żydek ale ja nie mam miejsca dla nikogo innego w aucie które prowadzę ;-)))
po prostu już zebrałem pełną ekipę do mojego mustanga :-)))
-
-
Podhale Nowy Targ - CRACOVIA 6-3
żLE cIĘ ZROZUMIAŁEM TJ. ŻE JEDZIESZ ALE NIE MA JUŻ MIEJSCA W AUCIE DLA CIEBIE. W TAKIM RAZIE DO ZOBACZENIA NA MECZU
KOTU a TY jedziesz z nami Ickami ?
Krakowiacy" i ,Górale"
Dzisiaj w PLH dojdzie do dwóch hokejowych klasyków. W Nowym Targu Wojas Podhale gościć będzie Comarch-Cracovię, zaś do Tych zawita mistrz Polski.
W meczu z krakowianami miał zadebiutować w barwach ,Szarotek" Krzysztof Oliwa. Został on przez nowotarski klub zgłoszony do rozgrywek ligowych. Zapowiadał powrót do Polski 5 stycznia, ale nadal przebywa w Calgary. Podobno ma jeszcze do załatwienia jakieś sprawy prywatne i dlatego jego przyjazd się opóźnia. Być może pojawi się w Polsce w sobotę.
W dotychczasowych spotkaniach Cracovia wygrała w Nowym Targu 3:2 i przegrała 5:1. W Krakowie padł dwa razy wynik 5:1, ale punktami podzieliły się obie drużyny.
- Doceniamy klasę przeciwnika - powiedział drugi trener Cracovii, Mieczysław Nahuńko. - Ale w dotychczasowych rozgrywkach dobrze się nam grało na wyjazdach. Sytuacja w tabeli jest taka, że nie możemy bać się rywali i należy nadal szukać punktów również i na ich lodowiskach.
Na remis wypada dotychczasowa rywalizacji Dworów Unii z Tychami. Dwa razy był remis 2:2, raz w Tychach wygrał GKS 3:2, zaś w raz w Oświęcimiu górą byli gospodarze 2:1. Jak widać nie należy się w tej konfrontacji spodziewać wielu goli. Ostatnie, słabsze występy tyszan, pozwalają w zespole mistrzów Polski widzieć faworyta.
Cracovię w niedzielę oczekuje mecz o przysłowiowe ,sześć" punktów. Tylko wygrana z TKH Toruń pozwoli drużynie Rudolfa Rohaczka walczyć o czwarte miejsce przed play off.
Program weekendu - Piątek: Wojas Podhale SSA Nowy Targ - Comarch-Cracovia, godz. 18; GKS Tychy - Dwory S.A. Unia Oświęcim; Stoczniowiec Gdańsk - GKS Katowice; KH Sanok - TKH Toruń. Niedziela: Wojas Podhale SSA Nowy Targ - GKS Tychy, godz. 18; Dwory Unia S.A. Oświęcim - Stoczniowiec; Comarch-Cracovia - TKH Toruń, godz. 17; GKS Katowice - KH Sanok. I liga: Sobota - Niedziela: KTH Krynica - Polonia Bytom; Dwory Unia II Oświęcim - TKH II Toruń.
Gazeta Krakowska - Paweł Guga
Dziś gra hokejowa ekstraklasa. Na Podhale bez Malinowskiego
Dziś zostanie rozegrana kolejka spotkań w hokejowej ekstraklasie. Cracovia jedzie do Nowego Targu, gdzie zmierzy się z miejscowym Wojasem Podhale.
WOJAS PODHALE Nowy Targ - COMARCH CRACOVIA, 18.
Po dwucyfrowym, wyjazdowym zwycięstwie na KH Sanok (11-1) hokeistów Cracovii czeka pierwsza poważna próba w tym roku.
- W dzisiejszym spotkaniu wystąpimy bez kontuzjowanego Mateusza Malinowskiego - mówi II trener hokeistów ComArch Cracovia Mieczysław Nahuńko. - Na szczęście nie jest to nic poważnego i być może już we wtorek z Dworami zagra. Mimo tego osłabienia nie składamy broni w Nowym Targu. Zawodnicy na pewno wyjadą na lód w pełni skoncentrowani. Naszym celem jest zwycięstwo.
