na www.wislakrakow.com jest nasz odzew - Wislacy - zbieramy sie jutro pod Sektorem B o 18:30 i idziemy na msze...
-
-
WISŁA KRAKÓW
Najprawdopoboniej przyjde z 3 kumplami Wislakami.
Kto wie,moze jeszcze pare osob uda sie wziasc.
Ludzie.....opanujmy sie...Ta Msza jest dla Papieza....bo tyle dla nas zrobil...teraz my zrobmy cos dla Niego:Pojednajmy oba kluby!!! Ja oddalem swoje serce Cracovii....ale to nie znaczy ze mam mordowac kazdego innego kibica oprocz zgod a w szczegolnosci jesli jest za Wisla!!!! To niepowtarzalna szansa by pokazac Krakowianom,Polsce,Swiatu ze nauki Papieza nie poszly w las.....pokazmy na co nas stac....wiem od kolegi z Wisly ze jutro oni pod swoim stadionem zbieraja sie o 18.30 i ida duza grupe do nas...przyjmijmy ich jak ludzie,cywilizowani kibice ktorzy nie chca rozlewu krwi....to jest najwazniejsze teraz...PAMIETAJCIE ZE PAPIEZ ODSZEDL TYLKO FIZYCZNIE....DUCHEM JEST DALEJ WSROD NAS....pokazmy ze WISLA i CRACOVIA wkoncu zakoncza to idiotyczna wojne!!!!
To jest niesamowite stalem pod kuria w szaliku Pasow a obok mnie przechodzila grupa Wislakow,poklepalismy sie po plecach i podalismy sobie dlonie zjednoczeni w smutku,chce zeby tak bylo zawsze w Krakowie,STOP PRZEMOCY!!!
JEŚLI TAK BARDZO TEGO CHCEMY TO ZNACZY ŻE JESTEŚMY W STANIE TO ZROBIĆ~!! I ZRÓBMY TO! JUŻ SAMA TA MSZA COŚ ZNACZY! WSPANIALE ŻE CRACOVIA WPADŁA NA TAKI POMYSŁ! JESTEŚMY TO WINNI JANOWI PAWŁOWI II!!! DOŚĆ WALK!
Trzeba wymyslec jakies hasla transparenty wzywajace do pojednania i wzajemnego szacunku!
Ruda wszyscy sie spotykamy o 18.30 na Reymonta przy sektorze B
[quote]
[b]SKWK: Przyjmujemy zaproszenie Cracovii![/b]
Prezes MKS Cracovia, Paweł Misior dziś rano wystosował do wszystkich polskich kibiców zaproszenie na mszę świętą za duszę Jana Pawła II, która ma się odbyć w poniedziałek, 4 kwietnia na stadionie przy ulicy Kałuży.
W odpowiedzi na to pismo, gorąco zapraszamy do stawienia się wszystkich kibiców Wisły Kraków o godzinie 18:30 pod sektorem B skąd wraz z działaczami oraz piłkarzami naszego klubu przejdziemy na stadion Cracovii aby tam wziąć udział w nabożeństwie.
Polska straciła wielkiego przyjaciela, przewodnika. Naszym zdaniem, wspólna modlitwa wszystkich kibiców jest najlepszym sposobem oddania czci wielkiemu Polakowi, który na stałe zagościł w naszych sercach. Przyjdźmy i pokażmy że Ojciec Święty raz jeszcze potrafił zjednoczyć nawet najbardziej skłóconych.
Prosimy wszystkich aby strój dostosowali do powagi sytuacji. Prosimy także o wzięcie barw klubowych a także świec, które są symbolem czuwania.
Przedstawiciele wszystkich grup kibicowskich zarówno Cracovii jak i Wisły gwarantują spokój w czasie poniedziałkowego spotkania.
autor: SKWK
źródło: http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=8163
[/quote]
BRAWO!!!
BRAWO WISLAKI NADSZEDL CZAS SZACUNKU OBU EKIP!
Wisła, Cracovia, Hutnik.. nie lcza sie liczy sie TYLKO KRAKÓW który jednoczy sie dla PAPIEŻA i ma nadzieje ze bedize zjednoczony przez wiele lat...
Wisłak Kraków z Toba Ojcze Swiety!! Abba Pather!![*]
Snake świetnie to napisałeś.
Myślę że coś się już zmieniło.
Że bedzie lepiej między naszymi klubami. Może nie odrazu ale kropla po kropli ta nadzieja będzie drążyć skałę nienawiści.
SZACUNEK na poczatek.
Wisła Kraków WIDOK.
Jestem zwyklym Ultrasem z biednej (niestety) -choc kochaniej Legnicy i bardzo bym chcial by przykladem waszego pojednania - miejmy nadzieje ze udanego i nie krotkotrwalego poszli kibice z reszty kraju .. 3 mam za was kciuki i wiedzcie ze teraz patrzy na wam cala polska - moze ludzie jeszcze uwierza ze kibice to tez ludzie
TYLKO MIEDZ
mar napisał(a):
> sms od kolezanki ktora jest pod kurią: "pasiaki* zaslonili
> wszystkie wislackie szaliki i maja flage, robia sobie zdjecia.
