Mnie neistety nie będzie jednak:(
Ale do kościoła dziś oczywiście idę!
Spotykamy się z byłą klasą gimnazjum i pójdziemy do kościoła.
-
-
Wspólna Modlitwa na Kałuży.......
Dowiedziałem się, nieoficjalnie, że organizujemy w poniedziałek o 19.30 na stadionie Mszę Świętą w intencji Ojca Świętego. Pewne info. wkrótce.
Na zawsze z Tobą...............
Poniedziałek to będzie poniedziałek. Dzisiaj jest sobota i stan papieża jest ciężki. Więc spotkajmy się niezależnie od wszystkiego o 12 pod stadionem. Chociaż przez krótką chwilę pomódlmy się o zdrowie Ojca Świętego.
Jadę pod stadion. Wy też przyjedźcie...
Wg rzecznika watykańskiego u Ojca św. "od switu obserwowany jest powolny zanik przytomnosci".
Módlmy się za Niego gdziekolwiek jesteśmy.
I o 12 na stadionie i w poniedziałek na mszy św. zapełnijmy stadion.
:-(
Jutro jestem w Łagiewnikach
Jarek
Ku pokrzepieniu serc.
[align=center]When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Gdy idziesz przez burzę, miej głowe wysoko
Nie miej strachu w sercu, nawet ciemna nocą
Na końcu tej burzy jest niebo złociste
Pieśń słodka skowronka rozbrzmiewa perliście.
Idź, poprzez wiatr.
Idź, poprzez deszcz.
Idż po marzenia odrzucone i rozwiane,
Idz, idz w sercu z nadzieją.
Nigdy sam nie zostaniesz,
Nigdy sam nie zostaniesz.
Idz, idz w sercu z nadzieją.
I nigdy sam nie zostaniesz,
Nigdy sam nie zostaniesz. [/align]
Pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (02-04-05 13:16)
ja bylem rano z ziomami z osiedla ... pomodlilismy sie jak przystalo na tak wielka osobowosc to OJCIEC NARODOW ! ... jutro tez pasuje isc do kosciola
Odpowiedzi na temat jest 47. Każdy pisał że przyjdzie ze znajomymi.......
Tymczasem pod stadionem było ok. 20 osób. Jeżeli nie chcieliście przyjść (pisze do osób, które nie były) to po co tyle się rozpisywaliście ??:(((((
Piorunujące wrażenie wywarł na mnie szalik "Właściwa Strona Błoń" wywieszony na kolumnie przy wejściu do Pałacu Biskupów..............
Zachęcam do przyjścia na miejsce i chociaż chwilowej modlitwy i zdumy w intencji Ojca Świętego i oczywiście na Msze Świętą w poniedziałek na Kałuży o 19.30.
Mam nadzieje że tym razem nie damy plamy i wszyscy się spotkamy.......
Byłem rano pod stadionem. Zebrała się grupka razem ok. 50 osób, ale niestety nie pojawił się nikt z klubu ani żaden ksiądz. Więc w ok. 25 osób poszliśmy pod Kurię w szalikach i barwach Cracovii. Przed wejściem do Kurii złożone są 3 szaliki Cracovii, w tym obecnie jeden, który zawiesiliśmy z kumplami. Oprócz naszych szali jest również jeden Wisły i co ciekawe jeden AC Milan. Poza tym masa kwiatów. Atmosfera bardzo ciepła. Z każdą minutą coraz więcej ludzi, którzy co bardzo miłe patrzyli na nas w tych szalikach z podziwem i radością.
Tez bardzo bylem zdziwiony ze tak malo osob przyszlo, ale pod Kurią pokazalismy sie z dobrej strony chyba
Może wieczorem spotkajmy się koło 20 wszyscy w barwach pod Kurią? Albo spotkajmy się przed stadionem i przemaszerujmy pod Kurię razem. Co Wy na to?
No tak...zawsze jest tak że każdy mówi że przyjdzie a była nas garstka...
Atosfera nie do opisania...
Dziennikarze telewizja robiąca wywiady....
A każdy Pasiak łzy w oczach i ściśniete gradło...
Ojcze Świety jest z Toba Twoja Cracovia!
Buzkiet myśle że był na prawde dobry,patrząc na to że był to na prawde spontan....
Wprawdzie była garstka - ale reprezentowaliśmy "Najukochańszy Klub Ojca Świętego"
Może jeszcze raz spróbujemy ?????? Tylko większą ekipą !!!!!!!!!!
Wieczorem - dobry pomysł
A więc to Wy składałyście ten bukiet. Szczerze mówiąc był super, wyglądał znakomicie. Z tym ściśniętym gardłem to prawda. Każdy z nas Pasiaków stał tam ze współczuciem i łzami w oczach. To było niesamowite.
Sądzę, że wieczorem możemy się zebrać mocną grupą pod stadionem. Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Razem przemaszerowalibyśmy w barwach pod Kurię. Spróbujmy, tylko sprawę nagłaśniamy na maksa!
Ja chciałałam serdecznie podziękować wszystkim którzy byli dzis z nami, składali kwiaty i zapalali świece........Dziękuje za mobilizacje i za modlitwe!
Ja się do Zoya dołączę. Dzięki chłopaki i dziewczyny. Dzięki wam Cracovia dała sygnał, że jest w trudnym momencie z Ojcem Świętym. Cieszę się że był w tym umiar, i mimo wszystko czulem , że jesteśmy tam dla JP II nie dla reklamy Pasów (jak się pewnie będzie mówiło). Tak trzymać.
Spotkajmy się dziś wieczorem większą, znacznie większą grupą pod stadionem, pójdźmy pod Kurię i pokażmy, że nieustannie jesteśmy z Ojcem Świętym. Rano było nas mało, wieczorem możemy zebrać się w sporą grupę i razem pomodlić o zdrowie papieża. Bądźmy razem, bo to najlepsze co teraz możemy zrobić...
Wg.mnie taka msza powinna sie jak najbardziej odbyc.
Jednak w miejscu neutralnym,jakim jest np.Rynek Główny.
Zarówno Wisła,Cracovia jak i Hutnik...Wszyscy powinnismy przyjsc w barwach...Poza nami wiele postronnych ludzi,ktorzy zauwazyliby jakich wspanialych kibicow ma Krakow...
Na takiej mszy jestem pewien ze pojawilo by sie wiele osob zwiazanych z danym klubem...
Co do stadionu przy Kaluzy...watpie.
Co Wy o tym sadzicie?
Może być Rynek, może być stadion. Najważniejsze, by się wspólnie zebrać i modlić za największego Polaka, a teraz - mam nadzieję - za PATRONA dotychczas zwaśnionych, ale próbujących poprawić wzajemne stosunki klubów krakowskich. Wisła, Cracovia, Hutnik... szacunek i modlitwa!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)