W obliczu sukcesu i coraz większego zainteresowania to jest bardzo ważne pytanie, ponoć Gmina Kraków ma środki na remont trybun i zaplecza hali ale kiedy to może nastapić??
Moim marzeniem by było takie lodowisko jak w ... LUBLINIE
http://free.of.pl/l/lht/grafika/lod-12.jpg
a oni nawet nie mają drużyny hokejowej a zbudowali taki PAŁAC.
PASY ASY
-
-
Kiedy nowe hala lub gruntowna modernizacja lodowiska??
[img]http://free.of.pl/l/lht/grafika/lod-12.jpg[/img]
idealne...
Sa obietnice ze w lecie ma byc przeprowadzany remont trybun - montaz krzeselek i inne prace a co z tego wyniknie - zobaczymy?!
HEJ PASY GOOOOL !!!!!
Mam nadzieję że w tym roku ruszy budowa hali przy AWF...
ta hala a Lublinie nie jest wielka ale przepiękna - więcej zdjęć jest na stronie
http://free.of.pl/l/lht/ w dziale lodowisko
może by się taka hala zmieściła u nas???
PASY ASY
orzesz w morde!!!
wypas!!
Pasiasci przyjaciele pozostaje nam być dobrej myśli i wierzyć w to, że Kraków a w tym nasz kochany klub będzie miał hale (lodowisko) z prawdziwego zdarzenia no bo przecież przyszły mistrz polski w hokeju na lodzie musi grać w jak najlepszych warunkach a biało czerwoni kibice muszą przecież gdzieś przyjmować zaprzyjaźnione ekipy z TYCH :)
Nie ma co ukrywać, że o krzesełka się aż prosi - o gruntowniej przebudowie całego lodowiska (hali) nie wspominając. Z drugiej jednak strony uważam, że w dużej mierze CRACOVIE powinno w jak największym stopniu wspomóc miasto. Jest to przecież jedyny hokejowy klub w Krakowie i jedyne lodowisko a na takie miejsca i na takie instytucje kasa powinna być zawsze.
Pozdrawiam wszystkich.
[quote]
Autor: ICHKERIYA (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-03-05 11:27
Mam nadzieję że w tym roku ruszy budowa hali przy AWF...
[/quote]
Z tego co pamiętam (moge się mylić) zrezygnowano z istniejącego w pierwotnym koncepcie lodowiska w tej hali.
Może to co powiem dla niektórych wyda się śmieszne ale ja uważam, że najpierw powinno się inwestować kasę w istniejące obiekty czyli w tym przypadku w lodowisko CRACOVI. Na nowe iwestycje zawsze będzie czas. Teraz mamy brązowy medal a nasza drużyna na pewno ma aspiracje na złoto i pierwsze miejsce w tabeli więc czy nie warto łożyć grubą kasę w obiekty tego klubu? Odpowiedź pozostawiam wam i finansowym ekspertą.
Odbijajać troszeczkę od tematu zauważnie, że z podobną sytuacją (może nie do końca) mamy do czynienia w przypadku dwóch piłkarskich stadionów w naszym mieście tj. wisły i CRACOVI. Ja i wy dobrze wiemy, że WISŁA mimo ostatnich zawirowań kadrowych kasy ma dużo w przeciweństwie do ekipy z ul. Kałuży. Mimo wszystko miasto zagwarantowało finansową pomoc przy budowie stadionu przy ul. Reymonta a co za tym idzie rozdzieliła dostępną kasę na inwestycje w budownictwo sportowe na dwa kluby tj. wisłę i CRACOVIE.
Nie wiem, że czego jest finansowana budowa hali przy AWF ale mogę się piknąć, że miasto włożyło w tą inwestycję trochę grosza... No cóż ale my tego nie zmienimy.
PS. Brakuje kasy na nowe lodowisko? Załużmy witrynę na wzór www.pajacyk.pl :D Np. www.pasiak.pl Każdy kto tam wejdzie będzie mógł klinąć w brzuszek hokeisty dzięki czemu np. 5 gr. od sponsora zasili konto na którym będziemy gromadzić kaskę na budowę (modernizację) lodowiska przy Hali Targowej (LOL). Ha ha ha ha ha OK żartowałem. Rozmowy nie było. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim pasiastym ludziom miłego popołudnia.
Ja w ubiegłym tygodniu chyba w Dzienniku Polskim czytałem że Hala będzie służyć równiez jako lodowisko..
Tak czy siak, potrzebujemy własnego lodowiska gdzie można by trenować. A hala, jeśli powstałaby z lodem to tylko jeden wielki +.
Popieram Hwata. Pasy powinny mieć własny lód a nie bawić się np. w wynajem lodowiska od innych.
Z pasiastym pozdrowieniem.
Środa, 16 marca 2005
Coraz większe apetyty Cracovii
PAP 17:40
Hokeiści Cracovii odnieśli sukces, zdobywając brązowy medal mistrzostw Polski. Beniaminek sprawił dużą niespodziankę. W przyszłym sezonie Cracovia chce wywalczyć mistrzostwo Polski i w ten sposób uczcić jubileusz 100-lecia klubu. Są też plany modernizacji starego lodowiska.
