A w Turynie wisi flaga tej co u nas w niedzielę poległa Warszawa :D
-
-
No comments (RZYM, MEDIOLAN, TURYN)
Romper Stomper:
Nie przejmuj się, wiem skąd pochodzi symbol swastyki, jaką ma on historię i kto się nim posługiwał. Swastyki nie kojarzę jedynie z III Rzeszą, ale to za czasów III Rzeszy była ona używana przez hitlerowców. To oni, posługujący się tym symbolem, wywołali wojnę, w której wzięło udział 110 mln żołnierzy, zginęło 55 mln ludzi, a 35 mln zostało rannych.
A zbrodni Azteków nie widziałem, w Meksyku nie byłem, nie wiem czy zostało to udowodnione, a jeśli tak to niełatwo by było dać temu wiarę, wszak działo się to ponad 500 lat temu... Aha, i jeszcze jedno - czy aby na pewno chodzi o Azteków?
Natomiast pisząc o Auschwitz zwróciłem uwagę na moje odczucia, również jako Polaka...
''ale to za czasów III Rzeszy była ona używana przez hitlerowców''
No a w czasie IWŚ była używana przez Legiony Piłsudskiego a w dzwudziestoleciu międzywojennym przez Strzelców Podhalańskich
''zbrodni Azteków nie widziałem, w Meksyku nie byłem, nie wiem czy zostało to udowodnione'' - zostało udowodnione
''Ale wiem jedno - mnie wystarczyły wizyty w Auschwitz by zobaczyć coś, czego jeszcze na Ziemi nie było i ma nadzieję, że nigdy nie będzie...''
A to ci jeszcze przypomnę że komuniści w latach 1930-31 wykończyli około 6 mln Ukraińców, czyli 6 razy tyle ilu ludzi zginęło w Auschwitz w latach 1940-1945.
Wiadomość zmieniona (14-04-05 17:51)
pasiak ksc.....to po co piszesz ze trzeba wyważyc co gorsze i bardziej szkodliwe??
moze sie czepiam ale to stwierdzenie było co najmniej bez sensu
p.s. o ile wiem to w polskiej konstytucji propagowanie zarówno faszyzmu jak komunizmu jest w równym stopniu zakazane.....
hamer;
Wiem, że zarówno propagowanie faszyzmu, jak i komunizmu jest zakazane. Wiem również, że zarówno jedna ideologia, jak i druga niosła za sobą śmierć, spustoszenie i zło. Natomiast stwierdzenie to napisałem dlatego, bo wydaje mi się, że niektórzy trochę bagatelizują faszyzm...
pasiak ksc
to napisz ze nie podoba Ci sie z niektórzy bagatelizują faszyzm anie ze trzeba wyważyć co gorsze
moze i faktycznie tak jest.....i mysle ze moze sie to brac z doswiadczenia......ja mam 27 lat wiec faszysci nic mi bezposrednio nie zrobili(komunisci w sumie tez nie poza małymi utrudnieniami widocznym z aktualnej perspektywy) ale są tacy ktorym faszysci nic nie zrobili natomiast komunisci jak najbardziej
p.s. przyznaje tez ze czepiam sie szczegółów..........a czepiam sie bo lubię sie czepiać
zapomniałem o :-))))))))))))))))))))))))
Widzę, że pasiak_ksc nie jest w stanie odróżnić faszyzmu od nazizmu i pisząc faszyzm pewnie wrzuca do jednego worka Franco,Hitlera, Mussolliniego,Salazara, Hessa,ONR, itd .
Hamer-''p.s. o ile wiem to w polskiej konstytucji propagowanie zarówno faszyzmu jak komunizmu jest w równym stopniu zakazane.....''
Tak , ale wystarczy wyjść na ulicę i od razu można zauważyc w jakim stopniu komunizm jest zakazany , w okolicach rynku w kilku sklepach można kupić koszulki z sierpem i młotem ,CCCP, PZPR, czy towarzyszem Che .
Autor: Romper Stomper (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 12-04-05 16:27
''P.S.po twoich postach wnioskuje ze latasz w koszulkach z "towarzyszem Che" na piersi...........''
Paru towarzyszy w Krakowie straciło swoje koszulki z ''che guevarą'' , reszta dosyć szybko biega:):):)
Autor: Romper Stomper (195.150.112.---)
Data: 11-04-05 18:57
Lecho3- ''Zastanawiam się, czy jest jakaś możliwość uzyskania przez policję możliwości odbierania tym bandziorom symboli Cracovii to jest czapek, szalików i koszulek.''
Wpis rodem z PRL-u , znasz pojęcie własność prywatna ??
jak mam to rozumieć? czy koszulki z che guevarą nie są własnością prywatną?
no a teraz pilkarze sie popisuja
Alkmaar - Villareal...
Autor: Romper Stomper (---.net.autocom.pl)
Data: 14-04-05 19:45
Widzę, że pasiak_ksc nie jest w stanie odróżnić faszyzmu od nazizmu i pisząc faszyzm pewnie wrzuca do jednego worka Franco,Hitlera, Mussolliniego,Salazara, Hessa,ONR, itd .
Sorry, ale niby po czym to wnioskujesz??? W którym miejscu wykazałem swoją "nieznajomość"???
Dla przypomnienia:
NAZIZM - (narodowy socjalizm, hitleryzm), [b]nazwa nadawana niemieckiemu faszyzmowi;[/b] (...)
nazizm opiera sie o nauke (rasy) - "prawo natury"
Chyba nikt nie powie ze przedwojenna faszystowska Polska Endecja opierała swoj poglad o dyskryminacje rasową
Knur jezeli chodzi o koszulki z Che to działam prospołecznie :):):) nakłaniam towarzyszy aby przestrzegali konstytucję :):)
Bandyto-''nazizm opiera sie o nauke (rasy) - "prawo natury"
Chyba nikt nie powie ze przedwojenna faszystowska Polska Endecja opierała swoj poglad o dyskryminacje rasową''
Ale walnąłes głupstwo , przedwojenna Endecja nie miała zadnych związków z faszyzmem , a że ludzie machali prawą ręką na pogrzebie Dmowskiego nie znaczy, że byli faszystami .Polskie partie nazwiązujące do faszyzmu to ONR ''Falanga'' i ONR ''ABC''.
Pasiak_ksc''....... przez hitlerowców. To oni, posługujący się tym symbolem, wywołali wojnę, w której wzięło udział 110 mln żołnierzy, zginęło 55 mln ludzi, a 35 mln zostało rannych.''
Zapomniałeś napisać że wywołali wojnę wspólnie z ZSRR :)
''Dla przypomnienia:
NAZIZM - (narodowy socjalizm, hitleryzm), nazwa nadawana niemieckiemu faszyzmowi; (...)''
Faszyzm dość rózni się od nazizmu i błędem jest dawać między nimi znak równości .
A tak się ciebie zapytam , gdzie ten ''straszny faszyzm'' (tylko mi nie pisz o nazizmie) zabijał tyle ludzi że uważasz go za gorszy system od komunizmu.
Romper Stomper oczywiscie masz racje chodzilo mi wlasnie o Falange !
A co do roznic to podstawowa napisalem i to juz nie jest pomylka ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)