> robia sobie jaja ze smierci papieza pozory robią niezle. na
> oknach zostaly tylko barwy cracovii"
>
> *inne slowo tu bylo ale sie powstrzymalem
>
> do Wislakow wybierajacych sie jutro do was: lepiej sie
> powarznie zastanowcie. do to co ustalilo pare osob na necie
> moze sie dosc drastycznie roznic od tego co bedzie w
> rzeczywistosci.
Byłem pod Kurią koło 20.
Szalików było bardzo wiele, oczywiście przeważały szaliki dwóch najbardziej znanych klubów krakowskich, ale nie tylko.
Szaliki Cracovii i Wisły razem robią wielkie wrażenie, ale największe te dwa związane (zdjęcie jest w jednym z postów, powyżej).
Co prawda nie byłem pod Kurią o 21, ale nie chce mi się wierzyć w prawdziwość treści tego SMSa. Choćby dlatego, że szaliki na oknach od ludzi odgradzał dwumetrowej szerokości pas palących się lampek i do okien na których wiszą szaliki bardzo trudno się dostać. Poza tym, przy lampkach stoi gruby pas ludzi. Już dojście do lampek jest bardzo trudne. Ponadto, okien z szalikami jest bardzo wiele. Wydaje mi się niemożliwe, by jacyś idioci przedarli się - na oczach spokojnego, stojącego tłumu - do okien i chodzili od jednego do drugiego okna, zasłaniając szaliki. Oczywiście, głupota ludzka nie ma granic, ale tego jakoś nie mogę sobie wyobrazić.
Mam nadzieję, że uda mi się jutro przyjść. Mam też nadzieję (głęboko w to wierzę) że wszystko przebiegnie tak, jak powinno. Sądzę jednak, że zbieranie się dużymi grupami "jednego klubu" i przychodzenie razem nie jest najlepszym pomysłem. W takiej grupie wystarczy paru podżegaczy by zaostrzyć atmosferę... wcale się tak stać nie musi - ale może...
Mnie się podoba pomysł przychodzenia pojedynczo, w małych grupkach, a najlepiej tak, jak napisał wyżej jeden z forumowiczów - ja, kibic C. idę razem z sąsiadem, kibicem W.
Na Błoniach wielokrotnieteż staliśmy obok siebei i nikt nie bytał, za kim "obokstojący" kibicuje.
ja bylem pod kuria o 21.00 i faktycznie kibice Cracovii wieszali swoje szaliki ale nie zaslaniali innych. Po prostu jest ich juz tak duzo ze sie nie mieszcza i zaslaniaja sie. Ale napewno nikt nie robil tego specjalnie
Wiadomość zmieniona (03-04-05 23:46)
Co za bzdury niektórzy wypisują, można się zirytować...
Byłem pod Kurią i kibice Cracovii zawiesili oczywiście kilkanaście szalików i flagi, ale zapewniam, że nie zasłonili ani jednego szalika, a jeśli nawet to zupełnie przypadkowo, bo jest tego wszystkiego naprawdę dużo. Mało tego widziałem Pasiaków podających sobie szaliki Wisły, które gdzieś tam zostały przysłonięte albo spadły na ziemie, aby je powiesić.
Ludzie!!
Naprawdę nie chodzi o to bysmy teraz licytowali się kto więcej szalików powiesił. Niech wisi najwięcej szalików Cracovii wszak to był klub Papieża.
Nie zrywajmy bardzo delikatnej lini porozumienia która się między nami zawiązała.
Szacunek wzajemny przede wszystkim.
Wisła Kraków WIDOK
moze kibice Cracovii przygotuja na jutrzejsza msze jakies transparenty zachecajace do pojednania. Juz zaproponowalem to Stowarzyszeniu Kibicow Wisly Krakow na naszej stronie. Ojcze Swiety Kochamy Cie
Wiadomość zmieniona (03-04-05 23:55)
Stowarzyszenie Kibiców Wisly Kraków szykuje transparent. Co na nim będzie, dowiecie się o 19:30.
Dziś wielki dzień. Dzień, w którym pokarzecie Mu, że jego życie, jego nauka i słowa nie poszły na marne. Że na prawdę jesteście tą ukochaną przez Niego Cracovią. Nie wyobrażam sobie, aby jakikolwiek idiota mógł aktem agresji ten dzień zepsuć. Nie pozwólcie na to!!!
20 lat temy wydawało się, że komunizm nie upadnie, że po wsze czasy będziemy żyć w brudzie, nędzy i strachu. Wielu mówiło "to niemozliwe". On powiedział nam "nie lekajcie się" i uwierzyliśmy. Dał nam siłę.
Kilka dni temu to co teraz dzieje się w Krakowie, to o czym pisał ktoś powyżej "stałem w szaliku Carcovii, podeszli Wiślacy, poklepali mnie po plecach, podaliśmy sobie ręce..." także wydawało się niemożliwe.
Jeśli jutro bedą jakiekolwiek podziały, to nie na Wisłę, Cracovię czy Hutnika lecz na tych którzy zrozumieli dzieło Papy i tych, którzy tego nigdy nie zrozumieją.
Czytam Wasze posty i wiem, że Wy już wybraliście, po której ze stron stanąć. To właściwa strona!
Pozdrawiam Was serdecznie. Wieczorem przy Kałuży moje serce będzie z Wami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)