"Hokeiści sprawili nam dużą niespodziankę, bo nie liczyliśmy na medal - powiedział prezes Cracovii prof. Janusz Filipiak. - Zajmowali przecież piąte miejsce w tabeli i nic nie wskazywało, że w play off wzniosą się tak wysoko. Za awans do pierwszej czwórki otrzymali w nagrodę sto pięćdziesiąt tysięcy złotych do podziału, a za brązowy medal dodatkowo sto tysięcy".
Cracovia, dzięki firmie Comarch, która jest sponsorem i zarazem właścicielem klubu, ma ustabilizowaną sytuację finansową. Mając pieniądze stworzono silny zespół w oparciu o krajowych i zagranicznych zawodników. Budżet sekcji hokejowej w tym sezonie wynosił 1 mln 400 tys. zł. W przyszłym ma być większy.
"W tym sezonie przegraliśmy walkę o wejście do finału z aktualnym mistrzem Polski, Dworami Unią Oświęcim, po wyrównanych meczach - dodał drugi trener Cracovii Mieczysław Nahuńko. - Nieco lepsi byli jednak oświęcimianie i oni awansowali. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. W przyszłym sezonie powalczymy o mistrzostwo. Większość zawodników prawdopodobnie zostanie. Wzmocnienia będą potrzebne. Przede wszystkim w obronie".
Cracovia już przedłużyła kontrakt z bramkarzem Rafałem Radziszewskim, który był jednym z najsilniejszych punktów drużyny, na kolejne trzy lata. Z pozostałymi zawodnikami będą prowadzone pertraktacje. Pozostaną też trenerzy Rudolf Rohacek i Mieczysław Nahuńko.
"Aby zdobyć mistrzostwo Polski, a takie mamy plany na przyszły sezon, musimy drużynę wzmocnić i dlatego budżet sekcji zostanie powiększony - zapewnił prof. Filipiak. - Chcielibyśmy stulecie klubu, które będziemy obchodzić w przyszłym roku, uczcić wywalczeniem złotego medalu. W przyszły roku rozpocznie się też przebudowa naszego starego lodowiska. Zostanie ono wyburzone, a pozostaną tylko stalowe konstrukcje, na których powstanie nowoczesny obiekt na trzy tysiące widzów. Pieniądze na ten cel otrzymamy z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej".
ALE DLACZEGO TYLKO 3000!!! ZROBIĆ NA 5.000!!!
jakie stalowe konstrukcje pozostaną? coś mi tu nie gra
ja tez nie rozumiem co za stalowe konstrukcje???????????
to co jest na Siedleckiego to tylko się nadaje dla BULDOŻERÓW i GLEBOGRYZAREK ....;)))))
NIech u nas wybudują taką hale jak w Lublinie, może trzeba ten link ze zdjęciami przesłać do Comarchu do Profa żeby zobaczył i żeby się zainteresował, może nie kosztuje wiele a jest kozacki jak mało który.
NO i może do Zięby by się przydało albo niech ktoś wrzuci go na strnę to sie może nasi włodarze zainteresują...
Ja na przykład nie wiedziałem że w Lublinie wogóle jakieś lodowisko mają a co dopiero że TAKIE.....
Pozdr
Pasy Asy
No wlasnie - ciekawe po co im tam takie lodowisko. Czyzby sie tam mial hokej wykluwac?
A na ile miejsc jest ta hala w Lublinie?
No i dolaczam sie do zapytania co oznacza pozostawienie stalowych czesci naszej hali, bo jesli calej konstrukcji kratownicowej to marnie widze estetyke naszej "nowej" hali.
Coś ta lubelszczyzna rządzi w architekturze sportowej. Stadion Łęcznej też wypasiony
Ja uwazam ze nawet jesli powstanie lodowisko przy AWF to nie nalezy wtedy naszego obiektu przekreslac! Tu naprawde jest fajnie i takie mecze jak z Sanokiem nie beda budzily duzego zainteresowania wiec mozna grac u siebie! Jak bedziemy grali w finale albo w pucharach bedzie mozna wynajac hale na AWF! Juz widze final Cracovia - GKS Tychy i 8000 widzow z czego 2500 z Tychow! Nie zajebista wizja?
Właśnie, dobrze jest mieć dużą halę na naprawde ważne mecze.
To niewazne że na większość sezonu przychodzić będzie 2 lub 3 tysiące ludzi (przy odpowiedniej polityce klubu związanej z karnetami to jest możliwe) ale na mecze ważne 6 tysięcy to liczba wystarczająca.
Trzeba spojrzec ile ludzi TERAZ przychodzi na mecze na Słowacji na Play-off - tam gdzie hale są duże zawsze są pełne 6 tysięcy to minimum w Koszycach, Bratysławie czy Zlinie. A jakie to są miasta o wiele mniejsze od Krakowa.
Tutaj naprawde jest duży potencjał i zainteresowanie tą dyscypliną. Cracovia może stać się przy odpowiedniej polityce marketingowej dzwignią polskiego hokeja - i DO TEGO POTRZEBUJE DUŻEJ i GODNEJ KRAKOWA HALI.
Przykłady ze Słowacji (ćwierćfinały - kilka dni temu):
TRENCIN - ZLINA, divákov: 6150
Slovan Bratislava - Poprad, divákov: 6123
NITRA - KOSICE divákov: 4800
I nikt mnie nie przekona że tam to hokej to sport narodowy. W Niemczech czy Szwecji przychodzi bowiem na hokej jeszcze więcej ludzi i hale ZAWSZE są pełne. Dlaczego u nas nie może tak być...
PASY ASY
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)