[b]Cracovię będzie dopingować 200 kibiców. Tyle właśnie biletów przygotowali dla fanów "Pasów" gospodarze.[/b]
Wojas Podhale we wtorek - po ciężkim boju - przegrało po dogrywce w Oświęcimiu z Dworami 5-6.
- Dobrze, że zdobyliśmy tam chociaż 1 punkt - mówi Trener Wojasa Podhala Andrzej Słowakiewicz. - O naszej porażce zadecydowały indywidualne błędy kilku zawodników. Dlatego w środę przeprowadziłem z hokeistami męskie rozmowy. Dziś zagramy na 4 piątki, gdyż czeka nas w krótkim odstępie kilka spotkań i musimy oszczędzać siły.
Istnieje możliwość, że oba zespoły spotkają się w I rundzie play off (gdy Wojas po zakończeniu rundy zasadniczej będzie zajmować dalej 3. miejsce, a Cracovia spadnie z 5. na 6.), jednak obie strony wykluczają taką możliwość.
- Nie wykluczam gry z Cracovią w play off, ale w kolejnych rundach - mówi Słowakiewicz.
Z kolei Nahuńko twierdzi: - Jeśli dziś wygramy, to niewykluczone, że to my będziemy na trzecim miejscu przed play off.
Dodajmy, że do Cracovii nie doszła jeszcze odpowiedź na protest, którzy działacze "Pasów" złożyli w sprawie skandalicznej pracy sędziego podczas meczu ComArch - Dwory.
w KH Sanok - TKH Toruń, 17.
W Sanoku po wysokiej porażce z Cracovią (1-11) panuje rozgoryczenie. - To wstyd - mówił Marcin Radwański, hokeista KH Sanok. Wtórował mu trener KH Miroslav Doleżalik. - Jestem załamany.
O przegranej w dwucyfrowych rozmiarach w głównej mierze zdecydowała fatalna postawa formacji obronnej.
Także dziś ciężko będzie o zwycięstwo. TKH nie ukrywa, że przyjeżdża po zwycięstwo. Torunianie już w czwartek wyjechali do Sanoka. Na piątkowe przedpołudnie zaplanowano krótki rozruch na sanockim lodowisku. Kilku hokeistów gości jest poobijanych, ale nikt nie został w domu. Głównym zmartwieniem szkoleniowców TKH jest właśnie zdrowie zawodników, tak aby nikt nie ubył z kadry przed niedzielnym spotkaniem z Cracovią. Po meczu z KH goście nie wracają do Torunia, tylko od razu ruszają do Krakowa.
w GKS Tychy - DWORY UNIA Oświęcim, 18
Dzisiejsze spotkanie zdecyduje, kto zajmie pierwsze miejsce po rundzie zasadniczej w play off. Tyszanie - którzy są obecnie w tabeli drudzy (właśnie za Dworami) - dalej chcą wyprzedzić oświęcimian. GKS dzielą do Dworów 4 punkty w tabeli, z tym, że zespół z Oświecimia ma jeszcze w planie zaległy mecz. Tegoroczne potyczki tych dwóch drużyn były bardzo zacięte. Dwa razy padł remis 2-2, raz wygrały Tychy 3-2, raz Dwory 2-1. W efekcie w bilansie bezpośrednim na razie lepsze jest GKS, które strzeliła o 1 bramkę więcej. Tylko że dziś Dwory mogą przesądzić sprawę zwyciężając w Tychach.
Ostatnio trener Dworów Adriej Sidorenko bardzo narzekał na sędziów. Dziś głównym rozjemcą będzie Jacek Chadziński, który jeszcze trenerowi z Oświęcimia nie podpadł.
Na marginesie napiszmy, że Wojciech Matczak został wybrany przez jeden z internetowych portali hokejowych (www.hokej.net) trenerem roku. Nie ukrywa on, że jego celem w tym sezonie jest zdobyć z GKS mistrzostwo Polski. Tylko że takie marzenie mają też inny szkoleniowcy...
W czwartym spotkaniu: Stoczniowiec Gdańsk - GKS Katowice, 18.
Źródło: Dziennik Polski - (RCZ)
Ja jadę 16:30.
"....ostatnio trener Sidorenko bardzo narzekał na sędziów ...."
Czy ja śnię ?
