Jak by tak wziąć pod uwage że to jak wyglądają tabele I i II ligi dużo się nie zmienią ... to może dojść do tego że będziemy grali z Lechem ...
a gdy byśmy wygrali te baraże to miałbym mieszane uczucie ...bo z jedenj strony awans i wielka radość a z drugiej strony udupienie zgody ...
Co o tym sądzicie ?
-
-
Baraże ...
Cóż, bywa...
Jakoś udupiliśmy piłkarsko Koronę i nic, kolegujemy się dalej, nie?
Za dwa lata spotkamy się w I lidze wszyscy! Wierzę w to!
No niby tak ale to troche inna sytuacja bo o naszym awansie nie decydował ostatni mecz a Koroną tylko ogólna gra ...
A wyobraź sobie coś takiego że w pierwszym meczu w Poznaniu jest 0-0 i mecz u nas kończy się wynikiem 2-1 dla nas i my wpadamy w furie i cieszymy się ... a nasi przyjaciele z głowami spuszczonymi opuszczają nasz stadion ...
Ale nie życze Kolejorzowi żeby spadł !!! Chyba nie spadnie !!!
Lech Lech Kolejorz !!!
Lech & Cracovia
Panowie !! nie będzie żadnych baraży. My awansujemy z pierwszego miejsca a w barażach Lech rozwali Jagielonie . I wszyscy będą szczęśliwi!! :-))
eee, ja tam myślę, że baraże zagramy z kimś innym. Wprawdzie na razie zajmują 5 miejsce, ale mają tylko 8 pkt nad miejscem barażowym, a kilka cięzkich meczów przed nimi :)
Panowie nie wpadajcie tak szybko w euforie juz niedługo czekaja nas mecze z takimi zespołami jak: Ptakovia Szczecin (a to juz nie ten sam skład co w sparingu) , Bełchatów ( dla mnie osobiscie pewniak w walce o ekstraklase-w końcu po co im telebim na stadionie II ligowym) ,Przekręcianka Szczakowo (no oni raczej to przez te -10 sie w walce o awans liczyć nie będą ) a w rundzie rewanzowej :Ruch ,Arka, Zagłębie to wszystko na wyjazdach .Owszem teraz wszystko jest ok ale z takim tematem o barażach mozna wyjezdzać w maju bo ja osobiscie narazie taki temat traktuje z przymruzeniem oka (bede zadowolony z miejsca 5-7) .No ale cuda sie zdarzają!!!!!!
RaDar: Pomarzyć sobie przecież można;-)
Ale mi nie chodziło o to że będziemy w barażach , tylko o to "co by było gdyby" i jakie byście mieli uczucie ...
Radar:
Ptakovia wzmocnila się od czasu tegoż sparingu mniej niż my. Wystarczy, że Batata jest kontuzjowany i już pół drużyny nie ma. No chyba, że Moskalewicza czy Andruszczaka za wzmocnienie waść uważasz
Bełchatów - jest pewniakiem od kilku lat. W tym sezonie też. Pewnie po to wywalili prezesa i zatrudnili pilnującego pieniądze, ktory na dzieńdobry przed sezonem obciął wszystkim kasę o 30 procent. To cholernie motywuje do gry :)))
Przekręcianka nie będzie się liczyć, nawet jak im oddadzą te 10 pkt. Już są kwasy o kasę (czego dowodem byla "przestana" pierwsza polowa w meczu z Polarem.
a skoro widzisz te trzy kluby przed nami, to niby kogo jeszcze (do tego 7 miejsca brakuje jeszcze trzech).
Ruch? - gra coraz gorzej
Zagłębie? - sam widzialeś
Jagiellonia? - wątpię. Teraz im się zaczną mecze poza Białymstokiem z mocnymi druzynami (do tej pory, nie licząc Bełchatowa - wyjazdy mieli tylko do słabiutkich: Arki, Piasta i KSZO)
Ja, wieczny pesymista i krytykant, mowię Ci ze wejdziemy (i to nie mówie po meczu z Lubinem. Pisałem to juz po meczu z Błękitnymi, tyle, że utonęlo w fali krytyki)
A dlaczego tak mówie? Bo tak i już :))))
..::PasiasteSerce::.. : Jeśli chodzi o odczucia to przeżywałbym rozterke:-)) Sam nie wiem jakbym zareagował np. na bramkę dla Cracovii?? Na początku bym się cieszyła potem??
raczej było by tak:
1. radość 15sec.
