Tak smiej sie,ale nie bylo by ci do smiechu w innej sytuacji.I nie mam zamiaru zmienic swojego zdania.Bede jutro na Mszy i bede tolerowal kazdego kibica w barwach klubowych innych niz nasze.Ale wiem swoje i zawsze bede ostrozny.
Maciek KSC ile masz lat??
Wiadomość zmieniona (03-04-05 23:19)
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Jestem zwyklym Ultrasem z biednej (niestety) -choc kochaniej Legnicy i bardzo bym chcial by przykladem waszego pojednania - miejmy nadzieje ze udanego i nie krotkotrwalego poszli kibice z reszty kraju .. 3 mam za was kciuki i wiedzcie ze teraz patrzy na wam cala polska - moze ludzie jeszcze uwierza ze kibice to tez ludzie
jednajcie sie wszyscy bo tego od nas wymagał nasz Trener-Papież!!!!!
ja jestem za!!!!
inne waśnie pozostawcie także i jednajmy się - kibice różnych klubów, z innych miast!!!!!!!
niech zapanuje pokój!!
nie myślałem że kiedyś to napisze: szczere wyrazy współczucia dla Cracovii i innych klubów z całego Krakowa!!!!
kibic Zagłębia Sosnowiec
Wielki Ojcze to Twoi kibice chcą zgody!!!
Odpoczywaj w pokoju!!!
Jestem ZA !!!!!
Ludzie!!
na bbc mowili o Mszy na Cracovii!!!
to niesamowite!!
nie mozemy tego zmarnowac
Mysle, ze tak by wlasnie Papiez pokazal, gdyby wiedzial o tej inicjatywie:
http://217.79.144.102/~b0rg/rotfl/upload/papiez.jpg
To bedzie cos niesamowitego,KONIEC Z BEZSENSOWNYM ZABIJANIEM!OBUSTRONNY SZACUNEK ZAPRASZAMY HUTNIKA!
racja koniec swietej wojny!!!
mam nadzieje ze sie uda.
zawsze,wszędzie Cracovia z Janem Pawełem II bedzie
karolo napisał(a):
> Swieta wojna - tak!
> Przemoc - nie!
>
> Ludzie, pamietajcie, ze "Swieta Wojna" przez dziesieciolecia
> oznaczala tylko i wylacznie SPORTOWA rywalizacje...
>
Tak jest, karolo, masz głeboką rację
- proponuję zmienić ideę na
"powrót do tradycyjnej swiętej wojny"
- która polegała na rywalizacji na boisku i dyskusjach - i tyle!
nazywanie "święta wojną" prania się kijami przez ludzi, którzy czasem nawet nie potrafią wymienić choćby jednego nazwiska piłkarza drużyny w której szaliku chodzą, to nieporozumienie - nadużycie.
ja już kiedyś pisałem na forum - gdy chodziłem do szkoły podstawowej - no, dawno temu to było - za Pawła VI - mniej więcej połowa byla za Cracovią, połowa za Wisłą. I często graliśmy po szkole w piłkę. I nieraz drużynami "Cracovia na Wisłę". Oczywiście, były dyskusje (ostre nieraz) ale żeby ktoś komuś przyłożył z powodu innego klubu - o tym nie było mowy. czasem - jak to chłopcy - były rękoczyny, ale nie z powodów klubowych! W takiej czwórce "kumpli" którą jakoś utworzyliśmy w dwóch ostatnich klasach - dwóch było za Cracovią, dwóch za Wisłą...
Teraz - piłkarze walczą na boisku, a poza nim spotykają się w restauracjach, nawet na zgrupowaniach kadry.... a banda tzw. "pseudokibiców" co robi?
Ale, oczywiście, myśl apelu jak najbardziej popieram - hasło: "koniec z niesnaskami między kibicami!"
Powiedzcie mi tylko, jak wpłynąć na tych co sobie potworzyli ligi hools, żyją zadymami, jak nie przyp. komuś raz na tydzień to mają delirium itd...
Tu na necie na tym Forum jesteśmy silni jednością.
W dzisiejszym dniu podejrzewam nawet wskaźniki przestępczości zapewne spadły o kilkadziesiąt procent...
Ale jak będzie za tydzień, za miesiąc (derby!) - kiedy uniesienie po Jego śmierci już minie i wróci zwykły dzień... No jak będzie?
Jedno co mnie cieszy, to to, że przynajmniej tzw. milcząca większość stadionowych społeczności ma już tego dość. Zaczyn jest - niech teraz fermentuje.
W końcu w Irlandii też powiedzieli "DOŚC"
W końcu Polacy wobec Niemców mieli większe rachunki krzywd i stać było na "Przebaczamy...".
Moze i tu, w sumie w dość błachej, jak na świat, sytuacji się uda ...
Czekam jutro na "Przekażmy sobie Znak Pokoju" !
jestem jak najbardziej za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie zmarnujmy naszej szansy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja w kwestii wypowiedzi KscZakopane, nieubliżając Ci ale sorry siedzisz w Zakopanem i jako "jedyny" (z tego co zauwazyłem) wypowiadasz się że to nierealne!!
OCZYWISCIE !!! Jestem Za !!!!!!!!!!!!
Ale czy trzeba smierci najwiekszego ludzkiego autorytetu bysmy przejrzeli na oczy ????!!!!
Jesli sie by udalo bedzie to chyba DOPELNIENIEM nauczania Jana Pawla II Na temat PRZEMOCY I NIENAWISCI !!!
Zrobmy to wszyscy !! Naprawde WARTO !!!!
Klaros : tutaj hoolies powinni dac przyklad. Jesli by oddali na derbach szale (co ocwyziscie jest niemozliwe) to by sie moglo wiele zmiennic
No fajowo to wszystko jest napisane,ale według mnie zbyt wiele sie wydarzyło,żeby teraz nagle Cracovia i Wisła sie mogły zjednoczyc.Nie mowie,że jestem na nie wrecz przeciwnie,ale badzmy realistami.Kilka osob nie zyje,wielu zostało bardzo ciezko pobitych.Mysle,ze jesli ktos jest w stanie to skonczycc to tylko hooligani-niestety
Fajnie by było moc wyjsc poza osiedle w koszulce i nie obawiac sie dymu i nie sadze,ze to do konca niemozliwe,ale naprawde nie widze na to duzych szans:(
Wiadomość zmieniona (04-04-05 07:01)
ZGODA MA BYĆ!!!!
Bezdyskuzyjnie jestem za! Koniec podzialow wasni i bandyckich wybrykow!
SLOWO KRAKOW ZAWARTE W NAZWIE OBU KLUBOW DO CZEGOS ZOBOWIAZUJE!!!
Również jestem za. Pokażmy, że rozumiemy nauki Ojca Świętego. Skończmy z bezsensowną nienawiścią.
Pogrążony w smutku Wiślak
Jestem z Zamośia....Podziwiam i naprawde szanuje wszystkich Kibiców Krakowa. Bardzo się wzruszyłam, gdy zobaczyłam, że mimo "sytuacji" między krakowskimi klubami,Kibice potrafią się zjednoczyć i zapomnieć o dzielących ich "wyznaniach".Mam tylko głęboką nadzieję, że ta jedność pozostanie na dłużej, że wszyscy będziemy pamiętali o przesłaniu Ojca Świętego odnośnie pokoju...Pozdrawiam Wszystkich Kibiców~~Hetman Zamość~~
[*]...Śmierć to nie koniec,to początek Nowego Życia...[*]
Nie musimy się kochać - poprostu się szanujmy!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)