Ach, rzeczywiście, chyba chodzi o to, że w meczu z nami, po wyrzuceniu Csoricha na 5 minut, nie wykluczył jeszcze kilku naszych zawodników i biedni chłopcy z Unii musieli grać " tylko " 5 na 4 - ech przez 300 sekund. A można było lepiej. Oj niedobry ten Zarodkiewicz, niedobry.
To zły sędzia jest.
ups- 15:50
kur... 1-0
:/------>lubię nabijać sobie posty:]a tak serio to serio:/
przegrywamy 2-0
"Czy wygrywasz, czy nie ja i tak KOCHAM CIĘ, w sercu moim PASY i na dobre, i na złe!"------->napiszę tylko tyle....
DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no to rozkręcamy doping:]
Hej heja heja!!Cracovia mistrzem hokeja!Hej heja heeeja Cracovia mistrzem hokeja!!!
3-1
Wiadomość zmieniona (07-01-05 19:04)
3-2 hahaha :)
Czas Wynik Zespół Strzelec - Rodzaj Bramki
3:54 1:0 PNT RÓŻAŃSKI Jarosław (KOTASEK Martin, WILCZEK Łukasz) - 5/4
16:55 2:0 PNT GIL Piotr (FIŠER Miroslav) - 5/5
26:58 3:0 PNT HAJNOS Janusz (BIELA Sebastian) - 5/3
29:16 3:1 CRA SŁABOŃ Damian (SARNIK Piotr) - 5/5
32:43 3:2 CRA SARNIK Piotr (SŁABOŃ Damian) - 5/5
Wiadomość zmieniona (07-01-05 19:08)
DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY PODHALE POKONAMY
HEJ HEJA CRACOVIA MISTRZEM HOKEJA!!!!!!!!!!!!!!!!
CRACOVIO KOCHANY KLUBIE NAS POKONASZ PODHALE PODHALE POKONASZ
ilu naszych w nowym targu???
1000 NASZYCH W NOWYM TARGU
michał co to sam Qrdwanów tutaj??
kurwa 2 szybkie i już 5 - 2 :(
;(
trzeba by chłopaków wspomóc dopingiem Do Boju Cracovia!!!!!!!
6-3 :(
trzecią bramke strzelił Horny
nasi już odpuścili :( szkoda, ale najważniejszy jest mecz w niedzielą z TKH bo z nimi się spotkamy chyba w play off :)
Z tego co mi wiadomo to mecze hokeja trawaja ok. 2,5h !
Jest 20:05 - liczac od 18:00 to zostalo jeszcze prawie 30minut !!!!
Jest jeszcze szansa a Wy juz sie zalamujecie :-(
n/c
Nie, już się mecz skończył. Bez zmian, pozostało 6:3.
Nie załamujcie się!!Raz się wygrywa, raz przegrywa!!Nie każdy jest doskonały!Wszyscy na mecz w niedziele!!!!!!!Trzeba wspomóc naszych!!!!
I nie zapomnijcie o wtorku ;-)
Wkoncu Oswiecim przyjezdza :P
i nie wyjeżdża :)))
Czy wyjedzie to sie okaze ;-)
Ja osobiscie slyszalem takie teksty wiele razy... a oni i tak za kazdym razem wyjezdzali :/
Ja czekam wreszcie na zwyciestwo z ta kurwa z Oswiecimia !!!!
Coś niestabilna forma. Najpierw bardzo dobry mecz z Unia a terazchyba slaby z Podhalem. Ale i tak jest niezle, napenwo bedzie lepiej.
A wie ktos dokladnie ilu naszych kibicow wybralo sie dzis na mecz?
Nic sie nie stalo! Cracovio nic się nie stalo!
zauwazyłem ze po przerwie w rozgrywkach Cracovia ma 2,3 dobre mecze a pozniej jest gorzej , ciekawe czym to jest spowodowane?
mecze hokejowe trwaja ok. 2 godz. 10 min.
bylo 30 kibicow Cracovii
no drodzy kibice na przyszłość jazda do Nowego Targu , było nas 31 dokładnie i trochę się zdziwiłem.....a wyjazd kosztował mnie 28 zł. w tym jeden browar.Gra była w miarę przyzwoita , brakło trochę sczęścia ale sędzia i tak był CHU....MORYSTYCZNY CZŁONEK JEDEN
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)