibiców który ma sie niedługo odbyc- może on by równiez przeciw pseudo kibicom!! Zawsze cos
Nie lękajcie sie ich jest mniej i są głupsi
Senior Blues liczy się efekt końcowy, nieważne na jak długo rozłożony w czasie...
Wiadomość zmieniona (04-04-05 23:58)
Nie ma co porównywac komuny do pseudokibiców! Tamten problem był nieporównywalnie wiekszy i udało im sie- czemu nie miło by sie udac nam!
1) zawsze znajdzie się paru 'myślących inaczej' .. Mi wstyd już było, gdy podczas wymarszu z Reymonta widziałem paru zarumienionych na chwijących się nogach. A potem, gdy paru kumatych na stadionie KSC powiedziało: pobujajmy się! Całe szczęscie i wśród kumatych zdarzają się kumatniejsi, więc te zapędy wystopowano.
2) Po co zgoda od razu? Po co wyjazdy wspólne? Po co takie wielkie hasła, które róznie szybko jak powstają, równie szybko przemienią się w pustkę, a powstałe w ten sposób zniechęcenie spotęguje tylko wzajemną nienawiść... zacznijmy po malutku... Spokojnie. Najpierw zaniechajmy pzyśpiewek anty-, anty vlep... i starczy. Jak to już wiele osób pisało wcześniej, nauczmy się wzajemnego szacunku. A święta wojna niech trwa, ale zgodnie ze swą esencją : na bramki, oprawy, decybele...
A nie na noże i bejzbole.
3) Kazanie. Sorry, ale jako wierzący katolik niekoniecznie chciałem usłyszeć takie słowa. O promenadzie, o inteliogentach... a czy było choc słowo o przebaczeniu? O tym, że ' kiobicu Wisły, Cracovi... nie patrz się za siebie, leczy wybacz swojemu bliźniemu i rozpocznij nowe życie, w duchu cywilizacji Miłosci, do której tak Papa wzywał'. Taki problem to było powiedzieć? Niestety, zabrakło księdzu charyzmy i... zdrowego rozsądku. Okrutnie niewykorzystana szansa.
4) Czarny bojzbend. Sorry nr2, ale zalatywało kiczem... Jedyne co musze przytznac, to wykonanie psalmu i aklamacji. Ale aranżacje pieśni.. no i to wepchanie się przed paradę, gdy kibice sami od siebie chieli oddać hołd Papieżowi.
5) bo tak same negatywy pisze... a nie o tym powinno być! Bo jeszcze tydzień temu nikt by nie pomyslał, że coś takiego jest możliwe! To jest Wielka Rzecz, WSPANIAŁA! I nawet te wymienione przeze mnie wyżej punkciki słabosci są niczym wobec tego cudu, który się dokonał! A dokonał się za sprawą naszego Kochanego Ojca Świętego.
Coś pięknego! Dziękuje Wam, Pasiaki, Dziękuje Wam Hutnicy, Dziękuje Wam Gieksiarze, Wodzisławianie... Naprawde, poczułem tą jedność, której pragnął Jan Paweł Wielki.
Nie musimy lubieć naszych poglądów, wszak wtedy zanudizlibyśmy się :)
ALe musimy się szanowac i dostzregac wartosc nadrzedną - wartosć ludzkiego życia, o którą tak Karol Wojtyła apelował.
Damy Radę, już nikt w Świętej Wojnie nie zginie!
Pomału zbudujemy Nowe Jeruzalem :)
pzdr
PS: KAŻDY TO POWIE WOJTYŁA RZĄDZI W KRAKOWIE!
JEDREK76 wazne ,ze jest poczatek to mnie cieszy i postaram sie przyjechac na marsz .Pozdrawiam i do zobaczenia w czwartek.
Zwyciezyl Orzel Bialy Zwyciezyl Polski Lud .
