Lodowisko pod gołym niebem na Błoniach
Osiemset metrów kwadratowych do ślizgania - za dwa tygodnie gotowe będzie największe w Krakowie lodowisko pod gołym niebem. Na Błoniach, tuż przy wejściu do parku Jordana, rozpoczął się właśnie montaż jego podłoża.
Ślizgawka będzie sztucznie chłodzona, a więc gotowa do jeżdżenia niezależnie od temperatury. Możliwy będzie jej demontaż. Jak się robi sztuczne lodowisko pod gołym niebem? Najpierw kładzie się warstwę izolującą, potem instalację, w której krążyć ma chłodziwo (glikol). Na koniec już tylko bandy i... hektolitry wody. Na Błoniach będzie można ślizgać się do połowy kwietnia.
podała: gazeta.pl
-
-
Powstaje konkurencja dla Naszego lodowiska
super, moze ceny na naszym spadna :)
Lód dla hokeistek?
a na Siedleckiego do kiedy jest czynne lodowisko ??
Dla mnie bomba :-)
hehe wszystko mam pod nosem :D
chyba zaczne jezdzic na łyzwach....
To moze byc ciekawe.
Tylko ciekawi mnie jeszcze jedno.CENA!!!!!!!
Pewnie bedzie kosmiczna :)))))))
Wszystko zależne od ceny.. ale zapowiada się genialnie :) a ktoś pytał od kiedy jest otwarte lodowisko na siedleckiego.. chyba od połow pazdziernika w kazdym badz razie już długo :D
Ceny na Błoniach będą niższe. Przecież muszą z nami konkurować.
My jednak mamy tą przewagę, że można przyjść na łyżwy w każdą pogodę. Jeśli zima będzie taka jak teraz na Błoniach dużo nie zarobią.
anetko pytałam do kiedy jest otwarte...
:-)
do połowy kwietnia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)