2. żal 20sec
3. ehh w końcu ktoś musiał strzelić
Po bramce dla Lecha:
1. kur..a
2. a w sumie to lech strzelił;-)
A propos Przekrecianki, Fudala zostal zwolniony z funkcji prezesa jaworzanskiego MPK, ktory bym sponsorem klubu. nie wiadomi jak to bedzie teraz. Jak dla mnie, w tym roku nie bedzie sie liczyc w walce o awans.
Witam
Jak nie w tym,to w zadnym innym.
Powinni walczyc poki maja pilkarzy,bo za rok polowy skladu juz nie bedzie.
Doktorze jestem pod wrażeniem twego optymizmu
Chyba spotkamy się jednak pod Wierzynkiem w czerwcu??
Pozdrawiam Turecki
Daleka droga...
dr Jekyll
Ptakovia owszem moze mniej sie wzmocniła od Nas ale zobacz co oni wyprawiaja (Polar 7:1 my 2:0 Arka 5:1 my 0:0) czyli wychodzi na to ,że sa o wiele skuteczniejsi (wystarczy kuknać na tabele) i jeszcze ich 12 zawodnik ,,15 tyśieczny''
Bełchatów - owszem Oni co rok walcza o tą I lige i jak narazie oprócz tego że pokonali Jagielonie , z która my niestety przegraliśmy(na ich terenie) prezentuja sie w miare przyzwoicie
Zagłębie - no spodziewałem sie w sobotę trudnego meczu a tu bardzo miła niespodzianka ( nie wiem czy nas zlekceważyli czy to my mielismy ,,dzień konia'' ,ale w końcu przeciez Oni maja kasy jak lodu
Ruch- ich nawet raczej nie licze jako zespół do awansu
NO to wyobraźcie sobie że:
Gramy na wyjezdzie w POZNANIU jest remis 0-0. Potem gramy usiebie i rowiez jest remis 0-0. Dogrywka takze bez bramek. No i karne!!! Wtedy to mialbym strasznie mieszane uczucia:(
Radar - znow pozwolę sobie polemizować
Ptakovia - co takiego wyprawiają? Gdyby nasi mieli taką skuteczność jak rok temu - też bysmy wyprawiali. Pozatym jakimś dziwnym przypadkiem wszyscy z nimi grają otwarcie, a do nas się przykładają i murują. Gdyby Arka z nami zagrala tak otwartą piłk jak w Szczecinie, to nawet bez tego nieszczesnego karnego byloby ze 3:0. A kukając na tabelę, widze, że gdyby Ana strzelil wtedy tego karnego mielibyśmy [b]dwa punkty więcej od nich[/b]. I jeszcze jeden Twój argument. Zawodnik 12... Jak juz gdzieś napisałem - gdyby Arkonia grała w Pucharze UEFA mieliby 1,5 tysiąca
A co powiesz, skoro jedynym Twoim argumentem są wysokie wyniki na Ruch. Cudem zremisowali, a myśmy jednak wygrali. Mecz z Opałem Stasiak wiadomo jak wygrali. Od Radomska dostali w tyłek, my nie.
W ub. sezonie (jeszcze) Piotrcovia jesienią też wygrywała po 7:0, 6:1 czy 5:0 i co? W pewnym momencie zaglądnęło jej widmo spadku w oczy
Bełchatów - jak sędziowie dyktuja im karne (w ub. sezonie 24, w tym już 4) - to wygrywają, m.in. z Jagiellonią. Ale - z Ruchem przegrali, my odwrotnie, z Radomskiem zremisowali w ostatnich minutach u siebie, my - nieco szybciej strzeloną bramką - na wyjeździe. Z Polarem zremisowali, myśmy wygrali
Zagłębie? - w zeszłym roku tez mieli kase i co? Oni sie cały czas klóca o to kto ma więcej tej kasy dostać i nie myślą o grze. Poza Polarem i KSZO grali z wszystkimi druzynami po kolei od dołu - nie sztuka było wygrać. jak dostali dwóch silniejszych przeciwnikow (Jaga i my) - to od razu w plecy
Nie jesteśmy ani tak mocni jak niektorzy forumowicze widzą, ale ani tak słabi jak widzą inni. Brakuje nam jeszcze trzech rzeczy:
strzałów z dystansu (powoli się na szczęście pojawiają)
taktyki na murarzy
i przede wszystkim 2-ligowego obycia i cwaniactwa, ktore ma np. Radomsko
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)