Zejdzcie na Ziemie , nie bedzie zadnego pojedniania , za pare dni, tygdni wszystko wroci do normy (niestety)
najlatwiej powiedziec ze wszystko wroci do normy usiasc na dupie, siedziec i nic nie robi, jakby tak zawsze ludzie mysleli to bys siedzial teraz w jaskini i skrobal rysunki na scianach albo biegal z kijem na polowanie :/
Wiadomość zmieniona (05-04-05 00:12)
Witam.
Jestem kibicem Zagłębie Lubin i chce powiedziec jedno:
BRAWO KRAKÓW!!! Bede trzymal kciuki za Was, zeby ten szacunek przetrwal w imie Ojca Swietego!!
Jeszcze raz brawo i lacze sie z Wami z smutku i zalobie!
Pozdrowienia (kibic Zagłębie Lubin)
ZGODA MUSI BYĆ!!! DLA "NIEGO" DLA NAS DLA NASZYCH DZIECI!!!
to wspaniala wiadomosc ..... szacunek dla wszystkich ..... na zawsze ///
Balecmistrz nie wiem ile masz lat ale kiedy bylem na bloniach w czasie pierwszego pobytu Papieza w Polsce i zobaczylem tlum ludzi wiedzialem ,ze cos wilekiego stalo sie z Polakami i wierze ,ze dzis stalo sie to samo z kibicami ,
czy wszystkimi ,napewno nie ale wielu tak naprawde czekalo na taka chwile i teraz nie pozwolimy aby ktos nam to zepsol bo tak naprawde wszyscy mysla o tym samym aby w Krakowie bylo bezpiecznie.
Wiadomość zmieniona (05-04-05 00:32)
Balecmistrz zeszliśmy na ziemię, a Ty chcesz zejść ?
http://img234.exs.cx/img234/5601/wisla1pl.jpg
http://img231.exs.cx/img231/6770/cracovia5nk.jpg
Ludziska jestem z Jatrzębiej Góry a więc z północy Polski i kibicuje wszystkim klubom, jednym mniej drugim bardziej!!!! Tym zachowaniem pokazaliście naprawdę klasę! Cały Polska na Was patrzy!!! Dajcie jako pierwsi przykład,że stadiony moga być bezpieczne,że można kibicować swoim klubom ale szanując innych braci! Zawszę znajdą się wyjątki i nie należy się tym zrażać- niech każdy zacznię od siebie a będzie dobrze. Jan Paweł II tez na Was patrzy - udowodnijcie mu ,że jego śmieć nie poszła na marnę - jesteśmy wszyscy Polakami - trzymajmy się razem!!!!!!!!!!!!!!
Niech nikt nie mowi, ze cos jest niemozliwe! Zgadzam sie, ze ciezkie bedzie zlikwidowac nienawisc i wojne, ale ja wierze ze sie uda!!!Po tym co dzisiaj bylo! Tylko musimy dzialac a nie siedziec bezczynnie. Moze jakies spotkanie, zorganizowane przez kola sympatykow, albo cos takiego??? A przede wszystkim ludzie, Pasiaki!!! Zacznijmy reagowac, jesli to co piszecie to prawda, kiedy na stadionie jakies typki zaczynaja spiewac Wisla to... Dosc nienawisci i obrazania! Dosc nie czynienia nic kiedy widzimy ze dzieje sie zle! Ja czuje i wierze ze mozemy cos zmienic tylko zjednoczmy sily! Kupa razniej:)
Koła sympatyków do dzieła!!! KIBICE do dzieła!!! ZGODA!!!
Kiedy za kilka dni, znowu niektorzy zaczna zachowywac sie jak dawniej, albo stanie sie cos na przekor temu co wszyscy tu mowimy, to nie poddawajmy sie, tylko zareagujmy! Mysle, ze wielka rola, oprocz samej mobilizacji kibicow, moga spelniac same kluby, wlasnie kola sympatykow, strony internetowe, gdzie nie powinno sie podjudzac do nienawisci, tylko wrecz odwrotnie:) ( tu wlasnie takze nasze fora:)
Nie lekajcie sie powiedzial nasz Papiez, wiec ludzie, NIE LEKAJMY SIE grupy bandytow, malolatow!
Góra powinna dać przykład ale my "kibice" musimy to pociągnąć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)